icon

Ako riešiť nezhody vo vzťahu kvôli spánku?

Včera o 19:16

Ahojte, bývame spoločne s priateľkou a priateľka ma problém s tým že keď zaspava sama( samozrejme že nie vždy). Ale ja keď mám konečne voľno tak chcem si večer sám oddýchnuť (pozrieť niečo,zahrať s kamarátmi) ale jej to neskutočne vadi že nejdem s ňou spat. Aky máte vy nato názor ?a ako je to u vás ?

anonym_8a2c35
Včera o 20:23
@anonym_902a85

@anonym_8a2c35 nenapisala nic pohorsujuce. Vztahy rozbijaju citlivky ako ty. Len JA JA JA, nutit ist spat, ked TY chces. Kompromis je poslat taku ako ty do teplych krajin lebo take to ty prave ten kompromis nepoznaju. Ona nezaspava sama kazdu noc 🙄🙄🙄

@anonym_902a85 kde autor pise, ze ho nuti ist spat?

anonym_cbdc39
Včera o 20:24

My sme napríklad spolu 13 rokov a pokiaľ nie je mimo domov jeden alebo druhý, tak chodíme každý večer / noc spať spolu. Ani si neviem predstaviť už ísť sama 😂 ale to neznamená, že to tak majú mať aj ostatní. Moji rodičia napríklad vždy chodili zvlášť. Každému ako to vyhovuje nie?

anonym_8a2c35
Včera o 20:25
@anonym_2070fc

@anonym_8a2c35 😂😂😂 čtjb?? Normálne si ma rozosmiala😂😂 Práveže môj vzťah funguje perfektne presne kvôli tomu, že manželovi dovolím slobodne dýchať. Ty fuj-fuj-fuj😂😂
Pomóóóc… toto mu dám zajtra prečítať, nech sa aj on pobaví😂😂😂

@anonym_2070fc to urcite 🤣

anonym_902a85
Včera o 20:37
@anonym_8a2c35

@anonym_902a85 kde autor pise, ze ho nuti ist spat?

@anonym_8a2c35 “jej to neskutočne vadi že nejdem s ňou spat.” ——- psychicky ho nuti aby siel s nou inak VELMI TRPIIIIII *fnuk fnuk*

pudinka
Autor odpoveď zmazal
anonym_8a2c35
Včera o 20:53
@anonym_902a85

@anonym_8a2c35 “jej to neskutočne vadi že nejdem s ňou spat.” ——- psychicky ho nuti aby siel s nou inak VELMI TRPIIIIII *fnuk fnuk*

@anonym_902a85 ty s nimi asi zijes, ked to tvrdis 🤣. Boze, ked nevies, co je to empatia, tak radsej bud ticho, lebo je to dost trapne sa takymto hnusnym stylom vyjadrovat na niekoho.

anonym_31c2c0
Včera o 20:58

Moj chodi spavat so sliepkami. Ja som kludne hore aj do jednej v noci. Jeho hneva ze buntosim v noci. Mna ze on buntosi rano. Viem ist spat skor jedine ked niekam cestujeme a viem ze on musi soferovat. Inak je to celozivotny boj.

andrejka1974
Včera o 21:18

@anonym_autor u nás sme presne opačnú ja večer dlho hore muž skôr chodí spať a ráno on Skorej vstáva ja neskôr proste nám to takto funguje roky občas sa prispôsobíme ja jemu občas on mne takže skúste sa dohodnúť

zuzubb007
Včera o 21:18

Fúúú som z mužom 20 rokov, vzťah tip top, ale nechodíme spávať spolu ani raz za rok, pretože on je nočný tvor kľudne chodí o jednej, druhej spať a ja o desiatej jedenástej už sladko snívam, a nemám potrebu všetko s ním robiť naraz 🤣🙈, čize nedaj sa terorizovať

sissy27
Včera o 21:36

@anonym_autor spolocne zaspvanie je fajn - ked to tak citia obaja. Ale osobne si myslim, ze nema ani tak problem so zaspavanim bez teba ako s tym, ze sa hras nejake online hry s kamosmi do rana a potom doobeda vyspavas. Toto by napriklad vadilo aj mne, v dospelackom zivote to podla mna nema co robit. Keby si napriklad do noci pracoval alebo robil nieco zmysluplne, tak jej to zaspavanie osamote mozno az tak vadit nebude.

autor
Včera o 21:56
@sissy27

@anonym_autor spolocne zaspvanie je fajn - ked to tak citia obaja. Ale osobne si myslim, ze nema ani tak problem so zaspavanim bez teba ako s tym, ze sa hras nejake online hry s kamosmi do rana a potom doobeda vyspavas. Toto by napriklad vadilo aj mne, v dospelackom zivote to podla mna nema co robit. Keby si napriklad do noci pracoval alebo robil nieco zmysluplne, tak jej to zaspavanie osamote mozno az tak vadit nebude.

@sissy27 To zas nie , ja nevravím o hraní hier do 5 rana. Väčšinou do tej 1 som hore a potom stavam okolo 9. ale aj keby nie , tak ona je v práci takže jej to môže byt jedno

anonym_6a8d39
Včera o 21:57

@anonym_autor tak my sme spolu 20 rokov a v zivote sme neriesili kedy kto ide spat..az mi to je komedne ...sak jasne, ze ideme aj spolu , ale teda sa nam chce naraz spat , nie , ze jeden druheho vyvolavame 😂ja som akurat dokukala film a cela rodina zalahnuta uz od 22 : 00 😂 a mimo to manzel je 4 dni z tyzdna prec odjakziva som na to zvyknuta

sissy27
Včera o 22:25
@anonym_autor

@sissy27 To zas nie , ja nevravím o hraní hier do 5 rana. Väčšinou do tej 1 som hore a potom stavam okolo 9. ale aj keby nie , tak ona je v práci takže jej to môže byt jedno

@anonym_autor prosim ta, mimo temu, ale “stavat” a “vstavat” maju uplne odlisny vyznam. Verim, ze obaja “vstavate do prace” a “nestavate” nejaku cestu hned po zobudeni 🙈
No a inak ako vidis z diskusie, tak pary to maju rozne nastavene, ja som ti ponukla svoj pohlad na vec (ze problem je to preco nejdes spat - inak, hrajkat sa a pozerat hluposti mozes aj rano, ked uz je ona v praci, nie? 🤷‍♀️), tak neostava ine, len najst doma kompromis.

anonym_91ccb3
Včera o 22:47
@reanda

priatelka zaspava pol hodinu? vsak si s nou lahni, kym zaspi a potom si chod po svojom.. ale lepsie bude najst si partnerku, kde taketo veci nebude treba riesit.. je to neskutocna otrava, robit cely zivot kompromisy

Spať má ísť človek vtedy, keď je unavený a nie keď to od neho žiada niekto iný. Ja zaspím za pár minút, niekedy som taká unavená, že si musím ľahnúť aj poobede. Ak vydržím, hocikedy už o deviatej večer zalomím. Manžel si chce pozrieť svoj seriál, zaspáva dlhšie ako ja. Prečo by som ho mala nútiť ísť spať so mnou, keď viem, že sa bude hodinu prevaľovať?

@reanda poniektoré sa tu pohoršujete, ak dieťa nevie zaspať a rodič s ním ostáva v izbe, kým nezaspí. A teraz ideme uspávať dospelú ženu? a čo tam má on zatiaľ robiť? kukať do plafóna?

reanda
Včera o 23:22
@anonym_91ccb3

Spať má ísť človek vtedy, keď je unavený a nie keď to od neho žiada niekto iný. Ja zaspím za pár minút, niekedy som taká unavená, že si musím ľahnúť aj poobede. Ak vydržím, hocikedy už o deviatej večer zalomím. Manžel si chce pozrieť svoj seriál, zaspáva dlhšie ako ja. Prečo by som ho mala nútiť ísť spať so mnou, keď viem, že sa bude hodinu prevaľovať?

@reanda poniektoré sa tu pohoršujete, ak dieťa nevie zaspať a rodič s ním ostáva v izbe, kým nezaspí. A teraz ideme uspávať dospelú ženu? a čo tam má on zatiaľ robiť? kukať do plafóna?

@anonym_91ccb3 ja rozhodne nie som z ludi, co sa pohorsuju nad tym, ze rodic zostava s dietatom, kym zaspi 🙂
och boze, chudacik chlapec.. musi si ist lahnut s priatelkou do postele a nemoze sa zahrat s kamaratmi.. take mucenie 😀 .. a ved ho nikto nenuti mat frajerku.. moze byt single a hrat sa kolko chce, kedy chce.. nebude ho nikto psychicky tyrat tym, ze s nim chce spat 😀

anonym_3704ca
Dnes o 04:59

Len či to je o spánku alebo niečo viac
Možno sa chce túliť, mať sex, cítiť tvoju prítomnosť
Tak prečo si s ňou nelahnes trošku ju potesis a potom si choď pozerať tv

anonym_1b54c0
Dnes o 05:02

@anonym_autor ak chces uprednostnit kamaratov, nemaj frajerku, ak ta frajerka nuti chpdit spat s nou, ako sorry nemaj frajerku

Je vidno, že ešte si neni pripravený na vzťah.. maš frajerku tak sa jej mas venovať, to čo je hrat sa s kamaratmi 🫣co si nasť ročný ?

blackcat8885
Dnes o 05:37

90% chodíme spať spolu okolo 21.30 ráno obidvaja vstavame do prace. Ale občas sa stane ze ide manžel skôr alebo ja ale málokedy. Napr ked pozerá nejaký hokej alebo ja som unavená už o 20,45. Ale my nevydržíme dlho hore tak väčšinou ideme spolu

petamich
Dnes o 06:03

My mame kazdy ine spankove potreby, takze nechodime spavat spolu. Manzel chodi skoro, ja neskoro. Neviem si predstavit, ze by som dve hodiny lezala v posteli vedla neho a pozerala do stropu, lebo ma chce drzat za ruku. Ja celkovo nie som na toto zaspavanie pri tuleni a objati, mna to skor naopak otravuje a nezaspim tak. Nastastie manzel to ma podobne. Ked aj ideme spat sucasne, pusa, objatie a kazdy na svoju stranu.

Kazdopadne ono to znie akoby to zaspavanie nebolo pricina ale dosledok. Skusil si sa jej niekedy spytat preco na tom trva? Travite spolu dost casu mimo to, venujes sa jej? Co jej vlastne vadi?

anonym_9b9d57
Dnes o 06:27
@anonym_28bf50

Ani si nepamätám, kedy som s manželom išla naraz spať. Už to bude pár rokov. Neviem si predstaviť trvať na tom, že musí ísť spať vtedy keď aj ja.

@anonym_28bf50 rozdiel medzi vami a nimi je ten, že oni ešte nie sú manželia.. 😉

anonym_a13092
Dnes o 06:31
@anonym_autor

@anonym_764214 nie vždy samozrejme , ale ja mám teraz 2 dni voľna a ona ráno stáva do roboty a chce aby som aj ja išiel s ňou ľahnúť.

@anonym_autor no tak ju chod uspať a vráť sa k telke.a možno chce sex

sense
Dnes o 06:37

A o koľkej chodí spať? Ja chodím skoro spať a môj chlap ide so mnou tak ba 5-10minut si ľahnúť a potom ide pozerať telku. Veľakrát mu vravím že nemusí, rovnako je to aj keď musí oň ísť spať o 20.00 a ja mám volno

anonym_83e0e3
Dnes o 06:42

Pocitam,ze ty sa hras s kamosmi do rana a potom cely den dospavas,ze??No tieto tipy nedozretych muzov by radsej mali zostat pekne sami a nebudu musiet nic pocuvat a budu sa moct hrat do aleluja.

anonym_0f491e
Dnes o 06:45
@anonym_83e0e3

Pocitam,ze ty sa hras s kamosmi do rana a potom cely den dospavas,ze??No tieto tipy nedozretych muzov by radsej mali zostat pekne sami a nebudu musiet nic pocuvat a budu sa moct hrat do aleluja.

@anonym_83e0e3 a komu má vadiť, že spí dlhšie, keď ona je v práci? takže má ísť poslušne spať o 20tej lebo princezná ráno vstáva do práce, vstať už o 5-6tej alebo skôr, spolu s princeznou, urobiť jej raňajky, odprevadiť ju do prace a potom celé ráno a doobedie sedieť jak sliepka na vajciach a čumieť do blba? len kvôli princeznej? No určite. Veď keď chce sex, nech ju pretiahne a ide si zahrať.

unicornlady
Dnes o 07:05

Ja napr. mám taký citlivý spánok, že neviem zaspať pri nejakej zmene.
Napr. ak som mala počas školy izbu so sestrou, ja som nezaspala, kým neprišla domov z rande. Mne sa proste nedalo. Resp. to asi aj podvedome som vedela, že aj tak ma to zobudí, keď príde.

Alebo ak idem na dovolenku, ja prvú noc spím tak 2-3hodiny, lebo sa mi nedá zaspať v cudzom prostredí.

Takže možno to nie je ani o tom, že by nevedela spať bez neho. Ale je to nejaký podvedomý pocit, že je niečo inak a mozog sa nevie proste uložiť.

anonym_91ccb3
Dnes o 08:15
@reanda

@anonym_91ccb3 ja rozhodne nie som z ludi, co sa pohorsuju nad tym, ze rodic zostava s dietatom, kym zaspi 🙂
och boze, chudacik chlapec.. musi si ist lahnut s priatelkou do postele a nemoze sa zahrat s kamaratmi.. take mucenie 😀 .. a ved ho nikto nenuti mat frajerku.. moze byt single a hrat sa kolko chce, kedy chce.. nebude ho nikto psychicky tyrat tym, ze s nim chce spat 😀

@reanda ale veď to je to isté, ako keby on žiadal od nej, aby s ním pozerala telku, lebo nechce byť v izbe sám 🤦🏻‍♀️ Ja chápem, kam tým smerujete. Ale nechápem, prečo z neho robíte neviem čo len preto, že chce zrelaxovať podľa seba. Myslím si, že by sme sa mali navzájom rešpektovať a mne príde naozaj divné odsudzovať ho za to, že sa mu nechce uspávať dospelú ženu.

autor
Dnes o 08:57
@anonym_1b54c0

@anonym_autor ak chces uprednostnit kamaratov, nemaj frajerku, ak ta frajerka nuti chpdit spat s nou, ako sorry nemaj frajerku

Je vidno, že ešte si neni pripravený na vzťah.. maš frajerku tak sa jej mas venovať, to čo je hrat sa s kamaratmi 🫣co si nasť ročný ?

@anonym_1b54c0 ale ja nemám problém s ňou ľahnúť , tulit sa a byt s ňou do kym nezaspi

anonym_91ccb3
Dnes o 10:39
@anonym_autor

@anonym_1b54c0 ale ja nemám problém s ňou ľahnúť , tulit sa a byt s ňou do kym nezaspi

@anonym_autor a kde je potom problém? 😵‍💫

kirin95
Dnes o 11:01

Posli ju za psychologom lebo ocividne ma nejake nevyriesene traumy z detstva, asi sa jej ocinko nevenoval

anonym_1b54c0
Dnes o 11:06
@anonym_autor

@anonym_autor no a dalej? Zaspi, a mozes si robit co chces kde je teda problem?