icon

Ako zrušiť dovolenku bez urazenia kamarátky?

20. mar 2025

S kamarátkou sme začali pred istím časom podnikať Ona je celý deň nohách, ja mám na starosti papierovačky, ale keď je frmol tak lietam aj ja. Teraz je firma už zabehnutá, máme viac voľného času, ale keď sme začínali veľa sme snívali o spoločných dovolenkách. Teraz keď už máme možnosť, vybrali sme idté destinácie a zaplatili dve dovolenky letecky a jeden apartmán na leto v Chorvátsku. Absolvovali sme prvú spoločnú dovolenku, a druhej sa dráham zúčastniť. Zároveň nechcem aby sa to odzrkadlilo na pracovných vzťahoch a dlhoročnom priateľstve.

Strana
z3
sisa_s
Autor odpoveď zmazal
dzulli1980
20. mar 2025

Za mňa sú najhoršie takéto tie "tanečky" okolo ... ehm, no, len aby dobre bolo ... veď sa na rovinu porozprávajte, čo je na tom? ... aké dlhoročné priateľstvo, keď máš problém povedať veci na rovinu?

vanilkovazmrzka
20. mar 2025

Ste kamaratky, robite spolu, este aj na 3 dovolenky 😵‍💫 cista ponorka

autor
20. mar 2025

@dzulli1980 poznáme sa od mš cca od 1990a nikdy sme sa nepochytili, no celý čas sa prispôsobovať jej rodine bolo veľmi zlé, mám rada svoj kľud, som rozvedená a bezdetná.
@sisa_s pre nich bola dovolenka iba all inclusive ,,zjedzme všetko čo máme zaplatené,, nič len hotel a vylihovanie, ja som chcela niečo aj vydieť. Potom mi bolo zle od žalúdku a bola som iba na izbe, a stále mi nechala niektoré z detí. Keď mi bolo už lepšie leteli sme domov

hellionka
20. mar 2025

No neviem, ale ja ani s vlastným mužom si neplatím vopred 3 dovolenky … čiže nechápem toto rozhodnutie s cudzím človekom si toho tak veľa naplánovať … tak už Ti len ostáva byt ku nej úprimná a povedať, že si si to predstavovala inak a toto Ti nevyhovuje. Možno sa dohodnete na nejakom kompromise.

autor
20. mar 2025

@vanilkovazmrzka toľké roky sme to plánovali, snívali, keď sme mali čas neboli financie, keď už boli financie.nebolo času.

autor
20. mar 2025

*vidieť

vanilkovazmrzka
20. mar 2025

@hellionka s akym cudzim clovekom? Ved su kamaratky tak asi sa uz nejaky ten rok poznaju :D

autor
20. mar 2025

@hellionka ja to nechcem rozpisovať dopodrobna, už som písala nad....

sisa_s
20. mar 2025

Tak to sa necudujem, myslela som, ze spolocne dovolenky myslis babske jazdy, nie rodinny zajazd 🙂 ked uz je to ale zaplatene a neda sa stornovat, uzila by som si to aj sama, neprisposobovala sa jej rodine

autor
20. mar 2025

@sisa_s ona je tiež rozvedená , má tri deti, som ich krstnou mám ich rada

hellionka
20. mar 2025

@vanilkovazmrzka tak asi nie tak dobre, keďže autorka evidentne nevie ani to, ake sú jej preferencie trávenia voľného času na dovolenke .. čo je dosť podstatná vec, keď na ňu s niekym ideš

srdeenko19
20. mar 2025

Autorka, tiež by sa mi to zrejme nepáčilo. Starať sa o deti na dovolenke, aj keď sú najlepšej kamarátky. Nič Ti neostáva podľa mňa, len vyložiť karty na stôl a úprimne sa s ňou porozprávať. Teda, ze sa na to necítiš, ísť s nimi na ďalšiu dovolenku a chceš trosku viacej oddychovať sama a ísť aj na nejaké výlety. Ak je rozumná, pochopí to.

autor
20. mar 2025

Možno som ľavá ja ale tu na koni som veľa krát čítala že ak chceme mať dovolenku leto za dobrú cenu máme ju zajednať už v decembri. Tak tú čo sme boli sme platili už vlani , ďalšiu v dec a jan

autor
20. mar 2025

@sisa_s letenky kúpené, hotel booknutý, ten apartmán možno ,to sme sa chystali autom.

hellionka
20. mar 2025

… inak celkovo nechápem ako si si to predstavovala keď si vedela, že ideš s človekom ktorý je sám a ma 3 deti. Je úplne jasné, že celý jej čas a program na dovolenke bude prispôsobený deťom, čiže čakať nejaký kľud alebo spolocne výlety pre dospelých je nereálne. Podľa mna ste len žili v niečom, čo ste si vysnívali pred rokmi, ale realita sa odvtedy dosť zmenila …

autor
20. mar 2025

@hellionka byť sama s 3 deťmi nie je med lízať, ja som vždy rada pomohla a postrážila deti ak bolo treba, napr aj bolo soplavé a nechcela dať do škôlky, boli dieťa deň dva u mňa v kancelárii.Na ex sa nemôže spoliehať. Doma sme sme boli spolu na výletoch pár krát ,pravda iba jednodňových alebo iba ja s deťmi napr v zoo.
Pravdepodobne máš pravdu bol to iba sen....

vkatush
20. mar 2025

Toto nepochopím. Normálne na rovinu jej to povedz.
Teším sa na dovolenku, ale tentokrát chcem byť viac samostatná, chcem aj iný program. Nemyslím to v zlom, ale ja si dovolenku predstavujem tak a tak. Niečo môžeme robiť spoločne, niečo každá zvlášť. Hotovo.

Ja som tak bola s kamoškou a kým ona chcela už o 10 byť na izbe a volať s frajerom, ja som chcela objavovať mesto. Prišla som nad ránom. A ráno sme dali raňajky, povedali si plán dňa, kto čo chceme vidieť, robiť a podľa toho sme sa zariadili.
Neznášam spoločné dovolenky, kde musíte robiť všetko spolu a nevie sa nikto ozvať. Ešte aj deti si vedia povedať, len dospelým to nejak nejde.

deedol
20. mar 2025

Normalne by som sla (hlavne ak uz je to zaplatene) a ciastocne by som si urobila svoj program. A do buducna by som uz nesla alebo nie na tri, ale na jednu rocne.

sissy27
20. mar 2025

Hm sorry, ale si tym detom krstna, to je trosku ine ako “kamaratkine deti”. A ked ta nebavi alebo dokonca obtazuje travit cas s detmi-krstnatami, tak nechapem, preco si neodmietla tuto ulohu v ich zivote. Samozrejme ziadnu zakonnu povinnost voci nim nemas, ale moralnu ano.
A predpokladam, ze tie deti tu uz boli v case, kedy ste organizovali dovolenky, takze som prekvapena, ze si prekvapena, ze to nie je “babska jazda” a treba program prisposobit detom.
Chapem, ze ta to nebavi, ale co si cakala? Na druhej strane nie ste zrastene, tak oni nech lezia na plazi a ty si sprav svoj program. Tiez tak chodime s kamoskami, ale nie je to pioniersky tabor, zvykneme sa aj rozdelit.

autor
20. mar 2025

@vkatush v afrických či ázijských krajinách môže našinec lachko chytiť žalúdočné problémy, a pred tým sme sa rozprávali o tom čo chceme, len potom mi už bolo fakt zle. Na druhej strane, keď žena nikdy nebola v islamskej krajine, vlastne nikdy nikam neletela, tak je azda pochopiteľne že sa obáva ísť hneď prvý deň po prílete do cudzieho mesta. Či?

autor
20. mar 2025

@sissy27 sorry, keď má človek horúčku hnačku aj zvracia tak netúži opatrovať nikoho dieťa aj keď sa
jedná o krstňa

aurinia
20. mar 2025

Ja by som jej pravdu nepovedala. Ak sa zdrahas jej to povedat tak predpokladam že nie ste k sebe uplne otvorene . Neber to v zlom. Tiez mam take kamarátstva. Neviem to zmenit, je to tak nastavene dlho. Skratka by som sa z tej dovolenky slusne, nejak lišiacky vyzula. Napr. V tom termine sa ti ponuka dovolenka s ...., na dovolenku teraz nepojdes, lebo šetris na...., pojdes inokedy (mozno), nejaku uveriteľnu vyhovorku.

anjelicek26
20. mar 2025

Tak asi v kludnom momente povedat, ze najblizsiu dovolenku by si chcela ist sama, pretoze hladas iny typ dovolenky - mozno novu znamost, ziadne deti, pokoj... tuto dovolenku by som nerusila - uz len z dovodu, ze spolu pracujete, ze ju mas rada a aj jej deti, este raz to odtocis, ked ste to uz vybrali, zaplatili a neotvorila si usta vtedy...

autor
20. mar 2025

@aurinia nemyslím si že by sme neboli k sebe otvorené, ex jej robí prieky, neplatí riadne výživné, vždy keď bere deti otec skončia u jej ex svokry a tá tlací deťom kaleráb do hlavy, ohovára ju že nedáva deťom jesť(lebo 10r zjedol po príchode 3krajce chleba s masťou) a podobne, proste prechádza zlým obdobím a ja som jej nechcela ešte plus naložiť.

autor
20. mar 2025

@anjelicek26 ďakujem, možno bude druha dovolenka lepšia, hlavne ak nebudem chorá a budeme sa držať plánu.

lindous
20. mar 2025

Keď už je to zaplatené, tak by som šla, nie kvôli urazeniu niekoho, ale kvôli škrtu cez rozpočet, stresom z toho, že musí zháňať niekoho iného alebo platiť viac... a spravila by som si kľudne vlastný program po svojom, pobehala čo chcem vidieť, bežne, keď sme boli viacerí na dovolenke, neboli sme nonstop spolu 🙂 a čo sa ti nebude páčiť, napríklad že sa máš starať o deti, keď budeš chorá (klop, klop, aby sa tak nestalo a nič ťa nechytilo), komunikovať v tej situácii

vkatush
21. mar 2025

Jasné. Zle ti môže prísť aj doma na SVK. To je ozaj problém povedať kamarátke sorry Jani, je mi zle, mám dosť sama so sebou, nepotrebujem sa teraz ešte starať aj o niekoho iného? Nie len kamoška, ale aj normálny človek to pochopí, že chorému nebude dávať strážiť decko. A mne ako matke by to ani len nenapadlo, aby som niekomu hodila na krk moje deti, keď k tomu všetkému je ešte aj chorý. Kamoška/nekamoška/krstná/nekrstná. Musíš sa vedieť aj ty ozvať a ohradiť. Nie zo seba robiť rohožku, že ma iní ľudia môžu využívať v každej situácii a za každú cenu.

A keď si bola v krajine, v ktorej si sa bála ísť na vlastnú päsť, tiež si si to mala dopredu premyslieť a nespoliehať sa na matku 3 deti, že s tebou pôjdu všade a budú robiť všetko, čo chceš aj ty.
Tak ako tebe môže nevyhovovať vylehovanie pri bazéne celú dovolenku, jej nemusí objavovanie mesta alebo nejaké extrémnejšie aktivity.
Čím sa vraciam na začiatok, komunikácia. Povedať si rovno, otvorene a nebáť sa zastať samej seba.

liaka
21. mar 2025

Choď už na zaplatené dovolenky. A ďalšie neplánuj. Na rovinu povedz potom, že chceš ísť aj sama oddýchnuť si.

isis234
21. mar 2025

Dovolenka zaplatená. Porozprávajte sa aký chcete mať program. Každá nech si povie svoj názor.
Výlety sa organizujú i s delegátom. Môžeš ísť s inými z hotela na výlet.
Ak sa obávaš klímy, stravy, zober do kufra ploskačku vodky, alebo rum, poprípade živočíšne uhlie, sodu bikarbonu ( za malú lyžičku užiješ a zapiješ pohárom vody).
Ja som nikdy nemala problém na dovolenkách. Každý organizmus je iný.
Držím palčeky aby to bolo dobré pre všetkých zúčastnených

Strana
z3