Ako ste nabrali odvahu a silu na rozvod?
Ahojte, potrebujem nejaké nestranne názory, pripadne vaše príbehy, budem Vám vďačná za akékoľvek povzbudenie🙏 S manželom sme spolu 7 rokov, z toho 2 roky manželia. Mame malé dieťa, nemá ani rok. Nejak som čakala že toto bude naše najlepšie obdobie, že si budeme užívať našu malú rodinu a pripadne budeme chcieť pridať ešte jedného člena. Lenže realita je výrazne iná, už dlhšiu dobu mame len samé problémy, nemáme si prakticky čo povedať a keď niečo jeden od druhého chceme zvyčajne to konci hádkou. Nejak proste už asi pol roka cítim že to nebude fungovat (prosím, nehovorte mi ako to musíme prekonať a tak, ja som kvôli malej samozrejme chcela ale už sa to naozaj stupňuje každým dnom a myslím že nie je ok ani pre to dieťa ak rodičia žijú vedľa seba ako cudzí) proste niekde v sebe už som zmierena s tým že my dvaja nemáme spoločnú budúcnosť.
Problém je ten, že neviem ako teraz ďalej, dnes sme malo brutálnu hádku, do ktorej sa ešte zaplietla aj moja mama, ktorá nás počula, lebo bývame u našich v dvojgeneracnom dome. Asi nie je podstatne písať o com to bolo, len to že to skončilo ako vždy, ja si idem oči vyplakať v kúpeľni, kým mala spinka a manžel má na háku, dá si slúchadla a ignoruje cely svet. Raz keď bola takáto hádka, spomenula som mu rozvod a on že odíde len s malou, že mi ju určite nenechá a ja sa teraz bojím opäť riešiť nejaké odchody aby mi malú nezobral. To by som neprežila, bojím sa, chcem to už riešiť a ideálne mierumilovne, ale mám strach ako to bude prebiehať, ako ho dostať z domu bez malej, resp ako docieliť nejakú rozumnú dohodu a vynechať z toho všetky cirkusy? Neviem si predstaviť ani cely ten priebeh, ak aj podám žiadosť o rozvod ako dlho to bude trvať? Ako budeme fungovat do času kým súd nerozhodne o starostlivosti o dieťa? Nerátam že s ním bude možno nejaká dohoda na tuto tému. Ako sa teda rozhýbať, a vyriešiť to čo možno bezbolestne?
jaaj uz som sa docitala - nebude to ine bude to horsie a horsie.. predtym ked si si ho brala si to nevedela?? (to sa inak aj mna pytai a ja som to stale zahovorila ze nevedela - vedela som to velmi dobre..) nikdy sa nezmeni a utec skor, ako ti ublizi ci uz fyzicky alebo psychicky a hlavne sa neboj ;) Vlastna skusenost., tiez som sa bala - ale to netreba , netreba ostavat vo vztahu, kde je kamarat alkohol a kamarati ...
Zeny rozviedla sa niektora "len tak" pretoze sa zamilovala do ineho?
Pan manzelik, nech chrli vyhrazky do sluchadiel. To je pekny chcipak. Vyhodila by som ho z domu kretena, az by sa po nom zaprasilo. Podaj ziadost o rozvod, dal ti jasne najavo, na com si.
Ahojte, chcela by som sa ešte spýtať to predbežne opatrenie ohľadom malej treba podať pred žiadosťou o rozvod alebo až po alebo naraz? Ako to funguje? Niekde som čítala že s k tej žiadosti prikladá rodný list dieťaťa a kópia žiadosti o rozvod... neviem v akom poradí postupovať aby skôr nezareagoval manžel a malú nevzal niekam preč
@linduska86 prepac že reagujem s takým veľkým odstupom, manžela som sa snažila “napraviť” prikazovať prosiť kontrolovať tváriť sa že nič nevidím aj hádky padli ale už to nemá cenu ... áno vedela som to aj pred svadbou, nie tak ako je to teraz ale tušila som to, vedela som že kamosi sú preňho veľmi podstatni aj to že ich obľúbená zábavka je chlastačka, preto som trvala na tom aby sme po svadbe ostali bývať čo najďalej od jeho rodného mesta a kamarátov, ale to že to bude chlastat aj sám a potajomky doma a dokáže sa nadrbat len tak lebo je pekný deň a nepotrebuje k tomu absolútne nikoho, tak priznám sa to som nečakala 🤷♀️
A ako sa mate? Podarilo sa to odstartovat?
@janeninka mame sastale rovnako, snažila som sa s manželom rozprávať sa, vysvetlit mu v com vidím problém a že takto to nepojde ďalej, dokonca sa mu celkom darilo, nepil (alebo nie tak aby som si to všimla) staral sa, pomáhal... tváril sa že to chápe a že sa chce veľmi polepšiť a ja som mu to samozrejme zozrala 🙄 ale tak 2-3 týždne dozadu sa to zas začalo zvrhavat, začal piť na tajnaša a tvari sa ako nič ale tak už ho poznám vidím kedy má vypité, a mám aj dôkazy že pil lenže má to už ani nerozčuľuje ani nebaví riešiť, už som tak sklamaná z toho a znechutená... stále klame, klame mne, našim, jeho rodičom, kamarátom, aj cudzím ľuďom, ja nechápem čo z toho má, či je to nejaké chronické a nevie to ovládať alebo o čo mu ide, bol na sluzobke a doma nechal notebook chcela som večer ísť na svoj Facebook lebo som mala vybitý mobil a on tam bol prihlásený, som blbá a nedalo mi to nepozriet do správ ... čakala som daku utajenú slečnu ale namiesto toho som našla len kamosov a všetkým vypisoval take klamstvá až strach ... chváli sa ako sa mame dobre ako robí kariéru (nerobí) ako študuje na doktoranta (robí si Bc. aj to len tento semester začal) dokonca niekomu poslal fotku nejakého cudzieho domu že aký sme si krásny domček postavili (žijeme u našich) ... už som taká zmätená a znechutená že už viem len že bez neho mi bude lepšie ... s dieťaťom to bude horšie lebo stále je otec a nemienim mu brániť aby zas on nebránil mne, proste chcem aby sme sa dohodli ako ľudia kvôli malej ale neviem či to bude možné
Návrh na zverenie Do času rozvodu môžeš podať teraz, s odôvodnením že je alkoholik(ale aj nejaké dôkazy potrebuješ), klame a fabuluje vo všetkom - to dôkazy máš, všetko si vytlač aby nezmazal, a vzápätí návrh na rozvod. Súd rozhodne, nanajvýš zlúči zverenie a rozvod do 1 konania.
Môžeš podať naraz návrh na rozvod, tak sa to zvyčajne robí, kde navrhnes aby súd rozviedol manželstvo a naraz napíšeš aj zverenie deti tebe, tiež termíny stretávaní, výšku výživného. Vzory nájdeš.
Nedaj sa zvyklat na " podľa dohody", radšej pravidelne termíny cez týždeň a víkendy, aby to bolo jasné obom stranám a ak bude snaživý otec tak nebudeš mať problém dohodnúť sa.
Zverenie zdôvodni aj tým že žijete u rodičov, kde máte 100% zázemie, muž bude musieť po rozvode opustiť, lebo rodicia nestrpia jeho alkoholizmus....
Tak mas na com stavat keď vies ze si spravila vsetko a uz nie je cesty spat. Velmi drzim palce
Notorický klamár, znie to tak, že to v hlave nemá v poriadku. Nepredlzuj agoniu, pre dieťa je to lepšie čím skôr - ľahšie si na novú situáciu zvykne. Neuznáva psychológov, mediátorov - neuznáva náhodou iba sám seba, narcis?
A sorry, tieto názory, že nebije ťa, tak je vlastne všetko fajn - neviem, prečo majú niektorí ľudia také nízke nároky na partnera, ale ty snáď chces od života viac. Dieťaťu ukázať buď život v harmónii alebo bez muža v pokoji ..
Aha, čítam, že situácia pokročila, držím palce
@bluka2 áno, pokročila situácia, papiere chystám a pripravujem sa na to ako to predložiť jemu, aby nemal daky skrat alebo niečo a nezačal sa zas oháňať odchodom aj s malou, lebo ja už fakt neviem čo jemu beží hlavou, keď som ticho a neriešim tak sa tvari ako cukrík, stále opakuje ako má miluje, ako mu chybám keď je v práci, ako zbožňuje malú a aby sme mali ešte jedno dieťa a každému vraví aké mame plány a ako sa mame dobre, a keď mu vytknem niečo napr že si zas vypil alebo nech sa spamätá že má rodinu nech nerobí sprostosti tak nemá problém mi vykričať ako si musí vypiť kvôli mne lebo mu stále niečo vytýkam a že ak ho vyhodim že odíde jedine s malou a že akých on pozná ľudí že to ja netuším... akože nechápem čo tým chce povedať ale úplne sa mi odcudzil takýmito výstupmi
Ja normálne neverím ,ze moze byt ešte niekto tak podobný mojmu "ex" 🤔myslela som ,ze on je exemplár 😂nuž, vidím, že má dvojníka žiaĺ. Držím palce✊ nech to máte čím sķór za sebou.život s takýmto človekom je jedno veĺke trápenie a stres. A verte že sa nepolepší a bude horšie
@denissi no, trvalo mi to kým mi došlo že lepšie už nebude ... hlupana čo si budeme hovoriť, mala som to vidieť skôr, pán dokonalý vždy vedel všetkým vykresliť ako sa lubime a akí sme úžasní a všetkým dávať za príklad náš vzťah to vie ale že by sa pozrel reálne na to ako ten vzťah vyzerá to nie, to je slepý a hluchý a keď náhodou sa odvážim poukazat na nejaký nás podotýkam spoločný vzťahový problém tak ja som ta čo za to môže
Autorka,ako to dopadlo s vami?
Ahoj, ako to dopadlo?
Tiez hladam tu silu...a ked som si dala vyhladat temu "ako nabrat odvahu na rozvod", este aj ten datum zalozenia ma zarazil, to je nas datum svadby. Asi znamenie 🙄