icon

Ako slušne naznačiť svokre, že 3 mesiace bývania u nás je už priveľa?

28. máj 2025

Ked mi muz povedal, ze jeho mama pride na par dni, neprotestovala som. Ved pomoze s detmi, navari, trochu si oddychnem... No presli tri dni, tri tyzdne a teraz uz tri mesiace. Povodne "kratka navsteva" sa zmenila na trvaly pobyt s jej uterakom v nasej kupelni, salkami na stole a poznamkami o tom, ako mam varit lepsie polievky. Nechcem byt zla – je to rodina, pomaha, deti ju maju rady. ALE. Mam svoj domov, svoje zvyky a svoju trpezlivost, ktora sa mina. Partner to nejako "nerieši", lebo "ved pomaha". A ja som z toho nervozna, najma ked mi vecer v pyzame zrazu sedi v obyvacke.Ako by ste to riesili vy? Uz ste niekedy museli vyhodit svokru... slusne? 😅

zuzanockamt
28. máj 2025
@minenkaa

@zuzanockamt nemá záujem jej pomôcť? Však je u nich tri mesiace a svokra sa začína starať do jej domácnosti? Tej starej pani treba zbaliť kufor a nech začne sama fungovať ,smrťou partnera sa nekončí živiť tomu čo žije

@minenkaa Treba si takúto situáciu zažiť - smrť blízkej osoby. Tak ako som napísala - ľutujem matku jej frajera.

lauricka
28. máj 2025

Príde mi to ako psychický problém. Možno sa zasekla a nevie, čo s tým. Možno sa nedokáže vrátiť do toho bytu, keď jej muž zomrel. Tvoj manžel, jej syn, by sa s ňou mal seriózne porozprávať, že vidí, že sa nevie odhodlať vrátiť, že by ste ten byt mohli trošku možno vymaľovať, trochu inak zariadiť, nech jej všetko nepripomína muža, keď to nedáva alebo sa jej spýtať, čo by pomohlo. Možno má strach z toho byť sama. Možno sa dohodnúť, že ju budete viac navštevovať a tak. Možno psychológ. Jasné, že to takto nemôže zostať, ako to je teraz.

mamutka
28. máj 2025

Necitala som diskusiu, ale skúsili ste štýl “mami, čo tak niečo vynoviť v byte, nech sa tam citis dobre? Ide leto, kvety nové na balkón, vymaľovať izby, niečo po otcovi vypratať? Nech tam máš pekne vzdušno” a tak. Ja to chápem, mali sme tak svokra keď ostal sám, ale teda nepomohol, skôr ja som ho obskakovala a muž robil program. Ale svokor ma svoje hoby a pod, takže zase vie kedy odísť a venovať sa svojmu životu

minenkaa
28. máj 2025
@zuzanockamt

@minenkaa Treba si takúto situáciu zažiť - smrť blízkej osoby. Tak ako som napísala - ľutujem matku jej frajera.

@zuzanockamt zažila som ,viem čo je to bolesť zo straty ,ale nikdy by som toto nespravila,toto je už využívanie situácie

zuzanockamt
28. máj 2025
@minenkaa

@zuzanockamt zažila som ,viem čo je to bolesť zo straty ,ale nikdy by som toto nespravila,toto je už využívanie situácie

@minenkaa Myslím si niečo úplne iné.

minenkaa
28. máj 2025
@zuzanockamt

@minenkaa Myslím si niečo úplne iné.

@zuzanockamt nasťahovať sa k niekomu v akejkoľvek situácii (a je človek zdravý )je využívanie ,to že je niekto smutný neznamena,že ma využívať situáciu a starať sa do inej rodiny a využívať pomoc vo svoj prospech. Pomoc a vychcanost sú pekne rozdielne veci .Tu nik nepíše ,že nepomôže ale ,že už sa svokra začína starať do domácnosti iných ľudí

mirage
28. máj 2025
@zuzanockamt

Mne je ľúto matky tvojho frajera. Zomrie jej blízka osoba, manžel a ona nemôže počítať s pomocou syna, lebo jeho frajerke sa to nepáči. Veľmi smutné.

@zuzanockamt uprimne.. po TROCH mesiacoch by si ani nepohla brvou?

martinadomianova
28. máj 2025

Normálne sa porozprávaj s mužom. Keď nepochopí, tak povedz, že zbalíš seba, deti a pôjdeš do toho bytu bývať ty s deťmi. A on nech ostane tam, kde je aj s jeho mamičkou.

zuzanockamt
28. máj 2025
@mirage

@zuzanockamt uprimne.. po TROCH mesiacoch by si ani nepohla brvou?

@minenkaa
@mirage Nikdy ste toto asi nezažili. Ja áno. A druhá vec - v našej rodine sú úplne iné vzťahy než to, čo tu zvyknem čítať. A som veľmi rada, že to tak je.

bielasovicka
28. máj 2025

No takto. Mne nedávno umrel muž. Zostala som sama po XY rokoch. Deti sa už osamostatnili,maju vlastne životy. A áno, je mi smutno a zle z tejto situácie, ale... Nikdy by ma nenapadlo sa nasackovat k svojim deťom, nikdy. Nepochopím takýchto ľudí.

mandzula
28. máj 2025
@zuzanockamt

@minenkaa
@mirage Nikdy ste toto asi nezažili. Ja áno. A druhá vec - v našej rodine sú úplne iné vzťahy než to, čo tu zvyknem čítať. A som veľmi rada, že to tak je.

@zuzanockamt pozri, ked ste s tym vsetci stotozneni, je to v poriadku. Autorke to vsak nevyhovuje, je teda pochopitelne, ze ziada zmenu, a ked sa nedeje, je nespokojna.

mandzula
28. máj 2025
@bielasovicka

No takto. Mne nedávno umrel muž. Zostala som sama po XY rokoch. Deti sa už osamostatnili,maju vlastne životy. A áno, je mi smutno a zle z tejto situácie, ale... Nikdy by ma nenapadlo sa nasackovat k svojim deťom, nikdy. Nepochopím takýchto ľudí.

@bielasovicka moja dcera teda este byva s nami, ale neviem si predstavit nasackovat sa jej do sukromia, ked raz bude mat rodinu. Sama by som sa citila ako 5. koleso.

betulinka1
28. máj 2025

Skus povedat svokre, ze babka je cas sa vratit do bytu. Podme spolu, vypraceme dedove veci, dame do poriadku byt. Ste od nas kusok. Mam vas rada a vazim si Vasu pomoc ale viete mladi maju byt sami. Tiez potrebujem uz take sukromie. Myslim si, ze to pochopi.

domkakvet
28. máj 2025

Jedine rozhovor s tvojim muzom.

ayato
28. máj 2025

Mňa by zaujímalo aj to ako to máte riešené? Kde babka spí? Má vlastnú izbu alebo je non-stop obsadený gauč ?Finančne čosi prispeje aspoň na jedlo ? Treba za ňou upratovať alebo s niečím pomôže?Ja osobne si to neviem predstaviť na taký dlhý čas. Úprimný rozhovor je určite na mieste.

minenkaa
28. máj 2025
@zuzanockamt

@minenkaa

@zuzanockamt zažila som a môžem ti povedať ,že ja osobne som bola tri mesiace uplne v pi.i zo smútku a ver ,že nikoho som nevyužívala a riešila život dalej a to som mala malé decko,síce som žila fakt pomaly a veľa spala ,ale byt u niekoho nasackovana tri mesiace by ma drblo,pomáhala som ďalej rodičom,pracovala a fungovala v rámci možnosti .Toto je využívanie a ver ,že u nás v rodine sa môžme povadit ako chceme,môžme sa aj nerozprávať ,ale ak niekto potrebuje pomôcť ,vždy sa všetci postavíme a ideme pomôcť

cacianka
28. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa skôr až zneužívanie

michaela329
28. máj 2025
@betulinka1

Skus povedat svokre, ze babka je cas sa vratit do bytu. Podme spolu, vypraceme dedove veci, dame do poriadku byt. Ste od nas kusok. Mam vas rada a vazim si Vasu pomoc ale viete mladi maju byt sami. Tiez potrebujem uz take sukromie. Myslim si, ze to pochopi.

@betulinka1 ona možno ani nechce tie veci vypratať, moja svokra napríklad nechcela - občas to spomenieme, či už...ale že ešte nie. A funguje úplne normálne, spoločnosť, kamošky, univerzita tretieho veku. Mne príde, že tu dotyčná pani ani nechce ísť ďalej, jednoducho rezignovala na vlastný život a nezdravo sa pripútala na ich. Skôr by ju mali trochu postrčiť.

ukulela
28. máj 2025
@minenkaa

@zuzanockamt zažila som a môžem ti povedať ,že ja osobne som bola tri mesiace uplne v pi.i zo smútku a ver ,že nikoho som nevyužívala a riešila život dalej a to som mala malé decko,síce som žila fakt pomaly a veľa spala ,ale byt u niekoho nasackovana tri mesiace by ma drblo,pomáhala som ďalej rodičom,pracovala a fungovala v rámci možnosti .Toto je využívanie a ver ,že u nás v rodine sa môžme povadit ako chceme,môžme sa aj nerozprávať ,ale ak niekto potrebuje pomôcť ,vždy sa všetci postavíme a ideme pomôcť

@minenkaa ty si po strate zila pre dieta. stara pani v prazdnom byte nema pre koho zit, to je sakra rozdiel. nezneuziva, potrebuje pomoc. mozno aj psychologicku, ak nie, tak aspon nasmerovat.

mantilka
28. máj 2025

Ten nápad, že niečo kúpiť nové do bytu, ale pomoct urobiť zmenu sa mi páči. Ona sa asi nechce vrátiť do bytu, ale to nie je správne
Skúsila by som jej povedať Mama,my vás mame radi. Ja vie, že ste smutná ale je čas začať žiť normálne.
Ako vám viem s tým pomôcť? Keď chcete nejakú zmenu v byte, vypratať veci alebo niečo nové kúpiť čo by vám spravilo radosť radi vám pomôžeme.
Obidve potrebujeme súkromie. To neznamená, že nechcem aby ste k nám chodila. A povedala by som frekvenciu.
Takže zajtra by sme mohli zacat. XY partner vám pomôže s vecami odviezť domov a len povedzte s čím treba pomôcť. Aj my vás príde.e navštíviť, veď blízko bývate.

minenkaa
28. máj 2025
@ukulela

@minenkaa ty si po strate zila pre dieta. stara pani v prazdnom byte nema pre koho zit, to je sakra rozdiel. nezneuziva, potrebuje pomoc. mozno aj psychologicku, ak nie, tak aspon nasmerovat.

@ukulela ved nebáť už tri mesiace a býva 15min od nich ma kde ísť pre koho žiť ,nemusí tam byt tri mesiace a starať sa do nevesty a do domácnosti a ja som nežila pre dieta,žijem v prvom rade pre seba ,to dieta som spomenula len preto ,že som sa musela ometat

minenkaa
28. máj 2025
@minenkaa

@ukulela ved nebáť už tri mesiace a býva 15min od nich ma kde ísť pre koho žiť ,nemusí tam byt tri mesiace a starať sa do nevesty a do domácnosti a ja som nežila pre dieta,žijem v prvom rade pre seba ,to dieta som spomenula len preto ,že som sa musela ometat

@minenkaa veď býva tam uz

mirage
28. máj 2025
@zuzanockamt

@minenkaa

@zuzanockamt ak vam to tak vyhovuje, ok, ale musis uznat, ze aj vo vztahu, kedy sa maju svokra- nevesta rady moze nastat moment, kedy uz chcem mat nevesta svoje vlastne sukromie a zivot.

margotka17
28. máj 2025

Veď keď je tak blízko od vás, kľudne nech pribehne na hodinku hoci 3 x týždenne teraz zo začiatku, keď ostala sama a nech spí doma. To by asi každému vadilo také niečo, aj keby ta svokra bola ako dobrá. Aj syn k nej môže odbehnúť cestou z práce. Asi by som s ňou išla sa prejsť k nej domov cez víkend a snažila sa odísť bez nej 🫣

marca12
28. máj 2025

Svokra nema ine deti,ze by aj tie poctila svojou niekolko tyzdnovou navstevou? Mas bozsku trpezlivost. Ja by som uz davno vybuchla a muz by to musel s nou riesit. Je nacase otvorene sa porozpravat s muzom,ze jej citlivo oznamite a pripravíte ju na odchod.

mamusa123456789
28. máj 2025

Nezomrel náhodou svokor v tom byte?

mimikarol
29. máj 2025

Skúsila by som jej navrhnúť či sa nechce ísť pozrieť do útulku a adoptovať si šteniatko, alebo staršieho psa, to je jedno. Ak má ku psom kladný vzťah. Dá jej lásku, bude sa mať o koho starať, nebude sama...

martin96321
29. máj 2025

Mne svokra chodila do spalne bezne,prisla utriet prach aj ked som tam lezal a raz si dokonca lahla v pyzame vedla mna,ked som malej cital rozpravku.......priatelka to nemienila riesit,lebo sa s nou nechcela hadat. Pri najblizsej situacii som sa jej opytal,ci si rovno nezatrtkame,lebo do tej chodia iba tie zeny co mi daju........uz viac neprisla.

zuzik1407
29. máj 2025

Ja by som už bola na psychiatrii,alebo odsťahovana.Zavolaj aj svoju mamu ,či by sa manželovi páčilo.

zuzik1407
29. máj 2025
@martin96321

Mne svokra chodila do spalne bezne,prisla utriet prach aj ked som tam lezal a raz si dokonca lahla v pyzame vedla mna,ked som malej cital rozpravku.......priatelka to nemienila riesit,lebo sa s nou nechcela hadat. Pri najblizsej situacii som sa jej opytal,ci si rovno nezatrtkame,lebo do tej chodia iba tie zeny co mi daju........uz viac neprisla.

@martin96321 🤣🤣🤣🤣🤣