Ako riešiť konflikt s kamarátkou kvôli deťom?
Chcela by som vedieť váš názor. Kamarátka ma obviňila, že zo svojho malého syna robím gaya a chcem do toho zatiahnuť ešte aj jej syna.
Boli u nás na návšteve, deti sa hrali a môj syn si zbožňuje maľovať tvár a telo ale ako sa deti maľujú na karnevaloch. To znamená lev, tiger, Spiderman a pod.
Má samozrejme farby na tvár ale vždy si vezme aj moju taštičku s make upom, lebo tou sa maľuje maminka, tá je pre velkáčov. Mne to neprekáža, no a namaľovali sa takto obidvaja, keď boli u nás, to kamarátke neprekážalo, začalo jej to prekážať až vtedy, keď v izbe na zemi zbadala aj tú moju tašku s make up-om. Vtedy vybuchla, že syna huckám na to, aby bol gay. A teraz ma zaujíma váš názor? Ako podľa mňa si to tie deti neuvedomujú, keď si vyberie žlté tričko, tiež má byť gay lebo sa mu páči žltá, a opačne dievčatá keď sa hrajú s autami tiež je to zle?
Úplne neviem ako si s týmto poradiť, myslíte, že ma pravdu?
Obidvaja chlapci majú 4r.
Ak bude gay, tak preto, že sa tak narodil. Nie preto, že sa hrá so šminkami.
no ja uz len kvoli hygiene by som dietatu svoje sminky nedala, ziadne. Na hranie. Ale ked chces. Co sa tyka kamosky, prehnala to, na druhej strane teraz je spolocnost cela taka nasponovana, ze sa cudujem ze to malovanie na tvar bolo ok pre nu. Jednym uchom dnu a druhym von. Proste by som to neriesila a brala to zhovievavo 🙂 ved ked nechce, tak teda nech sa nemaluju ked sa hraju, nech si to synator necha na inokedy. Nikdy vsetkym nevyhovies, lebo tak ako su rozne deti, su rozni aj rodicia.
Podľa logiky tvojej kamošky by mala byť moja sestra lezba lebo sa hrala s autami, šaty len z donútenia, krátke vlasy nosila a dlho a obľúbené maskace schovavala. V 12tich keď si na jude zlomila malíček na nohe a doktorka jej ho chcela napraviť lebo ju bude bolieť keď bude mať lodičky povedala ze ona také v živote nosiť nebude. Teraz občas nosí, je vydatá a ma 2 dcéry. Mame známeho dcéra typické dievča, ružová, sminky kradla mame lodičky šaty, hrala s bábikami a pred rokom bola na operacii zmeny pohlavia... takže naozaj neviem z čoho to ta kamoška usúdila.
@yelena159 tak ja co sledujem okolie a aj podla seba mozem povedat, s L, G, pripadne B nema vela ludi problem. Problem nastava pri extremoch, ktore cim dalej tym viac prichadzaju ako dalsie pismena abecedy.. a za chvilu naozaj budu vsetky :DD alebo dalsich pat plusiek pribudne
@autorka tak toto bolo zo strany tvojej "kamosky" totalne neakceptovatelne, aby takto zareagovala a este k tomu u Vas na navsteve. Akoze ja by som tiez detom nedala svoje sminky ale to len z dovodu hygieny a toho, ze sminky pre zeny, nie su prisposobene detskej pleti. A samozrejme, aby mi ich neponicili. Ona musi byt strasne zakomplexovana a musi trpiet totalnym strachom, ze by z jej syna mohol byt gay. Inak si neviem vysvetlit jej neprimeranu reakciu. Akoze, keby takto na mna zareagovala moja kamoska, tak uz by kamoskou asi nebola. Ja by som sa teda neudrzala a teda, co by si vypocula, by si za klobuk nedala. Ty si ako zareagovala?
@1angelika tak ako sa nelíčia všetky ženy tak sa nájdu aj muži, ktorí áno aj mimo TV a divadla.
K autorke: mejkap sa nemá požičiavať ani medzi dospelými, keď už mu nejaký chceš dať na hranie tak kúp aby bol len jeho. A nie farbičky z neho geja nespravia, ten už je alebo nie je.
@simca06022011 to si trosku prehnala… moje dieta je lgbt, ale ani jedno zo spomenutych pismeniek. A nie je ziadny extrem… presne pre tento postoj ludi sa sem nikdy natrvalo nevrati…
Autorka, kamoska bude bud jednoducha alebo homofobna. To to uz asi doslo…
Chapem ta, autorka, na mna sa raz kamaratka nahnevala preto, ze si jej skolkar v ramci hry s mojou dcerou obliekol princeznovske saty a ja som jej poslala foto, ze ako sa deti pekne hraju. Pomyslela som si svoje.
@simca06022011 Nie je to žiadny extrém. "LGBTQIA - Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Intersex, Asexual/Aromantic/Agender"
Čo je extrém na ľuďoch, ktorí sú transgender?
Queer - čo je na nich extrém? (teda ak vôbec vieš, čo to znamená)
Čo je už na asexualite, aromantike agenderite extrém?
Strasne sa smejem 😃 keby som mala taku hlupu kamaratku, ta by palila odo mna ako strela, co by som jej povedala 😂😂😂
Slusne povedane, velmi nesčítaná pani 🤭
@1angelika velmi. Preštuduj si históriu, ze ako daleko so minulosti siaha malovanie sa mužov. Namaľované oci, cierne nechty, ružové lica…..
@guudy nemyslim, ze som nieco prehnala, napisala som ako to je. Proste pre ludi to problem je, cim viac sa medializuje, cim viac sa z tychto ludi robia obete, tym viac sa aj v tejto teme polarizuje spolocnost a proste naozaj ludia mozu s tym mat problem a mat obavy. Nikoho som ani neurazila, ani nenapadla svojim prispevkom. ALe ak chces zatvarat oci pred tym, kludne. Nedeje sa to len u nas v sr, ale vsade na svete, su proste na to rozne nazory a su aj rozne skusenosti a pristupy.
Viac sa k tomu nejdem vyjadrovat, lebo je to dlha tema a sem to vobec nepatri. A nechce sa mi natahovat.
@betulinka1 ďakujem , preštudujem si.
Ako už bolo napísané,je to blbosť a synovi kúp jeho vlastné šminky
Mala si strážiť syna čo robí🙂je smiešna
@simca06022011 pises o lgbt ludoch ako o extremoch. Tak ti vysvetlujem, ze si to prehnala so slovnikom a ti ludia nie su ziadny extrem. A pises, ze je to aj tvoj nazor.
Vyssie uz o tom pisala @yelena159 .
Castokrat sa pri pisani o lgbt ludoch pouzivaju rozne nepekne pomenovania, ako keby to ani neboli ludia ako ostatni. Takze zacni od seba a nauc sa pisat aj o lgbt ludoch s respektom.
@minenkak a co taky Freddie Mercury v pesničke "I want to break free" 😀😀😀
Niektore dievcata sa hraju s autami a podobne, ale dat chlapcom vyslovene sminky, za mna nie.

uprimne? bud rada ze si sa kamosaky zbavila.. mysliet si ,ze gayom sa da naucit byt je troska proimitivne na dnesnu dobu ...