icon

Ako zvládate detské návštevy?

22. jún 2023

Len ma zaujíma, či ten výbuch je u každého rovnaký? Ja som kvôli tomu tie návštevy veľmi obmedzila a stretávame sa len vonku, ale keď k tomu dôjde, tak potom len rozmýšľam, či je toto normálne?
Tie deti mám inak rada, aj ich rodičov, aj naše deti sú super kamoši, ale po každej návšteve si poviem naposledy.
Príklad: skákanie po gauči, chodenie po celom byte, krušenie keksov a jedenie všade, a pod.

Strana
z4
ivec16
26. jún 2023

normalne si mozes povedat co mozu a co nie, podla mna na teba nikto krivo pozerat nebude… mne vobec nevadi ak moje dieta niekto iny upozorni ak je to opravnene, nemam najmensi problem… ja napriklad spalnu zatvaram (nezamykam ale poviem ze tam sa nechodi, synovi kazě si deti usmernovat vo svojej izbe, lebo su to jeho hracky a ked neda pozor a nieco sa pokazi je to dan za navstevu a ze musi davat si on pozor a ukazovat ako sa s cik mozu hrat) ak su hracky na ktorych mi zalezi a nechcem aby sa sa s nimi hrali dam ich bokom… raz za cas chce mat syn navstevu, nie je to casto… takze to nejak zvladam zatial

0_0
26. jún 2023

Čo ja viem..
Sú to deti.
Keď k nám príde návšteva, tak vôbec neriešim takéto banality. Keď sa bavia, tak mám radosť, že tu nesedia ofučané a unudené. Tam kde nechcem, aby nechodili, tak tam zavriem dvere a hotovo. A ten neporiadok po nich je značný, ale je to len neporiadok, to sa uprace. Nerobím si zbytočne stres z návštev, na návšteve sa má človek cítiť uvoľnene, teda aspoň ja si prajem, aby sa tak každý u nás cítil.
Uvoľni sa aj ty. 🙂

valeria_h
26. jún 2023

@0_0 No ak Ti tie deti budú ničiť veci vo vyššej hodnote, tak budeš inak hovoriť.

lalinkapalinka
26. jún 2023

Ak niekomu vraví niečo tanec svätého víta tak vie aké je to mat besne deti ktorým nechcú uznať diagnózu lebo sú nahrane. My sme sa tu zišli tri rodiny naraz a keď nadávame na naše zlatíčka neurazí sa žiaden z nás, lebo to je vážne na psychiatriu. A potom keď sme vydochnuti všetci tak sa tvárime že deti nie sú doma aby sa náhodou nestretli 😀😀😀😀

eila88
26. jún 2023

Ja mám 3 chlapcov a nebojím sa s nimi ísť niekam na návštevu. Vždy ich chvália ze akí su slušní. Ale ak niekde sme, ja dohliadam na to čo smú, nesmú, kde môžu kde nie, čo robia.
Spálňu ja zatváram už preventívne aj pred dospelackymi návštevami, po tom ako som načapala svokra počas
oslavy ako nam chodí po spálni. Mňa rodičia učili ze to je ich izba, samozrejme som tam ja mohla ísť, ale nie kamaráti.

basska_b
26. jún 2023

Fuha, tak u nas doma bolo fakt vela navstev, ale chvalabohu, vsetci rodicia si na svoje deti dohliadali aj ich upozornili, ked bolo treba... takze asi je to fakt o ludoch, ak by mi.dakto spravil rozvrat a znicil veci, uz by som.ho nepozvala...

euka210
26. jún 2023

Ano, u nas je vybuch a hracky povyberane po celom dome, nasi vedia, ze kamosi ci bratranci do spalne nie, inak mozu vsade. Behaju po schodoch, skacu, tancuju...pokial nie su az prilis hlucni tak neriesim. Po cca 7rokoch (3 deti) uz im konecne nemusim byt za zadkami a som rada ze sa sami pohraju a my dospeli mozme konecne v klude pokecat 😎 ...ale je sa v kuchyni, max.obyvacka nieco sladke, slane.

taily30
26. jún 2023

Ja som bola vychovana generaciou, kedy spomenute veci neboli dovolene. A ani ja ich nedovolim. Dieta sa nemusi spravat ako opica na navsteve. Je to odraz rodicov. Ked ideme niekam my, nedovolim take spravanie na navsteve a to iste Ked u nas. Ked chce lozit a skakat, nech idu na ihrisko. Ale zase je to rodic co si ma usmernit dieta.
Mozno Ked oslovis rodica slusne nech si spravia poriadky.
A co sa trusenia tyka, je sa za stolom na taniery...mozu sa ti mravce nastahovat. Urcite nie jest kade tade.
Nastastie mam kamaratky, ktore vychovavaju svoje deti k slusnemu spravaniu

lemoncheesecake
26. jún 2023

@compra 🤣 aj u nas tak, ked pridu deti vzdy skoncia na posteli velmi lubia po nej skakat na nasej sa da tak neriesim. Kolkokrat aj rodicia tam skoncia a rozpravame sa vsetci nakope v spalni 🤣 aj kamoska uz u nas xkrat takto zaspala na posteli kym sa deti hrali 🤷🏻‍♀️ neriesim je mi to jedno ked odidu za hodinu popracem vsetok bordel a vybavene. Akurat ked ideme rovno z ihriska ku nam a maju piesok v topankach a ponozkach tak im vyprasime nohy a kolkrat aj umyjeme rychlo vo vani aby sa to neroznasalo a to je jedine opatrenie ktore aplikujeme u nas doma a aj u nich ked prideme my k nim. Moja mama nam takto ako detom zakazovala detske navstevy a vseobecne vsetky navstevy kazdeho tak ja si to teraz uzivam 🤣

inaemre
26. jún 2023

U nas su skoro kazdy den detske navstevy. Vacsinou okolo 5-6 deti naraz, na dvore aj 9 ked sa pridaju susedia.
Nikto neskace po gauci. To sa u nas nerobi. Existuju urcite pravidla ktore sa u nas musia dodrziavat. Jeme a pijeme pri stole alebo na trave. Vsetky deti to respektuju. (Ved od 2 do 6 rokov).
Samozrejme ze ked odidu tak je vsade vybuch. Ale to su len hracky ktore upracem do boxov, alebo pohare a taniere, kedze sa vacsinou u nas aj naveceraju a domov idu uz az na spanok. Vonku stan, sedacie vaky, vodna draha...na to mam vo lu tiez Box kam to ide.
Ja dam svoje stastne deti spat a rychlo upracem. Mam to za 15 minut hotovo.....

sulavikova
26. jún 2023

Detské návštevy spolužiakov môjho syna sú ok. Decká sa bavia. Večer kľudne rozložený gauč, pizza, youtube. Katastrofa je, keď prídu 2 sesternice s rodičmi- normálne uvažujem, že na niečom fičia a neuvedomujú si, že sú na návšteve. Vtedy mám, čo robiť, aby som nevyplieskala celú famíliu. Vreštia, ničia veci, 11 ročná koza si v kuchyni vysype na zem čipsy a to som ja za čudnú, keď ich pozametám a vyšmarím.

aktiz
26. jún 2023

Neznášam návštevy 😳

0_0
27. jún 2023

@valeria_h Ničiť? Doposiaľ nikto nič nezničil. Neviem síce s akými typmi osobnosťami máte tu česť. No deti, ktoré chodia k nám sú hravé a bláznivé, ale úmyselne nič neničia. Nie sú to delikventi, sú to deti. Nejaký rozbitý pohár ma nevyvedie z miery. Nechodia s nožnicami s ktorými strihajú záclony, ani nenatierajú gauč čokoládou.
No v každom prípade, ak ste tak silno naviazané na vašu domácnosť, aby tam bolo čisto a upratané, tak najlepšie je ani tam nebývať. :D
Tým nechcem nikoho uraziť.
Ale keby som som mala prísť na návštevu, kde je nervózny hostiteľ z našej prítomnosti, tak by som tam viac ani nešla. Radšej by som sa s nimi stretla na neutrálnej pôde, kde sa budeme všetci cítiť v pohode alebo ich rada privítam u nás. 🙂
Samozrejme, nemám problém určovať smer aj detí, ktoré nie sú moje, keď sú nás doma, ale neokrikujem ich s každou blbosťou, skôr sa zameriavam na ich bezpečie.

valeria_h
27. jún 2023

@0_0 Ja som to nemyslela ako útok na Teba, ak to tak vyznelo tak sa ospravedlňujem. Je mi jasné, že občas sa rozbije nejaký pohár, tanier, jedlo na zemi a tak, občas nejaká dekorácia, ktorá deti zaujme atď. To sú také akceptovateľné straty. Ale napríklad moja švagriná má dieťa a ten nám narobil škody v hodnote stoviek eur. A to je už ničenie, to neakceptujem. A aby som malého strážila a musela krotiť, tak to nie. Robila som oslavu pre môjho manžela, boli tam balóny, dekorácie, proste taká výzdoba, nechala som švagrinú samu s malým u nás, ja som išla pre tortu a zákusky a keď som sa vrátila tak doničené, som sa normálne rozplakala. Tak som to myslela.

inaemre
27. jún 2023

@valeria_h nerozumiem o akom niceni tu pises. Mame gauc za 3.000€, stol a stolicky za neviem kolko ani....skelene posuvne dvere medzi chodbou a obyvackou. Cely dom zariadeny kvalitne a nie lacno.
Ale naco by mi ten dom bol keby bol prazdny a smutny? Ja sa tesim ked je u nas kopec deti a vzdy sa k nam radi vracaju. 🙂
Ak sa sem tam rozbije nejaky pohar tak sa nezblaznim, u willeroy sa daju osobitne dokupit 😉

valeria_h
27. jún 2023

@inaemre Tak napríklad nám nožnicami zničil krásny gauč a tak. A nestál pár eur 🙂 Komodu krásnu na zákazku urobenú pokreslil, zničil lak atď, no a mne rupli nervy a takýchto ničiteľov u seba nechcem.

inaemre
27. jún 2023

@valeria_h tak takito k nam nastastie nechodia. Nepoznam take deti, resp. sa moje deti s takymi nekamaratia. Ak niekto taky pride tak sup s nim do zahrady 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
valeria_h
27. jún 2023

@elizabet173 Vedela, ale vieš ako, nechcela som stále sekirovať malého a tie zničené veci napríklad ten gauč, tak to bol vtedy doma len manžel, ja som bola v práci. Keď som prišla domov, s hrôzou som pozerala, lenže manžel je na sestru naviazaný a pre pokoj so sestrou to trpel. Až ja som jej povedala, že takto nech sa hrá doma. A bol koniec dobrým vzťahom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4