Ako sa vyrovnať s rozchodom a obavami z budúcnosti?
Ahojte, mám 18 rokov a nedávno som prežila svoj prvý veľký rozchod. Bola to moja prvá skutočná láska a keď mi napísal, že sa so mnou rozchádza, úplne ma to zlomilo. Neustále naňho myslím a veľmi mi chýba.Možno to znie zvláštne od 18ročného dievčaťa, ale mám strach, že zostanem navždy sama. Necítim sa byť veľmi pekná a nie som ani extrovertný typ, takže sa mi ťažšie zoznamuje s novými ľuďmi. Viem, že sa najprv musím uzdraviť z tohto rozchodu a naučiť sa žiť sama so sebou. Ale ten strach ma veľmi ničí. Vždy som si predstavovala, že raz budem mať krásny život po boku niekoho, s kým založím rodinu a práve preto ma to všetko tak zasiahlo. Mali ste to nijaká aj vy tak?
napísal ti, že sa rozchádzate... takže to znamená, že to nebol rozchod dvoch dospelých ľudí, lebo kto normálny sa bude rozchádzať cez správu, ber to tak, že máš len 18, svojim spôsobom ešte nie si úplne dospelá a koľko ešte spoznáš partnerov za svoj život jajaaaaaj 😀 málo kto si nájde partnera hneď a bude s ním do konca života 😀 takže buď rada za túto sksenosť a život ide ďalej... nájdeš si niekoho iného 😀
Áno, myslela som, už ostanem navždy sama, mala som 17 a pol. Najväčšia tragédia na svete, život mi skončil. A o pol roka som stretla moju lásku, to bola tá naozajstná láska, so všetkým, čo k tomu patrí.
@anonym_autor len pre info, ako dlho trval váš vážny vzťah? 😁
@anonym_autor len pre info, ako dlho trval váš vážny vzťah? 😁
@miselka257 rok aj 3 mesiace
@anonym_autor dufam ze ty nie si frajerka toho chalana ktory tu včera hľadal radu ako sa rozísť a nakoniec dostal radu ze to urobiť cez spravu.
Neboj, cas zahojí všetky rany. Bude ta to chvíľu bolieť ale potom sa objaví niekto ďalší. Si este velmi mladá, takých sklamaní este zazijes
@anonym_08f7e6 nie, nie som. Už je to mesiac od rozchodu. Ale pre niečo podobne ako písal ten chalan sme sa aj rozisli. Zakukal sa do kamarátky.
@anonym_autor hlavne nebuď za každú cenu v nejakom vťahu, to je len rada do budúcna, nevypláca sa to 😀 radšej buď dlhšie sama a venuj sa niečomu inému, koníčkom a tak 😀
Čaja ty v ktpLorom storoci zijes?Je davno za nami doba "Nemas chlipa nemas pravdy".Uz sa,vzdelacaj,makaj,zarabaj a cestuj,mas v piciiii....Este takeho chlapa nevyrobili aby som kvoli nemu trpela.Zeny,mlade zeny fakt za toto ziaden chlap nestohi -ZIADNY.
Teraz je ten správný čas hladat, skusat, zažít sklamanie, najst svoju hodnotu, zistovat, co je na partnerovi dolezite, co nie...
Kiez by som mala tvoje skusenosti. Ja som mala prvý vztah vo veku 23, vydržal 4 roky, po rozchode som mala rovnake pocity, ako ty teraz. Bohuzial má zaviedli k nevhodnému mužovi. Vydala som sa za něho, založili sme rodinu, od zaciatku som tušila, že to nie je ok, ale bála som sa samoty, nevidela som svoju hodnotu...teraz som rozvedená...
Ježíííš. Ked som bola mladá, tiež som myslela, že sa skončil svet, život a nikto ma nechápe. Ďakujem za vybavenie pekných spomienok.😄 Úprimne? Teraz sa z toho smejem. Prídu v živote aj horšie veci. Hlavne si užívaj mladosť a pracuj na sebe, lebo ženy s nastavením, bojím sa, že budem sama si notoricky priťahujú do života iba mužov, ktorí sú úplne nevhodní na život a vztah a len im ubližujú. Stačí si prečítať témy tu od zrelých žien.
Ja keď som mal 18, tiež som veľa vecí bral smrteľne vážne 😅
@anonym_autor chápem ako ti je, týmto si prešiel asi každý. Ale neboj sa, veľa vecí máš ešte len pred sebou.
tak za prve nikto normalny sa nerozide cez sms len idiot. bod k dobru ze sa smetie vynieslo samo.
za druhe nikdy nestavaj svoje stastie na niekom inom. nikdy. ludia budu prichadat do tvojho zivota, budu ta sprevadzat a obohatia tvoj zivot. uzivaj si to s nimi ale nikdy nebud od nich zavisla. nastavenie ze ta niekto urobi stastnou je zradne. ani deti ani rodicia ani manzel nikto. daju ti v zivote vela ale nerob z nich centrum svojho vesmiru.
za daslie ocakavania a predstavy. je fajn mat ciele, je fajn mat sny ale ocakavanie je tiez zradne. neupinaj sa na jednu predstavu. nerob z toho tvoj jediny ciel a zmyel zivota.
si mladucka a urcite si pekna dost. zi svoj zivot na plno. uzivaj si po svojom. raz stretnes niekoho hodnotneho. nepodcenuj sa, neponizuj sa a maj sa rada. lebo ako mozes chciet od iych aby ta mali radi ked ty sama o sebe rozmyslas takto.
chapem ze je to cerstve, chapem ze to boli. vsetci si tym presli a prechadzaju. odsmut si to a potom daj stastiu sancu.
fu a co zeny, ktore sa rozsili po 40tke, 50tke, viem, ze kazdemu sa zda ta jeho tragedia najhorsia, ale neboj sa je velka pravdepodobnost, ze sama v 18tich nezostanes 😉
tak za prve nikto normalny sa nerozide cez sms len idiot. bod k dobru ze sa smetie vynieslo samo.
za druhe nikdy nestavaj svoje stastie na niekom inom. nikdy. ludia budu prichadat do tvojho zivota, budu ta sprevadzat a obohatia tvoj zivot. uzivaj si to s nimi ale nikdy nebud od nich zavisla. nastavenie ze ta niekto urobi stastnou je zradne. ani deti ani rodicia ani manzel nikto. daju ti v zivote vela ale nerob z nich centrum svojho vesmiru.
za daslie ocakavania a predstavy. je fajn mat ciele, je fajn mat sny ale ocakavanie je tiez zradne. neupinaj sa na jednu predstavu. nerob z toho tvoj jediny ciel a zmyel zivota.
si mladucka a urcite si pekna dost. zi svoj zivot na plno. uzivaj si po svojom. raz stretnes niekoho hodnotneho. nepodcenuj sa, neponizuj sa a maj sa rada. lebo ako mozes chciet od iych aby ta mali radi ked ty sama o sebe rozmyslas takto.
chapem ze je to cerstve, chapem ze to boli. vsetci si tym presli a prechadzaju. odsmut si to a potom daj stastiu sancu.
@pralinka25 https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-sa-rozist-s-frajerkou-aby-som-jej-neublizil/?page=2#post-89549404
Ale áno, dokonca dospela žena poradí iba napísať frajerke správu, že je koniec a este si ju nasledne bloknuť. Lebo chlapec chce trtkať frajerkinu kamošku.
@anonym_autor Ano, v tomto veku som to aj ja mala tak, ze rozchod sa rovnal koncu zivota. Je to prirodzene, clovek este nema so sebou skusenosti, co vsetko dokaze zvladnut a co vsetko ho vie preboliet. Proste bud smutna, ale neprestavaj zit, hybat sa a skor ci neskor sa objavi nieco, co ti zase vleje krv do zil, neboj.

@anonym_autor dufam ze ty nie si frajerka toho chalana ktory tu včera hľadal radu ako sa rozísť a nakoniec dostal radu ze to urobiť cez spravu.
Neboj, cas zahojí všetky rany. Bude ta to chvíľu bolieť ale potom sa objaví niekto ďalší. Si este velmi mladá, takých sklamaní este zazijes