icon

Ako sa zoznámiť v štyridsiatke?

26. sep 2024

Kde sa da zoznámiť v 40tke? Chodím aj medzi ľudí, na kurzy, do fitka, skúšam aj zoznamky, nejak to nejde. Som smutná, ze všetci majú svoje rodiny a ja som smutná a zdá sa mi, že to ani nemá zmysel žiť, keď to nemám s kým zdieľať. 😢

mandzula
26. sep 2024

@autor mne vzdy podstatne krajsia kamoska vravela, ze nechape, ako to robim, tak som jej povedala, ze to nie je o vzhlade, ale o pohlade. Ona furt zamyslena a nasrata, ja vysmiata a prijimajuca veci z okolia.

autor
26. sep 2024

@mandzula chodila som veľa do fitka a nikdy ma tam nikto neoslovil, tak asi nemám šancu 🤷‍♀️

mandzula
26. sep 2024

@autor chapem, ja mam taku dceru - aj by velmi chcela, aj to nevie, je to aj o nejakych prirodzenych danostiach. Ja ju usmernujem, ze treba zacat jemnym usmevom, ktory opacna strana berie ako naznak sympatii a moze zacat rozhovor. Skus to po takychto drobnych krokoch.🙂

melanta
26. sep 2024

@mandzula presne, muž chce radšej pozitívnu veselú ženu ako peknú ale vážnu.

mandzula
26. sep 2024

@melanta mnohi (ti rozumnejsi) to beru tak, ze krasa spojena s mladostou raz pominie, no povaha a take vseobecne zivotne nastavenie viac-menej ostava.

mandzula
26. sep 2024

@autor urcite mas, len to nebude zadarmo, musis vyvinut nejaku aspon drobnu aktivitu.🙂

autor
26. sep 2024

@mandzula príde mi to zvlastne usmievať sa na cudzieho chlapa 😀 ale málokedy sa mi tam aj niekto paci, vlastne sa mi za ten čas páčil iba jeden. 😂

princkrason
26. sep 2024

@earlgrey a odkial si moja? 😎🙂

melanta
26. sep 2024

Ale to nie je o tom, že "usmievať sa na cudzieho chlapa". To je v prvom rade všeobecne byť veselá a to potom ľudia vidia na človeku, v očiach, v tvári. Úprimne, prídeš mi, že máš na všetko výhovorku. Všetko zneguješ. To je znak toho, koľko negatívnej emócie, či smutnej v tebe je. Začni tým, aby si ty sama bola veselá, sama so sebou. Až potom môžeš riešiť, aby si bola veselá s niekým.

mandzula
26. sep 2024

@autor no takto, ono sa nemusis usmievat len na potencialnu "obet", ale tak vseobecne. Ja si napriklad v predstavkach medzi cvikmi aj zatancujem na hudbu, co tam mlati, a usmievam sa pri tom. Ano, niekto si mozno mysli, ze som na hlavu, ale to neriesim, a proste z toho vidno, ze som dobre naladena a pristupna debate.

earlgrey
26. sep 2024

@mandzula Súhlasím s tým fitkom 😀 ku mne sa muži sami prihovárali, niektorí aj ženatí, ale čisto len na pokec, keďže som nemala problém pokecať o čomkoľvek a s kýmkoľvek 😀

earlgrey
26. sep 2024

@princkrason Tvoja nie som 😀 zatiaľ...nájdi si ma 🤣

victoriab
26. sep 2024

V týchto dňoch, tak veľa ľudí hľadá priateľskú dušu, svoju druhú polovicu, svoju úplnosť. Mnoho ľudí sa cíti neúplne bez niekoho špeciálneho vo svojom živote.
Ale nemôžeš byť polovica celku. Toto je lož. Nikdy si nebol polovica z celku. Ty si celý, toto je tvoja skutočná podstata.
Ak hľadáš partnera, alebo vzťah, pretože sa cítiš neúplne, ako polovica celku, si nešťastný vo svojej osamelosti, takéto hľadanie ti šťastie neprinesie.
Nájdi najskôr svoje šťastie vo svojom vnútri. Objav radosť zo svojej samoty. Čím viac totiž budeš utekať zo samoty, tým viac budeš sám, bez ohľadu na to, ako si zaplníš život. Utekáš sám od seba a to ti spôsobí najväčšiu bolesť.
Nájsť radosť v sebe je to, čo vždy hľadáš. A potom, keď ju nájdeš, pozvi ďalšiu dušu, nech zažíva túto radosť s tebou.
Treba nájsť svoju druhú polovicu vo svojom vnútri - a strach z tvojej osamelosti zmizne - spolu so západom slnka.
(Jeff Foster)

autor
26. sep 2024

@melanta ja som skôr neprístupná rezervovaná. 🤷‍♀️ Takže mám smolu.

mandzula
26. sep 2024

@autor este ti dam jednu radu, ktoru davam aj dcere - z hladiska statistiky, ak pocet tvojich pokusov bude 0, vysledok bude vzdy len 0, ak pokusov bude 10, 20, 30, zvysujes svoje sance na uspech. V tom fitku skus sympatickeho cloveka poziadat o to, aby ti ukazal techniku nejakeho cviku, popros ho, aby ti zlozil tyc, lebo si chces dat iny uchop, zhodil kotuce z leg pressu. Daj si taketo drobne vyzvy.

princkrason
26. sep 2024

@earlgrey nerob mi tu ofuky 😉🙂

autor
26. sep 2024

@mandzula vieš čo ja som taka, ze aj v práci sa bojím ísť do kuchynky, vyhýbam sa ľuďom 😔

autor
26. sep 2024

@mandzula takže mám asi väčší problém

princkrason
26. sep 2024

to uz je aj mna vela , neist v praci do kuchynky , kvoli strachu .. 😲

mandzula
26. sep 2024

@autor uprimne, asi ano. Viem, ze to tu uz kazdemu lezie na nervy, no skus oslovit psychologa, aj tu plati, ze ked nic neskusis, nic neziskas, mozes len stratit.

janickacrazy
26. sep 2024

No skús tie zoznamky, keď si taká hanblivá. Okrem toho môžeš pozrieť Luciu Klapacovu na nete, ona sa zaoberá vzťahmi a radí ženám ako si nájsť vhodného partnera, aj po 40-tke. Je veľmi dobrá, ja ju tiež občas sledujem.

melanta
26. sep 2024

V práci sa vyhýbaš ľuďom až tak, že nejdeš do kuchynky. To je sociálna fóbia. To rieš ako prvé. Ak to nevieš vyriešiť sama, oslov odborníka, psychológa. Nie je to nič nenormálne. Ak chceš zmeniť svoj život, musíš začať tu. Toto si mohla napísať hneď v úvode. Netlačili by sme ťa do niečoho, čo v tejto chvíli nedokážeš.

h2
26. sep 2024

@princkrason Ty si sa tu teda pekne predviedol, že "pch, blaváčka". Ani sa nedivím, že žiadnu nemáš.

princkrason
26. sep 2024

@h2 zmysel pre humor ziadny?

autor
26. sep 2024

@melanta nemám sociálnu fobiu, skôr sa vyhýbam small talkom, ale samozrejme idem do kuchynky ale mam trochu obavy ze tam niekoho stretnem 🤷‍♀️

h2
26. sep 2024

@princkrason Jáááj, tak to bol humooor. No prepáč, že mne, blaváčke, to humorné neprišlo.

autor
26. sep 2024

@princkrason vieš čo je na mňa veľa? Ze sa zo mňa vysmievas a nevies ani hlúpe čiarky napísať bez medzier, ale to je tak, že múdri ľudia sú plní pochybností, tým ty ozaj netrpíš

princkrason
26. sep 2024

@h2 ale no, ved autorke sa nepaci ze nie som z blavy

h2
26. sep 2024

@princkrason Ale to je kvôli vzdialenosti, nie kvôli tomu, že "pche, od Nitry, to nechcem".
Ale dobre, nechajme to, keď si to teda myslel zo srandy. 😉

princkrason
26. sep 2024

@h2 🌹🙂