icon

Ako sa vyrovnávajú dospelí jedináčikovia so samotou?

Dnes o 10:38

Ahojte, tí čo ste jedináčikovia. Ako vnímate fakt, že nemáte súrodenca s ktorým by ste sa poradili, prípadne ktorý by vám pomohol, ak potrebujete pomoc. Máte sa na koho obrátiť (rodičia, širšia rodina, partner)? Trápim sa kvôli dcére, síce je ešte malá, druhé sa nám nedarí a už aj máme svoj vek. Bývam na dedine a každý mi len hovorí, že druhé treba, že bude sama a bude jej smutno. To mi teda na duševnej pohode nepridáva. A neviem sa nejak odosobniť a ani prijať fakt, že bude sama. Má síce sesternice, bratrancov, ale oveľa starších. Bojím sa, čo bude až my nebudeme.

Strana
z2
rozculena
Dnes o 13:50

@anonym_autor mám sestru a čo z toho

martul
Dnes o 13:51

@anonym_autor Čo bude až vy nebudete? No veď bude mať svoju rodinu, nie?

anonym_3a358a
Dnes o 13:53

Necitim potrebu sa s nikym radit.A.robit si dieta a tlacit na seba lebo na teba tlacia ludia?Terapeuta by ti asi bolo najlepaie najst.

anonym_351417
Dnes o 14:07

Moja dcéra súrodenca nikdy nechcela, nechcela sa deliť o hračky a dnes je rada že sa nebude musieť deliť ani o dedičstvo( rozháda to veľa súrodeneckých vzťahov)
Od základnej má jednu kamarátku, hovoria si sestry, zo strednej ďalšie 2, tiež sestry a vraj pokrvné( to ani nechcem vedieť ako sa to stalo) a so všetkými je v úzkom kontakte, pomáhajú si, cestujú a asi pred 3 rokmi pribudla štvrtá sestra, myslím že táto nie je pokrvná😁
Bolo veľa situácií roznych, stoja pri sebe a verím že to tak bude navždy a aj keď jedináčik tak sama nebude

anonym_95c250
Dnes o 14:15

Ja sice mam brata ale viacero kamosiek je jedinacikov a tie vobec nechapu koncept toho, ze by im mal chybat surodenec - je to nieco co nepoznaju tak im to ani nechyba. Dcera si zalozi vlastnu rodinu a najde kamosov, akoze odkedy su surodenci zarukou toho ze clovek nebude sam? Ja s mojim bratom mame preruseny kontakt napriklad, kedze zije pre mna neprijatelne a nemame nic spolocne. Tvoje idylicke predstavy neviem odkial pochadzaju. Ano niektori surodenci su naj kamosi cely zivot ale to je velka vynimka. Riesis blbost podla mna, ak sa neda surodenec nebude tak nebude…. Inak to len kvoli tomu chces dalsie dieta?

anonym_07fba6
Dnes o 14:21

Niekedy je lepšie nemať žiadnych súrodencov. Čo by som ja dala za to, keby som mohla byť jedináčik. Moji súrodenci sú pre mňa len komplikácia v živote. Nikdy mi s ničím nepomohli, práve naopak.

anonym_0e96c8
Dnes o 14:33

Mám brata, žije na opačnom konci sveta, vídame sa tak raz za 10 rokov, vymeníme si gratulácie k narodeninám a tam to konči. Muž má 2 bratov- jeden zomrel, druhy žije tiež na opačnom konci sveta, kontakt s ním bol minimálny, odkedy jeho matka pred smrťou prepísala komplet majetok na neho a mojmu mužovi nenechala ani špendlík na pamiatku, nie sú v kontakte vôbec. Toľko k potrebe mať súrodenca ako kamaráta, oporu a neviem čo ešte

anonym_966a3e
Dnes o 14:40
@anonym_3a358a

Necitim potrebu sa s nikym radit.A.robit si dieta a tlacit na seba lebo na teba tlacia ludia?Terapeuta by ti asi bolo najlepaie najst.

@anonym_3a358a Nepochopim, ako sa moze niekto rucat z toho, ked mu suseda alebo kto povie, ze treba dietatu surodenca. Wtf total.

anonym_3a358a
Dnes o 15:13
@anonym_966a3e

@anonym_3a358a Nepochopim, ako sa moze niekto rucat z toho, ked mu suseda alebo kto povie, ze treba dietatu surodenca. Wtf total.

@anonym_966a3e Presne ved to su len take netaktne prupovidky v ramci small talkov netaktnych ludi.Ak nevedia o com zacnu trepat taketo somariny.

anonym_ac0fde
Dnes o 15:17

Mam 2 sestry , s jednou Minimum Kontakt , druha ma psychicke problemy , teror robi mame .

Skoda ze nie som jedináčik .
A som rada ze moja dcera je …lebo nevies akoby to bolo o 20-30r neskor

anonym_176e3b
Dnes o 15:41

@anonym_autor Je to hlúposť nemusí byť smutná, bude mať kamarátov.

anonym_ed1750
Dnes o 15:51

@anonym_autor cudujem sa ze ocividne tolerujes ze viaceri ludia si dovolia komentovat tvoje pripadne buduce rozsirovanie rodiny

anonym_d0beed
Dnes o 15:52

Mňa napr trapi že súrodenca nemám. Mám sesternice aj bratrancov ale vsetci bývajú daleko. Otca už nemám a mama má svoj život. Muž pracuje mimo sk a ja som viac menej sama na všetko. Niet sa s kým poradiť, nemá kto pomôcť.

anonym_176e3b
Dnes o 15:52

Tieto sprosté otázky nepochopím. 🙄🤦🏼‍♀️
Čo je stále ľuďom do toho koľko má kto deti ?
Keď nemáš dieťa, začnú sa pýtať kedy budeš mať.
Keby si mala dvoch chlapcov, tak sú reči kedy bude dievčatko.
Je to totálne nekorektné pýtať sa, kedy budeš mať dieťa.
V dnešnej dobe veľa ľudí nemôže mať deti vôbec, také reči vedia aj ublížiť.

michaela329
Dnes o 15:59

@anonym_autor môj muž je jedináčik a má kamarátov, susedov, švagrov, bratrancov - za tých 16 rokov, čo ho poznám sa nikdy na toto nesťažoval.

anonym_df0401
Dnes o 16:10

@anonym_autor dobre. Kedze nic ine ako samotu nepoznam, tak to neriesim. A v dnesnej dobe AI uz vobec nie.

anonym_5e22b5
Dnes o 17:00

S nicim som sa vyrovnavat nemusela. Som bez surodenca a zivot ide dalej. Nikdy mi nechybal.

simca06022011
Dnes o 17:09

@anonym_autor mam surodencov, sme v kontakte, ale zeby sme sa zverovali a si nejak pomahali sa neda povedat.. s detmi a tak.. :DD cize toto naozaj ta nemusi trapit. Co je horsie, ze napr ak si dotycna osoba nevybuduje svoju socialnu siet, realnych ludi, kamaratov tak rozne tazsie situacie naozaj musi riesit sama, napr stratu rodicov, vazne veci atd.. cize ja napr pri dcere skor rieism to, aby nebola sama, socializovala sa. Bohuzial jedinacik je a bude. Ale napr u partnerovej rodiny je to tak normalne, a im to ani nevadi vraj, ja mam trosku iny pocit z toho, ale.. ako bolo pisane, jedinacik to neriesi, kedze nevie realne co je to mat surodenca. Moju partnerovi surodencov supluju rodicia a par kamaratov. ale viac ti rodicia :D

kiki68
Dnes o 17:09

Normalne, som jedinacik a nejak som toto nepocitovala, iba ked sa nieco stalo rodicom, ze akoby musim rozhodnut sama. Ale mam muza, mam kamosov, cize zase nie som na veci sama.

1sally12
Dnes o 17:30

Druhé treba🙄 Čo druhých ľudí do toho stále😤 a nie nebude sáme, veď bude mať zvyšok rodiny, priateľov, časom vlastnú rodinu. Btw, nie je tu o tom dosť tém?

anonym_8c8ecc
Dnes o 17:53

Ja mam súrodencov a super vzťahy
Neviem si predstaviť to nahrádzať kamarátmi
Ale áno mam zatial jedno dieťa a tiež už som stará a rozmýšľam nad tým

anonym_9f92b2
Dnes o 18:31

Mám súrodenca, ktorý má psychiatrické diagnózy. Radšej by som bola jedináčik, takže toľko k tomu.

Strana
z2