Ako riešiť situáciu s kolegyňou a šéfom?
Ako by ste riesili tuto situaciu? Trva to uz skoro pol roka.
Predpokladali sme, ze pojde o kratku aferku a ukonci sa to, opak je pravdou. Nabera to na obratkach. Stazovat sa na vyssich miestach? O pracu prist nechcem a ani nemozem, mame cerstvu hypoteku.
1. Kolegynu nadriadeny vo vsetkom zvyhodnuje
2. Korporat priamo zakazuje akekolvek blizke vztahy na pracovisku
3. Obaja su v manzelstvach
Nie, nezavidim jej. Mam dlhorocneho priatela. Nadriadeny je stary, skaredy, plesaty dedek. Ide mi o princip.
Dakujem za skusenosti, rady
Ja by som to nevydrzala drzat v sebe a porozpravala by som sa so sefom. Ze si neprajes byt znevyhodnovana na niekoho ukor a ze svojim spravanim porusuje interne pravidla firmy. Keby mi to chcel dat nejako vyzrat, isla by som na HR. Ale zase mne by bolo jedno, ci ma vyhodi, kedze nemam hypoteku, ani ine zavazky. A pokial viem, podla zakona uz nemozno zakazovat zamestnancom rozpravat sa o mzde.
Autorka a máš napr.odrobenych viac hodín, keď za ňu robíš? Nadčasy? Lebo to by sa dalo potom dokázať, že tu Zuzka 5x vypadla za mesiac a ja mam +20h nadčas oproti môjmu priemeru.
Tebe nejde o princíp. Tebe vadí, že ju zvýhodňuje. Ci sú v manželstvach ti môže byť jedno, nevieš aké manželstvá majú. Ale ak ide o princíp podľa mňa...je úplne jedno ci je to iba aférka alebo dlhodobá nevera. Podraz partnera v oboch prípadoch.
@13uzivatelka11 nečítala. A čo sa zmení, ak s tým výjde na svetlo. Bude to mať ešte horšie
Nechat tak, moj muz ma toto v praci, jeho sefka a CEO maju pomer, ofiko akoze nic a su spolu uz roky. Je to take trapne, on sa ako mlady zajac na nu raz stazoval ( opravnene) a on z toho mal podrb a neznasaju sa uz roky.
My máme toto v smernicach, že to treba hlásiť vyššie, ak si človek všimne znevyhodnovanie.. mávame na takéto situácie aj školenia "čo robiť keď".. jednoducho vždy povedať vyššie nadriadenému.. ak je v Tom vyššie nadriadený, tak hlásiť jeho nadriadenému.. nevidím nič zle na Tom to urobiť, keďže sa chovajú nefér voči ostatným, čo sa dá jednoducho dokázať prešetrením.. byť ticho keď sa nám deje neprávo (lebo nejde o vzťah medzi nimi, ide o to že trpia kolegovia) je zase len slovenský štýl, ticho trpieť a nadávať vduchu..
v žiadnom prípade neriešiť... ak chceš ostať v práci aj naďalej tak len dúfať že starý dedek pôjde na penziu...
takýchto dedkov - úbožiakov čo si potrebujú stále niečo dokazovať nájdeš v každej práci
zatni zuby a dúfaj že to skoro skončí.
Taký teplý anonymný bonz jej manželovi by nepomohol ?
Ja viem , žalúdok to nedovolí....
Nestaraj sa do toho. Netyka sa ta to 🤷♀️
Autorka, nadriadeného si upozornila, napriek tomu sa nič nezmenilo. Máte v smernici, že to máte hlásiť nadriadenému. Tak to hlás nadriadenému tvojho nadriadeného a personálnemu. Nie som zástanca toho, čo tu píše väčšina, že treba držať hubu. To je typické primitívne slovenské správanie. Za dotyčnú musíš pravidelne robiť jej prácu, je namieste riešiť to aktívne. Zažila som toto v korporáte. Akonáhle to začalo riešiť HR, vždy sa to vyriešilo tak, aby sa nedotýkalo zamestnancov.
@deti95060810 to aj svoje deti učíš, že ak sa im deje neprávosť, tak majú zatnúť zuby a v žiadnom prípade neriešiť? 🤦🏻♀️
@vanilkovazmrzka týka sa jej to, keďže denne musí robiť prácu aj za šéfovu milenku, aby tá robiť toľko nemusela.
@jana_eyre_2 presne, typickí Slováci, ticho trpieť aj keď sa človeka daná situácia priamo dotýka a negatívne ho ovplyvňuje. Preto sme furt kde sme, lebo keď je problém, každý zalezie do ulity.
U nás v práci takúto situáciu vyriešil anonymný list zaslaný krajskemu riaditeľovi.
No keď je viac podriadených takto znevýhodnených, tak by nemal byť problém, aby ste spoločné nazbierali dôkazy a riešili to s nadriadeným nadriadeného. Nie pre pomer, pre znevýhodňovanie a nerovnaký prístup k zamestnancom. Samotný pomer by mal zaujímať ich polovičky doma, ale to Tvoja starosť asi nie je.
Ánoz nahlásila by som to vedeniu....ich "vzťah" ovplyvňuje pracovný život ostatných zamestnancov.
@melanta ma zmluvu a ma nejaku pracovnu dobu, ked nestihne to co je nad ramec jej agendy, neni jej problem
Nech si suka kto s kym chce,ale ked sa to uz dotyka aj mna a mam po nejakej rajde robit jej robotu a ona za to dostane zaplatene,tak na to by som sa pozrela ako to vsetko prejdem len s usmevom. A to iste neverim,ze kazda jedna,co tu pise,ze si mas hladiet svojho,neexistuje,ze by sa nechala sikanovat kvoli tomu,ze si jej kolegyna dopraje v pracovnom case orgazmy so sefom. Ja by som to nahlasila,popisala by som situaciu.
"... odvolal sa na bod, ze praca je kolektivna a v pripade vypadku jedneho zamestnanca ju vykonava iný" - ale ona nevypadla, ale pravidelne, na základe toho čo píšeš, nedodržiava pracovný čas, takže možno skúsiť sa na toto ohradiť.
všetci radia nestarať sa, tak vy všetky robite pracu za dvoch a odmeny berie tá, ktorej pracu robite a je vam to jedno, nestarate sa..hahaha určite každy tomu uverí 👏👏
ja vidim najväčši problem v tom, že jej pracu robia kolegovia a ona dostava odmeny. To by mal dostavať ten, kto robi nad ramec..To nie je fér a trpák človek, čo to toleruje. Ona nemusi vôbec chodit do prace, nech si odklikne prichod, kolegovia spravia za ňu, ona si vezme plat a odmeny a všetci budú spokojní
Este raz som si to prečitala, ako jej možte radit, nech sa nestará? Kolegyňa pracu nestiha, chodi domov skôr, druhi robia za ňu a ona ma 100% odmeny - to sa vam zda spravodlivé?
Žiadaj vyšši plat a odvolaj sa na to, ze robiš pracu kolegyni, ktorá " nestíha" !
@karolinakr Ja neverim tomu, ze niekto tusi, kto ma ake odmeny..
@karolinakr možno sú práve v tej pozícii milenky, preto radia nestarat sa 😅
@vanilkovazmrzka
ale týka. Ona musí robiť robotu za kolegyňu, ktorá má 100 vario a ďalšie bonusy. Ešte sa tým hlupáka aj chváli. Tam bude platit: pekná tvaricka, sprosta hlavička... Nič proti pekným, ty si tiež múdri 🙂
Aké toto by ma tiež vytacalo. Nech si robia ci chcú, pokial sa ma to netýka. To v autorkinom prípade nesedi.

Neries co nie je tvoja vec. Pomer medzi sefom a podriadenou je v kazdom korporate zakazany a mozes ich na anonymnu linku nahlasit. Tym ale nic nedosiahnes, lebo oni to mozu popierat, dokazy nebudu a karavana pojde dalej.
Problem je, ked mas okrem svojej roboty stihat aj za dalsieho cloveka a robit za dvoch za jeden plat.