icon

Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?

30. dec 2023

Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...

mamina7070
30. dec 2023

Lucinka nie je tvoja dcera ale vasa dcera a jeho sestra (nevlastna) a on spi v jej izbicke takze ranko ked sa mala napapa tak zaklopem na Lucinkinu izbicku otvorim a malu tam pustim
potom mlademu a mladej ju nabalim do kocika a nech idu nakupit ked sa vratia povysavat a tak dalej

a do tej izby by som denne x krat chodila a aj malu tam davala

mamina7070
30. dec 2023

a zavolaj si kamosky s batolatami k vam pravidelne hned zrana najlepsie

autor
30. dec 2023

@ada309 áno, má 20.Presne toto!!! Presne toto som uz nadhodila mužovi...ze co potom?Potom to uz takto pokojne ja riešiť nebudem.Vraj si davaju pozor - mlady mu povedal.🤦🤦🤦

mamina7070
30. dec 2023

a jedlo im nekupuj nevar ma ruky nech sa staraju

mamina7070
30. dec 2023

a ranko (teda na obed ) ked vstanu a chcu papkat tak nic neni rozky chleba sunku schovaj nech si bezkaju kupit
a obed uvar len sebe malej

proste skolu hrou im zariad, drzia sa tam lebo sa maju dobre

viky173
30. dec 2023

Ved, ked si Tvoj muz stoji na kabli, tak zacni konat Ty. Neobmedzuj sa, normalne tam chod do izby kedy potrebujes, nech robia co robia, mozu sa hanbit akurat tak oni. Dieta by som tiez neobmedzovala o 10:30, nech sa hra ako uzna za vhodne. Hned z rana by som vysavala, rezne klepala atd, nech si to mladi uziju a ked sa bude stazovat oteckovi, tak mu povies, ze normalne fungujes v domacnosti.

autor
30. dec 2023

@mamina7070 ked sa mala Lucinka narodiť,ako každá mama,aj ja som chcela pripraviť izbičku.Tristvrte veci je odtial už preč, keďže je to podla môjho muža spoločná detska izba a mala ešte aj tak tam nespí sama a nevyužíva ju tak co lamentujem?Moj muz je necinny v tejto situácii a mna to uz unavuje.😔💔

mondolina
30. dec 2023

@mamina7070
a jeho syn nemá nárok na izbu? či len Lucinka? ja to vidím tak, že aj mladý tam má právo bývať.

autor
30. dec 2023

@mondolina ja netvrdim ze nema narok na izbu.To pozor!!!! Mne prekáža,ze si z nej urobili hotelovú izbu.

mamina7070
30. dec 2023

@mondolina ano moze tam byvat ale ma sa podielat na pracach v domacnosti je dospely a ma aj pracovat alebo studovat

a Nikolka ta co ta tiez nerobi ?

betulinka1
30. dec 2023

Pozri sa musis nastoliť pravidla. Nie ze tvoj muz nechce ty si gazdiná a ty sa staráš o domacnost. Mladeho by som si posadila najprv sameho a povedala mu, ze ako sa citis. Ze nepomôžu okolo domacnosti a su tu ako na hotely. Ze je ti to take zvlastne, ze mlada sa ani nesnaží pomoct napr. pri varení co je taka prirodzená ženská vlastnosť pomoct doma svokre. Alebo zobrat babo na prechadzku a tak. Spis si co by si očakávala ako si fungovanie predstavuješ. Uvidis aka bude jeho reakcia. Oni su mladi oni nevedia ako to ma byt. Ale mozno ked sa porozprávate (nie s muzom) ale s mladými tak sa to bude dat nejako prezit.

viky173
30. dec 2023

@mondolina tak pravo uz velmi nie, kedze je plnolety a vie sa sam zabezpecit. Je to byt jeho otca, ale uz nema vyzivovaciu povinnost voci synovi. Kludne ho moze aj na ulicu vyhodit (cisto teoreticky)

petrao2
30. dec 2023

@mondolina mlady je v prvom rade dospely
A on tam nebyva on vyuziva vyhody
Nic neplati a este je sporosty
Urobil si z toho hotel
Ako sa ja poznam uz by bola mlada vyhodena a nech sa hneva kto chce
JA som tam doma a teda nech si muz vyberie
To jeho zatvaranie oci vedie len k problémom

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
30. dec 2023

@mamina7070 no Nikolka študuje....vzdelava sa..

autor
30. dec 2023

@chodec15 ona nebýva u nás,len casto navštevuje.

tamitamitami
30. dec 2023

@mondolina Jasne že má právo na izbu ale už to nieje malý chlapec ale chlap ktorý by sa mal začať starať sám o seba (spraviť nákup, podieľať sa na domácich prácach).

autor
30. dec 2023

@petrao2 vedie.... áno vedie je to tak....preto si ja uz neviem rady...som unavená, vyčerpaná...snazim sa môjmu mužovi dohovoriť,ale je to ako hrach na stenu.Az sa ibavam,ze vybuchnem a skonci to celé zle.Pre mna bohužiaľ.Aj pre dcérku.

mamina7070
30. dec 2023

@chodec15 skor si zamiesia do izbicky 😉

asi by som zaviedla pravidla presla si ich z mladym a vyvesila na ladnicku a trvala na nich
napr kedy umyva riady kupelku podlahy ide do obchodu a kolko krat navsteva a na ako dlho

myslis ze by sa s nim dalo ?

mondolina
30. dec 2023

@viky173
ale prosím ťa, ja nehovorím o práve ako práve.
Prečo by ho otec vlastný otec vyhadzoval. Ty svoje deti vyhodis keď budú plnoleté?

@tamitamitami
to áno, tak nech im to aj povedia, lebo mám pocit, že mladí ani netušia, že je nejaký problém.

mamina7070
30. dec 2023

ak nie povedz muzovi najprv a spolu si to s nim prejdite

ak ani to zahaj protestny spanek 😉 prestan upratovat nakupovat varit prat len sebe a malej

autor
30. dec 2023

@mamina7070 ohľadom frajerky je veľmi urážlivý.Vyssie spominam jednu situáciu so švagrom.Svagor pre dobro rafsej prestal k nám chodiť,lebo je prchkej povahy a tiez sa mu to celé nepáči.

kate211
30. dec 2023

Kolko ma ten chalan rokov? Kde ma matku? Nemoze ist na jeden vikend k nej? Alimenty od matky dostava? Aky ma prijem? Ak nema prijem, nech pyta alimenty od matky - neni schopny sa zivit sam.

viera27
30. dec 2023

Ako by som ti to.... Aj ty,aj Nikolka ste v tom byte len na navsteve,bohuzial. Mala si si poriesit podiel skor ako si sa dostala do tejto situacie.

mamina7070
30. dec 2023

tak to otoc na neho nech on pomaha a robi v domacnosti ved tam zije tak to je hadam norma

dadka1997
30. dec 2023

Ja by som tvojho muza kopla do riti... co by ti mal byt oporou a podporiť ta v takejto veci ktora je naozaj nespravna, tak ta este zhodí...
Zbal si dceru, seba a ak mas kam ist tak odíd, mozno to muzovi docvakne, ak nie tak nech si prívržencov živí sám ...

Alebo schovaj vsetko jedlo, mlady bude hľadať a povedz, zaplat si stravu a bude aj jedlo...

No ozaj si mi dvihla tlak

petrao2
30. dec 2023

Joj zena ja som az nasrata za teba
Normane chapem tvoje zufalstvo ale tu asi nic ako razne riešenie nepomoze
Ocko chce byt za najlepsieho ale zabuda ze ma dieta ktore je male nedokaze sa o seba postarat
Mlady si to zariadil paradne

autor
30. dec 2023

@kate211 ma 20. Pisem to vyššie v komentároch,aj to,ze jeho matka žije v Čechách.

petronelag
30. dec 2023

@mondolina Syn tam má právo bývať aj keď má 20 rokov, ideálne by bolo bývalo zobrať všetky veci pre malú z tadiaľ preč, keď tam ešte nebýva.
Celé to musí riešiť muž, je to jeho syn. Ale jemu je to dobre aj takto.
V týchto rodinách rozvedených vznikajú také rôzne mixy ľudí, ktorí nikdy nevedia spolu vychádzať, ak nie je problém s ex-manželkou, tak z deťmi, často s peniazmi, na to
byť už dopredu pripravený.

koniarova
30. dec 2023

Nerobila by som riadny krik. Keď kľudným slovom nechápu. Aj s muzom, aj so synom a Nikolkou. A keby nezabralo. Varím len pre seba a malú, periem a upratujem rovnako. O sexe by si muž mohol len snívať.