Ako riešiť napätie medzi manželom a synom?
Keď si ma muž bral tak aj s dieťaťom. Teraz syn chodí do školy a keďže nás dnu nepustia tak mu to hrozne trvá než výjde von,než sa vybaví u skrinky.
Keď som v práci tak preň chodí muž ho čakávať. Naposledy mi tak strašne vynadal kvôli synovi že musí dlho čakať a nareval na mňa aby som s tým niečo láskavo robila že mu to hrozne trvá a nebude tam čakávať ako kkt a podobné...
Baby prečo nadáva mne ? Akoby som snáď syna navádzala aby zámerne zdržoval. Stále synovi dohováram aby bol rýchlejší a pod. ale mam pocit že mi tym muž naznačil že ho mám vyplieskať za to.
@anonym_7dfa1e máš pravdu. Lebo ani doma sa ho nič nepýta ani sa s ním nerozpráva. Obchádza ho,ignoruje. Vlastne len ho stále za niečo jebe a upozorňuje a diriguje
@anonym_autor neviem, prečo si ešte s ním. Chudak chlapec.
@anonym_autor ani sa synovi nečudujem, že sa neponáhľa stretnúť s k.k.t... Ty by si sa mala nad sebou zamyslieť, či ti je prednejší chlap, alebo synove psychické zdravie, keď sa k vám tak správa.
@anonym_autor tak to uplne meni situaciu, plne suhlasim s tym co pise @anonym_7dfa1e
@anonym_7dfa1e máš pravdu. Lebo ani doma sa ho nič nepýta ani sa s ním nerozpráva. Obchádza ho,ignoruje. Vlastne len ho stále za niečo jebe a upozorňuje a diriguje
@anonym_autor a na co ti je taky chlap, ktory depta TVOJE dieta? Bud sa skonsoliduje, alebo dovidenia
Už ma začiatku si napísala ,,že keď si ťa bral,bral si aj tvojho syna". On(tvoj muž) má byť ten rozumnejší,veď je to stále len dieťa pre panaboa. A to že nie je jeho otec biologický, ešte neznamená,že ním nemôže byť ako dobrý nevlastný otec. Ty mu láskavo vysvetli,že nech teba nestavia do pozície vybrať si stranu, pretože on(tvoj muž) nevyhrá, predsa je pre teba najdôležitejší tvoj syn. A nech láskavo pochopí,že deti sa "šuchtajú" , majú stále čas. On ešte nepochopil,že je už aj otec,len si prosím ťa rozmysli,či budeš mať s ním ďalšie dieťa, pretože týmto štýlom bude ten starší už načisto na "druhej koľaji".
@anonym_autor a to vždy sa k nemu takto správal? Už je teraz trochu pozde (ale nie neskoro), ale pri výbere partnera treba pozerať aj na to, ako sa správa k tvojmu dieťaťu. Takýmto správaním by ma muž od seba odháňal a reálne by som uvaźovala o rozvode.
@anonym_autor Ďalšia, čo uverila, že nejaký muž bude milovať cudzie decko ako vlastné. No, nebude a časom to bude len a len horšie.
Musíš si vybrať, či je pre teba dôležitejší manžel alebo syn. Tu iná možnosť nie je.
@anonym_81c019 sú muži, aj ženy, ktoré milujú partnerovo dieťa ako vlastné, partnerovo nie je cudzie, že si autorka zobrala somára, ktorý k jej dieťaťu nemal vzťah a dúfala, že sa to zmení, s tým mi nič neurobíme
@huxy no 😞 už sa muž vyhrozil že preňho si mám sama chodiť že tam nebude čakať nebude preňho chodiť. Úplne dáva ruky preč. Ani úlohy s ním nerobí že si to mám sama menežovať lebo vraj ja som študovaná a on nie
@anonym_autor otazka je,co svojimi verbalnymi utokmi na teba sleduje.Syn pride velmi rychlo na to, ze ho otcim nema rad.Moze mu to spôsobit problemy v dospelosti.Toto by nemalo zazit ziadne dieta.Napätie sa bude casom zväcsovat...Podla toho, co pises,si vzdelana zena a neviem preco,to tolerujes.
Skus otvoreny rozhovor s manzelom, bez emocii a nasledne uvidis.Nastav pravidla,pokial sa to da.Ak, mu zalezi na tebe,malo by mu zalezat aj na tvojom dietati.
Chudák chlapec, ale tipujem že bývate u neho a sama byť nechceš/nevieš, tak to nejak prechádzaš a radšej necháš dodrbať synovu psychiku než by si sa za neho postavila.
@huxy no 😞 už sa muž vyhrozil že preňho si mám sama chodiť že tam nebude čakať nebude preňho chodiť. Úplne dáva ruky preč. Ani úlohy s ním nerobí že si to mám sama menežovať lebo vraj ja som študovaná a on nie
@anonym_autor nemá základnú školu?
mozno by pomohlo brat veci pragmaticky, ak chces byt aj s muzom, a je jedno z akych dovodov. Staraj sa o syna sama so vsetkym co k tomu patri, nieco akoby si bola bez muza, a muza maj popri sebe na ostatnu oporu, ci uz financnu, alebo ludsku. Ak sa ti nebude montovat do tvojho zitia so synom, a ostatne bude fungovat, budes na tom lepsie ako zena samozivitelka. Ak sa ti vsak bude starat do tvojho zitia, vtedy bude uz ozaj prekazkou, a asi nebude dovod s nim ostat. Myslim, ze je naozaj velmi malo muzov, aj zien, ktore vedia prijat cudzie deti za svoje, ale respekt je mozny u vsetkych, Necakasj od neho vztah otcovsky vztah ku tvojmu synovi, no respektovat ho musi, inac to nema zmysel.
@anonym_autor ufff budeš to mať ťažké a syn totálne. Žiť v prostredí, kde ho nevlastný otec nenávidí a teba si neváži ... No neviem 🫣. Aby raz chúďa neskončilo u starých rodičov, kde možno dostane viac lásky.
Silná káva..nebola by som s kktom
@anonym_autor tvoj muž si ťa bral aj s dieťaťom. Na teba nakričal? So synom sa nebaví? Zjavne je mu na obtiaž. Prečo si s takým mužom? Asi si privierala oči nad tým, že k tvojmu dieťaťu vzťah nemá, ale ukončila by som to, uľaví sa aj tebe a najmä tvojmu synovi. Vieš, ako sa musí cítiť?
@anonym_autor to je chybný názor mnohých žien, hlavne tu na MK, že keď si muž berie ženu tak automaticky začne mať rád aj jej dieťa. No, automaticky nezačne. Muž musí byť ozaj veľký charakter, aby dokázal prijať cudzie ako vlastne. Je to vedomá činnosť, to prijatie dieťaťa. Zväčša s narastajúcim nárokmi a úlohami okolo dieťaťa začne muž vnímať, že dieťa to cudzie dieťa mu len pridáva starosti. Máš dve možnosti. Buď úplne prebrať starostlivosť o dieťa a muža vôbec nezaťažovať, trecie plochy neustále žehliť a deliť čas medzi syna a partnera. To je prakticky nezvládnuteľné vec. Alebo si jednoznačne stanovíš, kto je tvoja priorita, či muž, alebo syn a podľa toho sa rozhodneš.
Podla mna sa k sebe hodite, obaja ste pohlavne organy, chudak chlapec…
mozno by pomohlo brat veci pragmaticky, ak chces byt aj s muzom, a je jedno z akych dovodov. Staraj sa o syna sama so vsetkym co k tomu patri, nieco akoby si bola bez muza, a muza maj popri sebe na ostatnu oporu, ci uz financnu, alebo ludsku. Ak sa ti nebude montovat do tvojho zitia so synom, a ostatne bude fungovat, budes na tom lepsie ako zena samozivitelka. Ak sa ti vsak bude starat do tvojho zitia, vtedy bude uz ozaj prekazkou, a asi nebude dovod s nim ostat. Myslim, ze je naozaj velmi malo muzov, aj zien, ktore vedia prijat cudzie deti za svoje, ale respekt je mozny u vsetkych, Necakasj od neho vztah otcovsky vztah ku tvojmu synovi, no respektovat ho musi, inac to nema zmysel.
@darmasiswa neviem, či by som dokázala žiť s človekom, ktorý ignoruje moje dieťa. To ako by u nás vyzeralo, keby sa tí dvaja obchádzali? Ani si neviem predstaviť, že by som napríklad platila nejakej dôchodkyni, aby mi dieťa vyzdvihla zo školy. Ako by sme spolu trávili voľné dni, dovolenku? Toto by som nedala, kopla by som chlapa do riti
@darmasiswa neviem, či by som dokázala žiť s človekom, ktorý ignoruje moje dieťa. To ako by u nás vyzeralo, keby sa tí dvaja obchádzali? Ani si neviem predstaviť, že by som napríklad platila nejakej dôchodkyni, aby mi dieťa vyzdvihla zo školy. Ako by sme spolu trávili voľné dni, dovolenku? Toto by som nedala, kopla by som chlapa do riti
@anonym_ae8df2 suhlasim s tebou, ale mnoho zien je s muzom preto, aby ekonomicky zvladla starostlivost o seba, dieta a strechu nad hlavou. Ak by dokazali s muzom zit spolu s respektom, ak by sa jej muz vobec nestaral do jej zitia so synom, tak sa to da. Netreba si robit iluzie, ze iny muz bude jej dieta milovat. Dokonca aj ja, ako zena, som sa pristihla, ze niektore deti vobec nemusim, aj ked ich matky mam rada, a fakt mi ich decka lezu na nervy, je to moje priznanie, hanbim sa za ten pocit, ale taka je realita.
@anonym_autor to aj pouličný pes v útulku dostane viac lásky a starostlivosti ako tvoj syn
dieťa nie je vec že len naložiť, previesť vyložiť, dať jesť a zdrbať, ale potrebuje normálnu komunikáciu, záujem o neho, lásku a výchovu
Súhlasím s komentárom, že si ďalšia čo uverila, že muž bude ľúbiť cudzie dieťa a správať sa ku nemu ako k svojmu. Nebude a ty to začínaš vidieť. A bude to horšie. Napríklad taká puberta.... Vtedy vedie liezť deti na nervy aj vlastným rodičom, nie to ešte nevlastnému.....
Aj ste SA pytali syna, preco mu to tak dlho trva? Monzo musi po sebe v druzine upratat, umyt si ruky a potom SA ist prezut.
Ja tiez na syna vzdy cakam, vsetci tam vzdy cakam, a co teraz ho mam stresovat? A to moj syn Este ide aj na WC.
Ale teraz citam, ze mas za muza chmula. Tomu by vadilo, aj keby ho syn cakal vonku pro brane.
Ja som tiez solo rodic a prave koli takymto chmulom SA do vztahu netlacim. A tooj muz bol vynikajuci clovek.
Velmi zle si si vybrala zivotneho partnera.
@huxy dohovarala som a dohováram čo ešte mám urobiť? Ja ho ani nevidím čo v šatni robí
@anonym_autor ja tomu chlapovi úplne rozumiem, môj mladší syn je úplne rovnaký, bože koľko som sa ja načakala pred školou, ostatní už zabudli, že boli v škole a ja stále tam 🙄a nepoteším ťa, dnes má 15 a stále, keď niekam ideme je posledný pripravený a môžem dohovárať do osprostenie, to je proste povaha. No a k chlapovi, buď to bude akceptovať alebo to bude v budúcnosti ešte horšie a mala by si zvážiť, či chceš v tom dusne žiť
@anonym_ae8df2 suhlasim s tebou, ale mnoho zien je s muzom preto, aby ekonomicky zvladla starostlivost o seba, dieta a strechu nad hlavou. Ak by dokazali s muzom zit spolu s respektom, ak by sa jej muz vobec nestaral do jej zitia so synom, tak sa to da. Netreba si robit iluzie, ze iny muz bude jej dieta milovat. Dokonca aj ja, ako zena, som sa pristihla, ze niektore deti vobec nemusim, aj ked ich matky mam rada, a fakt mi ich decka lezu na nervy, je to moje priznanie, hanbim sa za ten pocit, ale taka je realita.
@darmasiswa presne tak, veď aj cudzia mačka oňucha cudzie mača a začne sypieť, nie každá samica si vie cudzie mláďa prijať za svoje a kde to ešte samec. Samozrejme nie sme zvierata, ale tak nedivím sa, keď každý muž neprijme cudzie za svoje. Neviem, či by som cudzie milovala tak ako vlastne. Niekedy sa prichytím, keď k nám prídu bratove deti, že nadržiavam svojim deťom a nie bratovym🤦. Samozrejme sa potom cítim zle😵💫. Vôbec to tomu mužovi nezazlievam. Asi by som prebrala všetky povinnosti na seba, ale potom vyvstáva otázka, načo taký vzťah?? Obzvlášť, keď už muž útočí na dieťa.
@anonym_autor prepáč, ale musí sa suchtat? Ja to tiež neznášam.
A teda koľko ho čaká? Ak 5 minút, ok.ak 15-20, tak fakt prepáč, ale súhlasím s nim.
@anonym_autor prepáč, ale musí sa suchtat? Ja to tiež neznášam.
A teda koľko ho čaká? Ak 5 minút, ok.ak 15-20, tak fakt prepáč, ale súhlasím s nim.
@anonym_5d6b5a ale je rozdiel, ci synovi budes hulakat z pozicie milujucej vlastnej matky, ktora mu zase v inych situaciach dava najavo lasku, alebo ako cudzi muz, ktory sice moze mat pravdu, ale lasku k tomu dietatu neciti, myslim, ze treba vztahy uplne upratat.
@anonym_5d6b5a ale je rozdiel, ci synovi budes hulakat z pozicie milujucej vlastnej matky, ktora mu zase v inych situaciach dava najavo lasku, alebo ako cudzi muz, ktory sice moze mat pravdu, ale lasku k tomu dietatu neciti, myslim, ze treba vztahy uplne upratat.
@darmasiswa a co takto mu dohovoriť, aby sa jednoducho nesuchtal?
Ja teraz neriešim chlapa, To bude hovädo ako bič, ale primárne to jeho suchtanie. Moja vie, že to jednoducho neznášam, ma sa obliecť a ist.
@darmasiswa a co takto mu dohovoriť, aby sa jednoducho nesuchtal?
Ja teraz neriešim chlapa, To bude hovädo ako bič, ale primárne to jeho suchtanie. Moja vie, že to jednoducho neznášam, ma sa obliecť a ist.
@anonym_5d6b5a matka nech ho vychovava, samozrejme, aj v tom suchtani, nemeni to ale nic na domacich vztahovych pohromach, dnes je to suchtanie, zajtra upratovanie, napozajtra svietenie, neskor minanie................, je to zle
@anonym_5d6b5a matka nech ho vychovava, samozrejme, aj v tom suchtani, nemeni to ale nic na domacich vztahovych pohromach, dnes je to suchtanie, zajtra upratovanie, napozajtra svietenie, neskor minanie................, je to zle
@darmasiswa to je uz len dôsledok
@anonym_autor u mna si to bezne odniesol syn alebo vrátnik, ze som ho musela cakat, kvoli debilne nastavenému vydávaniu deti. Nebola som jedina, bezne sme sa tam rozčuľovali vsetci. Darmo sme sa v skole stazovali. Niekedy som mala 15 minut medzi meetingami a niekolkokrat som prosila aby sa ten cas dodržal. Aj tak na 90% meškal. Bud zabudla druzinarka na cas alebo nieco este dokončoval alebo sa proste zamotal. Proste muzovi povedz, ze v tom nie je sam a proste sa s tym musi zmierit. Teraz na druhom stupni je to zase o tom, ze cakaju dlho ma obed (osobne som videla radu az na chodbu), alebo ich zdrží na poslednej hodine. Ja to uz robim tak, ze startujem z prace az ked vidim na edupage, ze mu vydali jedlo. Lebo to viem, ze mam 10 min. a radsej nech mlady caka mna ako ja jeho 🤣🤣. Nemyslim si, ze zato, ze sa rozčuľuje je zly otec. To by som bola potom ja zla matka.
@anonym_autor nebola by som s takým koňom nikdy.
U mňa je spokojnost deti na prvom mieste

@anonym_autor ani sa synovi nečudujem, že sa neponáhľa stretnúť s k.k.t... Ty by si sa mala nad sebou zamyslieť, či ti je prednejší chlap, alebo synove psychické zdravie, keď sa k vám tak správa.