icon

Ako sa vyrovnať s manželovou nespokojnosťou po mojej premene?

27. júl 2025

Pred rokom som bola na stretnutí po 30 rokoch od strednej školy. Snažila som sa na to pripraviť ako som najlepšie mohla , teda som sa nalíčila , dala sa pekne učesať, kúpila si úplne nové šaty, bola som úprimne povedané zhrozená zo seba ako som vyzerala. Oproti mojim spolužiačkam mnohým ako starena . Tlstá , povadlá pleť, poklesnuté viečka, jednoducho zanedbaná žena. Mám tri deti vo veku 29, 20 a 18 rokov a ešte k tomu manžela , ktorý je fakt ako decko , len má 55 rokov. ja takmer 50. Veľmi ma to zobralo ,deti dospelé a ja som takto skončila, len robota , deti , ich školy , domácnosť a dokolečka dokola. Tento stereotyp som zažierala až som sa riadne vyžrala do 100 kg váhy pri 168 cm. Na predchádzajúcom stretnutí som nebola , najmladší mal vysoké horúčky a manžel by to vraj s ním nezvládol - dnes viem že by to dal , len sa mu nechcelo . Zo stretnutia som nič nemala , po 3 hodinách som odišla. Preplakala som celú noc, ráno som sa v práci zdôverila kolegyni a tá mi vraví že Zuza ale však ty máš pekné črty tváre, tak troška zabojuj , veď vždy môžeš vyzerať lepšie. Stalo sa , za rok som schudla 35 kg, dala som si odoperovať viečka , nakúpila krémy , aktívne športujem a starám sa o seba v rámci svojich možností ako časovo tak aj finančne. Vyzerám podstatne lepšie . Problém je manžel , nepáči sa mu to . Dáva mi to riadne najavo, aj sprostými rečami ako že som vyschnutá , že prsia mám už len jablká v ponožke, aby som si dala ešte papuľu napichať a budem dokonalá . Keď niekam idem žiarli ako pes, všetko čo si kúpim mi ofrfle , všetko, či je to kostým , šaty alebo normálne rifle . Obliekam sa konzervativne, žiadny odhalený pupok , alebo krátke sukne , pekné jednoduché veci z kvalitnejších materiálov. Sexuálny život nula , vraj som ho prestala priťahovať . ( myslím že však problém je v jeho dysfunkcii), nemá ma vraj za čo chytiť a on nemá rád chudé ženy. Nie som chudá . Nechcem takto žiť , chcem ešte niekam chodiť, mať sex, cestovať , v 50 tke sa takto zahrabať jednoducho nechcem XY krát som sa manželom o tomto rozprávala , vraj čo by som chcela v tomto veku že už nikto nikam nechodí . Viem že chodia, som v skupinách na facebooku , kde vidím že ľudia aj po 50 tke cestujú alebo robia túry , trapy , jednoducho žijú .To sú vraj podľa neho zachladení pubertiaci . Naozaj zvažujem rozvod, aj som mu to povedala, načo len mykol plecom že tak sa rozveď. Čo by ste robili na mojom mieste ?

letfenixa
28. júl 2025

Si skvelá, že si sa takto dokázala zmenit!
Máš dospelé deti a vek, keď ešte toho veľa môžeš zažiť, tak sa nedrz morozneho manžela.
Držím ti palce!

januska12323
28. júl 2025

Zbav sa ešte tých ufrflanych 100 kíl a hneď sa ti bude lepšie žiť.

lenuska9999
28. júl 2025

@anonym_autor ja osobne by som s takým manželom nevydržala. Podstatne je sa cítiť v živote dobre a pokiaľ sa ty cítiš vo svojom “novom” tele výborne, tak si nepripúšťaj žiadne takéto reči. Ale áno rozumiem tomu, že to dokáže človeku zruinovať náladu aj chuť do života, keď musí každý deň počúvať také reči. Manžel je očividne nejak zakomplexovaný a pohodlný. Ľudia v 50tke naozaj ešte cestujú a užívajú si život. Žiješ len raz, tak chceš žiť podľa neho ?

maryetta
28. júl 2025

Zrovna vcera som citala clanok ze v tomto veku je 1/3vsetkych rozvodov. Zamyslela som sa a veru je dost mozne ze ano-deti odrastu. Rodic(hlavne mama) konecne sa citi "slobodnejsia" ma konecne cas na seba. Na aktivnejsi zivot....
ty si chytila druhy dych. Muz nie ☹ co je na jeho skodu. Ale.... lebo ma 55 nie 75.

wudz
28. júl 2025

Nerozvádzala by som sa kvôli tomu, že muž je domased a ja chcem žiť - lebo to sa dá, aj keď on sedí doma. Ale ak ma uráža preto, ako vyzerám, ako žijem, čo milujem, čo ma baví, toto je veľká stopka. Buď zmĺkne a zamyslí sa nad tým, akú negativitu šíri, a že ju šíri práve na osobu, ktorej má byť tou najväčšou osobou, alebo nech pokračuje a zostane sám. Lebo to časom uvidia aj deti a vnúčatá, že s ním sa dá len sedieť doma a nič nerobiť. A že v päťdesiatke už nikto nikam nechodí? Prdlajz! Mojim rodičom ťahalo na 70 a chodili po svete, po kopcoch, vnúčatá brali na dovolenky, ešte 2 týždne pred smrťou moja mamka išla na tobogáne s nami. Ak nevstane z gauča teraz, už na ňom bude sedieť do smrti. Ale ak začne žiť, čaká ho ešte pekných pár desiatok rokov.

grof_monte_christo
28. júl 2025

Autorka, klobúk dole, co si si sebou dokázala spravit. Som priblizne v tvojom veku a mam hrôzu z toho, že by som sa mala takto zahrabat 🙄. Ved Kedy žít naplno, ak nie teraz. Deti máš odrastene, si zdravá. Nedaj sa odradiť. Ak manžel nechce, zajdi si s kamoškami.

sszuzu8
28. júl 2025
@biba_18

najhoršie na tom celom je ten život bez sexu - kvôli tomuto by som neradila nejako dlhodobo ostávať s mužom ktorý o to nemá záujem ☹ tvojho muža dobehla andropauza a to pokiaľ sám nebude chcieť, tak ako ty si sama chcela - tak sa to nezmení ...
takže ako z toho von? riešenie je už na tebe (či už s ním ostaneš, alebo sa rozvedieš, alebo si nájdeš milenca - aj keď to je čisto teoretická rada, aby si ma nezobrala doslovne)... určite aspoň tie ostatné aktivity neobmedzuj - a absolvuj ich s kamoškami ... ja teda mám aj sexu dosť, ale chodím aj na jogu, aj na wellness pobyty s kamoškami, aj po výletoch (môj muž je domased)... ale môj muž chodí do posilky a aj po dovolenkách - len ja mám toho ešte viac k tomu - lenže tiež sa k tomu musel sám dopracovať ...

@biba_18 sex je tu úplne ten najmenší problém. On ju dehonestuje zráža jej sebavedomie aby mu náhodou neuletela. Zasekol sa v čase kým autorka ešte túži žiť skúšať zažiť. On je celý problém sam o sebe

marryliese
28. júl 2025

@anonym_autor podľa mňa manžel zneistel sám nad sebou, pretože bol zvyknutý na tvoj výzor a jeho úlohu vo vzťahu a teraz sa bojí, lebo vidí, že si na ňom neni závislá a že máš na viac. Trvala by som na svojom, deti máte odrastené, ak pri ňom nie si šťastná, nezostávaj zo zvyku a preto, lebo ste spolu dlho. Nech zabojuje o teba. Takíto sa väčšinou spamätajú až keď mu žená predhodí rozvodové papiere, lebo ťa podceňuje. Podceňoval tvoju vôľu, tvoju osobnosť a teraz podceňuje tvoju silu pohnúť sa inam. Nechaj ho žiarliť, choď von, choď na výlet, pokojne by som išla aj na dovolenku sama, či mu po týždni tie vyschnuté jablká nezačnú chýbať.

pseudomonas87
28. júl 2025

@anonym_autor wow, klobúk dole, si perfektná, tak sa pustiť do toho, schudnúť, aj mentálne si sa posunula. Naozaj super, môžeš byť na seba hrdá. Manžel ma očividne komplexy, a svoj strach skrýva za veľké reči, hanba mu. Mal by ťa podporiť a nie takto. Ja by som veruze zvažovala naozaj rozvod, resp. Manželsku poradnu, ale pochybujem že by do toho išiel.

anonym_5ca04d
28. júl 2025

Ja mam blizko k 50, muz uz po. Deti velke a stale si hovorime, ze teraz nam zacal zivot. Uzivame si, cestujeme, koncerty ....aj sex je lepsi ako ked boli deti male.
Uzivaj si zivot aked ti don vstupi niekto, s kym by to malo zmysel, posli toho tvojho lenochoda do...
Nedaj sa stiahnut. Tiez sme mali stretavku po 30rokoch a vsetky baby prisli uplne super, vyzeraju fajn, mladistvo, zivotny optimizmus. V 50 zivot nekonci.

nin12345
28. júl 2025

@anonym_autor na tvojom mieste by som sa rozviedla. Ťahá ťa roky len ku dnu. Deti už máte veľké. Načo ti je kotva na krku časom a na staré kolená? On už bude len viac uhundraný. A tie veci čo si dovolí ti povedať na tvoj výzor.. nevyjadrujem sa. Keby mi partner povie že mám prsia ako jablká v ponozke už by ich v živote nevidel

zmrzlinka2021
28. júl 2025

@anonym_autor

Tvoj manzel je proste typicky dedinsky luzer - nevyzreté decko, ktoré potrebuje "mamicku", ktora mu bude skakat okolo riti. Namiesto toho, aby ta podporoval, tak ti ublizuje, znevazuje ta a sprava sa ako chrapun. Vobec ho nezaujima, ci si stastna, ci si OK, ako sa citis. Riesi len seba. Z teba si za roky "vychova" sluzku, domacu gazdinu, pretoze on je nepouzitelny.

Urobila si super, ze si zabojovala. Nerozvadzaj sa este, ale stoj za sebou. Nepodaj sa jeho predstavam.

autor
28. júl 2025

ja už sa ním stiahnuť nenechám . Nechcem tak žiť ako on , že prídem z práce , ide víkend a som doma, telka , chladnička, gauč , telka . A ja samozrejme mop , vysavač a šichta pred sporákom . Vždy keď niekam chcem ísť zo zavolám , teraz idem s našimi spoločnými priateľmi na víkend do Prahy , v piatok poobede vlakom a v pondelok okolo jednej v noci sa vraciame. Nikdy som v Prahe nebola, ani som nejazdila metrom . Veľmi sa teším na Václavák , Karlov most, na prezidentský palác. Volala som ho dvakrát p sebe, nechce ísť. Keď sa ho opýtam prečo , vraj nemá 20 aby labzoval ako pubiš . Pritom ani on nebol v Prahe. Stal sa z neho jeden ufrflaný starý chlap .

mirokub
Odpoveď bola odstránená
biba_18
28. júl 2025

@mirokub osobne radšej idem metrom - rýchlo z bodu a do bodu b - a ulice pozerám pešo…

vilma7
28. júl 2025
@anonym_autor

ja už sa ním stiahnuť nenechám . Nechcem tak žiť ako on , že prídem z práce , ide víkend a som doma, telka , chladnička, gauč , telka . A ja samozrejme mop , vysavač a šichta pred sporákom . Vždy keď niekam chcem ísť zo zavolám , teraz idem s našimi spoločnými priateľmi na víkend do Prahy , v piatok poobede vlakom a v pondelok okolo jednej v noci sa vraciame. Nikdy som v Prahe nebola, ani som nejazdila metrom . Veľmi sa teším na Václavák , Karlov most, na prezidentský palác. Volala som ho dvakrát p sebe, nechce ísť. Keď sa ho opýtam prečo , vraj nemá 20 aby labzoval ako pubiš . Pritom ani on nebol v Prahe. Stal sa z neho jeden ufrflaný starý chlap .

@anonym_autor super, krásne si to dala a užívaj si život. Ja som si užívala pred deťmi, teraz majú 6 a 8 a ja o rok 50, ale ja som sa ako slobodná naflakala po svete dosť a teraz si užívam výlety v okolí s deťmi.
Veľa šťastia a krásny víkend v Prahe. Je úžasná, ja som tam 5 rokov študovala externe, strašne rada som sa rám vracala každý mesiac.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
rorino
28. júl 2025

@anonym_autor gratulujem ku zmene.Zi,dýchajú,užívaj si(nemyslím sex)život.Manzelovi si sa páčila predtým asi preto,lebo ťa mal istú,netúži po atraktívnej žene,lebo taká chce žiť,nielen existovať Držím ti palce,nech si svoju premenu dokážeš užívať,dúfam,že deti sú na tvojej strane.

anonym_3d0515
29. júl 2025

@anonym_autor manžel je zakomplexovaný uvažovala by som taktiež o rozvode

foxanda
29. júl 2025

Toto sa až tak krásne číta, keď žena objaví svoju ženskosť a nenechá sa nikým a ničím stiahnuť. Len tak ďalej, veľmi ti fandím 🙂

majasimon
30. júl 2025

Prajem Ti krásny víkend a uži si Prahu. A v decembri si Prahu s príjemnými ľuďmi zopakuj s punčom alebo vareným vínom v ruke. Keď nie Prahu, tak Viedeň alebo Budapešť. Užívaj si, cestuj, a frfloš nech v papučiach šúcha nohami

dzt
30. júl 2025

Wow. Gratulujem. Hlavne to rob pre seba!!! Nie pre spolužiakov, alebo hocikoho iného. Ale ak by si predsa len chcela potešiť MANŽELA 😀 Choď na tie pery 😀 dopraj mu 😀

gerrwie_girl
30. júl 2025

Trapko. Ty si schudla a cítiš sa lepšie a aj mas väčšie sebavedomie. Mal by byť rád v prvom rade kvoli tomu, ze si urobila skvelý krok pre svoje zdravie. A jemu sa nepáči? Nech si trhne. Myslím v prvom rade na seba. Verím ze maa teraz ovela viac energie a si celkovo šťastnejsia vo svojom tele 🙂. Trosku ma prekvapilo ze ma pocit ze v 50 ludia uz nikam nechodia. Ja mam 44 ale teda rozhodne sa nechystám v 50 sedieť doma na riti 😀. Myslím si, ze manzel je poriadne pohodlný, lenivý, a snaži sa ta stiahnuť so sebou...

marcelka49
30. júl 2025

@anonym_autor ja by som este dala vasmu vztahu sancu a vzala manzela do partnerskej poradne - mozno sa mu otvoria oci. Zahadne (akoze) by som rano vstala, usmiala sa, pekne sa obliekla, upravila a koketovala (akoze) na mobile- uvidis zaujem, ci vobec ma este chut napravit sa on. Ty si nic zle neurobila, naopak. Vezmi kamosku a cestuj s nou, ak muz nebude chciet a uzivaj si zivot. Je to praveze krasne, ze chces zit naplno! Drzim palce, uzivaj a ked pride prilezitost a muz ta uz ozaj nebude chciet…nie som sa rozvody, ale v tvojom pripade by som novu lasku uvitala🙂

luizina
30. júl 2025

@anonym_autor klobuk dole pred tebou zena, si uzasna. Nie, zivot okolo 50 tky urcite nekoci, prave naopak, teraz je ten spravny cas zit a uzivat si naplno zivot. Tvoje nove ja vola po zivote, tak ho pocuvni a zi. Ja mam za chvilu 46, kamoska 53 a ver, ze si zivot uzivame ako sa len da a ano, bez chlapov 😃😊. Kamoska labzuje po tripoch po celom svete. Ten tvoj chlap je obmedzeny chrapun, co ta zhadzuje a nevazi si ta, tak ho kasli a zi zivot podla seba. Prajem este plno, plno krasnych chvil a zazitkov.

tetapetra
30. júl 2025

@anonym_autor máš môj obdiv 👏🏻. Podel sa so svojimi skúsenosťami, ako si to dokázala. Na muža kašli, nebude zo psa slanina

mravenek
30. júl 2025

@anonym_autor gratulujem žena 🙌 Rob ako to cítiš ❤️ nenechaj sa zakopať, dokázala si, že si vážiš samú seba a to je úžasné

majka1719
30. júl 2025

@anonym_autor rozviedla sa jednoznacne.

nyusika
Autor odpoveď zmazal