icon

Ako sa vyrovnať s nepríjemnou rodinou partnera?

9. máj 2024

Ahojte, neviem ani ako mám začať, proste mi vadí subvencovať rodina. Zatiaľ bývame u nich tak, že my dvaja máme dolné poschodie, kde býva aj jeho starká,s vlastným vchodm a na poschodí bývajú jeho rodičia, tak isto s vlastným vchodom. V mojej rodine som bola zvyknutá na to, že k nám moc návštev nechodilo - otec si to neželal a všetci boli spokojný. Tu je to naopak, každý deň sú tu minimálne traja ľudia, ktorých nepoznám. Celkom mi ti narušuje moje súkromie a cítim sa zle. Proste sa necítim dobre v prítomnosti jeho rodiny a hlavne súrodencov ( už tam nebývajú ale sú tam pomaly každý deň ) - prídu mi neskutočne falošní, hluční a hlavne keď sa bavia vždy sa bavia o ľuďoch, ktorých nepoznám. Neviem či je problém vo mne. Alebo vlastne čo mám robiť. Bývanie mimo nieje zatiaľ možné kvôli financiám ( malo by cca rok trvať aby sme sa mohli osamostatniť )

h2
9. máj 2024

Čiže tvoj snúbenec nemohol ísť bývať k tvojim rodičom kvôli práci, ale budúce spoločné bývanie plánujete 200km od svokrovcov? Navyše, v dome boli dve kuchyne, dve kúpeľne, ale aj tak tvoj snúbenec na vlastné náklady postavil tretiu kúpeľňu, tretiu kuchyňu do domu, kde neplánuje bývať? Niečo mi tu nesedí.

autor
9. máj 2024

@h2 Postavil si ich predtým, ako sme sa dali dokopy a využíval ich len on lebo chcel mať svoje súkromie.

caroline_
9. máj 2024

Čím skôr sa odsťahovať, dovtedy to nejako pretrpieť jedine, potom ich už nemusíš nikdy vidieť

zuzitko74
9. máj 2024

Situáciu vo svojom živote nikdy nezmeníš tak, že očakávaš zmenu od druhých ľudí. Zmenu dosiahneš iba svojou aktivitou, v tomto prípade tým, že sa odsťahuješ. Nemáš páky na to, aby si ich prinútila ku zmene a vo svojom dome zrejme nie sú ochotní chodiť okolo teba po špičkách.

autor
9. máj 2024

@caroline_ Ďakujem že jeden z nerýpavých komentov, snažíme sa vybavovať nejaké veci čím skorej, no nejde všetko hneď.

h2
9. máj 2024

🤣🤣🤣 Tak ty si chceš na jeho rodičov otvárať hubu, lebo si nenecháš skákať po hlave??? Tak len si otváraj a tvoj problém s tým, že u nich bývaš, sa čoskoro vyrieši. Maj pre istotu veci zbalené.

deniseee
9. máj 2024

Prenajmi si niekde kancelariu a mas pokoj na svoju pracu. Tvoji buduci svokrovci su vo svojom dome, vlastnia ho, ty si niekto, kto len prisiel, stale si cudzia, nie si ani manzelka ich syna. Ty by si ustupovala, keby si raz tvoj syn domov doniesol nevestu, ktora by chcela obmedzovat tvoje zvyky a tvoje zabehnute sposoby? Pises, ze cela ich rodina je taka, vsetci tam chodia a navstevuju sa, takze to vsetkym vyhovuje. Iba tebe nie a ty chces, aby sa vsetci prisposobili tebe, hoci ty si tam iba na isty cas a ty chces pracovat v klude. Tak si ten klud musis zariadit po vlastnej linii, nie obmedzovanim dalsich x ludi. Ak sa teraz nechces odstahovat, prenajmi si kancelariu, alebo pracuj niekde vonku v parku, kopa ludi dnes robi tak, ze berie von notebook a pracuju mimo bytu, pretoze susedia maju male deti, ktore vela placu, alebo postarsich hluchych susedov, ktori su hlucnejsi... tiez si to riesia po svojom. Necakaj, ze prerobis svokrovcov podfla svojich predstav. Predstav si, ze by oni chceli naopak, aby si ty bola spolocenskejsia a zucastnovala sa osobne vsetkych navstev a robila spolocnost tym navstevam, pripadne aj nieco upiekla... tiez by sa ti to nepacilo, keby chceli, aby si zmenila svoje zvyky.

autor
9. máj 2024

@h2 Keby ma vyhodia stratia syna, to nikdy nespravia 😉

kiki68
9. máj 2024

No viem si predstavit, ze sa budu 200km prevlakat a budu liest na nervy len taky fukot

autor
9. máj 2024

@kiki68 neohlásena návšteva nieje u mňa návšteva čiže by tých 200 km mohli ist hneď späť a pochopili že to nefunguje ako u nich.

caroline_
9. máj 2024

Myslím si ze viem ako sa cítiš. Ja keď som mala 18,mala som zle obdobie s rodicmi, budúca svokra mi navrhla ze nech k nim idem bývať, no nie je všetko ružové ako to môže znieť, nie každý ma úprimne úmysli, nejako sme to s mužom pretrpeli pol roka a akonáhle zmaturoval a par mesiacov pracoval sme odisli do podnajmu, nakoniec sme ani svokru nezavolali na svadbu, takze prajem len pevné nervy a veľa šťastia

autor
9. máj 2024

@deniseee nechcem nikoho prerábať nič nič, len chcem trochu rešpektu

autor
9. máj 2024

@caroline_ Ďakujem 🙏🏻

majka99999
9. máj 2024

Tak ked pracujes z domu, tak oni maju ako mysky sediet... Ci si myslis, ze oni nepocuju, ked ty telefonujes? Nuz, nepremysleli ste to, ked ste sa nastahovali, rok to vydrzis, alebo si budes musiet prenajat nejaku izbu na okoli a tam robit.
PS1 A 200 km nie je dovod, aby nechodil pomahat, moja svokra je 300 km a akurat muz odisiel na predlzeny vikend, chodi tam raz za mesiac plus sme tam nasackovani na Velku Noc + 3 tyzdne cez letne prazdniny + tyzden po Vianociach okolo Noveho Roku. Cize mesiac pomaly 10 % roka mimo tychto navstev. Nebud naivna, ze sa tej pomoci vzdaju, mozno tej kazdodennej ano, ale ked bude treba daco narocnejsie, budu to chciet.
PS2 Inac rozumiem, tiez som z domu a ked su tu deti, vcera aj muz (v Nemecku nebol sviatok, tak sme robili), no mam toho dost.

h2
9. máj 2024

Tým by som si na tvojom mieste nebola taká istá. Ani tým, že sa snúbenec naozaj bude chcieť odsťahovať, keď tam už investoval a aktívne tam rodičom pomáha. Uvidíš o rok.

caroline_
9. máj 2024

U takýchto ľudí rešpekt mat nebudeš, vždy tam bdues len ta co je navyse, pre nich.. Bohužiaľ tak to je, oni sa nezamyslaju nad svojím správaním, myslia si ze si môžu dovolovat hocičo..

autor
9. máj 2024

@majka99999 S náročnejšou pomocou samozrejme nemám problém, tu ide len o to že príde po práci domov a hneď dennodenne chcú od neho aby pracoval okolo domu.

h2
9. máj 2024

@caroline_ No pekne ste sa jej odvďačili za to, ako ti vtedy pomohla. 👎🏻

h2
9. máj 2024

@caroline_ Ale oni si u seba doma môžu dovoľovať hocičo.

autor
9. máj 2024

@h2 samozrejme to vieš lepšie ako ja však? Odsťahovať sa chce, pomôcť by tiež pomohol ale nie stále a s tým čo si vedia spraviť aj sami.

victoriab
9. máj 2024

Vies, to, ze pridu jeho surodenci do domu, rosicovskeho domu, nie je navsteva, su tam doma, bez ohladu na to, ze su odstahovani. Ked som sa ja s dlhym chvostom vratila domov s deckom, moj brat tam bol denne, sestra tyzdenne a v zivote by mi benapadlo povedat, ze mi vadia. Je to aj ich dom a navzdy bude. Obaja mate prqcu, preco nevezmente podnajom? Oni vam ponukli byvanie, vy ste suhlasili, obaja. Nemuseli ste. Mohli ste sa zariadit samy. Stw snubenci a poriadne ste samy ani nebyvali, kolko mate rokov? Toto chce trochu lrehodnotit zivotne rozhodnutia... clovek by druheho nemal sudit, ale z tvojho stylu pisania citit strasnu arogantnost a drzost.

h2
9. máj 2024

Tak mám už isté životné skúsenosti.

autor
9. máj 2024

@h2 to že mas skúsenosti, ktoré podotýkam mám aj ja, neznamená že vieš čo môj snúbenec chce a nechfe keďže s nim nekomunikujes dennodenne a nepoznáš ho.

majka99999
9. máj 2024

Tak uz len vydrzat, ak sa teda ostahujete o rok, nie je to tragedia. Zial, aj ked platite a pomahate, stale su majitelmi rodicia.

h2
9. máj 2024

Veď píšem: uvidíš.

autor
9. máj 2024

@victoriab podnájom nechceme lebo nám chyba určitá čiastka aby sme si zobrali hypotéku a kúpili si vlastný byt.

viestta
9. máj 2024

Si si ista, ze by sa ich syn s tebou odstahoval ak by teba vyhodili?
V kazdom pripade, je to ich dom, ich pravidla, ich zivot, ich navstevy. Ak by si bola trosku asertivnejsia, mozno by ste sa mohli so svokrovcami slusne a v klude porozpravat (ty a tvoj chlap), mozno by ste sa mohli na nejakych zmenach dohodnut. V kazdom pripade plati predchadzajuca veta, ked nebudu chciet, nic s tym nenarobite.

caroline_
9. máj 2024

@h2 "pomohla", to ze si niekoho niekto k sebe zoberie domov, tým to nekončí, správala sa otrasne ale to nebudem uz tu rozoberať

autor
9. máj 2024

@viestta Môžem povedať, ano som si tým istá. Vidím ako funguje on. Ďakujem za radu.

caroline_
9. máj 2024

@h2 moct môžu, ake to bude mat následky je uz druhá vec