Ako zvládate detské návštevy?
Len ma zaujíma, či ten výbuch je u každého rovnaký? Ja som kvôli tomu tie návštevy veľmi obmedzila a stretávame sa len vonku, ale keď k tomu dôjde, tak potom len rozmýšľam, či je toto normálne?
Tie deti mám inak rada, aj ich rodičov, aj naše deti sú super kamoši, ale po každej návšteve si poviem naposledy.
Príklad: skákanie po gauči, chodenie po celom byte, krušenie keksov a jedenie všade, a pod.
U nas deti z rodiny sa nevyzuli a behali obute v topankach po byte. Upozornili sme ich. Pred odchodom sa obuli a zas kym sme sa rozlucili tak behali po byte. Esteze chodia len raz rocne. Robia to kazdy rok. A jedia tiez vsade. Po detskej oslave sme mali oba zachody komplet ocurane. K nam chodia asi na navstevu opice. Jaj ozaj a nechali mi nesplachnute hovno.
Ale kdeze! Dozvedela som sa to az ako vtipnu anegdotu o mesiac. Pytala som sa ho 3x ci si nechce tiez sadnut a dat kavu, ze si pojdem k malemu. Ze nie, on ma deti rad, nech len sedim. Ja som sedela chrbtom k balkonu. On to hovoril jednej mojej kamoske (spolocna znama) a ta mi povedala o tom ako jej hovoril so smiechom, ze maly chcel "natrhat kvietky maminke" 🙈
To je jasne, ze by som zakrocila okamzite. On to bral s humorom, ten kamos. Len ja nie, lebo by som ozaj zakrocila.
Tak v takomto prípade .by som ich ku nám nezavolala.ked si rodičia nevedia im povedať .tak jasné že na teba budí krivo hľadet.toto inak nechápem....ja by som toto vzivote malému nedovolila aby skákal po gauči .alebo liezol do spálne ...ako keď papaju niečo a natrusia ti mi nevadí.ani hračky keď sú rozhádzané .to je to najmenej
mastav si pravdila s rodicmi a s detmi hned na uvodm prosim toto toto toto sa nerobi. sem sa nechodim bodka
Môj dom, moje pravidlá. Ak treba upozorním. Nech sa rodičia cítia zle ze si nevedia deti vychovať.
Mne príde dosť od veci aby som ja hovorila návšteve,,neskacte, nechoďte s jedlom po celom dome, neskacte po posteli, nechoďte do skrine,, toto by mal učiť rodič dieťa. Nie aby som ja ako domáca dávala pozor či mi návšteva nezničú niečo lebo sa nevie chovať ... keď toto praktizujú doma prosím. Ako sa potom také deti správajú u zubára, doktora, v obchode...? Tie hranice ma určiť rodič a rodič keď príde na návštevu ma upozorniť. Ešte tak vychovávať cudzie deti🤦♀️
A príde mi maximálne drzé aby niekto cudzí vošiel do mojej postele,skrine, aby na sedačke ktorá je na sedenie skákali, aby otvárali sufliky,skrine, behali do spalne a ešte obuty po dome.
Ja deti usmernim, aj tie co su na navsteve rovnako ako svoje a aj ked sme na navsteve. A ked robia zlobu...netreba ich nechat... asi je to o rodicoch aky mate vztah. Ked sa dobre poznate viete co od seba cakat. Tak ako aj odomna vedia baby ze im dieta upozornim a ocakavam to i od nich ked si oni vsimnu nieco co nemaju robit deti a i to moje . A fungujeme takto a vdakabohu bez výhrad.
U nas musia pravidla dodrzovat aj nastevy. Tiez im neskacem do postele..
Ak ti je blbe upozornit deti,tak upozorni rodicov ze sa nesmie skakat a lasovat po skrinach.. spalnu zamkni. Malo by to byt samozrejme.
Aj moj starsi ako malinky miloval pozerat do skrin atd, ale ja som to nedovolila. Su tam osobne veci.
Obcas napomenem krsna. Hlavne ak dieta u seba nechce pozicat a u nas vsetko bere. Proste moj tiez vylozi. Nedovolim sklbat s ruk mojim detom, aj svoje ucim aby nebrali cudzim. Ja s tym problem nemam.
Urcite by som usmernila, ze sa to nesmie ale hlavne upozornila rodicov, ze u vas su ine pravidla nastavene.
To uz je podla mna nevychovanost co u vas robia. Moj mladsi je autista a vie co sa patri, co nie. Vie ze hned odideme ak nebude rozumny.. Medzi malymi detmi by ste ho ani neuhadla, tak je vychovany. Asi som naozaj stara skola.
K nam chodia deti kamaratiek, krsniatka atd a nikdy sa mi to nestalo, ze by lasovali po skrini, alebo po upozorneni niekto zazeral. Spalnu, ale vlastne zavieram automaticky.
Je to všetko o tom čo ty dovolíš, ku nám chodia detské návštevy v poslednej dobe aj strážim deti ale nikdy nieje doma výbuch pretože mám stanové pravidlá jedenie keksov len pri stole ale robím to formov hry máme detskú kuchynku so stolíkom a stoličkami tak im urobím akože piknik pri stole a deťom sa to páči a nemám ani namrvene skákanie po gauči nerobia ani moje deti takže ani ty druhý to robiť nebudú. A nechať deti robiť čo chcú keď ste ma návšteve je dosť smutné že máte deti ako odtrhnuté z obojku keď opustite domov tak to nie. Upozornenie ešte neznamená že sú deti nešťastne ba dokonca je to pre nich lepšie keď vedia svoje hranice.
Skakanie po gauci??? Nemyslis vazne… zakazane to ma moje decko a detska navsteva si toto zatial u nas ziadna nedovolila. Chodenie po celom dome som vyslovene zakazala, ziadne hrabanie sa v skrinkach, alebo otvaranie suflikov..
Vzdy dorazne upozornujem a posielam decka do detskej izby, alebo hrat sa na dvore. Tam nech je vybuch, to mi nevadi.
Takze ako tu uz mnohi pisali, dovolia si len to co ty dovolis.
A pohlad z druhej strany-keby ja sama idemso svojim dietatom na navstevu a zacne mi tam vystrajat, tak somnja za neho zodpovedna aby som ho umiernila. Takze bud chodia k vam rodicia s nevychovanymi deckami alebo si ty nevies urobit poriadok.
Nečítala som príspevky ja len pridám svoju skúsenosť po detskej návšteve zlomené okuliare, rozbitý parfém a steny špinavé od čokolády, to bola švagriná s malou dcérou a naposledy, odvtedy žiadne detské návštevy, niektorý rodičia sa idú potentovat z detí a všetko im dovolia alebo to majú a háku a ja som v celej rodine zlá lebo som veľmi čistotna a mi to vadí 🙉
Ja mám rada poriadok ale pri deťoch asi ťažko 😀 sú to deti, po nich vždy ostáva bordel - veď aj my sme takí boli 🤷🏼♀️ deti si užívajú prítomnosť a žijú naplno, ich dáke omrvinky netrápia. Skákanie na gauči a vyťahovanie zo skríň je too much ale to by mali upozorniť rodičia, inak lietanie po byte a jedenie kade tada je podľa mňa normálka. My chodíme radi na návštevy aj radi prijímame návštevy, vždy je to také riadne tornádo 😀
@zuzanka.zuzu nemohla by si sa k nám presťahovať 🙂 susede keď prídu vnúčata 5 ks každý bozi den tak skáču z gauca alebo postele na zem už niekoľko rokov nie nepôjdu von pred panelák skáču len z nábytku. Trasie sa celý panelák mama len pozerá ze ešte nic nespadlo ani luster ani pohare na policiach lebo ono sa nám to vsetko trasie niečo neuveriteľne.
Toto nám robila švagriná so synom a tá krava sa na Tom ešte smeje, že malý sa "hrá". No tak som jej povedala, že nech sa takto hrá doma, odvtedy sa nekontaktujeme. Nenechám si ničiť veci v dome na ktoré musím zarábať.
Asi mame šťastie na toto, okrem povylievania vody a zopár prevaratenych misiek s občerstvením sa nikdy nič extra nedeje a to deti známych sú tak okolo 1-3 rokov.
Pokial vam lezú do skríň a veci čo by nemali tak skús najbližšie namiesto zákazu “nerob, nechaj” povedať, poďme sa radšej zahrať s hračkami, vtedy by sa mali aj rodičia dovtípiť … lebo naozaj je blbe zakazovať niečo cudziemu dieťaťu a hlavne keď tam ma rodiča. Inak chápem ta, niekedy rodičia jak keby si sedeli na kabli a neupozornia to svoje decko že robí niečo čo sa nehodi.
Mne to skôr príde tak, že sa priatelia s rodičmi deti ktorí nie sú celkom normálni a nevedia vychovať svoje deti. Ak toto robia na návšteve a oni im na to nič nepovedia... Potom sú deti také ze si myslia ze môžu všetko... Chyba nie je v deťoch, ale v rodičoch... Keď máme detské návštevy a je ich dosť, samozrejme ze sa nájde aj neporiadok, aj čokoláda na gauči, aj narušené... Aj deti zaujíma čo je v ďalšej izbe. Ale všetci naši známy vysvetlia deťom, že tam sa nechodí... Pripadne im povedia, aby sa opýtali nás, či ich tam vezmeme a ukážeme im ako tam mame... Narušené keksy to tiež iba ak náhodou sa stane, čo pri deťoch je normálne, ale rodič hneď zasiahne a upozorní... Atď... Vždy tam je ten rodič... Ja sa nestarám, lebo vidím, že oni ich hneď vychovávajú, určujú hranice... Nenechajú to len tak... A skákanie po gauči tiež skúšali a hneď ich stopli... A to vravím možno o 7 alebo viacerých rodinách... Naša je ešte malá ale tiež to tak budem robiť.... Cize tam je chyba v rodičoch... A tebe sa nečudujem ze si ich návštevy obmedzila...
@autor Cudzie deti robia len to čo im dovolíš...aj keď tam majú rodičov normálne im poviem,, nie do spálne/špajze na wc len tak sa nejde,, a zavriem dvere a hotovo, deti obcas pozerajú ako puk občas neriešia. Keď všade mrvia keksi dám im misku, tanierik ak sú schopné ak nie tak zas poviem ,,papáme len v obývačke pri stole,, hotovo...ich rodičia teda maminy na mňa nezazerajú, aj oni im povedia ale predsa ja som domáca ja vidím veci trochu intenzívnejšie...takže sa nebojím povedať aj cudzím deťom ,,nie po gauči sa neskáče a nelozi, sedíme naň ňom ja a tvoja mamina,,...keď sme my na návšteve tak tiež upozorňujem aj ja aby nerozbili črepník či domáca že na stole sa nesedí (špecialita môjho 18mesacneho). Takže odhod zábrany a povedz normálne...vieš keď návšteva odíde tu to budeš upratovať. Takže keď zasiahnes včas veľa si ušetris roboty...
Ja ta uplne chapem. Niektore deti sú také drze a kazdych 5 min aby som ich okrikovala. Potom sa citim ako najhoršia mama,zena na svete...
Ak prídu bez rodičov a robia to co sa tebe nepáči, treba im slušne dohovoriť. Ak sú tam aj rodičia, nechápem prečo im oni nič nepovedia. 🤔
Vieš čo ja to tiež nemám rada, máme návštevy o ktorých viem že keď sa upozornia deti nemajú problém rodičia..mala som aj také že tu bola návšteva všetko ako popisuješ hrsčky všade mamina sedela a dieťa sa rýpalo v kvetináči v hline pozerám na známu a nič až kým to nevytrepala keď odchádzali tak nič len zhodnotenie že si až tak neoddýchla lebo msuela malu strážiť aby nevyšla na schody 🙈odvtedy som ju nepozvala..ono je to aj o zvykoch a výchove my keď niekde sme tak upozorním deti že za pol hoďku ideme nech pomožu upratať kamošom hračky robila som to aj pri dotyčnej známej ešte prikyvovali hej upracte to keď ate to rozhádzali a keď boli u nás tak ani mu ani bú naše to museli uoratovať samé..ešte sa potom oýtajú prečo oni musia a iní nie 🙈asi tak, tak som proste takéto vzťahy okresala ako sa dalo keďže časom známa nesadla ani mne, iné je to o dlhodobých priateľoch ktorích mám rada a tí sú vačšinou na rovnakej vlne ako my..proste ja upozorňujem že sa majú covatm ako doma papá sa iba v jedálni pri návštevach aj v obývačke inde sa jedlo nenosí..a podobne pravidlá, takže až také problémy nemáme..keď je aj nejaké batoľa ktoré nechápe poverím moje najstaršie dieťa nech pomože a trochu dá pozor, samozrejme aj napm sa niekedy stane toto najlepšie je mať taký zlatý stred lebo máme nanešťastie v rodine aj takí extrém že s atam najlepšie nemožeš ani pohnut´ˇ a v obyvačke sa iba sedí ani káva sa tam nepije atď mohla by som rozprávať..takže je to také..keďže máš týchto ľudí rada a chceš sa stretávať musíš to nejak vymyslieť skús zamknút minimálne polovicu hračiek do skrine napr..keď je pekne detské pamlsky dať vonku ak bývaš v dome a nech sa hrajú tam nejak si prpste troška pomocť..ono je to o ho*ne sprepáčením keď rodičia berú podobné upozornenie zle no..ale v tomto prípade možno aj prestanú radi chodiť a tiež budú chcieť sa stretávať len niekde von, ide o to čo ai ochotná tolerovať a aké máš hranice že čo znesieš niekomu to proste nevadí prežije a potom dva dni upratuje..čisto si to urob tak aby si bola ty spokojná…
My sa stretávame len vonku,presne pre toto...
Pre deti su vzorom ich rodicia. My sa stretavame u nas doma na terase a presne vidim, ktoei rodicia nevedia jrst a okolo nich je kopec napr.cisov, chrumiek, po ktorych aj stupu. Take iste maju deti
@mamelka Áno,to je dobrá poznámka.Ako sa správajú u zubára,tak ja o tom niečo viem.Sama tam pracujem a veru veľakrát musím doslova naháňať deti po ambulancii,vyťahujú zásuvky,chytajú ostré nástroje,nakláňajú sa z okna a doslova rozkazu jún p.doktorke.A rodičia sa len usmievajú.A to majú šťastie,že my dve milujeme deti,ale svojim by som to nikdy nedovolila.Vždy mali pevné určené mantinely a som teraz na nich pyšná,lebo všade ich chvália.Rodičia si neuvedomujú, že benevolentným správaním len škodia svojim deťom.
@fev skúsenosť 🙈 robila som u detskej zubarky a mi sme to iste. Tam som ale normálne prišla, zatvorila dvere a povedala ,,to nemôžeš, to sú moje veci,, a mama sa ďalej usmievala, ked to ideta 2.x spravilo. Tak som povedala ,,prepáčte, ale tam mam moje sterilizovane veci,,
Ale uz aj doma som mala,že išli do suflov v linke, vstavanú pec vzali dvierka a buchali s nimi🤦♀️🙄 sedeli sme na terase a ich syn vbehol do domu a išiel k peci povedala som rodičom, opali sa a až potom ho napomenuli. Ale teda ja policajta nemienim robiť u mňa. Takéto navstevy proste už neprijimam a vyhýbam sa im.
Ja som antispolocenska 😁nech si o mne mysli kto chce co chce ale k nam sa nechodia hrat deti, jedine na dvore sa mozu hrat, chodia susedove deti..ja si proste drzim odstup a to ja deti milujem...

@princezpuss 😅👍