Ako zvládnuť ignoráciu od manžela bez straty sebaúcty?
Ahoj, chcela by som sa spýtať. Tých , ktorí si tým prešli … ako ste zvládali ignoráciu od manžela. Už mi to robí pravidelne ak mu poviem na niečo nie. Naposledy to spravil pred 2 mesiacmi. Povedala som si že mu neukážem ako veľmi ma to ničí. Ale znova ma to zničilo . Trvalo to mesiac a pól (to ma opravil keď som mu povedala prečo to už mesiac robí ) … zničilo ma to tak veľmi, že sa to dostalo aj do mojej prace, kde som sa pred klientkou zosypala. Prestala som jesť, po práci som sa musela prechádzať aby som prišla domov za synom aspoň trošku v pohode. Bojím sa že sa jedného dňa zosypem tak veľmi, že ma už ani boh nedá dokopy.
Uprimne asi sa najdu aj zeny, ktore ti budu vediet poradit, pre mna by toto bolo neakceptovatelne, na co mi je chlap, ktory ma dokaze 1.5 mesiaca ignorovat? A ak si s nim preto, lebo je zivitel rodiny, tak sa tak treba nastavit a nic viac od neho neocakavaj.
V prvom rade by som ignorovala ja jeho, aby vedel aké to je. Ak to nepomôže, chystaj rozchod. Neviem, čo na ňom je, že si toto necháš.
preco mas pri sebe debila?
@misa216 ak mu o tom povieš a urobí to aj tak znovu, tak to nie je v poriadku. Bola som v podobnej situácii, reálne to trvalo asi 2 roky ale ja som to neriešila ani sa z toho nijak extra nerúcala, žila som si vlastný život (o deti sa staral ukážkovo), potom som mu jedného dňa po uvážení a našetrení dosť peňazí na nový štart povedala, že teda mám v pitchi a ak sa nejde zmeniť, rozvádzame sa, lebo odmietam ďalej žiť takýto život. Keby som vedela že to je také izi pizi, povedala by som mu to skôr 😅. Od toho dňa (prešli 3 roky) a on ma ani raz odvtedy neignoroval.
Lenže ja som šla do toho s vedomím, že to naozaj môže skončiť rozvodom (vlastne to som pripúšťala skôr ako to, že dáme vzťah dokopy). 🙂
Ex mi to robil a to, že je ex už asi napovedá ako som to riešila ale mebol to jediný dôvod k ukončeniu. No, nechcela som mať pri sebe mentálne nevyspelého človeka, ktorí sa uráža ako malé decko a nie je schopný komunikovať. Ja komunikáciu vo vzťahu beriem ako základ. Predstav si, že staviaš dom so zlým základom tak skôr či neakôr sa celý rozsype a rovnako aj vzťah.
manžel sa nezmení - je to jeho povaha a aj stratégia. takto budeš trpieť roky.
skús niečo na ukľudnenie - magnézium, a ak bude ozaj zlá situácia tak psychológ a psychiater. psych. ti predpíše nejaký oblbovák a AD.
má vôbec zmysel takto si ničiť zdravie kvôli jednému blbcovi? to idete kto z koho.
manžel sa nezmení - je to jeho povaha a aj stratégia. takto budeš trpieť roky.
skús niečo na ukľudnenie - magnézium, a ak bude ozaj zlá situácia tak psychológ a psychiater. psych. ti predpíše nejaký oblbovák a AD.
má vôbec zmysel takto si ničiť zdravie kvôli jednému blbcovi? to idete kto z koho.
@anonym_d05bf8 ona má ist k psychiatrovi?? Halooo, on má ísť po lekároch, lebo ju psychicky týra...
Žena načo si s ním?? Len nehovor, že je milý a úžasný blablabla ...
Preco sa s nim nerozvedies,toto je psychycke tyranie.On vie,ze si labilna a vyuziva to proti tebe.Nikto normalny by sa nezlozil z toho,ano srat to cloveka naserie,ale aby sa zlozil tak to nie.Skus pracovat na sebe,sustred sa len na seba.Nie ze nejest,nepit a byt depka.Ale ukazat mu,ze ti je to jedno,ze to ticho,konecne klud si uzivas.Drzim palce,nebud troska ale silna zena.
@anonym_d05bf8 ona má ist k psychiatrovi?? Halooo, on má ísť po lekároch, lebo ju psychicky týra...
Žena načo si s ním?? Len nehovor, že je milý a úžasný blablabla ...
@anonym_885d4d
a trpí snáď manžel? kto to celé nedáva? najskôr sa musí pozviechať autorka a až potom porozmýšľať s rozumom čo a ako ďalej. TY HALLLOOO.
@misa216 snazi sa trestat ta tichom a ignoraciou. Preco ? To nevieme. Neberie ta ako rovnocennu partnerku. Myslis, ze sa da vo vasom pripade hovorit o laske? Na to, aby si situaciu zvladla, sa musis vnutorne rozhodnut, ze sa ta jeho spravanie nijako nedotyka. To on ma problem spracovat tvoje odpovede. Nie je emocialne vyspely. Ak sa nedajboze, citis kvoli tomu menejcenne tak to stopni. Ty sama si urcujes vlastnu hodnotu. Skus sa na to pozriet s odstupom- taky muz je, tak sa chova, co s tym mozrm ja urobit. Je dost mozne, ze nevie milovat. Nie si male decko, aby ta trestal. Dospeli ludia, ak maju problem spolu diskutuju. Vo vztahu mas aj ty moznost sa rozhodnut. Nemusis iba slepo akceptovat jeho rozhodnutia.
@misa216 ak mu o tom povieš a urobí to aj tak znovu, tak to nie je v poriadku. Bola som v podobnej situácii, reálne to trvalo asi 2 roky ale ja som to neriešila ani sa z toho nijak extra nerúcala, žila som si vlastný život (o deti sa staral ukážkovo), potom som mu jedného dňa po uvážení a našetrení dosť peňazí na nový štart povedala, že teda mám v pitchi a ak sa nejde zmeniť, rozvádzame sa, lebo odmietam ďalej žiť takýto život. Keby som vedela že to je také izi pizi, povedala by som mu to skôr 😅. Od toho dňa (prešli 3 roky) a on ma ani raz odvtedy neignoroval.
Lenže ja som šla do toho s vedomím, že to naozaj môže skončiť rozvodom (vlastne to som pripúšťala skôr ako to, že dáme vzťah dokopy). 🙂
@anonym_fbe4c3 neviem možno by som sa ani ja z toho nerucala .. len mám to trošku komplikovanejšie . Žijeme v zahraničí, ja tu nemám nikoho, chodím len do prace a domov. Priateľoch mám len tých ktorí sa priatelia s manželom. Žiadna rodina. Pred rokom som to už naozaj chcela riešiť. No hneď ako to zistil začal volať asi právnikom, neviem. Ale volal predomnou, pýtal sa na kroky. Potom sa ku mne postavil a povedal že ak vezmem malého, môže ma obviniť z únosu . Vtedy som sa stiahla. Ale všetko vo mne kričí aby som vypadla.. je to proste komplikovane
Nemusíš s ním ostávať zo strachu. Máš prácu tak máš aj peniaze a môžeš si nájsť bývanie.
Nemusíš s ním ostávať zo strachu. Máš prácu tak máš aj peniaze a môžeš si nájsť bývanie.
@januska12323 Dievca, tebe pomoze presne to iste - co spravil on - informuj sa o svojich pravach u pravnika aj ty. Hoc aj tu, najdi si tu pravnicku skupinu, a spytaj sa vsetko co potrebujes... ano, je to tazka situacia, a s jeho pristupom manipulatorskym duplom, ale urcite sa da najst vychodisko.
To ta naozaj vie takto zdeptat ze ta ignoruje? Ignoruj ho aj ty, a vybavené.
Prečo si v takom vzťahu? To más nariadené súdom miesto vazenia a za trest?
@anonym_fbe4c3 neviem možno by som sa ani ja z toho nerucala .. len mám to trošku komplikovanejšie . Žijeme v zahraničí, ja tu nemám nikoho, chodím len do prace a domov. Priateľoch mám len tých ktorí sa priatelia s manželom. Žiadna rodina. Pred rokom som to už naozaj chcela riešiť. No hneď ako to zistil začal volať asi právnikom, neviem. Ale volal predomnou, pýtal sa na kroky. Potom sa ku mne postavil a povedal že ak vezmem malého, môže ma obviniť z únosu . Vtedy som sa stiahla. Ale všetko vo mne kričí aby som vypadla.. je to proste komplikovane
@misa216 vydieranie
@misa216 ak nechce komunikovat a jasne vysvetlit, čo sa deje... musi sa to naučit. napisala by som mu uprimne list, tak ako si to napisala sem, a to, že čakaš, či bude ochotny začat sa učit hovorit narovinu, čo mu vadi, namiesto ignoracie. pripadne nech sa to uči aj na terapii. ak dalej nechce,
... bolo by lepšie nedavat mu tolko energie a času, zaslužiš si lepšie straveny čas.
@misa216 ak nechce komunikovat a jasne vysvetlit, čo sa deje... musi sa to naučit. napisala by som mu uprimne list, tak ako si to napisala sem, a to, že čakaš, či bude ochotny začat sa učit hovorit narovinu, čo mu vadi, namiesto ignoracie. pripadne nech sa to uči aj na terapii. ak dalej nechce,
... bolo by lepšie nedavat mu tolko energie a času, zaslužiš si lepšie straveny čas.
@anonym_0100fe už som mu to vysvetľovala, videl čo to so mnou robí. Hned po pôrode mi to spravil, schudla som za ten mesiac 35 kíl. Videl že ma zničil, a spravil to znova aj po sľuboch. Ale je to moja vina, tá viera že sa to dá zachrániť… to ma zničilo
@anonym_0100fe už som mu to vysvetľovala, videl čo to so mnou robí. Hned po pôrode mi to spravil, schudla som za ten mesiac 35 kíl. Videl že ma zničil, a spravil to znova aj po sľuboch. Ale je to moja vina, tá viera že sa to dá zachrániť… to ma zničilo
@misa216 po sluboch? slubuje, ze s tym prestane?
Ak nevie prestat, tak bud terapia, alebo koniec. Tvoje psychicke zdravie je prednost. Odid aspon na par mesiacov, s dietatom ci bez, k rodine, ku kamaratke, do podnajmu.... Treba sa dat dokopy sama, musis sa fakt naucit mat sa velmi rada. drzim palce ❤
Najdrahšia komodita na svete je tvoj čas. Treba ho venovať len tým, s ktorými ti je dobre a ľahko.
@misa216 aké zahraničie? Má pravdu, je to únos. Aj z Čiech je to únos. Každá krajina chráni svojich občanov. Treba si zaobstarať právnika, najlepšie takého, čo má skúsenosti s rodičovskými právami v cudzine a SR. Minimálne sa dá odísť do iného bývania v danej krajine. Či sa týka prevozu dieťaťa do SR bez súhlasu druhého rodiča, je to únos. Nie je to únos, ak by ti dieta bolo zverené do starostlivosti.
Keď to nedokážeš kvôli sebe, tak skús myslieť na dieťa a ak už pre nič iné, tak kvôli nemu sa proste musíš dať dokopy a ako píšu vyššie, porieš situáciu s právnikom… všetko má nejaké riešenie a áno, asi to bude chvíľu náročné, ale z dlhodobého hľadiska sa to oplatí… snáď nechceš, aby dieťa vyrastalo v tejto atmosfére a ako vzor malo rodičov, ktorí sa nebavia a mama je chodiaca troska
@misa216 ak ti niekto toto urobí po pôrode jeho dieťaťa je to hovedo. A zachranit sa to ešte dá. Zachrániť vieš koho? Seba! Lebo ty nemáš partnera a vzťah ale psychopata čo ťa rád s chuťou a cielene nici a tesi ho to. Vie čo robí a čím viac vysvetlujes tým lepšie vie ako na teba. Tu sa musíš ty postarať o seba. Ak niekomu na tebe záleží nemusíš mu nič vysvetľovať nebude robiť to čo ti ubližuje lebo by to trápilo aj jeho. Ak niekto vidí že ťa trápi ešte si to nechá vysvetľovať a robí to ďalej je to bezcitný zmrd.
Vola sa to sikana a psychicke tyranie. Ale ako si napisala, ste v zahranici, nic sa s tym neda robit. Je to komplikovane. Dakujeme ze si sa nam tu vyrozpravala a uzivaj si svoj super zivot vedla narcisa! Paaaa!
V akej krajine žijete? On nie je Slovák? Ty si sa radila s právnikom? Bola si na ambasáde?
V akej krajine žijete? On nie je Slovák? Ty si sa radila s právnikom? Bola si na ambasáde?
@pribinak naozaj si myslis ze autorka reálne nieco urobí? Ze sem prisla hľadať riešenie a nie sa iba vyžalovať?
Znicil teba, aj klientku, ta to nejak pochopila, take veci nejdu z hlavy... 💔
@anonym_757a80 opytat sa môžem, či?
@pribinak jasne ved to som nemyslela zle len mi je luto, ze autorka vobec nebojuje za svoje dieta a ostáva s takým hnusným človekom.

Prečo si s ním keď si z neho zdeptana?