Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
@malasandrika hypoteticky ak by som pripustila túto možnosť,tak to budem riešiť cez právnika a určite neodídem so sklonenou hlavou.Toto je vsak už extrém, ktorý verim ze ostane len v nedohľadne.
@lienka.7 pozri, nebudem sa na rozdiel od Teba opakovať. Pre mňa je problém otec. Bodka
@lienka.7 👍👍👍👍velmi trefne
@malasandrika ale ja metvrdim ze nie je priblem otec,teda manžel.To ako si na to prisla ze ja nezdielam tento názor?Ved viackrát spominam ze sa nema k cinu a keby mal,tato diskusia by neexistovala🤦Bodka.
Autorka reagovala som na lienku, nie na Teba, tak čítaj s porozumením
Pozri ty to uz musis riesit kedze ta to trapi (koho by netrapilo...).
1) nenechaj sa odbit tym, ze porozpravame sa inokedy a pod. Ked inokedy tak ok, zober do ruky diar a vyziadaj si od muza termin, kedy mozete otvorit tuto temu. Nech konecne pochopi ze je tu nejaky problem a tvoje "stazovanie sa" je opravnene
2) bud pripravena ze nie kazdy je schopny kludnej diskusie, obzvlast ak ho taha zo svojej komfortnej zony. Cize muz moze zacat byt pri tejto teme neprijemny. Ok, aj to je sposob (i ked nezrely...). Len teda bud pripravena
3) maj ciel co chces dosiahnut. Najskor by som nechala navrh riesenia na neho (ak sa k tej debate dostanete). Ak by som s riesenim nesuhlasila, navrhla by som vlastne riesenie aj s vysvetlenim
4) bud pripravena aj na to, ze nebude akceptovat ziadne z tebe vyhovujucich rieseni. Nechcem ta strasit ale vies ako s hovori - dufaj v najlepsie, bud pripravena na najhorsie
Velmi ti drzim palce a dufam ze potom napises ako to dopadlo
@veroonr veľmi pekne ďakujem.🙂🙂🙂🙂
@lienka.7 veľmi pekne ti ďakujem za všetky komentáre aj za tvoju podporu.Mnohokrat si vedela nájsť tie správne slová,ktore som ja hľadala.Este raz veľká vďaka 💗🌸🙂
A teraz mi napadla este jedna vec, ked sa uz odhodlavas k takemuto rozhovoru. Mrkni si Nenasilnu komunikaciu. Clovek viac dosiahne ked hovori o svojich pocitoch a potrebach, ako ked vyratuva co mu na kom vadi... Nie sme na to zvyknuti, lebo ved sami sme v tom neboli vychovavani, ale da sa to naucit
Autorka ako už bolo spomenuté, ja len dúfam, že manžel sa za Teba postaví, a sám sa so synom porozpráva, aj s Nikolkou. Lebo Nikolka o chvíľu byť nemusí a môže byť Peťka, Lenka, atď a môže to byť dokola ten istý kolobeh. Manžel má deti dve a má vytvárať obom rovnaké podmienky. V kútiku duše si myslím, že manžel dúfal, že sa nebude musieť “vážne rozhodnúť” a synovi prehovoriť do duše a ten dovtedy zdvihne kotvy sám. Ale pol roka, to je už skutočne dosť dlhá doba. Pre mňa by už len ranná hygiena v kúpeľni bola peklo.
Mile komentujuce.
Dakujem kazdej z vas za komentár,nech uz bol akýkoľvek.Dakujem ze som sa mohla podeliť so svojim trápením.Precitam si pozorne a dôkladne celú diskusiu.Zopar rad som si už včera vzala k srdcu ako sa vraví a vyuzijem to v debate s manzelom.
Prajem vám vsetkym pekneho Silvestra,nech vam nasledujúci rok prinesie zdravie a odveje prec vsetky starosti.To prajem sj sebe🙂🙈
Napusem ako som dopadla.
@veroonr ďakujem, pozriem.🌸🙂
Akoze vrchol je, že nech je Lucinka tichšie, lebo Nikolka spí 🤦
Netolerovala by som to, frajerky a frajerov nech si vodia do vlastného, nie ku mne. Aspoň by mali mladi motiváciu osamostatniť sa
Autorka nepochopila si vôbec môj príspevok 🙈 nuž nevadí, hádam to vyriešiš k svojej spokojnosti.
Velmi ti drzim palce autorke, vyzeras byt fajn a rozumna zena, nech sa ti dari.
Nevnimas to zle. Mozes si sama s maldymi pohovorit a nastavit trosku pravidla? Predtym si spis, co a ako by si chcela. Radsej prisnejsie, aby ste mohli prist ku kompromisu a mladi by boli radi tvojim "ustupkom".
@eva8 ako by to pomohlo,ked som tu ako vzduch?Otec - manzel musi urobiť poriadky.Uz sa to bude onedlho riešiť.
@luciaaaaa veľmi pekne ďakujem ❤️❤️❤️☃️
@sashabb tak mna uz premahala aj únava.Pozriem ešte,prehodnotim.Dakujem.
Nie si ako vzduch, inak by ta chlapec neziadal, aby dcerka bola tizsie. Nerob zo seba ten vzduch, si fakt vyborna osobka ♥️.
Drzim palce, nech rozhovor s manzelom padne na urodnu podu.
🍀🍀🍀

@malasandrika tak čítaj, co píše autorka. Chcela by som ta vidieť, či by si toto trpela u seba doma. Asi ťažko.