Ako sa vyrovnať s nepríjemnou rodinou partnera?
Ahojte, neviem ani ako mám začať, proste mi vadí subvencovať rodina. Zatiaľ bývame u nich tak, že my dvaja máme dolné poschodie, kde býva aj jeho starká,s vlastným vchodm a na poschodí bývajú jeho rodičia, tak isto s vlastným vchodom. V mojej rodine som bola zvyknutá na to, že k nám moc návštev nechodilo - otec si to neželal a všetci boli spokojný. Tu je to naopak, každý deň sú tu minimálne traja ľudia, ktorých nepoznám. Celkom mi ti narušuje moje súkromie a cítim sa zle. Proste sa necítim dobre v prítomnosti jeho rodiny a hlavne súrodencov ( už tam nebývajú ale sú tam pomaly každý deň ) - prídu mi neskutočne falošní, hluční a hlavne keď sa bavia vždy sa bavia o ľuďoch, ktorých nepoznám. Neviem či je problém vo mne. Alebo vlastne čo mám robiť. Bývanie mimo nieje zatiaľ možné kvôli financiám ( malo by cca rok trvať aby sme sa mohli osamostatniť )
A prečo tam snúbenec pchal svoje prachy?
@h2 robil to ešte vtedy, keď sme neboli spolu. Čiže neviem
@viestta Kvôli snubencovej práci, ja pracujem z domu .Zadarmo nebývame.
A nemôžeš ísť bývať tam, kde si bývala predtým? A začať intenzívnejšie pracovať na osamostatnení.
Keď vám ponúkli dočasne bývanie neostáva ti nič iné,len akceptovať ich spôsob života. Nemôžeš v ich domácnosti nastavovať svoje pravidla. Buď prijmeš tie ich,alebo sa odsťahuj skôr.
Mne je uplne jedno ako si to zdvodnite. Mne jednoduch hlave neberie, preco sa tvoj chlap, ktory nemusi svoju rodinu nastahuje do ich domu, este si tam dovedie zenu a teraz obidvaja ocakavaju, ze sa zvysok rodiny (mimochodm majitelia nehnutelnosti) prisposobi vam a zmeni svoje zvyky, len preto, ze vam to nevyhovuje.
Plati jednoduche previdlo, tam kde sa necitim dobre nemusim byt. Ani vy nemusite byt tam, kde vam nie je dobre.
Nečitaj toto tu ani ..lebo ťa zdeptaju ešte viac ..Môžeš mi napísať ss
Ak ti vadia, tak odíď. Ak nechceš odísť, alebo nemáš kam, tak musíš rešpektovať pravidlá v cudzom dome. Aj napriek tomu, že ti vadia, sú to zrejme lepší ľudia, než tvoja vlastná rodina. Budúca svokra ti ponúkla bývanie a tvoji vlastní rodičia ti nič neponúkli. Pozri sa na to aj z tohto pohľadu. Máš byť za čo vďačná, tak nad tými ľuďmi neohŕňaj nos.
Vztahy na figu, hlavne, ze tam byvate.
Oni vam vadia, ich strecha nad hlavou uz nie..
Smutne.
@pauluska20 zdeptaju?
Tak hadam, ak niekoho nemam rada a dokonca mi vyslovene vadi, nebudem od nich chciet laskavosti. A uz duplom nie v podobe byvania.
Alebo mas pocit, ze z toho nejako mozu profitovat aj majitelia domu?
A ak predsa len do toho pojdem, budem drzat "hubu a krok" a nie sa este certit, ze nie je v ich vlastnom dome po mojom..
Ved majte sudnost ludia!
@zuzitko74 ponúkla aj moja rodina, no keby čítate sme tu kvôli snúbencovej práci, ničomu inému. Čiže to že sú to lepší ľudia ako moja rodina si láskavo odpustite. Ďakujem.
@beronsche profitujú jedine tak že snúbenec robí všetko okolo domu.
ale uvedomujes si vobec v principe, ze tychto budes vidiet dost casto, aj keby byvate mimo nich skrz rozne rodinne akcie? Pridu deti a mas tam hned rodinu v tom celom. Za mna bud alebo.
Tak myslim, ze vo vyhode ste najma vy dvaja..
Je totiz dost mozne, ze by rodicom okolo domu pomahal aj keby tam nebyvate..
Ale ved lahka pomoc - odstahuj sa a mas po probleme..
@beronsche nie nepomáhal, keďže bývanie plánujeme okolo 200 km od nich.
Veru dufam, ze moje deti si raz najdu partnerov, ktorym nebudu respekt a tolerancia cudzie..
@beronsche Zoberte si to tak, ako by im mal pomáhať každý deň keby ma cestovať 400km dennodenne po práci?
navstevy narusaju tvoje sukromie? A prosim ta ake sukromie? Ved ty si tiez iba navsteva. Akurat narozdiel od ostatnych, si ty zabudla odost domov.
Byvas v cudzom a este si chces narokovat sukromie??? Vtipna...
Si zbal svojich 5 svestek a hybaj do svojho, tam si mozes uzivat vlastneho sukromia kolko ti bude hrdlo racit.
Mne by to tiež vadilo, lebo som introvert, avšak kedby som u niekoho bývala tak by som to musela rešpektovať a neriešila by som to tak že by som si vytvárala nenávisť. .
Ja som bývala so sestrou a jej rodinou, najprv rok u nich kým sme dostávali dom, oni potom išli k nam keď stavali svoj dom (v oboch domoch sme počas spoločného bývania mali s mužom len izbu a kúpeľňu oni ostatne priestory, lebo mala dve deti a muža).. bolo to dokopy +- dva roky.. jednoducho sme sa snažili nejako vychádzať a akceptovať sa navzájom, hoci pri konci to už bolo dosť náročné.. ale to aj preto že ja som bola na rizikovom a sestra mala vážne choru dcérku.. boli to proste náročné časy a snažili sme sa.. jednoducho treba sa snažiť chápať druhú stranu..
@elanor návšteva s trvalým pobytom neexistuje.
Teraz, keby nevyuzivate ich laskavost a byvali by ste asi v podnajme blizsie Ako 200km, kedze zrejme z nejakeho dovodu byvate v danej oblasti, tak by pravdepodobne tiez pomahal.. ci nie?
Tazko s tebou..
Co vlastne od tych ludi chces?
Aby sa zmenili na tvoj obraz?
Aby sa prisposobili tvojim zvyklostiam?
Ci Ako si to dalej v ich dome predstavujes?
Lebo darmo sa certis ako rozmaznana princezna, moznosti su 2:
- odstahujes sa
- akceptujes ich a budes ich tolerovat takych, aky su
@beronsche snúbenec cestuje aj teraz za prácou, čiže nie v tejto oblasti by sme nikdy dobrovoľne nebývali. Čo od nich chcem ? Aby si hľadeli svojeho na poschodí a nezaťažovali mňa, lebo ich časté hlučné návštevy mi narušujú moju prácu - keď pracujem z domu, robím veľa telefonátov, videohovorov a nieje príjemne aby sa kolegovia stále vypytovali či máme doma party alebo kto to tam tak huláka. Nechcem od nikoho aby sa menil. Len chcem nejaky ten kľud.
a coze je trvaly pobyt? nic. v podstate iba staticticky udaj. Nema ziadny pravny narok na nehnutelnost. Si iba trpena navsteva. A este si budes hubu otvarat.
Chvalabohu, ze mam dcery. Lebo dostat takuto nevestu, tak hned medzi dvermi dostanes po pysku a mozes ist kade lahsie.
Odstahuj sa.
Majitelia domu maju nejaky sposob zivota, je absurdne od nich ocakavat, ze sa tebe prisposobia, pretoze TY chces a TY potrebujes.
Co na tom stale nechapes??
Ozaj rozpravala si sa vobec o tomto s jeho rodicmi?
@elanor ano budem si hubu otvárať lebo si nenechám skákať po hlave.
@beronsche Ďakujem za radu, ďalej sa radšej už nezapájaj
v cudzom mozes akurat tak drzat hubu a krok. To je vsetko co tam u nich mozes.
Hubu si mozes otvarat, az ked ti nejaky dom alebo byt bude hovorit pani, lebo budes jeho majitelkou.
Preco?
Nazor, ktory je iny ako tvoj, ti nie je po voli?
@beronsche názor mať môžeš, ten ti nikto neberie. Ale myslím si že si sa už vyjadrila.

@h2 snúbenec si robil všetko svoje