icon

Ako zvládate detské návštevy?

22. jún 2023

Len ma zaujíma, či ten výbuch je u každého rovnaký? Ja som kvôli tomu tie návštevy veľmi obmedzila a stretávame sa len vonku, ale keď k tomu dôjde, tak potom len rozmýšľam, či je toto normálne?
Tie deti mám inak rada, aj ich rodičov, aj naše deti sú super kamoši, ale po každej návšteve si poviem naposledy.
Príklad: skákanie po gauči, chodenie po celom byte, krušenie keksov a jedenie všade, a pod.

Strana
z4
vamajka
22. jún 2023

Robia len to co dovolis

henka123123
22. jún 2023

Zalwzi ako si ty nadstavena.ked ti ro vadi..nadstav pravidla si...ja osobne neriesim.mne ked dojde navsteva s deckama neh sa hraju jedia atd behaju je mi jedno..jedine xo nedovolim vyberanie veci zo skrin a inak neriesim bordel..neh sa zahraju my sa uvolnimena dalsi den upracen.zas nexhodia denne...a aj keby.mne to nevadi..ak mi daco vadi hned poviem a hotovo a kludne aj dieta aj ked neni moje upozornim

zuzanka.zuzu
22. jún 2023

krusenie keksov? to je z akého narecia?
čo sa týka návštev tak som ich nikdy nechápala keď k nám niekto prišiel, ja som nerada nikam chodila a už ako decko som sa tešila že vo svojej domácnosti toto zatrhnem. stalo sa 😀 a som prekvapená že si necháš skákať po gauči, toto neexistuje, takéto som ešte nepočula ani od ľudí ktorí teda razia obľubu návštev... keksy by ma veru trápili menej. tie deti ani neokriknes? oni ťa neposlúchnu? no pratali by sa domov aj s rodičmi

autor
22. jún 2023

Lenže mne je blbo upozorňovať dieta keď tam ma rodičov. Aj veci vyťahovali zo skríň. Keď mi už liezli do postele v spálni tak to som už zakročila a aj to na mňa trochu krivo pozerali. To je také nepríjemné. Na jednej strane chcem, aby sa naše deti hrali, ale potom je to naozaj práca na dva dni.

zuzanka.zuzu
22. jún 2023

krivo pozerali deti či rodičia? lebo by si vypočuli všetci 😉
a tým rodičom nie je blbo?

autor
22. jún 2023

@zuzanka.zuzu ja tiež nerada chodím na návštevy. Práve preto, že ma som z toho v strese, aby niečo moje deti neurobili také, čo mne samej doma vadí. Preto chodíme minimálne. Takže nie som divná ak tie návštevy úplne zatrhnem?
Okriknem, keď je to už fakt zlé, ale väčšinou si hryziem do jazyka. Prídu raz za čas a ešte budem po nich kričať?

autor
22. jún 2023

@zuzanka.zuzu veď to! Že asi nie!

sima1415
22. jún 2023

Toto som nedávno aj ja riešila , chalan robil zle , sácal a búchal ostatných tak som mu normálne ako svojim vysvetlila že sa to nesmie na čo sa jeho matka urazila že čo si to dovoľujem a odvtedy máme od nich pokoj 🤣 každopádne pokiaľ si rodičia nevedia deti usmerniť je tvoje právo ich upozorniť ak je to nad mieru - keksíky by som neriešila ale pri skákaní na gauči by si mohli ublížiť čo je už nad mieru . Ak nechceš aby niekam išli stačí zamknúť ak chceš aby jedli na jednom mieste tak im to buď vysvetlí alebo z toho urob hru a pod

compra
22. jún 2023

Ja som v tomto asi divna, mne to nevadi. Neviem preco, ale vsetky detske navstevy skoncia u nas v posteli. Pustaju si ten airpod alebo ako sa to vola. Tancuju. Bavia sa. Stastne dieta, stastna mama. Musa si po sebe ale upratat. Skakanie po gauci je bezny standard. To vobec neriesim uz.

januska12323
22. jún 2023

Máš ich rada a nevieš im vysvetliť čo sa u vás nerobí? Zazerali asi preto, že si dlho bola ticho tak si mysleli, že ti to nevadí a zrazu vykríkneš. U nás sa na gauči sedí, skákať môžeš na trampolíne. U nás sa je len v kuchyni. Atď.

basska_b
22. jún 2023

Nuz, mas latku tak vysoko, ze detske navstevy u vas su nemozne a osobne by som ani nechcela byt u teba na navsteve, lebo tiez by som bola v strese, ze aby deti cosi neurobili , co tebe vadi. Ja robim velke navstevy, lebo mame dom a kamosky len byty. Kamosky si chvalia. Ano, je s tym robota, aj s pripravou, aj s upratanim namrvenych keksov a pod, ale mne to proste za tu radost deti a dospelych stoji...

cyberk
23. jún 2023

Mne tiez vadia nevychovane deti, trusit kade tade, skakat po gauci/posteli nehrozi u nas, ale ja sa zas nebojim ozvat, ked vidim, ze rodicia na to kaslu :D jedno dieta dokonca u nas bilo kocura lebo ho mama ocividne nenaucila ako sa spravat k zvieratam, no smutne… nastastie vela detskych navstev dopada na 1tku tak uz ten stres, co vse znicia nemavam 😅

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
belllinka
23. jún 2023

@zuzanka.zuzu no asi nie je od Žiliny, to by bolo “krušenie dobošiek” a nie keksov 😁 To len tak na odľahčenie… 😀

panelacikova
23. jún 2023

mala som takú raz. deti inak vychované, ale zvyknuté na to, že mama dala chrumku, keksík alebo hocičo do ruky a s tým sa ide do izby, na posteľ, do kúpeľne, všade... moja dcéra bola zvyknutá ako dieťa jedávať len pri stole. veci, ktoré sa "drobili" a robili neporiadok, som jej do ruky vložila pri stole alebo keď sme boli von. a raz teda prišla suseda s 2 menšími deťmi (vtedy okolo 5 a 3). prišli na 30 minút. zo slušnosti som ponúkla voľačo na stôl... po ich odchode som vysávala malý byt hodinu (pretože to bolo vážne VŠADE - zem, pod posteľou, na posteli - máme malý byt, takže sa deti hrali aj na takej väčšej posteli)... no konečná. nikdy viac som ju tu už nevolala. deti prišli ešte asi raz, keď ma poprosila o postráženie na hodinku, ale poprosila som ju, aby prišli najedené, lebo že momentálne nemám doma nič rýchle pod zub. tak sa zariadila, priniesla ich sýte.
mne to akože vadí. ja som dosť čistotný typ. nájde sa u mňa všeličo na zemi, nevysávam denne, ale omrvinky pod nohami alebo v posteli neznesiem. alebo piesok... u nich bolo pomaly ako na sahare. z pieskoviska to vedeli rozniesť do celého bytu. necítila som sa tam veľmi príjemne, podotknem. inak detičky vychované v ostatných smeroch, ale to jedenie a piesok....

fineta
23. jún 2023

Nabudúce priprav puding, nakrájaj ovocie..... Z toho nenamrvia. 😁 Vyberanie veci zo skríň je už extrém, môžeš požiadať, aby sa hrali hocikde okrem spálne. 🤷‍♀️

puklica13
23. jún 2023

U mna nikdy ziadne deti neskakali po gauci, ani nelietali s jedlom po celom dome, mohli rodicia pozerat krivo(niektori aj pozerali😁), ako chceli...moj dom,moje pravidla...mam 3synov, furt u nas niekto bol ked boli mali...

sono2
23. jún 2023

Áno. Je to trošku výzva mat detské návštevy poznám.

petamich
23. jún 2023

do skrin mi nelozia, rodicia by ich upozornili (aspon takych kamaratov mam ja), bordel, hracky vsade a omrvinky mi nevadia, skakat po gauci nemozu (opat rodicia by ich upozornili, rovnako ako ja svojho)

cervenaruza123
23. jún 2023

Tak zavisi ake deti a aki rodicia. S niektorymi je fakt lepsie sa stretavat niekde vonku. Zase poznam aj rodicov, co dieta sa hlasnejsie nadychne a ho okriknu, nech ticho sedi a nevystraja, tak take ani neporiadok nestihne spravit.
A zavisi aj ake byvanie. Ako mala som byvala v dome, to sme po vonku behali, po chodbach, po schodoch, v detskych izbach sme hracky rozhadzali. Raz dvakrat sme rozhadzali aj ine veci a nam jasne povedali, ze to nemozme. A teraz napriklad byvame v byte, tak to je uplne ina situacia, deti sa tu nemaju ani kde vybehat, vsade je nieco polozene kvoli malym priestorom, tak aj pri hrani vzdy na nieco natrafia, co rozhadzu navyse. Tu mi urobia vzdy vacsi neporiadok ako napriklad ked prideme k mojim rodicom do domu. A hraju sa tam zhruba rovnako, tie iste deti, ale jednoducho vacsi priestor, menej veci poruke na rozhadzovanie. Takze bez vycitiek sa s detmi stretavame hlavne niekde vonku, lebo vlastne aj pre tie deti je to vacsinou zabavnejsie.

marianarem
23. jún 2023

Normalne ich upozornuj a zakric. Podla mna dieta nemusia upozornovat len rodicia. Ved prichadzaju do kontaku s celym svetom a je normalne, ze s nimi vstupi do interakcie aj iny clovek. Ja kludne upozornim aj cudzie deti, ak robia nieco, co vadi mne. A takisto kludne moze aj mojho maleho niekto upozornit, ak prekracuje jeho hranice. Aj sa to uz stalo, ze napr. mne nieco prislo ok, ale inemu cloveku to vadi a napomenul mi maleho. Ja to beriem.

lauriik
23. jún 2023

Ja najradsej volam takych ludi, co poznam ich deti a viem, ze mi nezburaju dom 🤦🏼‍♀️ Bohuzial, ja som strasne hakliva na nase veci takze by som neprezila kedby mi decka skacu po gauci napr. Ked mala dcera u nas taku nevychovanu kamosku tak som ju normalne vkuse okrikovala. A jej argumenty, ze ona to doma moze tak jej hovorim, ze nech teda ide domov 🤷🏼‍♀️ Akoze otras niektore deti co stvaraju.
Take veci ako roztrusene jedlo alebo rozhadzane hracky neriesim. Ale ked uz nieco vyslovene nicia alebo ublizuju si tak zakrocim.

sense
23. jún 2023

Mne je jedno ci moje dieťa ci cudzie dieťa, pravidlá platia pre všetkých. Žiadne skákanie po posteli a po gauči. Nech sa páči vonku je trampolína. S jedlom sa nebeha. Áno priznávam o 2 známosti som prišla ale úplne to nevadilo ani dcére a už vôbec nie mne. Ostatné známe a kamarátky majú viac menej rovnaké pravidlá. Môj dom moje pravidla

ajko2011
23. jún 2023

Práve preto k nám nechodí manželov brat s deťmi lebo tie deti sú besné ako z divých vajec. A to doslova...stretávame sa len na svokrinej chate. Nemám chuť po nich upratovať celý deň byt.
Deti milujem, sama mám 2, ale to čo oni robia...🤦

maryetta
23. jún 2023

Mame casto navstevy. Ak pridu aj deti to sa zatvoria so detskej izby. A tam si mozu robit co chcu. S tym ze ked odchadzaju pekne upratat 😂
Do spalne este nikto nesiel.
A ani po gauci neskakali. Ak by aj tak hned upozornim ze sa to nema.
Omrvinky sa rychlo daju povysavat. Co vlastne aj deti pridu povedat ak sa nieco vysype a hned sa to aj uprace.

dominikamacakova
23. jún 2023

Zatrhnúť návštevy a sociálny kontakt kvôli "bordelu"? Treba určiť hranice hneď na začiatku. Príklad, bola u mňa kamoška s malým a my takto keď je sucho chodíme hore dole obutý a jej malý mi išiel skákať v tých topánkach na posteľ tak som mu povedala nech sa vyzuje. Inak sú ešte malý a môžu skákať, mne to nevadí. Na gauči nemôžu skákať lebo sa bojím, že spadnú. Včera som bola na návšteve s mojimi deťmi u sesternice a tie dve hodiny boli len určovania hraníc lebo to bola prvá návšteva v jej dome. Takže žiadne skákanie, žiadne topánky dnu, chytanie dekorácií, behanie po izbách atď. Však treba normálne nastaviť hranice, deti skúšajú čo si môžu dovoliť. Keď sme u starkej tak si musia upratať po sebe hračky, nemôžu chytať žiadny porcelán atď. A ani trúsiť keksy, hrať sa s jedlom na stole 😀

dominikamacakova
23. jún 2023

@marianarem súhlasím... Človek nič nepovie a potom sa ide sťažovať na modrý koník 🤔🤌

deti95060810
23. jún 2023

skákanie po gauči.... si pamätám keď sme bývali ešte u rodičov prišla švagriná s deťmi a aj svokrovci...
deti skákali po gauči, môj otec ich upozornil a svokra to ospr. tým že deti sa nudia - preto to robia... a ďálej nechali deti skákať po gauči. a ako bonus boli rozbité vínové poháriky.... no lebo deti sa nudia. 🙄😨

dankabetka
23. jún 2023

ahoj, ako uz zienky napisali u nas je to podobne. Po gauci neskacu ani moje deti, nieto este cudzie, jedlo sa podava vyhradne v kuchyni...tam je podlaha, vsade inde mam koberce. V izbe mozu moje aj cudzie deti jest maximalne susienky a nejake tycinky, skratka co sa da povysavat, moji vobec niesu zvyknuty roznasat jedlo po byte...skratka na to je kuchyna, aj pit ( pre deti) sa u nas podava len v kuchyni, .... a veci zo skrine...neexistuje aby niekto cudzi mi otvaral skrine, po navsteve trvam sa ulozeni hraciek....aspon zhruba( a to nie pre mna, ale pre moje deti... aby nemuseli robit poriadok po navsteve sami, lebo ja neporiadok neukladam...rovno vyhadzujem co nema svoje miesto vecer)...asi sa tomu tazko veri, ale napriek tomu sa k nam deti chodia hrat radi, a dokonca nemam problem zobrat k nam deti aj bez rodicov a vzdy to funguje. 😉 deti maju momentalne 4 a 7 rokov, robim to tak od zaciatku, priznam sa ...niesom upratovacia cata a nebavi ma doma len upratovat. 😉

Strana
z4