icon

Ako sa vysporiadať s hlučnými susedmi pred 22. hodinou?

2. jan 2024

Prosim Vas, existuje "nejaká páka" na hlučnych susedov pred 22hou? Vsak ludia, co maju male deti, alebo vstavaju skoro do prace maju cakat do 22j, aby mohli zavolat policiu a potom este cca 30 minut, pokym to policia poriesi? Vsak male deti chodia spat bezne aj pred 20tou a vtedy sa to neda nijako poriesit? Dik za rady🙏

lenka.25
5. jan 2024

@smejo111 no len vidíš sama , tu každá druha len ja , ja a ja a nikto iný ich nazaujima . Este ti dajú super radu , že sa máš odsťahovať na samotu 🫣 . Každý vidí len svoje práva a ani to ich nevedia presne , ale povinnosti žiadne .

nyusika
5. jan 2024

Aj mimo nočného kľudu môžete volať poriadkovú políciu
Pokiaľ sú abnormálne hluční pred 22:00, je to úplne v poriadku.
Otázne ale je, ako veľmi hluční sú.
Lebo argumenty "máme malé detičky" v prípade, že sú len tak bežne hluční neobstoja.

sasenka5
5. jan 2024

Sorry, ale aj my máme takéto nerešpektujúceho suseda, ktorý klope trieska na steny mu dieťa ide spať od 20tej. Choré. Každý večer máme zapnutú telku v normálnej hlasitosti a normálne sa rozprávame a do toho dostaneme pecky na stenu. Celkom extrémy. Keď je ale bez dieťaťa a trtkajú tak, že ich celý blok počuje o 3tej ráno, tak vtedy sa máme všetci tváriť, že nič nepočujeme. Bývaš v bloku, ak máš problém s “hlukom” skôr ako o 22tej, tak sa presťahuj na samotku do domu.

Predpokladám ale, že to budú tiež len normálne rozprávajúci alebo ľudia pozerajúci TV a tebe to vadí…

20mm
5. jan 2024

Pokial sa to nedeje kazdy den, neriesila by som to. Zasa kvoli detom nemozme zastavit svet. A pokial je to taky problem tak jedine sa prestahovat do domu.

biela_sova
5. jan 2024

@amelie2017 paneboze, ti pod vami? Aj vies, aka je to narodnost? Ty si v ESP?

bykaterina
5. jan 2024

Xanax alebo niečo podobné 😂 to je smiech cez slzy 🤦
Ľutujem susedov mojich svokrovcov keď sa jej tam vnúča premáva na odrážadle po plavacke a nevysvetlis že tam v paneláku žijú aj iní ľudia.
A neviem asi ma za to Boh trestá ale nad nami je tiež vnúča ktoré má tak 3-4 roky. A to ako keby nabytky padali aj po 22:30 hod a teraz mám pocit že mi spadne plafon rovno na stôl. A nerobís ani prd. Len sa oddrbat do lesa ale tam sú Zase medvede 😂🤦
A bojím sa že ak sa ten senior klub odsťahuje čo príde po Nich....

nyusika
5. jan 2024

@dominikak4 nerobia si ľudia zle.
Akože áno, občas natrafis na debilov, ale bežne to nie je.

minenkak
5. jan 2024

@didlik6 čo robím naschvál a čo robím ,lebo to robí sused???

amelie2017
5. jan 2024

@babulkomale
@biela_sova ano, sme v Spain. A su to Aziati, ale konkretnejsie neviem, tipujem Vietnamci.

smejo111
5. jan 2024

@lenka.25 zial sebecki su ludia 😔, my tu sme boli stara zostava v panelaku tolerovali sme sa vzdy navzajom. Snad aj novi co pridu to tak bude. Ale vidim aki su ludia egoisti. To je ale vychovou

barborachors
5. jan 2024

esteze ten Kolar nepostavil tie nájomné byty. To by bolo ešte len tém na konovi o susedoch 🍿

sandra19860
5. jan 2024

@saxana000 👍

bykaterina
5. jan 2024

@barborachors no tak tam by si každý Asi rozmyslel ako sa bude správať lebo inak nepredĺžia nájomné a čau parky.
Na západe je to tak bežne ani tí nepovedia prečo a nepredĺžia ti nájomnú zmluvu. A je jedno že platíš. Detto tam je normálne dodržiavať určity čas že nevrtas atď všetko je o tolerancii.
My sme boli v dome kde bolo 48 bytov a to bola bomba ako všetci vychádzali a Teda musím dodať bolí aj koberce. Takže žiadne buchoty a doteraz sa stretávame ako 40 roční aj keď sme rozložení kade tade. A aj naši rodičia

prosimopomoc
5. jan 2024

@lienka.7 no uz sa vsetci budu prisposobovat malym soplavym deckam, isto

maciatkolulu
5. jan 2024

@lienka.7 krásne a tie dve hodiny obedňajšej prestávky im kto platil? Karmelitanky?

eli2806
6. jan 2024

@dominikak4 zial ano riešia. My sa sťahujeme z bytu do domu uz našťastie. Mame tak pripeceneho suseda ze mala napr o piatej večer sa päť min naháňa hore dole a on uz nam začne vyklopkavat kladivkom po stene.. A to podotýkam ze moze byt cely den ticho a jemu vadi týchto pat min. A to mame gumolin. Keby mame plavacku tak asi sa odstreli...

glenna
6. jan 2024

@dominikak4 ano, bohužiaľ 😥 ja by som hneď šla do domu, ked aj staršieho. Máme nových susedov nad nami a domov chodia po 22h (niekedy až 01:00) no a nevedia ani potichu otvorit dvere na byte, zavrieť uz dupľom 😥 este chodia asi v drevakoch.

blackcat8885
6. jan 2024

U nás vedľa v byte prerabali a vtedy mal syn cca rok pravidelne ked som ho uspavala vrtali a malý sa zľakol, strhol. Vydržali sme, bolo to asi 3 týždne a prežili sme to. Už ked zaspal bolo mu to jedno. Moje deti tiež niekedy kričia ano snažím sa ich ukludnit no nie vždy su ticho. Našťastie v našom vchode sme všetci tolerantní a nikto nie je extrémne hlučný.

simka1454
6. jan 2024

Ja sa už ani nečudujem, že to tu vyzerá tak ako vyzerá. Žiadna empatia, ohľaduplnosť. Sused, trieska? Budem aj ja. Sused si púšťa hudbu nahlas, pustím ešte hlasnejšie. A porovnávať plačuce dieťa s trieskanim, vrtanim a búchanie je dosť mimo. Ja bývam v dome a mám suseda, čo teda trieska na pol dediny, riešime to teda inak a nie, že aj ja tu začnem trieskať ako zmyslov zbavená.
A také rady ako som tu čítala, tak sa odsťahuj, si nechajte. Ja tiež nemám dôvod sa sťahovať pre človeka, čo sa nevie vpratať do kože. Lebo aj po prečítaní komentárov tu, si myslím, že všade sa nájdu ľudia, čo ich zmyslom života je druhému robiť zle.

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
6. jan 2024

@simka1454 uplne suhlasim👌👍👏
A tou tvojou poslednou vetou si to vystihla uplne presne...všade sa nájdu ľudia, čo ich zmyslom života je druhému robiť zle.

maciatkolulu
6. jan 2024

@lienka.7 prosím? Si prečítaj po sebe a potom sa zamysli🤍,aj keď mám obavu 😜,že tí nedôjde ,čo si napísala. Ale ten obmedzený mozog si si mohla asi odpustiť ,to je prejav naozaj slušnej osoby a milej osoby. Si ukázala,čo v tebe drieme. Všetko dobré do Nového roka,najmä viac slušnosti a trochu zlepšenia v komunikácii a áno aj v takej,kde má niekto iný názor ako ty. Prost 🥂

luu1122
6. jan 2024

nie neda, do 22 si moze robit aj diskoteku 🫣
ja som toto presne riesila u nas a nevyriesila som, ze nic.

lienka.7
6. jan 2024

@maciatkolulu ty si skôr precitaj, co tu niektore ako ty píšu a potom tu mudruj 👌 milujem také ako ty, co si myslia ze len ony majú patent na rozum a akýkoľvek iný názor je zlý.

maciatkolulu
6. jan 2024

@lienka.7 tak prosím svoj výlev píš iným tónom a nauč sa komunikovať na takej úrovni,ako chces,aby jednali s tebou....alebo lepšie adresuj,ale aj tak by som zvolila iný ton.

minenkak
6. jan 2024

Ukáže mi niekto,kde v celej diskusii je napísané,že niekto robí doma hluk naschvál,lebo to robí sused

silvia2013
6. jan 2024

@medda_beda nems to vyznam s nou komunikovat. Ved je nechapava.

simka1454
6. jan 2024

@lienka.7 nepochopia nikdy, takému človeku nevysvetliš. Ten, čo tu vedľa nás býva, tiež vykrikuje, že on je tam pánom a môže si robiť, čo chce. Je mu jedno, že tebe dom duni, že ty sa so svojou rodinou nemôžeš rozprávať, lebo sa nepočujete. Sto krát sme hovorili, už to bolo aj na polícii. Potom začal robiť ďalšie schválnosti, zas tu bola opakovane polícia. Je to dospelý 48 ročný chlap,ale s rozumom rozmaznaného sopliaka, čo mu rodičia celý život okolo zadku behali. A aj teraz nikde nerobi, dva dni dozadu zas trieskal skoro 3 hodiny, zas si asi niečo šlahol.

j_m
6. jan 2024

@simka1454 (len mimo tému) …ak si vyskúšala i toto: https://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/ked-potreb... a máš záznamy i s polície, môžeš kontaktovať i právnu poradňu/právnika…
Pekný dník

lienka.7
6. jan 2024

@maciatkolulu s takými ako ty sa inak ani nedá. Je ubohe si frustráciu zo svojho života vybyjat na inych.
S ľuďmi jednam tak ako si zaslúžia.