Ako znížiť frekvenciu návštev svokrovcov?
Musím sa vyrozprávať lebo ma už picne, svokrovci bývajú 300km od nas , narodil sa nám synček ich prvý vnuk (má 4 mesiace) do toho aj muž je jedináčik , ona nemá žiadny život žiadne hobby žiadne záľuby nikam nechodia len doma sedia cely ich život je len syn a vnuk , tým pádom nás vkuse otravujú stále by len volala videohovor a tie jej názory a tón hlasu ako rozpráva s malým nevladzem to počúvať je to neskutočne otravne , a stále by chodili k nám na celé vikendy aj keď bývame v menšom 3 izbovom byte s malým bábätkom , oni chcú chodiť každé 2 mesiace na 3 dni , príde mi to často nie som zvyknutá mat narušené súkromie v malom byte s malým dieťaťom , ako toto vyriešiť aby chodili kúsok menej napríklad každé 3 mesiace ? Och .. Nonstop chce volať a hodinové videohovory a keby ste počuli čo rozpráva a ako rozpráva tak by ste ma pochopili že mám nervy aj takto na dialku. Som už na dne s nervami kvôli nej od kedy som otehotnela mám peklo zo života je to otravné hrozne , pýtať sa každý deň ešte aj kedy kakal ako kakal a koľko kakal to len taký maly príklad , ako vyriešiť hlavne tie návštevy aby tu neboli natrepaní každé 2 mesiace ?
Mam 2 synov q presne sa obávam takejto nevesty, už teraz a to majú zatiaľ len 1 a 6 rokov. 😢 Ja viem ze keď budu dospelí budú mať vlastný život ale pre mňa to budú moji chlapci navždy. A to my s mužom sa sťahujeme že naše babky sú s vnukmi malo a to chodí starší k babke prespavat aspoň 2x za mesiac 😅
Cize vlastne boli u vas presne 2x odkedy sa maly narodil... Ved maleho daj svokrovcom na strazeniee a vy si s muzom skocte na veceru sami. Vyuzi babku ako babysitterku. A telefonaty - bud zapoj muza, alebo sa vyhovor po 10 min, ze mas iny program, hori ti na sporaku atd atd.
Keď nechceš, aby bývali 3 dni u vás, navrhni im, že budú v blizkosti spať v penzione alebo hoteli. Prečo im otvorene nepovieš, že ti to vadí?
Tie videohovory... ako písali vyššie,, len keď bude muž doma a nech s nimi on telefonuje. Povedz že dieťa spí.
Inak si s nim nevytvoria vztah, ak nebudu chodit. To si zase musi uvedomit ty. Na druhej strane vies ake bude super cez letne prazdniny, ked aspon na 2 tyzdne ho zoberu. Ale ked bude pre nich cudzi, tak nebude mat k nim vztah. Skus im teraz normalne navrhnut, ze teraz kym kojis a tak, ze je ti to takto neprijemne. Podla mna toto kazda zena pochopi. Viedohovor si nastav podla režimu, ze vtedy zavolajte, skrat to na 10 min. Tiez normalne povedz, ze takto to bude lepsie, lebo nie vzdy volaju vhodne. Ze ked bude maly vacsi a nebudes kojiť, uz to nebude take, intímne doma. A potom si ich pekne naplanujes aj maly s nimi vydrzi, od toho roka, ze napriklad budu u vas a vy s muzom si spravite randicko. Alebo s kamoskami vybehnes na kavu. Aj ti bude raz za dva mesiace malo 😉. Trosku sa na to nalad pozitívnejšie. Este mas teraz hormony, tak je jasne, ze reaguješ inak ale aj to prejde.
Co tak skludnit hormony? Navsteva raz za 2 mesiace je aj malo. Este raz budes rada,ked ti decko zoberú na vikend a budeš mat klud. Ak ich teda svojim pristupom teraz neodozenies a potom sa ti nan vykaslu. Ver,ze aj prvorodene vnuca raz omrzi, najma ked chyti stavy prveho vzdoru 😉 Radšej pestuj pekny vztah so svokrovcami a ich s vnucatom
@pribinak Ja robim na hoteli, a velmi casto sa stava, ze navsteva - rodicia nebyvaju u deti , ale idu spat na hotel. Rano pre ne syn alebo dcera pride, venuje sa im cely den, a vecer ich dovezie spat na hotel. A zatial si vzdy rodicia chvalili, ze cez den su s detmi a vnucatami, a v noci maju svoju izbu v hoteli a svoj klud.
@rusalkablack toto pochopím ak je byt napratany ľudmi, alebo dieťa má nejaké špecifiká ale tu by má hanba 10x prefackala
Alebo iny uhol pohladu: čo Vám mame povedať, nevesta/ zať nás vypoklonkovali
Môže vnúča vidieť raz za 3 mesiace a prespať musíme na hotely
Autorka, podľa nadpisu som si myslela že tvoja svokra je na vás ozaj závislá, potrebuje denne vašu pomoc pri každenných činnostiach,, chodiť s ňou po doktoroch, býva u vás a ste kvôli tomu značne obmedzení, že je na vás aj finančne závislá.....a čuduj sa svete, nich z toho sa nekoná.
Máš 4m dieťa ona príde na tri dni to vychádza na šesť dní dokopy, fuu katastrofálne 6dni z120
Keby som bola škodoradostná priala by som ti tú moju, ktorá chodila minimálne na týždeň, nad všetkým ohrňala nosom, všetko okolo dieťaťa som robila zle, ohovárala ma na každom kroku a robila zlú krv v rodine a keby to bolo ešte málo tak keď jej muž odmietol pomáhať finančne v takej miere ako pred bábom tak nám dala zablokovať bankový účet .
No čo menila by si?
Čakala som, že napíšeš ze chodia raz do mesiaca na dva týždne 🤣 pozri, aj ja mam rada svoje pohodlie, svoj režim, ale tie dva/tri dni vy som za dva mesiace zvládla v pohode.
A telefonáty zruš alebo skrat. Ja si neviem predstaviť volať a niekym tak dlho a často. Véd mate aj vy s malým program, nebude snad hodinu pozerať na babku do telefónu ci?
Pre boha, ja som s našimi aj 4x do týždňa. By sa zbláznili keby videla vnúčatá raz za 2 mesiace. Je mi ľúto tvojich svokrovcov
tie návštevy, hlavne ak majú záujem o vnuka tak nie sú tak časté, skôr tie videohovory by som riešila
Super vidieť syna a jeho rodinu 6 x do roka.300 km nie je tak málo, aby prišli na kratšie poviem ti tajomstvo aj veľké dieťa je tvoje dieťa chces sa s ním porozpravat možno aj sama bez videohovoru, bez ženy atď....si dosť nespravodlivá, ale keď ti dieťa dorastie a odíde pochopíš.Toto sú ešte malé starosti ešte raz budú starší a chori potom budú problémy
Videohovor je dlhý to uznávam, ale zase vidíš, že sa z malého tešia, majú radosť, záujem sú rodiny kde si na vnúča nespomenú.A tvoji rodičia ako?majú hobby, na koľko môžu prísť?Sú to rodičia muža tak určite, keď prídu aj on nakúpi, uprace, porozpráva sa s nimi a ty mozes ísť chvíľu sama von
Autorka, neodpovedala si ze ako často chodí tvoja mama k tebe. A koľko vola
Nie su to tri dni, ale vikend vsak? To ozaj nevies prezit? Tie telefonaty sa daju vyriesit. Proste musis ist a bodka
Ja som videohovory na zaciatku stopla.Svokra to.miluje, aj hodinu visi na obrazovke a vykusuje informacie, ale musela akceptovat. Nepopustila som. S muzom.nech vykecava, ale tiez to nema rad. Vacsinou do 5min. skoncia lebo muz toho vela nenahovori, ano, nie, hm, aha...😅
Som introvert a nepotrebujem mat cloveka nasackovaneho u seba doma a hodinu s nim vykecavat.
Telefon pouzivam na komunikaciu, ak nieco potrebujem, zavolam, vybavim, hotovo. Alebo potom.pisem.
Návšteva raz za 2 mesiace by mi určite nevadila. Denne hovory a navyše cez video by mi vadili, takisto aj "premazovanie "alebo ako to nazvať by mi vadilo tiež. Možno by som skúsila povedať manželovi aby nevolali stále cez video ale cez normálny hovor bez videa. Možno trochu skrátiť. Ak by toho volania bolo menej možno by potom tie návštevy nevadili ani tebe.
Nech prídu a prespať môžu v hoteli,penzione
A čo sa týka videohovorov ,veď dvihnúť nemusíš, ani sa s nimi vyprávať hodinu. Daj dieťa chlapovi a nech vypravaju
@pribinak vieš čo rodičia môjho partnera chodia vždy do hotela aj keď im bolo ponúknuté ostať spať u nás,miesta je dosť. Ale oni chcú mať súkromie a chcú ho nechať aj nám keďže tiež keď prídu tak sú 2-3dni tu.
Vyspia sa ,prídu na raňajky, strávime doobedie nejak potom obed, potom si chcú resp idú do hotela dať siestu a že nechcú rušiť alebo nás obmedzovať a potom sme zas spolu
Trosku to rozdychaj, si v strese a je to aj hormonmi. Navsteva na 3 dni raz za 2 mesiace mi nepride vobec vela...skor tie neustale dlhe videohovori. Z toho si asi aj viac nervna. Ved ju po 10 minutach zrus. Povedz, ze uz musis nieco spravit, ist na zachod, osprchovat sa, hocico. Ved so 4 mesacnym babom nie je o com hodinu rozpravat. Pripadne jej vzdy nezdvihni (nie vzdy predsa mozes vykecavat). Na druhej strane bud rada, ze sa zaujimaju a syn bude mat starych rodicov, ktori sa o neho zaujimaju a budu sa mu venovat. Ked bude syn vacsi, tak to ocenis. Moji svokrovci na nas zvysoka kaslu. A je mi to velmi luto... Nase deti ich ani nepoznaju. Prajem pevne nervy.
Jaaaaj, dievča zlaté, keď zavolá svokra, daj malého manželovi na kolená, mobil do ruky a ty si choď ku kozmetické, kadernícke, na nákup, len tak do mesta.... Nech sa syn vyrozpráva 🫣 s mamkou. Určite veci vôbec nerieš, veď to je na hlavu toto čo svokra vyzveda. Návštevy striedajte raz oni raz vy. No ja som zástancom toho, že rodinné vzťahy musia fungovať dobré, tobôž, ak je tvoj manžel jedináčik.
K telefonatom, nezvihat, ak volaju muzovi nech komunikuje s nimi on, pripadne na par minut pozdravit, prehodit small talk a nech sa potom vykecava mama so synom. K navstevam, bol by problem odporucit im ubytovanie niekde vo vasom okoli?

Podla mna si rozmaznana, raz za 2m na 3dni? V 3i byte? Neviem, ci ta niekto polutuje. Telefonaty sa daju skratit alebo povedat,vysvetlit, ze ti to je prilis.