Ako vyriešiť bývanie a budúcnosť so synovým dedičstvom?
Ahojte žienky 🙂 prosím ako spojiť životy dvoch 40tnikov? Partner chce svadbu žiť so mnou všetko ale je tu jedno veľké ALE ma syna z predchádzajúceho vzťahu, nebýva s nim ale vždy medzi rečou povie že jeho dom zostaneme jemu. Ja mam svoj dom, on chce aby sme žili u neho. Nie som chalibacna ale pýtam sa samej seba ze budem niekde žiť a budovať napr 20 rokov a potom co...? Neviem prísť na to ako to vyriešiť.... Dakujem za postrehy
Prosim Ta, to akoze preco sa chces vydavat? Deti nemate, Ty z toho ziadne vyhody mat nebudes. Zostala by som vo svojom. Tu slobodu, nezavislost a pohodlie by som nemenila. Budes zveladovat cudzi dom a ten tvoj bude chatrat.
Prosim Ta, to akoze preco sa chces vydavat? Deti nemate, Ty z toho ziadne vyhody mat nebudes. Zostala by som vo svojom. Tu slobodu, nezavislost a pohodlie by som nemenila. Budes zveladovat cudzi dom a ten tvoj bude chatrat.
@monikazs áno 20r bude zveľaďovať cudzie potom na staré kolená sa presunie do svojho opusteného nech si syn uživa prerobené bývanie, lebo veď za tie roky to budú udržiavať, kdezto jej bude chátrat.
Čiže on si ťa chce zobrať. Ak sa jemu niečo stane, bude dediť len jeho syn. Ak sa tebe niečo stane, tak bude dediť tvoj budúci manžel. Má to pekne vyšpekulované. Ja by som si ho nebrala, a tvoj majetok dala v závete na niekoho z rodiny, koho máš najradšej. 😉
@1ryba totalnu blbost pises a este pises, ze sme neinformovane 🙈🙈🙈🙈
Podľa mňa to hrozne komplikujes, ty aj veľa žien v komentároch 🤷🏼♀️ Co bude až bude o 20 - 40 rokov, tragédia hrúza des sťahovať sa zo zveladeneho domu na staré kolena radšej nikam nejst žiadnu svadbu a ideálne si už v 40 tke zajednat hrobové miesto 🤦♀️
Niekedy je lepšie toľko neriešiť, veci sa vyriešia časom same. Ved skúste spolu žiť a uvidíte, riesenie pride časom samo.
Podla mňa ak vám to bude klapať o takých 10 -15 rokov predat obidva domy, kúpiť niečo malé milé moderne spolocne a zvyšné peniaze si užiť, cestovať na dôchodku, čosi dať synovi.
Mohli by ste aj obaja predať domy, on kúpi nejaký mensi byt synovi, ty si kúpiš mensi investičný byt a zvyšok peňazí použijete na kúpu niečoho spoločného a pripadne hypotéku😀
@pl2y určite nie ona predá svoj dom on svoj a kúpia spoločne jeho synovi bývanie to je naozaj ohromný nápad , potom si kúpia spoločné bývanie pre seba a čo potom ak im to nevíde
@pl2y určite nie ona predá svoj dom on svoj a kúpia spoločne jeho synovi bývanie to je naozaj ohromný nápad , potom si kúpia spoločné bývanie pre seba a čo potom ak im to nevíde
@clementisa nekupili by spolocne byt synovi..uvediem príklad ako to bolo myslene, teda neviem kde sú tie domy a v ako stave ale cca 400 tisíc a 400 tisíc predaju..on kúpi za 200tisic investičný byt na jeho meno, bude prenajímať kým bude mat syn 18 a potom ho na neho prepise, ona si kúpi investičný byt za 200 tisíc, ktorý bude prenajímať a s ním neskôr naloží ako bude chciet a spolu daju tých 200+200 do kúpi niečoho spoločného..a to budú zveľaďovať..tak ma naďalej každý aj niečo svoje aj spolocne..
Povedz partnerovi, ze mozete byvat u teba a jeho dom prenajat, kym sa syn nebude chciet osamostatnit. Ked syn vyrastie, moze ho nechat byvat vo svojom dome, pomoze mu tym postavit sa na vlastne nohy. Lepsie ako cakat na dedicstvo.
@kp7333 11 roční je malý to je už puberťak a nie malý.Jeden rok spolu a bývate v jednom meste a TY robiš ceremonie.Uplne ako 20 ročna.Dôvod prečo by TI mal napísať nejaku časť domu že ho zveľaduješ.Zveľaduj svoj a máš po starostiach. Dom pekne nech ošetri pred manželstvom a TY tiež.TY budeš zveľadovať čo tam ideš take robiť.Ak by si investovala do domu peniaze nechaj si to ošetriť na zmluvu od pravnika.Veľmi sa TI čudujem že bývate v jednom meste a ideš k nemu bývať načo to je dobre .A hned sa sťahovať. Najprv sa naučte žiť pod jednou strechou bez sobáša.Rok je malo sa sťahovať.A ani neviem načo ked bývate v jednom meste.Je logicke že chce nechať dom synovi.Nadobudol ho pre manželstvom tak ako TY.TY tiež môžeš nechať zavet komu dom necháš v prípade smrti.
Ináč ma to dobre vyšpekulovane po ňom bude dediť iba jeho syn a kedže TY deti nemáš tak v prípade tvojej smrti bude dediť ON.Tomu sa povie špekulant preto ťa núti do manželstva.Kto vie či by si ťa vzal keby si povedala pred svadbou.Vieš čo ja idem prepisať dom pred svadbou príklad na moju mamu alebo neter že čo by povedal otázne či by si ťa vzal. Takže z ľava sprava z hora z dola ide mu len ON dom.Už by asi ani deti nechcel kôli majetku.Ja by som som sa s nim porozpravala a nie nevydala by som sa za neho.Rok ked ma take úmysli je veľmi málo na to.Syn ide do puberty bude robiť podľa mňa rozbroje medzi vami takže sa to môže rýchlo pokaziť.Jeho bývala manželka je kde.Nechala mu syna a odišla.
@1ryba to si iba rychlo nasla výhovorku 😉 tvoj prvy prispevok nebol o tom. Tak aspon si priznaj, ok myslela som to inak.
Náš známy to urobil tak, že deti dedia dom ale nová partnerka má v ňom doživotné právo. Ak nemáte deti, tak myslím si že toto je celkom fajn riešenie. Lebo čo s vašim domom? O dom sa treba starať a ak ostane opustený tak sa znehodnotí atď. (Ak by oponovali že môžete dožiť tam).

Ak budes jeho zena, budes dediť aj ty aj jeho syn. Treba sa o tom normalne porozpravat, ze ako to myslel. Lebo tak ako sa chce postarat o syna, tak sa ma postarat aj o teba.
@betulinka1 ona bude dedit z jeho domu?