Ako zvládnuť finančné problémy vo vzťahu?
Skúsim to stručne. S priateľom sme spolu niečo cez dva roky. Čakáme dieťa. Som na rizikovom. Mám niečo odpracované takže poberám PN a tehotenské. Jedno dieťa už mám z predošlého vzťahu. Som snažia, pracovitá, ňou priateľovi od začiatku finančne pomáham. Ma obdobia kedy chvíľu pracuje napr tri mesiace a potom si hľadá prácu pol roka. Vzala som ho bývať k sebe do prenájmu. Ale keďže sa nejako nevie uplatniť, tak sú financie na mne. Za tých pár mesiacov v spoločnej domácnosti sme sa zadlžili úvermi lebo proste peniažky neboli, ja som dúfala že keď vraví že o chvíľu bude mať super platenú prácu a všetko bude platiť, tak že bude to tak. Lenže nejak sa do práce nehrnie. Mám už naozaj pocit že sa mu nechce pracovať a spolieha sa na nejaký zázrak. Dohodli sme sa aj keď sme nechceli že pôjde do zahraničia zarobiť a vyrovnať dlhy. Termín sa blíži. Ale bojím sa že sa znovu nebudem môcť spoľahnúť a že sa bude termín odkladať a ja budem počúvať ďalšie rozprávky a ja to už nezvládam. Dlhy sú na moje meno. Vie že sa s ním rozidem keď do zahraničia nepôjde
Bohužiaľ. Bojím sa že úplne zle dopadneme pretože dlhy sú na mne a ja nebudem mať s dvoma deťmi z čoho vyžiť ani vyplatiť veci nájom a neviem kde skončíme.
Som veľmi hlúpa že som si toto naložila na plecia. Boli dni keď som brala úver lebo sme vôbec nemali peniažky. Postupne sa to nabalili do vysokých súm. Nemá mi kto pomôcť pomôcť.
Caka na zazrak. A ty s nim 🙈 neviem kto je na tom horsie. To je slucka na krku.
@anonym_b782d0 je to pravda čo píšem. Dlho som sa odhodlala tu napísať presne preto že je to silná káva.
Priateľ je ku mne naozaj mily dobrý. Preto ma to celé trápi ešte viac. Rodičia sú mimo mesto v malinkom byte. Nemám tam kde byť.
@anonym_autor Ahoj autorka, vies preco je k tebe mily a dobry? Uz vies preco? Lebo ho väcsinu roka zivis, tak nema dovod na teba vyskakovat! Bodaj by si to este nevazil a teba zhadzoval, ked mu vsetko platis🙄🤦♀️ Toto nemyslis vazne! To dieta sa pritrafilo, ci ste normalne chceli dieta? Kde ste mali ochranu? Antiku/kondom/teliesko, cokolvek? V zasuvke, alebo ani to nie? Ako si rozmyslala nad svojim dietatom, ktore uz mas s uvermi a dlhmi na krku? Kolko mas preboha rokov? 18nast? Ty mas vedla seba vedome vyzieraca a slubotechnu! Zalepi ti na 3mesiace oci nejakou pracou, aby sa nepovedalo a dalsieho pol roka fnuka,ze on si vo svojej oblasti nemoze najst? A co tak aby isiel pracovat aj keby do obchodu, kamkolvek? Ved on je totalne nezodpovedny chuj, ktory sa necha vydrziavat! Si normalna? Jasne, ze ti oci ostali pre plac! A praveze si predtym mala taku zlu skusenost s predoslym partnerom, tak si pre svoje dieta aj pre seba mala chciet viac a nie sa "predat" jeho hranou milotou, lebo ty mu vsetko platis. Prepac, ale nemam viac slov, o to viac,ze sa nemas ani na koho obratit, kto by ti aspon ciastocne pomohol....Si dospela, svojpravna, OP mas, dieta uz jedno mas, tak mas vediet ako sa zodpovedne staviat aj voci dietatu a nie rozmyzlat len pipkou dole...
@anonym_autor príživníka odrezať od tvojich peňazí a sám odíde ak bude hladný, alebo sa ho zbaviť, dieťa na adopciu alebo anonymný pôrod a ty do práce aby si mohla splácať pôžičky
Nečítala som celú diskusiu,ale áno,si hlúpa..A najviac mi je ľúto tvojich detí,ešte nezabudni napísať,že o dieťa ste sa dlho snažili,tak to už bude úplný gól..Chlapa vyhodiť,dať si stanoviť výživné a keď nebude platiť,tak exekúcia,aj keď predpokladám,že mu nebudú mať ani čo zobrať..Ale hlavne,že je milý a rozumiete si,predpokladám,že aj zlatého vtáka má..Nezabudni si založiť nejakú zbierku,aby sa ti ľudia poskladali na tvoje pôžičky..
Dieťa chceli, a tešia sa...... Chápe to niekto? Lebo ja nie. 🤦🏻♀️
Nečítala som celú diskusiu,ale áno,si hlúpa..A najviac mi je ľúto tvojich detí,ešte nezabudni napísať,že o dieťa ste sa dlho snažili,tak to už bude úplný gól..Chlapa vyhodiť,dať si stanoviť výživné a keď nebude platiť,tak exekúcia,aj keď predpokladám,že mu nebudú mať ani čo zobrať..Ale hlavne,že je milý a rozumiete si,predpokladám,že aj zlatého vtáka má..Nezabudni si založiť nejakú zbierku,aby sa ti ľudia poskladali na tvoje pôžičky..
@lucylaw Tak autorka píše, že to dieťa obaja chceli 😅😅 Toto rozum neberie, jedno dieťa už má, k tomu pôžičky a dlhy, lenivého debila na krku, býva v podnájme a ona má tu odvahu urobiť si ďalšie dieťa. Autorka zrejme nebude veľmi intelektuálne zdatná
Dieťa chceli, a tešia sa...... Chápe to niekto? Lebo ja nie. 🤦🏻♀️
@bielasovicka Tak podľa všetkého ona veľmi chytra nebude, rozum sa jej okľukou vyhol. Ľúto mi je tých detí jedine
Hlavne, že je milý a dobrý, čo tam po streche nad hlavou. Ihneď ho vyhoď, choď sa poradiť čo s financiami a začni používať rozum ak tam nejaký je.
Ešte jedna vec, ak aj odíde do toho zahraničia, nemusí to nutne znamenať že ti bude peniaze aj reálne posielať. Buď ho máš do týždňa naspäť doma lebo by tam musel ozaj robiť, alebo ho už viac neuvidíš.
Ešte jedna vec, ak aj odíde do toho zahraničia, nemusí to nutne znamenať že ti bude peniaze aj reálne posielať. Buď ho máš do týždňa naspäť doma lebo by tam musel ozaj robiť, alebo ho už viac neuvidíš.
@bomba36 Ked toto individuum odide do zahranicia, tak ja zjem kefu. To je len vyhovorka, aby autorka dala na chvilu pokoj.
@really8 kiežby to nebola pravda. Mohla som si kľudne žiť. Dieťa sme chceli a tešíme sa ale žiť sa nedá zo vzduchu. Stále ma ubezpečuje že bude dobre. Prestávam tomu veriť.
@anonym_autor ty si chcela dieta s chlapom, ktory nepracuje? A to si vtedy neuvazovala, kto vas Bude zivit? A tebe je dobre a takym lenivcom? Mne by sa lenivy chlap hnusil…
Je mi to veľmi ľúto lebo je mi s ním dobre. Je pre mňa super rozumieme si. Lenže ťahá ma to celé dolu. Bojím sa že nesplní to zahraničie
Som v treťom trimestri a som z toho nevyspata vystresovaná vyčerpaná.
@anonym_autor och boze zena… je mi to luto, fakt aj teba aj deti
Nech je tvoj pripad vystrahou pre vsetky zeny
@anonym_autor otecko roka este moze zostat doma s detmi a po 6.tyzdnoch od porodu mozes ist pracovat ty. Zivis ho uz dva roky, tak teraz budes zivit jeho a vase dieta. Ked nie su „peniazky“ a clovek zije z pozicky do pozicky, nemal by produkovat dalsich ludi.
@anonym_autor otecko roka este moze zostat doma s detmi a po 6.tyzdnoch od porodu mozes ist pracovat ty. Zivis ho uz dva roky, tak teraz budes zivit jeho a vase dieta. Ked nie su „peniazky“ a clovek zije z pozicky do pozicky, nemal by produkovat dalsich ludi.
@rivini nie nie povedala som že nepôjdem do práce ale viem ako to myslíš. Toho sa aj sama obávam že to bude hroziť. Na drzovku.
@bomba36 bojom sa že keď naozaj pôjde tak že či tam vydrží. Neviem ani či vôbec pôjde ako som tu už čítala. Ale dala som termín o niekoľko dní že buď zahraničie alebo odchod niekam preč. To čakanie teraz je hrozné. Poriadne nespím v noci.
@bomba36 bojom sa že keď naozaj pôjde tak že či tam vydrží. Neviem ani či vôbec pôjde ako som tu už čítala. Ale dala som termín o niekoľko dní že buď zahraničie alebo odchod niekam preč. To čakanie teraz je hrozné. Poriadne nespím v noci.
@anonym_autor Ak okamžite nezačne hocikde pracovať, tak prvé dieťa k otcovi, druhé do pestunskej starostlivosti a ty do práce a splácať dlhy. A preboha, pouč sa z toho! Keď sa trocha postavíš na nohy, môžeš si deti opat vziať k sebe.
@anonym_autor ja by som sa s ním rozišla s tym,ze svoje dlhy si bude platiť,aj výživné samozrejme na bábätko.Ked si tak veľmi rozumiete,dala by som mu ultimátum, aby odišiel a keď bude mat dôkaz,ze sa zmenil,ze ma riadnu prácu, uvedomí si,ze musí byť zodpovedný tak možno by som s nim zostala,kedze bude otcom .Je to ťažká situácia,ale musís to ty začat riešiť,aby ste sa po pôrode nedostali na ulicu.
@rivini nie nie povedala som že nepôjdem do práce ale viem ako to myslíš. Toho sa aj sama obávam že to bude hroziť. Na drzovku.
@anonym_autor a v tom „zahranici“ si mu vybavila nejaku pracu? Ci kam chce o tych par dni ist? A dieta ste si naco robili? Ved si vedela, ze nepracuje…mne to hlava neberie toto
@really8 kiežby to nebola pravda. Mohla som si kľudne žiť. Dieťa sme chceli a tešíme sa ale žiť sa nedá zo vzduchu. Stále ma ubezpečuje že bude dobre. Prestávam tomu veriť.
@anonym_autor co to trepes? Ako kludne zit? Ved tebe sa nestalo ziadne nestastie. Ty si si vybrala toho chlapa, ty si sa rozhodla ze budes mat dalsie dieta. Sorry not sorry nelutujem ta ani trosku
@anonym_b782d0 je to pravda čo píšem. Dlho som sa odhodlala tu napísať presne preto že je to silná káva.
Priateľ je ku mne naozaj mily dobrý. Preto ma to celé trápi ešte viac. Rodičia sú mimo mesto v malinkom byte. Nemám tam kde byť.
@anonym_autor Jasné, že je k tebe dobrý, veď ťa vyciciava a tým dostal do dlhov. Lenivý a nezodpovedný je, uvedomuješ si to?
Pracu v zahranici si treba vopred vybavit. Uz to riesi?
Riešenia ktoré sa ti nebudú páčiť?
Dieťa dať na adopciu, muža vykopnúť z bytu a tebe osobný bankrot.
Good luck!
Riešenia ktoré sa ti nebudú páčiť?
Dieťa dať na adopciu, muža vykopnúť z bytu a tebe osobný bankrot.
Good luck!
@anonym_5d6749 uplne suhlasim. To bude najferovejsie k dietatu ktore uz je, a aj babatko bude mat ovela lepsiu sancu na dobry zivot. Aku by malo inac buducnost v tomto prostredi s vystresovanou zadlzenou mamou bez penazi?
Autorka, prepáč, ale jedna chyba pri vyberte partnera sa pritrafí, ale urobiť tu istú chybu opäť a zatiahnuť do toho 2 nevinné deti? Spamätaj sa a zamysli sa, aký život si tým deťom pripravila. Na teba kašľať, si dospelá, máš mať rozum. Ale tie deti si toto nevybrali a ani si to nezaslúžia.
Zostáva dúfať, že sa poučíš a nepribudne tretie dieťa s tretím neschopným partnerom.
@anonym_autor nechapem naco roztahujes nohy niekomu, kto ta ma v paži a nemáš uz s jedným deckom kde bývať a z coho zit. Preboha ty si z osady? No urcite uveríme tomu, ze si doteraz nebola schopná vyhodiť toho prizivnika a zrazu sa stane zázrak. Ďalšia co nema štipku sebahodnoty. Ze si čakala ci niekto neponúkne finančnú pomoc? To mi tak na tvoje odpovede sedí. V tehotenstve si na seba brat úvery, urob prosim láskavosť dieťaťu c. 2 a chod na anonymný porod nech ma to dieta aspon šancu na dobry život. Verim ze tych deti este budes mat habadej
@anonym_autor
Za tých pár mesiacov v spoločnej domácnosti sme sa zadlžili úvermi
Tam som skončila s čítaním.TY si sa zadĺžila! Kopnúť ho do riti včera bolo neskoro.NAČO si robíš decko s takým príživníkom???????????
Ako ti vôbec mohli dať úver,keď nepracuješ a on tiež nie.

neuveritelne! Po par mesiacoch si s lenivou hnidou urobis dieta, ked uz jedno mas a nemas kde byvat??? Ty si kde stala, ked rozdavali rozum? Ako ti tu uz niekto pisal-hnidu vyhodit, dieta na adopciu a ty si kup vibrator. Ty si fdalsia , co bude kazdemu chlapovi rodit.