Ako sa preniesť cez rozdielne finančné hodnoty vo vzťahu?
Ahojte.. neviem, či je tu niekto kto ma pochopí a či toto píšem na správnej platforme ale skúsim, či zažil niečo podobné ale potrebovala by som poradiť, ale nie súdiť ani rady typu ako mám meniť svoju podstatu a že som zlý človek a neviem čo, pretože to nezmením. Ide o to, že som materiálny človek, potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité. Ja som mu dopredu povedala na rovinu ako to mám, aby vedel od začiatku a ak mu to nesedí, kludne to môže medzi nami ukončiť.. Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek.. Avšak momentálne sa stretávam s jedným chlapom, ktorý je doslovne chlapec z dediny a to nemyslím ako urážku ale aby ste chápali a má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu. Toto ma urazilo, pretože ja som mala jedného muža a to mám 27 a s ním som mala 5 ročný vzťah a teraz som rok a pol sama a aj keď mám nápadníkov, ale mám aj iné hodnoty/ kritéria, ktoré sú pre mňa dôležité.. Problém je ten, že ja sa bojím aby som nedopadla ako moja teta alebo iné ženy v našej rodine, ktoré si našli totálnych lakomcov a lúzrov doslovne a mama mi stále hovorí, že takých mužov je veľa a napr. moja teta celý život živila svoje dieťa a ťahala celú domácnosť a so svojim mužom mali rozdelené účty a všetko ťahala ona z priemerného platu a ešte sa starala o domácnosť a mamina ju doteraz finančne podporuje, lebo koľkokrát nemali na základné veci a ja takýto život nechcem. Ja sama o seba sa postarať viem, mám dobre platenú prácu, vlastný byt ale raz budem na materskej.. Takýchto prípadov máme viac, kedy rodičia podporujú iných členov rodiny a ja sa toho proste bojím, pretože už som mala nápadníka, ktorý lakomec bol a ten sa prejavil hneď a dobre že som utiekla tak skoro..
@anonym_autor prepac, ale mas 27, si 3-4 roky po skole, mas vlastny byt a skupujes dalsie investicne byty. Asi tazko sa veri tomu, ze si si na to zarobila sama.
@anonym_21be5c ten apartman som nekupovala ja ale moja rodina, prosim citajte s porozumenim toto je hrozne… a ano na ten byt som si nezarobila uplne sama a nevidim na tom nic zle.
@anonym_21be5c ten apartman som nekupovala ja ale moja rodina, prosim citajte s porozumenim toto je hrozne… a ano na ten byt som si nezarobila uplne sama a nevidim na tom nic zle.
@anonym_autor takže bez tatka by si mala holú riť, že? 🙂 Veď rovno si to napíš na zoznamku do profilu, že hľadáš sponzora do ďalšieho života, čo tam po láske.
@anonym_autor takže bez tatka by si mala holú riť, že? 🙂 Veď rovno si to napíš na zoznamku do profilu, že hľadáš sponzora do ďalšieho života, čo tam po láske.
@anonym_21be5c tomu sa hovori sugar daddy, ale ona uz je za zenitom to je max do 25 rokov , ci?
@anonym_autor v uvode vyjadrujes obavu aby si nedopadla ako Tvoja teta: "Problém je ten, že ja sa bojím aby som nedopadla ako moja teta.......a napr. moja teta celý život živila svoje dieťa a ťahala celú domácnosť a so svojim mužom mali rozdelené účty a všetko ťahala ona z priemerného platu a ešte sa starala o domácnosť a mamina ju doteraz finančne podporuje"
Nuz toto mas vo vlastnych rukach. Nemusis zarabat iba priemerne ako Tvoja teta. Rodicia Ti dali vynikajuci vstup do zivota VS v zahranici, jazyky a urcite mnoho ineho o com sa detom z priemernej (alebo chudobnej) rodiny moze len snivat. Tak to zuzitkuj a ked budes vela zarabat, nebude Ta trapit, co v pripade materskej, alebo co v pripade, ze z chlapa sa vykluje lakomec. Peniaze, ktore si dokazes sama zarobit Ti daju volnost v tomto smere.
@anonym_autor ale neboj sa, určite existuje dosť starých prachatych paprdov, ktorí tu budú platiť tento tvoj "standard". Za malé protisluzbicky samozrejme.
@anonym_21be5c nie bez tatka by som nemala 3 izbak v tej lokalite kde byvam ale len 2 izbak dalej od centra a na hypo, čo tiez nie je ziadna tragedia. 🙂
@anonym_autor ale neboj sa, určite existuje dosť starých prachatych paprdov, ktorí tu budú platiť tento tvoj "standard". Za malé protisluzbicky samozrejme.
@anonym_b50c4d neboj je dost muzov ktori radi minaju peniaze na svoje zeny, najma v hlavnom meste. Ja som sa len pozastavila nad tymto ale uz som to uzavrela. Chlapec mi sice doteraz pise o dalsiu sancu ale hold
@anonym_b50c4d ako keby si clovek nemohol vziat sikovneho mladeho muza, ktory tiez zarobi, este aj bude k svetu a aj dobry clovek. Poznam vela chlapov, co zabezpecili svoje rodiny, rozbehli podnikanie, ich zeny mali tiez o pracu postarane, ich deti mohli sportovat, isli na dobre skoly, dokonca aj do zahranicia a boli to chlapci z normalnych rodin, ale sikovni, ktori aj chceli nieco dokazat a nesupokojili sa s priemernostou. Zuaden z nich nebol stary, ale chlapec v normalnom veku okolo 30 rokov, ked sa zenil a teraz maju okolo 50 a su za vodou. Nemusi mat stareho paprdu, ona hlada takehoto, mladeho a sikovneho.
Vychova k skromnosti, je vychova k chudobe, ja nevravim, ze clovek ma chciet vsetko, byt arogantny a pod. ale ludia si neuvedomuju, ako svoje deti vedu k priemernosti, ked im vstepuju to, ze treba byt skromny, len nic viac od zivota radsej nechciet. potom sa zeny uspokoja s prvym co pride, nemaju na muza ziadne poziadavky, lebo ved treba byt skromna, to iste chlapi, len nechciet dosiahnut viac, lebo ved 1500 je super plat a takmer vsetci tak zarabaju, alebo este menej, tak co by som chcel. Ano, mlady clovek ma zacat skromne, ked nema bohatych rodicov, ale postupne zveladovat a bohatnut. Najskor kupit mensi byt, potom vacsi, alebo dom a postupne, ale zostat v tom dvojizbaku s tromi detmi cely zivot je malo.
Dobre že si sa takého chuja zbavila 😅👍
V pohode najdes. Je normalne,ze chlap mina na svoju zenu, tak ako zena mina na svojho chlapa. Otazka je ci aj ty sa vies podelit alebo vazne len hladas dobre zarabajuceho co bude vsetko alebo 88% platit a ty si svoje peniazky budes uzivat po svojom. Mozno hladas princa Charlesa alebo niečo obdobne. Kazdy by take chcel. Ja sa spytam: je tu moznost pre muza, aby aj on mal moznost najst si zenu ktora ho bude lubit a keby bola viac zabezpecena vedela by sharovat(zdielat) svoje s nim bez vycitiek,ze je looser a podobne? Alebo to je ten stereotyp platny len z jednej strany, ze chclap ma zarabat a zena moze a ak sa jej dari nech si sikovnica uziva a setri, ale pokial ma prachy chlal musi sa podelit inak....

@bambulkaaskatulka ten apartmán je investícia a mama ho tam chcela mať ale to sa snáď nemusím spovedať.. Neviem v akej spoločnosti sa pohybuješ ty ale v našom okolí si ľudia kupujú investičné byty a neberieme to ako nejakú senzáciu, že si ideme kúpiť celý panelák. Prečo tak škatulkuješ ľudí? Prečo by som si nemohla s niekým písať? Keď mi niekto slušne napíše, ja odpíšem, tak isto keď sa mi niekto niekde prihovorí som slušná a normálne komunikujem. Práveže mi príde nenormálne to, keď nejaká žena pozerá jak tela, prečo sa s ňou niekto rozpráva, čo mi povedal nie jeden chlap. Som normálny obyčajný človek preboha
@anonym_autor prepac, ale mas 27, si 3-4 roky po skole, mas vlastny byt a skupujes dalsie investicne byty. Asi tazko sa veri tomu, ze si si na to zarobila sama.