Ako zvládate detské návštevy?
Len ma zaujíma, či ten výbuch je u každého rovnaký? Ja som kvôli tomu tie návštevy veľmi obmedzila a stretávame sa len vonku, ale keď k tomu dôjde, tak potom len rozmýšľam, či je toto normálne?
Tie deti mám inak rada, aj ich rodičov, aj naše deti sú super kamoši, ale po každej návšteve si poviem naposledy.
Príklad: skákanie po gauči, chodenie po celom byte, krušenie keksov a jedenie všade, a pod.
Ja som vlastné deti naučila ze napr. do spálne návštevy nepatria,je to naša osobná zóna, takže hlavne najstaršia dcéra nedovolí aby tam niekto vstúpil,tak isto ak narozhadzujú hračky mimo detskej izby si to musia poupratovať,čo je v detskej ma až tak netrápi. Celkom sa to osvedčilo pred koncom návštevy moje deti upratujú a cudzie sa sa pridajú ak nie tak ich upozorňujú ( moje deti) nech upratujú aj oni. Celkovo to je so všetkým keď cudzie deti robia niečo čo je u nás zásadne zakázané moje deti im povedia " to nemôžme robiť, mama to zakázala "
@compra obdivujem tvoje free nastavenie. Ja by som prezliekala periny a do polnoci upratovala 🙈😃
Naznasam keby sa cudzi co len dotkol mojej postele.
Nedovolila by som im to. U nas sa po gauci neskace, je sa za stolom, pripadne neotvaraj ziadne keksy. Preco by deto mali stale zut dake maskrty??? decka sa u nas hraju v izbe a ked návšteva odchadza, hracky si uprace
@vamajka no ja som napriklad nedovolila aby mi cudzie deti obcikali cele wc vratane stien a podlahy, urobili to ked som ich nevidela, nemame totiz wc v obyvacke.
Zistila som to ked odisli.
Musela som nabehnut v rukaviciach so Sanytolom a celu miestnost komplet umyt.
A ich matka sa mimo toho v ramci debaty o upratovani vyjadrila, ze denne wc neumyva 🤮
Kamoske som to povedala, velmi sa cudovala.
Tak odvtedy sa snazim aby sa hrali v zahrade.
Ja poviem aj mojim detom ked sme na navsteve a robia nieco co nemaju, ze takto teda nie, ze ani doma to nemozu robit, tak ani na navsteve.
U nas vstup do spalne zakazany, ak tam isli hned som ich odtial vyhodila. Raz bol u nas jeden chlapec, ktory liezol na poschodovu postel. Ja som odtial odstranila rebrik, aby niekto neskuseny nespadol. On sa tam stveral kadejako. Hovorim jeho rodicom, ze tam robi akrobaticke kusky, im to nevadi. Hovorim si ok, vedia co stavara v pripade, ze sa zrani ich problem.
Nejake rozmrvene chrumky mi nevadia, naposledy som ich vysavala aj spod koberca.
Hracky sa deti snazia upratat kym odidu, tak je to u nas, tak je to aj u inych ked prideme na navstevu.
Mne by teda vadilo, aby mi niekto cudzí skákal po posteli v ponožkách, s ktorými behal kade-tade, a ja si tam mám potom ľahnúť ..nie, naše návštevy sa vedia správať, a ak tu jeden chlapec vyvádzal tak som ho usmernila (bol ako z divých vajec), už neprišli ..mne to nevadí, môj dom, doma nech si robí čo chce
Detské návštevy u nás jedine na dvore. Absolútne by som netolerovala cudzích ľudí v našej spálni a šatníku. A neexistuje, aby cudzie deti robili niečo, čo by som nedovolila vlastnému. Vlastne si to snáď ani nikdy nikto nedovolil, resp stopnem v zárodku, je jedno, koho dieťa to je. Je to môj dom, moje pravidlá, komu sa nepáči, nech k nám nechodí.
U nas deti napriklad maju zakazane jest na poschodi minule mala dcerka 6rocna kamosku isla skeksom hore dcerka jej hned ze u nas sa je len v.kuchyni za stolom. Dievca sa pyta ze preco moja hned odpoved ze mama povedala
My sme kolkokrat dali aj oslavu s 10-imi detmi a dalo sa to, ale uz v urcitom veku boli aj dievcata ako z retaze. Inak s tym nemam problem, u nas ani moje deti nemozu jest kade tade, takze ak chcu jest, sadaju za stol. potom ruky umyt. Takisto izby, kde nechcem aby isli, normalne zamknem a detom aj vysvetlim. Do postele som zakazala liezt, kto nema domace oblecenie. Obcas skontrolujem a vyhodim ich z postele, ak predsa len. Toto ale asi v puberte uz nebudem moct realizovat, tam budeme musiet veci nastavit inak, uvidime. Ostatne veci mi nevadia, ak sa standardne vytahuju hracky, je to ok. Obcas bol ale u nas chlapcek, co teda vsetko vytiahol behom chvile, beha hore dole, hral sa tak, ze kazil a pod, tak tu obmedzujem jeho navstevy, drzim ich mimo domu, lebo ja som neni policajt, aby som nad nim stala. Ale podla mna ma jednoznacne ADHD + asi aj nejaky mensi vplyv vychovy tu je. lebo teda raz som varila v kuchyni, a strasne buchot sa ozyval z izby, hned som pribehla, samozrejme nicili kus nabytku a jeho otec, co s nim prisiel, sedel par metrov od nich a cumel do mobilu. Tak som mala hned jasno. Hned som im aj dohovorila. Ale inak sa nepovazujem za prisnu mamu, hoci si viem predstavit, ze ma ini mozu povazovat za nejaku semetriku, ale ja si do zuvacky sadnut nechcem (co teda mimochod, po nejakej navsteve som napr. nasla zuvacku nalepenu v sufliku. 🙂 )
U nás nedovoľujem aby chodili deti do vnútra,možu sa baviť ale na dvore.a nech si myslia mamičky čo chcú .
Ja občas ťažko znášam takéto návštevy. Pokiaľ sú to naši kamaráti s deťmi, to nejako ukočirujem. Ale chodia aj spolužiaci...a to je niečo hrozné. Asi mesiac dozadu mala dcéra oslavu narodenín a prišli kamarátky...umyť ruky po príchode som musela pripomenúť, vodu pustia naplno, špliechajú, zostala po nich potopa...pre nich samozrejmosť skákať po posteli, poslala som ich von skákať na trampolínu, u nás sa na posteli spí. Bosé chceli behať po vonku po tráve..potom bosé behať vnútri..Mne to prišlo ako nevychovane zvieratká. Jedli na posteli, gauči, behali po dome,...do izieb kam som nechcela aby išli som zatvorila a upozornila, aby tam nešli.
Úprimne som čakala kým odídu, nie som na to zvyknutá a ani si nechcem zvyknúť usmerňovať deti, ktoré by tieto veci mali ovládať
mate terasu?Teraz v lete mozes vyuzit terasu.A otom normalne nedovolit,a to ti siel do spalne,skrine a rodic krivo zazera??
@anshelia to asi preto niektore matky stale upratuju. Po takychto 🙈 moj starsi si po sebe aj umyvadla zotrie od vody ked nafrka...snazim sa ucit ich, co sa da.
Inak raz tu niekto toto kritizoval ze niekde sa chodilo vonku naboso a potom dnu na koberce a do postele, doslova cierne nohy ze mali, ved jasne zo zahrady a tu sa toho zeny zastavali. No mne to tiez normalne nepride. Ani capkanie spotenymi nohami po podlahe.
Ja s bola raz s nasim malym, este nemal 2,5 roka. Bavila som sa s kamoskou, muz jej sa ponukol, ze bude s malym. Paradne sa zabavili ale pozhadzoval deky aj vankuse z gauca. Ja so
ho upozornila, ked som to videla. Behat po gauci ho jej manzel nechal nadschval, vonku na balkone.
Po mojich pokusoch mat kvety vo vaze a milionoch upozorneni a vysvetlivani som to vzdala. Tam kvet odtrhol, bola som zúfalá. Vysvetlila som mu aj vyhresila. Takze pri takom malom - keby to bola moja navsteva, by som sa opytala, co ho "laka" trhat kvety tak 😁? Take veci by so vylozila akebo zamkla do spalne. A vytahovanie veci zo skryn?? Haloo! Zamknem spalnu a vybavene! To nie je dedska izba a nebol by tym padom dovod lozit tam. Ja som im hned pivedala, ze co sa im nebude pacit, nech hned zakrocia. Nie pretoze by som si ho vobec nevsimala. Ale prave preto, ze kazdy to ma nastavene inak doma a vedela som, ze po nom nik nebude kricat ale upozornia ho. U nas do
a sa napriklad obcas moze hrat s ovladanim na svetlo 😁 Je to jeho telefon! To vsak neznamena, ze to bude robit na navsteve.
Minule sme boli 3 dni u kamosky na navsteve. Tiez som jej pivedaa, nech ho pokojne upozorni, jed jej nieco nebude pasovat.
Za mna je normalne, ze sa clovek ozve. Pri omrvinkach na posteli idem vyskocit z koze napriklad. Par krat savto stalo mne, bola som chora a jedla som tam chleba. Namrvila a nevsimla si, hruza des! A skakat po gauci - nehrozi! Padne blbo, zlomi ruku, rozbije si hlavu ci dolame gauc. A preco? Jedava sa pri stole. Jednej kamosku som dokonca poprosila, nech pride len s tym mensim synom, starsi bol ako z divich vajec, ja tehotna. Vzala to uplne normalne, kedze vie aky je a aj v skole sa stazuju. Inak je zlaty vonku.
Takze urcite veci ako bordel z hraciek je upne ok, ale ja nevidim dovod chidit s keksom do spalne a posteli...
Keďže mám sama tri deti a doma väčšinu času bordel, keďže nemám čas na jeho stále upratovanie, detské návštevy mi nevadia.. či je bordel od mojich detí, alebo od detí kamošov, je úplne jedno.. 🤪
Alebo inak povedané.. nejako sa mi nechce rozčuľovať sa nad nepodstatnými vecami..
U nas neriesim hracky, ked su vsade a hraju sa.. aj natrusia, ale nie narocky (to je normalne). Nedovolim skakat po gauci, ani ist do spalne, taktiez moje deti si to nedovolia u niekoho. Sme nauceni, ked ideme od niekoho hracky poupratovat a potom ideme domov a takisto to robia aj navstevy u nas..
Asi musis narobit krik, potom k vam nepridu. Zjavne maju ine vychovne metody a aj doma im skacu cez hlavu.
Ked sa krivo pozru, no nech, kazda domácnosť je ina a ak niekam idem, tak sa snazim aspon trochu vlastne dieta krotiť
@zuzanka.zuzu neviem či to tu už zaznelo ale my bývame na Kysuciach a keksy sa krušia aj u nás 😃😃
Jedia tam kde im ti polozim a dalej ich s jedlom nepustim..moj dom moje pravidla.. v detske izbe je vybuch ale to mi nevadi su to len hracky.do spalne zatvorim a nepustim tam nemaju co robit...
Ja napríklad nemám problém upozorniť deti mojich kamaratiek. Naposledy keď bol u nás manželov kamarát a jeho dcéra si utrela ruky od čokolády do gauča tak som myslela že asi skolabujem. Normálne som ju na to upozornila, že toto sa u nás nerobí a ani doma to nesmie robiť (6 ročné dievča by to malo ovládať ) To, že skáču po gauči, dokážem tolerovať ale teda špinavé ruky a nosenie jedla po celom doma nie! Ja mam v tomto výchované dieťa, aj keď začiatky boli ťažké ale dnes už vie, že keď nieco chyti do rúk tak sa ide umyť a upozorňuje aj ostatné deti. Maly aj keď natrusi chrumky prinesie vysávač a spolu to upraceme.
@basska_b práve tiež si myslím, že to za tu radosť stojí. Preto to sem tam radšej vydržím, lenže som z toho potom mimo. Nie z deti, skôr z rodičov, že ich neupozornia a že je to pre nich normálne. Ja viem, že z toho vyrastu a nebudú skákať po posteli navždy, ale mohli by ich učiť čo sa na návšteve patrí a čo nie.
Mrzí ma to hlavne preto, že inak by sme sa navštevovali oveľa častejšie. Mám kamarátku s deťmi, ktoré nikdy takto nevystrajaju a deti sú veľmi zlaté a slušne, ibaže bývajú na druhom konci slovenska. Takže sa stretávame 3-4x ročne tak, že u seba aj prespime. A to sú vždy krásne, pokojne chvíle, kedy si aj v kľude vypijeme kavu a porozprávame.
Nemyslím si, že som ja nejak zle nastavená. To isté šesťročné deti. Sú to moji synovci a napriek tomu sa vždy opýtajú, či sa môžu ísť hrať do spálne, a pod. To, že po sebe upratajú ani nehovorím, ale to ani nežiadam, len je to od nich veľmi milé.
Mame neštandardný byť s obrovskou spálňou kde je veľa miesta na hranie, preto to tam deti láka. Dá sa behať okolo postele a tak.
@drobcek17 👍
@svetlonos vidíš, ty si to nechala tak, lebo to neboli tvoje kvetu ak správne rozumiem? Nechala si to na kamoškineho manžela? Ja si zas myslím, že si mu to mala .zakázať. Ja by som hneď moje dieťa upozornila, nech by to bolo kdekoľvek, že sa kvety z vázy nesmú trhať a nebude to robiť. Išlo o výchovný princíp, nie o to, či sú to moje kvety a ani o to kto ho stráži. Keby som bola tam a videla by som to, určite by som mu to nedovolila.
Som rada že nie som sama kto to tak isto prežíva 😇
@janjatu toto máš super zariadené. Staršia občas už tiež napomina

Veď nemusíš hneď kričať, iba ich upozorni, napr. že u nás sa na gauči neskáče a trvaj na tom. Tiež ponúkni alternatívu, ako sa môžu hrať.