icon

Ako riešiť zdieľanú domácnosť so svokrovcami?

7. apr 2025

Ahojte, staviame dom, bývali sme v byte kde nám majiteľ predčasne ukončil nájom, teda sme tri mesiace u svokrovcov, cca september/október by sme sa mali sťahovať do vlastného. Máme vlastné poschodie ale spoločnú kúpeľňu a kuchyňu. Tu nastáva problém. My si varíme a nakupujeme zvlášť, muž a dcéra majú intoleranciu na laktózu a ja na lepok. Lenže zrazu mi začali "miznúť" potraviny, kúpim napríklad jogurt bezlaktozový idem ho dať dcére a jogurtu nikde...svokra mi potom povie že mala na neho chuť. Kúpim kuracie prsia, o dva dni idem z nich variť a prsia nikde, znovu svokre chutili rezne, toto isté sa deje aj v kúpeľni zrazu nemám šampón, penu na holenie, zubnú pastu no všetko. Vlastne im vyhovuje že sme tu lebo za tie tri mesiace prestali kupovať drogériu a potraviny...chodia veľmi málo do obchodu a väčšinu vecí vezmú naše. Okrem toho máme vzťahy dobre, vôbec sa nehádame, platíme im 400€ akože energie. Bolo by podľa vás moc drzé keby som si tie veci dávala mimo ich dosah? V našej izbe som si vyčlenila časť na ukladanie aspoň trvanlivých veci a drogérie...na druhej strane nechcem tu vyvolať rozbroje ale takto míňame strašné peniaze, ja v pondelok kúpim mäso, cestoviny, hrach a kukuricu, v stredu idem z toho variť a mám len kukuricu takže to musím kupovať znovu. Vždy argumentujú že si nevšimli že je to naše aj keď sú to bezlaktozové alebo bezlepkové veci. V podstate kupujeme potraviny, drogériu aj čistiace prostriedky pre celú domácnosť, plus platíme 400€. Myslíte žeby sa mohli uraziť keby to skladujem mimo kuchyne a kúpeľne?

negymama
7. apr 2025

autorka ano to su realne energie okolo tzch 150 eur, my platime podobnu ciastku , 6 členna domacnosti, i ked je pravda , ze niektore deti , dospele su uz doma nie vzdy.

zuzubb007
7. apr 2025

Nevidím problém, táto polička v chladničke je naša a hotovo, to si fakt neviete zariadiť a povedat naučia sa nebrať z tade veci nechapem ja by som im hneď svoje povedala

basska_b
7. apr 2025

Ja by som do oktobra v takomto móde neprezila. Vyhradit si policu v chladnicke a tam nech ti nechodi. Svokra ma bud demenciu, alebo je riadne vychcana. Potom ta bude roznasat po kamaratkach, ze byvali u nas a nevdačníci ani sa nepodelili o hrach a jogurt a este sa hadala nevesta o to.

unicornlady
7. apr 2025

Oni si priamo vypýtali tých 400eur? Akože, pekne na vás zarobia.

basska_b
7. apr 2025

A ked som byvala v podnajme v izbe u jednej starej panej, veruze som vacsinu veci mala u seba v izbe. Ona mi sice nesla do veci, ale bolo to praktickejsie. Este aj toaletaky sme mali dva 😁

zuzubb007
7. apr 2025

Ďalšie čo má zaráža 400 euro im platíte? To naozaj nedokážete ísť na tie tri mesiace do podnájmu dáte možno o dvesto euro viac ale božský kľud

autor
7. apr 2025

@zuzubb007 veď sa im povedala ale nerešpektuje sa to
@unicornlady áno, to vypočítali ako čiastku ktorá odpovedá nájmu

negymama
7. apr 2025

tak ona je ta cena v skutocnosti vyssia.
Lebo to nie je len o cene najmu, ale aj o manipulacii, aby ste sa dali zneuzivat a este mali byt vdacni. Cudzi by si toto k vam nedovolili.

negymama
7. apr 2025

autorka, neviem v akom stave mate dom, ale nedalo by sa na leto ist aj do nedokonceneho. My sme tak isli do nie uplne dokonceneho domu, jedna detska izba nebola dokoncena, ani spajza. Ale mali sme spojazdnenu obyvacku, v kuchyni sa dalo varit /na docasnej linke/, plus spalna a jedna detska. Mali sme aj kupelnu hotovu.
byvat sa dalo, a usetrili sme tak, lebo sme povodny vlastny byt dali do podnajmu.

hedviga2
7. apr 2025

Veci do chladničky si daj do zipsovej tašky, ukáž jej, nech do nej nejde. To isté veci do mraznicky.

petrao2
7. apr 2025

Za 400 eur by som hladala inde
Ubytovnu hoci co
To je neskutocna drzost

martamasarova
Odpoveď bola odstránená
zalka
7. apr 2025

Aj novú chladničku kúpiš za pár drobných https://allegro.sk/ponuka/jednodverova-chladnic... potom v dome svojom ju využiješ na terase v lete na chladené napoje.

kvoli
7. apr 2025

Asi by som skúsila psychologicky, niečo v zmysle ooo vy ste zjedli vnučke jogurt? Ved je delaktozovany, ľudia čo intoleranciu nemajú ich nesmú konzumovať lebo si vytvoria sami intoleranciu a tieto produkty sú veľmi drahé 😁

buberova
7. apr 2025

Tá chladnička do vašej izby alebo na vaše poschodie je dobrý nápad. Aspoň maličká .Ale ideál je ten podnájom

gov
Odpoveď bola odstránená
alenka58
7. apr 2025

kúpte si malú chladničku

olimuc
7. apr 2025

To co mozes si nechaj v izbe a v chladnicke si veci oznacuj menom tak aby sa to nedalo nevsimnut … 1-2 krat nieco zoberie a potom ju zober do optiky …

0silvia0
7. apr 2025

Nechutni su. Vychcanci lakomi. Miesto toho, aby synovi s rodinou nezistne pomohli, tak ho este dobre vyuziju.
Kupte si svoju chladnicku.

jankalukasova
7. apr 2025

Ďalší mesiac by som nedala 400€ ale len 300€ s tým, že som musela kupovať 2x toľko jedla a drogérie 🤷 hneď by vedela, čo je ich. Akože zjesť decku s intoleranciou jedlo. Raz? Dva x? Ok stane sa.. ale pravidelne.

lucka_ke
7. apr 2025

prenajala by som si byt a tam platila 650 Eur kým sa budem môcť presťahovať do svojho

veselo_neveselo
7. apr 2025

Normalne si svoje veci oddel.
Ja by som sa napriklad pred nakupom popytala svokry, co im chyba, a kupila im. Ak teda nepocitate kazdu korunu. Zaplat to ako samostatny nakup, a mozes jej potom dat blocik.

Podla mna ale problem nie je ani tak svokra ako to, ze ste si nedohodli pravidla. A svokra je tam doma, je zvyknuta na to, ze co je doma jej patri a nemusi rozmyslat, ci moze alebo nie - takze takto neohladuplne sa sprava.

kitycat
7. apr 2025

Ved mate poschodie, tak kupte low cost chladnicku kym sa prestahujete

autor
7. apr 2025

@veselo_neveselo pravidlá boli že potraviny si každý kupuje sám a varíme si každý zvlášť
@kitycat rozmýšľala som aj nad týmto len sme sa báli či by sa nepokazili vzťahy, zas už ten čas by sme tu radi prežili bez nejakej vojny

kitycat
7. apr 2025

My sme traja a mame plnu chladnicku... urcite vam jedna polica nestaci.
Alebo kupte taku, co uz pojde do noveho ale neviem preco by sa mala urazit. Chladnicka je mala, nezmestite sa 2 domacnosti, pletu sa jogurty bla bla .. no a potom uz nemusis cakat na movu

ladenka4
7. apr 2025

My sme bývali pri mojich rodičoch skoro rok, neplatili sme im nič, za to, že tam sme a to nie, že sme nechceli.

evcagabi
7. apr 2025

Ja by som im neplatila, ved uz si svoje odzrali

jaond19
7. apr 2025

Oznacovat fixou vsetko, pripadne si dat do chladnicky svoj plast.box a davat veci len tam. Je nas doma 5 a nejaky poriadok musi byt. Niekto ma zvlast svoje veci, nieco mam pre muza nachystane,nieco pre mna do prace, starsim do skoly, nieco zvlast pre najmladsieho, nejake suroviny presne podla jedalnicka nachystane na varenie. Ziadne take ze si kazdý rabuje co chce. Ani v prechodnom byvani by som to netolerovala. Ze vam svokra pomoze s byvanim je pekné, ale drzost nech neschováva za nevedomost.

personality
7. apr 2025

Kup ďalšiu chladničku a odôvodni to tým, že ste na inom poschodí a ze ješ jogurt napríklad aj v noci a nechceš rušiť, ci už spiace deti alebo domácich.

personality
7. apr 2025

Vzťahy sa už kazia, kedze, ze ty sa necháš útlačať len aby dobre bolo.