icon

Ako riešiť financie v partnerskom vzťahu?

22. aug 2026

Ahojte, sme dvaja ľudia pred 40tkou, obaja máme už manželstvo za sebou a máme deti. S priateľom spolu nežijeme, máme oddelené domácnosti, a tak to aj nejaký čas ostane. Čo mi však začína svojím spôsobom vadiť je doťahovanie o peniaze. Zarobím viac ako on, podstatne viac a podstatne menej výdavkov, ako má on. Čiže jeho čistý cash je neporovnateľný s mojím. Všetko si vždy platíme 50/50, alebo pozývam ja. Občas ma pozve na zmrzlinu, alebo mi kúpi niečo v obchode - sladkosť, apd. Keď ideme jeho autom, dávam mu polku spotreby benzínu, keď ideme mojim, ja nechcem zobrať, ale on mi dáva tiež. Ak zaplatím kávu, po východe z kaviarne začne pol hodinová hádka, kde mi dáva peniaze za seba, ja nechcem, nech to nechá tak a on mi dáva... toto ako malé deti. Takto to podľa mňa nemá byť v páre... ja nechcem, aby ma pozýval a platil mi, ale teda takto stále všetko deliť vyslovene 50/50? Už mám naozaj niekedy chuť v kaviarni povedať, že budeme platiť zvlásť, lebo toto doťahovanie, kto komu ide ma už nebaví. Podotknem, že my sa nejdeme ani brať, ani mať deti. To len ak by smerovali nejaké komentáre k tomu, že len si s ním nesprav dieťa. Mali ste niektorá podobnú situáciu?

Strana
z2
anonym_49cfdd
Včera o 06:36

Ja tomu dnešnému chorému trendu platiť všetko 50/50 nerozumiem. Mám 55 rokov a nikdy v živote som nezažila, aby muž nezaplatil v kaviarni, či reštaurácii, alebo aby odo mňa chcel polovicu na benzín, keď ideme niekam na výlet. Preboha, nechaj ho byť mužom, nie je žiadna hanba nechať si od neho zaplatiť večeru. Nevadí, že zarába menej, ako ty. Nech ťa pozýva len potiaľ, pokiaľ si to môže dovoliť, veď nemusíte v kaviarňach a reštauráciách vysedávať každý deň.

anonym_892efc
Včera o 12:29

Normalne mi bolo trapne to citat…. To ani kamarati sa takto nespravaju k sebe , nie to este par…ved raz ja pöatim , raz on…. Ked uz chcete 50/50.

Strana
z2