icon

Ako sa preniesť cez rozdielne finančné hodnoty vo vzťahu?

18. dec 2025

Ahojte.. neviem, či je tu niekto kto ma pochopí a či toto píšem na správnej platforme ale skúsim, či zažil niečo podobné ale potrebovala by som poradiť, ale nie súdiť ani rady typu ako mám meniť svoju podstatu a že som zlý človek a neviem čo, pretože to nezmením. Ide o to, že som materiálny človek, potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité. Ja som mu dopredu povedala na rovinu ako to mám, aby vedel od začiatku a ak mu to nesedí, kludne to môže medzi nami ukončiť.. Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek.. Avšak momentálne sa stretávam s jedným chlapom, ktorý je doslovne chlapec z dediny a to nemyslím ako urážku ale aby ste chápali a má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu. Toto ma urazilo, pretože ja som mala jedného muža a to mám 27 a s ním som mala 5 ročný vzťah a teraz som rok a pol sama a aj keď mám nápadníkov, ale mám aj iné hodnoty/ kritéria, ktoré sú pre mňa dôležité.. Problém je ten, že ja sa bojím aby som nedopadla ako moja teta alebo iné ženy v našej rodine, ktoré si našli totálnych lakomcov a lúzrov doslovne a mama mi stále hovorí, že takých mužov je veľa a napr. moja teta celý život živila svoje dieťa a ťahala celú domácnosť a so svojim mužom mali rozdelené účty a všetko ťahala ona z priemerného platu a ešte sa starala o domácnosť a mamina ju doteraz finančne podporuje, lebo koľkokrát nemali na základné veci a ja takýto život nechcem. Ja sama o seba sa postarať viem, mám dobre platenú prácu, vlastný byt ale raz budem na materskej.. Takýchto prípadov máme viac, kedy rodičia podporujú iných členov rodiny a ja sa toho proste bojím, pretože už som mala nápadníka, ktorý lakomec bol a ten sa prejavil hneď a dobre že som utiekla tak skoro..

zuzana76
19. dec 2025
@anonym_05fc57

@zuzana76 ano, niekedy to človek vycíti ale aj tak si stojím za tým že viac by docielila jedným úprimným rozhovorom s tým chlapom keď o ňom píše aký je inak zlatý a ľúbi ju než tu písať kde my máme nekompletné informácie.
A nepochopila som to tak, že mu povedala nech jej kúpi lacnú vec a on ju vtedy zosmiešnil. Skôr že mu hovorila aké sú pre ňu peniaze a materialne veci dôležité a ako jej to doprial otec a ex. Ale mýliť sa môžem, len to podľa mňa nebolo jasne napísané. Ty to niekde vidíš napísané v takomto kontexte?

@anonym_05fc57 vyjadrila sa, ze potrebuje materialny dostatok a financnu stabilitu, ze je na to zvyknuta. Nevieme ako presne si tl odkomunikovali, ale podla mna aj ten chlapec sa citi zle, ze ona je z bohatej rodiny a on vie, ze jej to nikdy nebude vediet dat, taky zivot ako mala predtym a preto aj on reaguje tak, ako reaguje, jednoducho ma pocit menejcennosti a preto uraza. Ona mu jasne odkomunikovala, co od chlapa ocakava. Tak ako on zrejme od nej ako zeny bude ocakavat spolocne deti, napr. Podla mna to menude klapat, ona potrebuje ineho partnera a on inu partnerku, nikto z nich nie je zly, len kazdy ma ine nastavenie.

lienka.7
19. dec 2025
@zuzana76

@anonym_05fc57 mozno nie je lenivec, ano nemame vsetky informacie, ale ona sama ma nejaky vnutorny pocit, ja ju nepovazujem za zlatokopku, ale zenu, co chce muza schopneho postarat sa. On ju hned od zaciatku urazil, ze sa necha kupit a ona pisala, ze nie je lbzvlast ochotny sa podelit, asi jej chybaju pozvania na veceru, cize citi, ze je “lakomejsi” a ona ocakava chlapa, ktory je iniciativnejsi. Aj v tom totiz vidno buducnost, ten kto chce vsetko 50:50 a malo pozyva na veceru, darcek kupi len na sviatok a aj to sa netrafi, tak to je mentalita velmi skromnejo chlapa, ktory nebude v buducnosti velmi stedry. A to ovplyvni ak rodinu a buduce deti.

@zuzana76 za to, ze ju možno každý deň nepozyva na večeru, ako bola asi zvyknutá, tak musí byť lakomy? Fiha. No možno asi nevidí zmysel napr. v tom, vyhadzovať len tak peniaze za reštaurácie, ale uvariť si nieco spolu, doma. A urobiť si mozno pekný večer pri sviečkach v kuchyni. Lenže zase na toto asi nie je autorka. Ale jasne, vadný musi byt chlap 🤦‍♀️ a osobne fakt nechápem to očakávanie, ze ju bude "zasypavat" darmi ako to zvykol robit ex. No holt, tento je proste iný. A za to je podla vás zlý.

zuzana76
19. dec 2025
@lienka.7

@zuzana76 za to, ze ju možno každý deň nepozyva na večeru, ako bola asi zvyknutá, tak musí byť lakomy? Fiha. No možno asi nevidí zmysel napr. v tom, vyhadzovať len tak peniaze za reštaurácie, ale uvariť si nieco spolu, doma. A urobiť si mozno pekný večer pri sviečkach v kuchyni. Lenže zase na toto asi nie je autorka. Ale jasne, vadný musi byt chlap 🤦‍♀️ a osobne fakt nechápem to očakávanie, ze ju bude "zasypavat" darmi ako to zvykol robit ex. No holt, tento je proste iný. A za to je podla vás zlý.

@lienka.7 no on ju takmer vobec nikam nepozyva, aspon mne tak z toho vyplynulo. Ze len raz za cas. A ty automaticky z nej robis lenivu a neschopnu, co nevie navarit, robis z nej presne to iste. Ano, ani mne by nevyhovoval niekto, kto by bol na inej spolocenskej a inteligencnej urovni. Ja tiez razim teoriu, ze rovny rovneho si hlada. Ona si musi najst prachaca, tot vsjo, nie je preto zla.

lienka.7
19. dec 2025
@zuzana76

@lienka.7 no on ju takmer vobec nikam nepozyva, aspon mne tak z toho vyplynulo. Ze len raz za cas. A ty automaticky z nej robis lenivu a neschopnu, co nevie navarit, robis z nej presne to iste. Ano, ani mne by nevyhovoval niekto, kto by bol na inej spolocenskej a inteligencnej urovni. Ja tiez razim teoriu, ze rovny rovneho si hlada. Ona si musi najst prachaca, tot vsjo, nie je preto zla.

@zuzana76 opäť sa pýtam... tak NACO je s nim?
Ja z nej robím lenivu ale ze vy robite hneď z toho chlapa burana je ok, ze?
A čo je to len raz za čas? Koľko je malo a koľko už veľa? A opäť, ona nie je zla, ale on je ten zlý. Omg 🤦‍♀️

zuzana76
19. dec 2025
@lienka.7

@lienka.7 ja som tiez pozerala napr aj na to, co bude v buducnosti moj muz robit, ci ma VS, ja mam a ocakavala som to aj od partnera, resp takyto prichadzali do uvahy, a tiez nie nieco typu socialna praca, ale perspektivna skola. Nepovazujem to za vypocitavost, nevedela by som sa zalubit a obdivovat muza, ktory je neambiciozny. Obdivujem schopnost, huzevnatost, inteligenciu.

zuzana76
19. dec 2025
@lienka.7

A čo je to len raz za čas? Koľko je malo a koľko už veľa? A opäť, ona nie je zla, ale on je ten zlý. Omg 🤦‍♀️

@lienka.7 ja som pisala, ze nikto z nich nie je zly, nehodia sa k sebe, dala mu sancu, lebo bol mily, sle mozno aj coskoro sa rozidu. Ved jej blika kontrolka. Ved to chvilu trva, kym clovek pride na to, ze to nie je to prave orechove.

zltalienka
19. dec 2025

Autorka a preco si sa s nim este nerozisla? Ved uz teraz vidis, ze v zakladnych hodnotach sa nezhodujete. To nebude fungovat.
Nie, nikto z vas nie je zly, ste len velmi odlisny, to je vsetko.

belllinka
19. dec 2025

Ved autorka ma v 27 kupeny vlastny byt, dalsi ide kupovat, tak asi zaraba extremne nadstandardne, tak preco sa tak klepe, ze na rodicaku nebude mat z coho zit?

marekkkkkkk
19. dec 2025

Ahoj, ja ti to poviem ako chlap... Zabezpečujem finančne celu rodinu, ženu aj s 2mi nevlastnymi deťmi.. chystame sa na 3tie. Nam to tak funguje a sme spokojny ako rodina. Ono treba vedieť ake maš hodnoty, keď to považuješ za spravne a držať sa ich. A najsť si chlapa ktory sa o teba postara ako o ŽENU.

Ale tu je rovnako aj zodpovednosť. Napriklad moja partnerka sa stara o seba, vyživuje sa, je jemnou ženou, vyživuje domacnosť, že keď pridem domov je to super, miluje variť a starať sa o deti.. naozaj skvely vzťah ktory mi velmi dáva. Pravdaže partnerka keď chce zarábať a pracovať môže, ale nieje do toho nútená. Proste chlap nemôže očakavať od ženy že bude ženou ktora sa chce pomilovať, variť postarať sa o deti a všetko okolo toho a ktomu ešte pracovat 8 hodin denne v robote.. Ak chceš tak mi kludne napíš a môžem ti poradiť ako pracovať.. venujem sa aj konzultaciam.

Proste muži si neuvedomuju, čo to znamena byť so ženou vo vzťahu a založiť si rodinu. Neustupuj zo svojich hodnôt. radšej sa stretni s 50 chlapmi, spoznavaj testuj ich a počkaj si na toho s ktorym ti to bude pasovať, a nech ten chlap na sebe chce makať. držim ti palce.

anonym_f34bad
19. dec 2025

Vy nemáte rozdielne len finančné hodnoty. Vy máte rozdielne hodnoty všeobecne. A to čo ti povedal, to je manipulácia aby v tvojich očiach znížil tvoju hodnotu (o čo sa snaží aj dosť veľa báb tu očividne) a mal u teba nejakú šancu. Proste preč od neho. Tieto veci sa časom len stupňujú. Počúvaj aj jeho vyjadrenia k iným ľuďom, ženám, tvojej rodine. Lebo možno len zo zúfalstva povedal taký kec alebo je to fakt jeho typické spravanie..

zuzana76
19. dec 2025
@belllinka

Ved autorka ma v 27 kupeny vlastny byt, dalsi ide kupovat, tak asi zaraba extremne nadstandardne, tak preco sa tak klepe, ze na rodicaku nebude mat z coho zit?

@belllinka ma strach, ze vsetko pojde z jej penazi (teraz uz spolocnych) a pomaly sa rozhajdaka majetok, ktory nadobudla predtym. Lebo bude chciet nejaky standard, cize logicky bude minat, ona bude ma MD a manzel nezarobi, aby pokryl vsetky vydavky.

bludna
19. dec 2025
@lienka.7

@bludna myslím, že
@sense to vo svojom príspevku z 12:53 zhrnula uplne presne.
A naposledy, pokial sa autorka prezentuje, ze je materiálne založená a ze city sú nanič, lebo vyprchaju a ostanú len peniaze, nepovedal jej absolutne nič zlé. Lebo keby si mala vybrať z 2, z ktorých jeden jej sľubuje lásku a ten druhy perlový náhrdelník, vyberie si toho druhého.
A tak, ako to v diskusiách chodi, nemáme tu pohlad/príbeh druhého strany. Ale samozrejme, už je ten chlap ch.j už teraz a ona bude ťahať celu kasu. Tak naozaj nechápem, čo s ním stráca čas?

@lienka.7 Ved pisala, ze ho ma rada a je jej s nim dobre, comu ja sice nerozumiem, kedze sa k nej zachoval ako totalny bulo ale ocividne ma k nemu nejake city. Som tiez sebestacna, zabezpecena, nepotrebujem muza aby ma zivil, pokojne by som nejakeho mohla zivit ja, ale aj tak by som nebola s niekym pri kom by som musela obetovat nejaky svoj standard. Autorkin priatel je v mojich ociach luzer a nie je to preto, ze nezaraba miliony ale preto, ze sa na nej vyvrsuje zo svojich komplexov a uraza ju.

zuzana76
19. dec 2025
@anonym_f34bad

Vy nemáte rozdielne len finančné hodnoty. Vy máte rozdielne hodnoty všeobecne. A to čo ti povedal, to je manipulácia aby v tvojich očiach znížil tvoju hodnotu (o čo sa snaží aj dosť veľa báb tu očividne) a mal u teba nejakú šancu. Proste preč od neho. Tieto veci sa časom len stupňujú. Počúvaj aj jeho vyjadrenia k iným ľuďom, ženám, tvojej rodine. Lebo možno len zo zúfalstva povedal taký kec alebo je to fakt jeho typické spravanie..

@anonym_f34bad presne aj ja mam tento pocit, ze on sa neciti byt ore nu dost a ma pocit menejcennosti a potreboval nejako znizit jej hodnotu, tak ako tu pisu, ze sa sprava ako zlatokopka, tak ani od neho to nie je zrovna dokaz lasky.

bludna
19. dec 2025
@lienka.7

@lienka.7 "nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu". Toto autorka napisala hned v prvom prispevku. Fakt ho obhajujes, ze nie je buran po tom co jej povedal toto? Ved je to obycajny chudak ked dokaze toto povedat zene, s ktorou este len zacina randit.

anonym_90e69f
19. dec 2025
@lienka.7

@lienka.7 " pekný večer pri sviečkach v kuchyni" to milujem. Ide o to, že asi v jej byte, keďže on je z dediny a vlastný dom nemá, takže by varila so " svokrou" a intimitu by si vychutnala v detskej izbietke svojho nastávajúceho. Najprv do Kauflandu, asi sa očakáva, že zaplatí žena, lebo však pripravuje večeru, milostivy jej nákup odnesie a ona ho vybali, vyčistí, nakraja navarí, opečie, prestrie stôl a naseviruje. Muž sa asi nebude motať v cudzej kuchyni, alebo v druhom prípade aj s mamičkou aj s priateľkou v kuchyni. No a potom si tu večeru poriadne vychutnajú a žena poumýva riad a chlap zatiaľ pri telke. No, mám dosť z takej večere, keď som celý deň v práci. Ale tak, asi slovenský štandard. Však chlap nebude míňať na zlatokopku. Radšej sa nechá obskakovať, klasika.

bomba36
19. dec 2025

Zase sú tu všetky múdre ako päťkorunáčky
Autorka, ja som sa nenarodila bohatým rodičom ani nemám životný štýl ako ty, ale s takýmto buranom by som tiež nechcela byť.

lienka.7
19. dec 2025
@anonym_90e69f

@lienka.7 " pekný večer pri sviečkach v kuchyni" to milujem. Ide o to, že asi v jej byte, keďže on je z dediny a vlastný dom nemá, takže by varila so " svokrou" a intimitu by si vychutnala v detskej izbietke svojho nastávajúceho. Najprv do Kauflandu, asi sa očakáva, že zaplatí žena, lebo však pripravuje večeru, milostivy jej nákup odnesie a ona ho vybali, vyčistí, nakraja navarí, opečie, prestrie stôl a naseviruje. Muž sa asi nebude motať v cudzej kuchyni, alebo v druhom prípade aj s mamičkou aj s priateľkou v kuchyni. No a potom si tu večeru poriadne vychutnajú a žena poumýva riad a chlap zatiaľ pri telke. No, mám dosť z takej večere, keď som celý deň v práci. Ale tak, asi slovenský štandard. Však chlap nebude míňať na zlatokopku. Radšej sa nechá obskakovať, klasika.

@anonym_90e69f ano, samozrejme, mas pravdu. Len jediné takto to môže byť a vyzerat. Vsak si mohla chlapa pozvať do svojho bytu a nie sa motať v svokrinom dome a kuchyni. Tvoja chyba.

autor
19. dec 2025

Dámy ďakujem za názory. Ja som nad tým dnes premyslala a naozaj bude najlepsie ak kazdy pojdeme inou cestou nehodime sa k sebe a ja cakam od partnera naozaj nieco ine a pod pojmom laska a vztah si predstavujeme nieco ine aj keď on si to neprizna a ma o mna velky zaujem (az moc) ale casom by to preslo do vacsieho ponizovania dnes tiez utrusil poznamku nie moc na mieste ze ho stve ze si mozem vyberat lebo ze su zeny o ktore malokto zakopne😂 to ma dorazilo

princkrason
20. dec 2025
@anonym_autor

Dámy ďakujem za názory. Ja som nad tým dnes premyslala a naozaj bude najlepsie ak kazdy pojdeme inou cestou nehodime sa k sebe a ja cakam od partnera naozaj nieco ine a pod pojmom laska a vztah si predstavujeme nieco ine aj keď on si to neprizna a ma o mna velky zaujem (az moc) ale casom by to preslo do vacsieho ponizovania dnes tiez utrusil poznamku nie moc na mieste ze ho stve ze si mozem vyberat lebo ze su zeny o ktore malokto zakopne😂 to ma dorazilo

@anonym_autor daj vediet ci bola aj pritom nejaka "Drama queen" a kedy to chces urobt teraz pred viankami? 😲

zuzana76
20. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak toto je pako, on jednoducho vie, ze ty mas naviac. On potrebuje bud rovnako priemernu alebo podpriemernu zenu, aby sa mohol citit “velko”. Ty ho bo vsetkom preskakujes, tak trpi jeho ego. Kasli na neho, bola by si nestastna.

letfenixa
20. dec 2025
@princkrason

@anonym_autor daj vediet ci bola aj pritom nejaka "Drama queen" a kedy to chces urobt teraz pred viankami? 😲

@princkrason preboha! Viankami ?!

zuzana76
20. dec 2025

A tu nie je problem, ze autorka je z bohatej rodiny a on nie. Tu je problem jeho nastavenie a zmyslanie. Hned od zaciatku sa ju snazi upratat, aby nedajboze ona neocakavala od neho nejake istoty a tak operuje tym, ze peniaze nie su dolezite a pre koho su, tak je materialny a povrchny clovek. Presne viem, co by robil chlapec z chudobnejsich pomerov, ktory by autorku naozaj lubil, planoval s nou buducnost a zelal by si jej dobro. Nemal by komentare typu, ze peniaze a materialno su zle, ze autorka je akoby zlatokopka a povrchna osoba. Ale zacal by rozmyslat, ako by sa aj on mohol vysvihnut na uroven autorky a moct jej neskor ponuknut to co povodna rodina. Bud by studoval, zmenil zamestnanie, zacal sa viac profesionalne snazit. Ak by teda chcel ju, ak chce zit low costovo, tak bude musiet hladat v inych vodach. Tiez zenu, co jej staci malo, aj tak sa da byt stastny, ale zrejme potrebuje zenu co zije alternativnym sposobom zivota, tiez mozno na dedine, uctievajucu skromnost. Oni dvaja sa k sebe nehodia. Autorka by mu casom tiez vyhadzovala na oci, ze je neschopny, ked by ju dozralo, ze si nemoze splnit ziaden materialny sen. Ze cely zivot bude odkazana prezit v jej byte a tahat este aj jeho, hoci by chcela dom atd..

anonym_dabaf8
20. dec 2025
@anonym_autor

no on mi argumentuje furt nejakou laskou a akože áno láska je dôležitá ale tá samotná chémia aj tak vyprchá po pár rokoch a účty mi to nezaplatí s prepáčením.. mne to nestačí..

@anonym_autor

Myslim ze chapem co chces povedat tvojim prispevkom (necitala som diskusiu len tvoj prvy prispevok)

Zial, ja sa stretavam s tym, ze chlapi sa nevedia chovat k zenam nejak tak gentlemanstky …

Ja som mala ex manzela cudzinca a ten to robil (bol sice psychos a rozviedli sme sa ale toto mal nejak v krvi). Sam od seba mi kupil nejaky darcek, pozornost. Platil automaticky on…

Nechcem a vzdy som hovorila ze to nie je o narodnosti ale naozak vidim posledne roky ze nasi chlapi to akosi nevedia … su schopni nechat zenu zaplatit za svoje jedlo. Alebo len tak nic nekupia, nedonesu.

Mala som posledneho partnera a toto bola vec ktora mi velmi vadila, mala som dojem ze si ani nevazi ako zenu. Na jednej strane sa prezentovat ako skvelo zaraba (a viem ze mal velmi vysoky prijem), ja mam tiez dobry prijem, nejde o to, ale na prvom obede so mnou ma nechal zatp´atit si svoju cast - resp sa postavil tak ze som si to musela sama cvaknut. Ked smw sa raz povadili, tak pri nakupe v mc drive ni hovori ze daj peniaze - ja som sa tak trapne za neho citila, vravim ze prosim zaplat to. A to sme 40+ rocni ludia

Napriklad potreboval nakupit si dake oblecko, ze xi s nim pojdem ako radca, cely den (rozumej asi 8 hod) sme behali, on si skusal, nakupil. Anilen v 1 obchode nepocedal ze toto je pekne chod si to skusit a nieco ti kupim.

zuzana76
20. dec 2025
@anonym_dabaf8

@anonym_autor

Myslim ze chapem co chces povedat tvojim prispevkom (necitala som diskusiu len tvoj prvy prispevok)

Zial, ja sa stretavam s tym, ze chlapi sa nevedia chovat k zenam nejak tak gentlemanstky …

Ja som mala ex manzela cudzinca a ten to robil (bol sice psychos a rozviedli sme sa ale toto mal nejak v krvi). Sam od seba mi kupil nejaky darcek, pozornost. Platil automaticky on…

Nechcem a vzdy som hovorila ze to nie je o narodnosti ale naozak vidim posledne roky ze nasi chlapi to akosi nevedia … su schopni nechat zenu zaplatit za svoje jedlo. Alebo len tak nic nekupia, nedonesu.

Mala som posledneho partnera a toto bola vec ktora mi velmi vadila, mala som dojem ze si ani nevazi ako zenu. Na jednej strane sa prezentovat ako skvelo zaraba (a viem ze mal velmi vysoky prijem), ja mam tiez dobry prijem, nejde o to, ale na prvom obede so mnou ma nechal zatp´atit si svoju cast - resp sa postavil tak ze som si to musela sama cvaknut. Ked smw sa raz povadili, tak pri nakupe v mc drive ni hovori ze daj peniaze - ja som sa tak trapne za neho citila, vravim ze prosim zaplat to. A to sme 40+ rocni ludia

Napriklad potreboval nakupit si dake oblecko, ze xi s nim pojdem ako radca, cely den (rozumej asi 8 hod) sme behali, on si skusal, nakupil. Anilen v 1 obchode nepocedal ze toto je pekne chod si to skusit a nieco ti kupim.

@anonym_dabaf8 suhlasim, nasi chlapi to nemaju v krvi a zeny im to pod ruskom feminizmu este aj schvaluju. Ja tiez nevravim, ze muz ma zivit tu zenu a kupit a splnit je kazdy rozmar, ale nase zeny sa naucili byt az tak skromne, ze si nedavaju ziadne latky na vyber partnera, mnohe. A tie co tie latky maju, tak este aj tie tie druhe zeny zmetu zo stola, ze su vypocitave mrchy. Som pedagog viem co s ludmi robi znizovanie latky, ved ziaci robia to iste, uxitel co sa prisposobi ziakom a vyzaduje stale menej a menej, tak ti ziaci sa aj ucia stale menej a menej, lebo on nema naroky. Taky co vyzaduje je zly, ale ti ziaci vedia viac. A toto je to iste, ludia (aj muzi, ale asi viac zeny) maju stale nizsie naroky na vyber partnera a potom im ostavaju len oci pre plac. Ved ked by ti chlapi a tie lenive zeny zistili, ze ich nikto nechce, ze je v nich problem, tak by sa mozno zacali aj viac snazit a celkovo by sme sa aj ako spolocnost niekam posunuli. Ale my sa budeme cicikat tym, ze ved skromnost, ze ved vsetci obcas piju a fajcia, ze ved vacsina muzov obcas zdvihne ruku na zenu a deti atd….A samozrejme ak aj hladam viac, musim aj viac ponukat, cize je to aj praca na sebe samom. A toto je tajomstvo uspesnych ludi, podla mna.

sebalovena
20. dec 2025
@anonym_autor

Vyjadrim sa hromadne. Ja očakavam pri sebe muža, pri ktorom budem moct byt zena, o ktoreho sa budem moct opriet, aj financne a budem sa moct citit ako zena. Ja netúžim po tom aby som sa bila do pŕs a dokazovala ako veci dokazem sama. Áno ak sa zivot pose** s prepacenim tak ano budem musiet byt ta silna a zvladnut to sama o com nepochybujem. Ale ak si mozem vybrat tak chcem to najlepsie pre seba. Ak sa to niekoho dotklo pardon. Ja sa na veci pozeram triezvo. Byvaleho som milovala, preto aky bol laskavy clovek, dobry, mily, nezny empaticky ale bolo krasne ked mi z menin spravil pomaly vianoce, oslavoval moje uspechy, pozval na dovolenku na ltoru som tuzila ist a nemala som v tom čase na nu kedze som studovala a museli by to platit rodicia. Mohla som byt neznou zenou. On bol rad ze ma pri sebe reprezentativnu, milu, mudru sikovnu zenu ktora navarila, upratala a robila ho stastnym. Taky bol moj jediny a posledny vztah aj keď sme sa kazdy rozhodli ist svojou cestou, ten muz bol jeden skvely clovek a napriklad taketo nieco si nikdy nedovolil 🙂 ako tu uz bolo pisane pre mna nie je stastie sa tlacit niekde v 1 izbaku zit od vyplaty k vyplate ale hlavne ze sa lubime. Ja taky zivot nechcem. Prave si dorabam druhu vysoku skolu, ja na sebe makam, tak ocakavam k sebe niekoho rovnocenneho, kludne aj bez vysokej skoly na tom nezalezi, ani na povolani ale ja mam panicky strach z lakomcov a chudoby.

@anonym_autor Povedala si to podľa mňa veľmi jasne a zorzumiteľne a choď si za tým. Myslím si, že fakt nie je na tom nič zlé chcieť takéto veci a cítiť sa žensky a bezpečne vo vzťahu. A je podľa mňa super, že to vieš, čo presne chceš a aj vieš, čo ponúknuť. Držím palec 🙂

anonym_776e1c
20. dec 2025

@anonym_autor ak si zabezpečená a pochádzaš so zabezpečenej rodiny, nemalo by ťa to trápiť. Nie je to ako kedysi, že muž bol vždy ten, kto zarábal viac. Teraz sú síce rozdiely ale minimálne. Ženy sú emancipované a mnohokrát zarobia viac, ako muž. Prečo, keď muž zarobí viac, tak automaticky sa od neho očakáva, že bude rozdávať? A co tá žena? Od nej sa potom očakáva, že bude doma variť, prať a starať sa o deti. Dnes to ale neplatí. Samozrejme tým netvrdím, že teraz musíš byť s niekym, s kým nezdieľaš spoločné hodnoty. Ja aj moja manželka tiež nepochádzame zo zámožných rodín ale sme ambiciózni a to nám dalo priestor rásť finančne. A napríklad moja manželka zarába viac ako zarobím ja a to mám nadpriemerný príjem. Ale my máme spoločné ciele a aktivity. Takže záleží na tebe, či chceš byť s niekým. Ale ako hovorím, ak si zabezpečená, nemáš sa čoho báť.

zuzana76
20. dec 2025
@anonym_776e1c

@anonym_autor ak si zabezpečená a pochádzaš so zabezpečenej rodiny, nemalo by ťa to trápiť. Nie je to ako kedysi, že muž bol vždy ten, kto zarábal viac. Teraz sú síce rozdiely ale minimálne. Ženy sú emancipované a mnohokrát zarobia viac, ako muž. Prečo, keď muž zarobí viac, tak automaticky sa od neho očakáva, že bude rozdávať? A co tá žena? Od nej sa potom očakáva, že bude doma variť, prať a starať sa o deti. Dnes to ale neplatí. Samozrejme tým netvrdím, že teraz musíš byť s niekym, s kým nezdieľaš spoločné hodnoty. Ja aj moja manželka tiež nepochádzame zo zámožných rodín ale sme ambiciózni a to nám dalo priestor rásť finančne. A napríklad moja manželka zarába viac ako zarobím ja a to mám nadpriemerný príjem. Ale my máme spoločné ciele a aktivity. Takže záleží na tebe, či chceš byť s niekým. Ale ako hovorím, ak si zabezpečená, nemáš sa čoho báť.

@anonym_776e1c ale tento chlap prave ambiciozny nie je, vyzera ako niekto, kto sa praveze nechce snazit a kazdy, kto chce viac, je zly, rozmaznany, povrchny atd… podla neho. On chce, aby autorka zila jeho skromnym stylom zivota.

zuzana76
20. dec 2025
@anonym_776e1c

@anonym_776e1c a co je zle na tom varit, prat, starat sa o deti. Praveze v mnohych rodinach to stale funguje tak, ze zena aj zarobi a aj taha domacnost. Mozno autorka sa chce venovat viac rodine a tym padom ocakava, ze financne sa postara muz.

autor
20. dec 2025

pridavam update ukončili sme to a ako sme sa rozprávali sa mi dvihol žalúdok doslovne pretože hovoril, že jemu to nevadí ale že nikdy nestretol ženu ktorá má rada darčeky a teší sa z nich ako ja a že jeho bývalé si na tom nezakladali a povedal mi že on ma zo mna taký pocit, že keď mi muž niečo kupi alebo ma niekam pozve automaticky sa s ním vyspím a toto mi stačilo a to bola posledná bodka, pretože ja som spala s jedným jediným mužom za život a to bol ex a možností som mala ako žena veľa.. on sa to snažil potom nejak zahovoriť a ešte mi píše a tak ale tam presne vidím, že každý čakáme niečo iné a jemu to nie je prirodzené..

anonym_bba075
20. dec 2025
@zuzana76

@anonym_776e1c ale tento chlap prave ambiciozny nie je, vyzera ako niekto, kto sa praveze nechce snazit a kazdy, kto chce viac, je zly, rozmaznany, povrchny atd… podla neho. On chce, aby autorka zila jeho skromnym stylom zivota.

@zuzana76 kolko negativ si nasla na tom chlapovi. Autorka nic z toho co usudzujes nenapisala. Ci ked je chlapec "z dediny" tak je automaticky neambiciozny, lenivy? Ako keby "v meste" zili len sami uspesny a ambiciozny.
Za to, ze ju hned od zaciatku vztahu nezahrna darcekmi? Preco by on mal menit svoje prirodzene "ja" ked ona nemieni? Nechapem, preco sa ona vobec stretava s takym, co jej nenosi darceky. Asi si az tak vyberat nemoze, hoci sa tvari, ze ma napadnikov.