icon

Ako vyriešiť bývanie a budúcnosť so synovým dedičstvom?

15. máj 2025

Ahojte žienky 🙂 prosím ako spojiť životy dvoch 40tnikov? Partner chce svadbu žiť so mnou všetko ale je tu jedno veľké ALE ma syna z predchádzajúceho vzťahu, nebýva s nim ale vždy medzi rečou povie že jeho dom zostaneme jemu. Ja mam svoj dom, on chce aby sme žili u neho. Nie som chalibacna ale pýtam sa samej seba ze budem niekde žiť a budovať napr 20 rokov a potom co...? Neviem prísť na to ako to vyriešiť.... Dakujem za postrehy

autor
15. máj 2025

On je veľmi rodinne založený chce klasickú ženu mat doma a mne by sa to aj páčilo len nad týmto rozmýšľam

mk22
15. máj 2025

Koľko ste spolu a koľko rokov ma syn?

autor
15. máj 2025

Ťažko sa asi zlučuje život v tomto veku keď každý má to svoje...rada by som mala jeden domov jedno miesto zároveň by som rada bola s ním asi to nevyluskam🙂 ďakujem vám veľmi za všetky podnety

nin12345
15. máj 2025
@biba_18

celkom dosť smutné čítať ženy že v 40-ke by už radšej bývali samé bez muža ...

@biba_18 ja to aj chápem pokiaľ sú to ženy po nevydarených manželstvách s dospelými deťmi aj moja mama je taká že už by nechcela žiť s niekým. Ale to predpokladám nebude prípad autorky no neviem

nin12345
15. máj 2025

Autorka a on vôbec nie je ochotný ísť k tebe? Na plnej čiare to odmieta?

nin12345
15. máj 2025

No tým že chce klasicku ženu mať doma si to zaklincovala😄 za takého sa ani nevydávaj lebo ešte ti bude trpko

autor
15. máj 2025
@nin12345

No tým že chce klasicku ženu mať doma si to zaklincovala😄 za takého sa ani nevydávaj lebo ešte ti bude trpko

@nin12345 som asi naivka :D ale ja som vždy po tom túžila...dik ze ma preberies

spongebob1
15. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba Preco nie?

biba_18
15. máj 2025
@mk22

@biba_18 co je na tom? Nie každá v tomto veku je nahopkana zdieľať všetko s mužom.
Možno ma za sebou 15 nevydarený vztah, nevieš, nemusí byť zatrpknuta, nie každá má chuť zbierať po chlapovi ponožky zo zeme.

@mk22 nikdy som svojmu mužovi ponožky zo zeme nezbierala, tak ja neviem ...

mk22
15. máj 2025
@biba_18

@mk22 nikdy som svojmu mužovi ponožky zo zeme nezbierala, tak ja neviem ...

@biba_18 obrazne 🤦

biba_18
15. máj 2025
@mk22

@biba_18 obrazne 🤦

@mk22 ani obrazne. ja nemám trpáka muža proste ...

mk22
15. máj 2025
@biba_18

@mk22 ani obrazne. ja nemám trpáka muža proste ...

@biba_18 pozri nie každá má chuť zdieľať 24/7 muža vedľa seba.
Chytas sa konkr ponoziek.
Sú ženy ktoré sa starali o muža 20r, išli od seba a chce mať svoj pokoj, priestor, bude mať partnera, randit, kino, večera ale nemá chuť s nim žiť, zdieľať s nim non stop posteľ kúpeľňu.
Sú aj také ženy.
Že im ráno chuti káva, aj keď si ju vypije sama.
Nepotrebuje si chlapa nasackovat do bytu.

biba_18
15. máj 2025
@mk22

@biba_18 pozri nie každá má chuť zdieľať 24/7 muža vedľa seba.
Chytas sa konkr ponoziek.
Sú ženy ktoré sa starali o muža 20r, išli od seba a chce mať svoj pokoj, priestor, bude mať partnera, randit, kino, večera ale nemá chuť s nim žiť, zdieľať s nim non stop posteľ kúpeľňu.
Sú aj také ženy.
Že im ráno chuti káva, aj keď si ju vypije sama.
Nepotrebuje si chlapa nasackovat do bytu.

@mk22 isteže, ale ja vravím že podľa mňa je to smutné - že nezažili super chlapa vedľa seba - a že sa čudujú že nejaká iná žena toho chlapa vedľa seba má a chce s ním zdieľať nie iba voľný čas, ale aj život a priestor ... a nie len že to nezažili, ale sa aj vymedzujú voči tomu, že by to mohli zažiť ...

mk22
15. máj 2025
@biba_18

@mk22 isteže, ale ja vravím že podľa mňa je to smutné - že nezažili super chlapa vedľa seba - a že sa čudujú že nejaká iná žena toho chlapa vedľa seba má a chce s ním zdieľať nie iba voľný čas, ale aj život a priestor ... a nie len že to nezažili, ale sa aj vymedzujú voči tomu, že by to mohli zažiť ...

@biba_18 vieš čo je všetko smutné
Deti po rozvode, chorá matka v rodine, deti z chudobných rodín
Keby všetci boli z úplných dokonalých vztahov a zažívali iba krásne, mk by nemal o co písať... Neboli by žiadne témy o ex, rozvodoch, hadani sa o majetok, otec alkoholik, gambler..toto všetko je smutné..

betulinka1
15. máj 2025

Ak budes jeho zena, budes dediť aj ty aj jeho syn. Treba sa o tom normalne porozpravat, ze ako to myslel. Lebo tak ako sa chce postarat o syna, tak sa ma postarat aj o teba.

biba_18
15. máj 2025
@mk22

@biba_18 vieš čo je všetko smutné
Deti po rozvode, chorá matka v rodine, deti z chudobných rodín
Keby všetci boli z úplných dokonalých vztahov a zažívali iba krásne, mk by nemal o co písať... Neboli by žiadne témy o ex, rozvodoch, hadani sa o majetok, otec alkoholik, gambler..toto všetko je smutné..

@mk22 no jasne, poďme sa baviť o zemetrasení v mjanmarsku ... áno, to čo si napísala smutné je - ale aj to že človek nemá pocit že sa môže o niekoho oprieť ...

mk22
15. máj 2025
@biba_18

@mk22 no jasne, poďme sa baviť o zemetrasení v mjanmarsku ... áno, to čo si napísala smutné je - ale aj to že človek nemá pocit že sa môže o niekoho oprieť ...

@biba_18 to už je na každej žene ako sa rozhodne.
Preto som na začiatku napísala ze nie každá 40r po nejakej zlej skúsenosti, beží s otvorenú náruču vydávať sa zdieľať domácnosť a starať sa o chlapa.
Oprieť sa môže hoci kszdy deň, bez toho aby ráno vstali z jednej postele.

elaela23
15. máj 2025

Ako ďaleko mate domy? Neviem koľko má jeho syn,či by tam mohol o 2-3r byvat. Ak by ste išli k tebe,môžete k nemu chodiť ako na chatu.

pl2y
15. máj 2025

Mohli by ste aj obaja predať domy, on kúpi nejaký mensi byt synovi, ty si kúpiš mensi investičný byt a zvyšok peňazí použijete na kúpu niečoho spoločného a pripadne hypotéku😀

kiki68
15. máj 2025
@bg92

@biba_18 aj ja som z toho sokovana, neviem ci to pisu zatrpknute osoby alebo co😲

@bg92 tiez ma udivuje, ze inde sa vysmievaju babam, co sa nevydavaju, ale tu hop, podme hrabat iba svoj piesocek a zit nadivoko. Nejak dievcata nedomysleli, ze bez vydaja ona nikdy nebude mat pravo na informacie o muzovi, ked sa nieco stane, tak je za den z kola von, mozno nepojde ani na pohreb. Ale tu zrazu kvoli dvom domom otocime retoriku.

mistymay33
15. máj 2025

Nerozumiem týmto radaám... lebo autorka hneď na začiatku píše, že sa chcu zobrať. Takže bude jeho manželka. A ked ma manžel dom písaný na seba, tak v prípade smrtí dom bude dediť aj jeho manželka, nie len syn. Takže syn ju nemôže len tak vyhodiť. Tak isto bude jej byt v prípade smrti dediť manžel, kedže autorka deti nemá.
My sme sa brali s mužom tiež vo vyššom veku, ked už mal každý z nas nehnutelnosť. Muž ma dieťa z predchádzajúceho manželstva. Isli sme bývať do jeho bytu lebo bol väčší, par rokov tam bývala s nami aj jeho dcéra kým neodišla s priateľom do svojho bytu. Byt je písaný iba na manžela, čiže ak sa mu niečo stane budem predsta dediť aj ja s jeho dcérou, takže ma nemôže len tak odtial vyhodiť, je to už aj moj domov, žijem tu s mužom už niekolko rokov a prispievam do domacnosti. Som oprávnený dedič ako manželka.

sisaka
15. máj 2025
@mistymay33

Nerozumiem týmto radaám... lebo autorka hneď na začiatku píše, že sa chcu zobrať. Takže bude jeho manželka. A ked ma manžel dom písaný na seba, tak v prípade smrtí dom bude dediť aj jeho manželka, nie len syn. Takže syn ju nemôže len tak vyhodiť. Tak isto bude jej byt v prípade smrti dediť manžel, kedže autorka deti nemá.
My sme sa brali s mužom tiež vo vyššom veku, ked už mal každý z nas nehnutelnosť. Muž ma dieťa z predchádzajúceho manželstva. Isli sme bývať do jeho bytu lebo bol väčší, par rokov tam bývala s nami aj jeho dcéra kým neodišla s priateľom do svojho bytu. Byt je písaný iba na manžela, čiže ak sa mu niečo stane budem predsta dediť aj ja s jeho dcérou, takže ma nemôže len tak odtial vyhodiť, je to už aj moj domov, žijem tu s mužom už niekolko rokov a prispievam do domacnosti. Som oprávnený dedič ako manželka.

@mistymay33 hneď v prvom príspevku píše, že partner chce nechať jeho dom synovi. Dom prepíše na syna a jednoducho nebude mať jeho manželka čo dediť.
Autorka aj tak nechce po ňom dediť, takže v tom problém vôbec nie je

mistymay33
15. máj 2025
@sisaka

@mistymay33 hneď v prvom príspevku píše, že partner chce nechať jeho dom synovi. Dom prepíše na syna a jednoducho nebude mať jeho manželka čo dediť.
Autorka aj tak nechce po ňom dediť, takže v tom problém vôbec nie je

@sisaka autorka píše, že nechce po nom dediť? Ja som to z toho tak vôbec nepochopila...

sisaka
15. máj 2025
@mistymay33

@sisaka autorka píše, že nechce po nom dediť? Ja som to z toho tak vôbec nepochopila...

@mistymay33 píše že chápe a je ok s tým, že dom zdedí jeho syn.

kp7333
15. máj 2025

Chybaju podstatne informacie - kolko rokov ma syn, ako daleko od seba byvate a preco partner trva na tom, aby ste zili v jeho dome a nie tvojom (je lepsi, novsi, vacsi, lepsia poloha...).

autor
15. máj 2025

Sme spolu niečo cez rok, malý ma 11 rokov, domy sú v tom istom meste. Mne nevadí ísť bývat k nemu, príde mi to celkom prirodzene, len sa obávam ci je to pre mňa dobre riešenie do budúcna vzhľadom ku všetkému už zmienenemu

kp7333
15. máj 2025

Povedz partnerovi, ze mozete byvat u teba a jeho dom prenajat, kym sa syn nebude chciet osamostatnit. Ked syn vyrastie, moze ho nechat byvat vo svojom dome, pomoze mu tym postavit sa na vlastne nohy. Lepsie ako cakat na dedicstvo.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mk22
15. máj 2025

Predtým ako sa vydas, po ročnej známosti, vyskúšajte si na 6m spoločne bývanie, 24/7 u teba.
Že on chce, neznamená ze musíš.
Svoj priestor, dom, by som nikdy neopustila.

1ryba
Odpoveď bola odstránená