icon

Ako zvládnuť manželstvo s náročným partnerom?

18. sep 2025

Vydala som sa pred rokom. Plna nadeje, ze to bude fajn. Mame s manzelom obaja 34. Vyklul sa z neho narcistický manipulator. Rozvadzat sa nechcem. Mánžel je z Kaukazu a je Tatar povodom- moslim. Ale vyrastal na Ukrajine.
Spoznali sme sa v GB, kde som pracovala.
Najprv všetko fajn, potom zacalo ziarlivostnr sceny, zakazy, prikazy, obmedzovania....
Obrovske hadky pre banality. On vsetko zvelicuje, je neprijemny, priserne naladovy a negativisticky. Ja som uplny opak. Pozitivna, energicka, vesela kopa. On vkuse rype, je nervozny az zurivy, nic nie je prenho dobre, svetlu chvilku ma len cez ramadan, so vsetkym trieska, ked ma nervy parkrat ma napadol.....co som neohlasila.
stale dusno kazdy treti den. Potom si to už zehli sexom, vecerou, darcekom.... hádky za banality. Upozornenia, najradsej vy riadil cely moj zivot, co jem, kam chodim, kde som, kamosky vsetky moje tu v GB nenavidi, ach ked si pomyslim, mohla som mat dvoch slovakov super manzelov co som opustila a odisla do Gb. Manzel je velmi zvlastna povaha. Ja aom strasne kvoli nemu obetovala. On stale na mobile neviem s kym pise o com, radsej nechcem vediet. Mal pletky s jednou Ruskynou. Britkou tu v GB. Nemali sex ale volavali si a vypisovali velmi osobne veci. Stale vsak tvrdi, ze je chory nemoze za to a miluje mna.
Rozvadzat sa zatial nechcem. Som len 11 mesiacov od svadby. Je mi to trapne a celkovo nemam na sudy naladu. Ked som mu navrhla terapie alebo sepataciu odmietol s tym ze ma. Miluje, chce mat babatko a chce to zlepit. Vraj sa polepsi. Uf je to tvrda natura a povaha. Velmi velmi som ho milovala, velmi. Cele roky sme spolu zili. Potom ma nejako dotlacil do svadby, obalamutil, ze sa uz patri, ze zijeme na hromadke ze sa polepsi a ze nas caka svetla buducnost ze najomne je tu drahe tak vsetko budrme splu lepsie znasat plus poistenie a pod. Manzel ma diag.adhd. Mam urcite vyhody ako manzelka ale cakala som od manzelstva ovela viac. Pacia sa mi na ulici ini muzi uz. Nepodvediem ho ale. Boli sme spolu roky. Neviem, ako byt stastna. On ma ubija. Nie ze pozdvihuje, ale akoby mi ubera energiu. Ako upir energeticky. Je stale v blbej nalade. Malokedy ma svetlu chvilku.
Ked ma svetlu chvilku tak je v pohode. Ako ked je ok nemozem sa stazovat, je mily ideme sa prejst, dava peniaze, nepije a pod, len je stale na telefone. Nasla som mu aj tie spominane pletky. Vraj za to nemoze. Nas vztah sa odvtedy zmenil. V sexualnej oblasti si rozumieme na 1ku. Dba na mna, kupi mi veci co potrebujem, mozem sa nanho spolahnut, nechcem sa rozvadzat a byt sama ako prst, na sk sa kvoli momentalnej politickrj situacii nechcem vracat. Ja nechcem asi ziadnu radu, len somSa prisla vykecat a asi povedta nadejnym zenam, co si myslia, ze manzellstvo s moslimom bude fajn, nebude.

Je

Strana
z4
dzulli1980
18. sep 2025

A prečo sa nechceš rozviesť? ... rada sa týraš, nevážiš si samú seba, či? ... ani keby mal vtáka zo zlata by som s ním nezostala ... za pár rokov bude z Teba psychicky troska.

kiki68
18. sep 2025

@anonym_autor Ty si nam tu uz pisala, ze… ze Ta zbil alebo nieco. Za mna prec z toho, si v GB, mas tam za prdelou trosku zazemie a zakony. To nema sancu. AK si to bola Ty, pisala som to uz vtedy. Nie, nebudes trpiet v takom marazme. Co z toho mas? Podla mna nic

autor
18. sep 2025
@kiki68

@anonym_autor Ty si nam tu uz pisala, ze… ze Ta zbil alebo nieco. Za mna prec z toho, si v GB, mas tam za prdelou trosku zazemie a zakony. To nema sancu. AK si to bola Ty, pisala som to uz vtedy. Nie, nebudes trpiet v takom marazme. Co z toho mas? Podla mna nic

@kiki68 nepisala som sem o tomto. Ja pisem o manzelovi prvykrat. Je vela sloveniek zijucich v gb

autor
18. sep 2025
@dzulli1980

A prečo sa nechceš rozviesť? ... rada sa týraš, nevážiš si samú seba, či? ... ani keby mal vtáka zo zlata by som s ním nezostala ... za pár rokov bude z Teba psychicky troska.

@dzulli1980 neviem preco nechcem rozvod. Nechcem bytt sama a zda sa mi blbe do roka sa rozviest

autor
18. sep 2025

A uz som si aj zvykla akosi

doriiis
18. sep 2025

Tak potom trp ďalej. Komu niet rady

anonym_ae67ac
18. sep 2025

A ako chces presne dosiahnut to aby si bola stastna s debilom po boku, co si ta nevazi a debta ta??? Vysvetli mi to prosim ta.

oceanahory
18. sep 2025

@anonym_autor Blbsie, ako rozviest sa do roka, je ostavat s manipulatorom a tyranom vo vztahu 🫤. On sa nezmeni, ty si nestastna...aku inu rozumnu radu ako odchod z takehoto vztahu ocakavas?

janickacrazy
18. sep 2025
@anonym_autor

@dzulli1980 neviem preco nechcem rozvod. Nechcem bytt sama a zda sa mi blbe do roka sa rozviest

@anonym_autor radšej rozvedená ako nešťastná v manželstve, aký má toto zmysel?

enmery
18. sep 2025

RIP tvoj šťastný život. Nie preto, že on je chorý žiarlivec, tyran, neverník a psychoš, ani sa nikdy nezmení, ale že ty sa rozhodla si zničiť život sama a byt s ním. Toľko 🚩🚩🚩🚩Som už dlho pokope nevidela. 😵‍💫

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_2ada5a
18. sep 2025

Zdá sa ti blbe po roku sa rozviesť?to fakt ale nezdá sa ti blbe ostávať s človekom ktorý ťa manipuluje a neváži si ťa ako sorry ale tebe niet rady ani pomoci

anonym_f24fcb
18. sep 2025

Blahozelame k skvelemu vyberu partnera, v ziadnom pripade sa s takym skvostom nerozvadzaj a hlavne si s nim este urob dieta, potom sa uz urcite naozaj "polepsi" 😅😅

alickapusinka
18. sep 2025

Och pane bože neverím že existuje niekto taký ktorý sa da dobrovoľne týrať rozved sa čím skôr.Nie je to žiadna hanba sa rozviesť po roku.Alebo Ti nie je pomoci jasne budeš sama určite to si čítala kde.Taky debil chorý ťa v afekte môže prípraviť o život.A maj s nim deti aspoň 3 skončiš na ulici aj s detmi.Ved TY si psychickýa fyzický týrana.Rozved sa vrať sa domov a ži tu a nie s nejakým človekom čo si ťa neváži ale rozviesť sa s nim nemôžem všetko môžeš.Jednu vec musime každy zomrieť ostatok všetko môžeš.Nemôžem pochopiť že zo seba si nechaš robiť handru služku nechaš sa biť ponižovať och dospej len sa chraň aby si s nim nemala deti.Lebo ak budeš chcieť odisť s dieťaťom bude musiešť súhlasiť aby si odišla ináč to je únos.Vtať sa sem a rozved sa. Nie že 11 mesiacov po svadbe aj to bolo.A prečo sa nemôžeš rozviesť bol to sobáš pre peniaze aby dostal občianstvo. Lebo ináč ma žiadna normálna vec nenapada.Neverím že existuje nejaka žena ktora ma 34 rokov a o sebe mienku že si nikoho nenajde najväčšia kravina ako si môžeš mysliť.Bije ťa nadava kriči je nervák najlepšia kombinácia že čo v afekte môže urobiť.

hopsas
18. sep 2025

@anonym_autor prosím ťa píš tu každý mesiac o tom za akého blbca si sa vydala, nech si ukážkovým príkladom pre tie čo uvažujú o svadbe s moslmom, pre ktorého má žena menšiu cenu ako hospodárske zviera. Mimochodom, čo si čakala?

anonym_41f7a5
18. sep 2025

Zenaaaa…paneboze. Dnes sa nechces rozviest. Ale ked sa za 10 rokov obzries za svojim zivotom tak si budes buchat hlavu ze si nepodala ziadost este dnes.
Preco?preco?preco? Zivot mas jeden. A takto ho “prezijes” vedla takej osoby”?. Ani tie akoze pozitiva co si napisala nie su v skutocnosti pozitiva. To len obhajujes seba a aj jeho a ja nechapem preco.

truhlikvseved
18. sep 2025

@anonym_autor Hlavne si to decko s nim nerob... hej oni to tak radi ze si ta omota este viac ked je tam dieta. Normalne si s nim v klude sadni ked bude cas. Povedz mu ze toto a toto nefunguje, tu ma zranujes a navrhni mu riesenie. Ked sa nic nezmeni rozved sa... ci aky je tam dovod ze sa nechces rozviest?

autor
18. sep 2025
@truhlikvseved

@anonym_autor Hlavne si to decko s nim nerob... hej oni to tak radi ze si ta omota este viac ked je tam dieta. Normalne si s nim v klude sadni ked bude cas. Povedz mu ze toto a toto nefunguje, tu ma zranujes a navrhni mu riesenie. Ked sa nic nezmeni rozved sa... ci aky je tam dovod ze sa nechces rozviest?

@truhlikvseved on proste ma nepocuvaberie na lahku vahu co vravim. Neriesi ma co vravim. Alebo pritaka a jednym okom kuka futbal
On si mysli, ze ziadny problem nemame

autor
18. sep 2025
@alickapusinka

Och pane bože neverím že existuje niekto taký ktorý sa da dobrovoľne týrať rozved sa čím skôr.Nie je to žiadna hanba sa rozviesť po roku.Alebo Ti nie je pomoci jasne budeš sama určite to si čítala kde.Taky debil chorý ťa v afekte môže prípraviť o život.A maj s nim deti aspoň 3 skončiš na ulici aj s detmi.Ved TY si psychickýa fyzický týrana.Rozved sa vrať sa domov a ži tu a nie s nejakým človekom čo si ťa neváži ale rozviesť sa s nim nemôžem všetko môžeš.Jednu vec musime každy zomrieť ostatok všetko môžeš.Nemôžem pochopiť že zo seba si nechaš robiť handru služku nechaš sa biť ponižovať och dospej len sa chraň aby si s nim nemala deti.Lebo ak budeš chcieť odisť s dieťaťom bude musiešť súhlasiť aby si odišla ináč to je únos.Vtať sa sem a rozved sa. Nie že 11 mesiacov po svadbe aj to bolo.A prečo sa nemôžeš rozviesť bol to sobáš pre peniaze aby dostal občianstvo. Lebo ináč ma žiadna normálna vec nenapada.Neverím že existuje nejaka žena ktora ma 34 rokov a o sebe mienku že si nikoho nenajde najväčšia kravina ako si môžeš mysliť.Bije ťa nadava kriči je nervák najlepšia kombinácia že čo v afekte môže urobiť.

@alickapusinka no vidis existuje

autor
18. sep 2025
@hopsas

@anonym_autor prosím ťa píš tu každý mesiac o tom za akého blbca si sa vydala, nech si ukážkovým príkladom pre tie čo uvažujú o svadbe s moslmom, pre ktorého má žena menšiu cenu ako hospodárske zviera. Mimochodom, čo si čakala?

@hopsas ale tvrdil opak. A tatari z kaukazu su ok chlapi pozbam vela. On je vadny kus

anonym_9744df
19. sep 2025

Jedna moja kamarátka tiež sa rozvádzala po roku od svadby, mala vtedy 27, s partnerom bola 8 rokov, z toho 4 žili spolu. Tiež po svadbe sa z neho vykľul nacistický manipulátor a tyran. Bolo to jej najlepšie rozhodnutie. Rodina a priatelia ju podržali. Chodila dlho k psychológovi, aby to spracovala. Dnes žije v šťastnom manželstve vo zdravom vzťahu.
Tu psychoterapiu odporúčam aj tebe, aj jed sa nechceš rozvádzať - pomôže ti to upratať si city k nemu, vzťah k sebe, zvýšiť seba hodnotu a keď veríš, že ty si zaslúžiš viac, tak pomôže ti pozbierať sily a nájsť odvahu odísť.

anonym_d404d7
19. sep 2025

@anonym_autor paneboze. Mne prislo normalne luto, toto zazivas ? Prepac ale je to smutne, bude sa to zhorsovat a bud ta dobije do krvi ci smrti alebo ta znici tak, ze to uz nebudes ty
Ja som z takeho vztahu odisla a citila som sa neskutocne skvelo, az sa ti lahsie a inak dycha

lilinka76
19. sep 2025

@anonym_autor Tak si sprav s tým zúrivým žiarlivym manipulátorom, čo Ťa fyzicky napáda pri najbližšom udobrovacom sexe dieťa a budeš šťastná🫣🫣🫣. Ženy, kde ste Vy rozum nechali... Hlavne, že máš výhody, lebo je ADHD... Komentáre ani nečítam...

anonym_f5908e
19. sep 2025

Pockaj si kym ta prizabije, mozno dostanes rozum … len aby si nebola sama. V podstate nemas pravo sa stazovat, lebo je to tvoja slobodna vola … zobrala si si vadny kus a drzis ako hluchy dvere. Jedine inteligentnw riesenie je rozvod. On sa nezmeni a ty asi potrebujes par faciek, aby si sa zobudila. Hlavne sa nemnozte. IQ sa nescitava … chudak to dieta …

sissy27
19. sep 2025

@anonym_autor ked nechces rozvod tak trp, tu ina rada neexistuje.

efka77
19. sep 2025
@dzulli1980

@dzulli1980 Preco da nerozvedie? No niektori ludia si radi dokazuju kolko vydrzia a myslia ze je to chvalihodne . Myslia ze to dokazuje ich silu. Ale dokazuje to len to ,ze nemaju sebauctu a nevedia riesit priblemy. Ja zjavne ze zmena sa neocakava....a teda o par rokov bude tato dame znicena a bude lutovat roky kedy mohla zit zivot aky chcela.....ano,je dklamana ze lubila a dopadlo to zle....to sa stava ale my nemozme ovplyvnit konanie inych. Pan si vybral,ona by si mala vybrat tiez. Zivot naplneny vnutornym pokojom. A urcite casom najde aj chlapa ktory si ju zasluzi.
A dieta s tymto? Boze ,to fakt by niekto do tohoto siel?? Dievcata preco to robite???

simsalabim
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor poznas "radsej odid z kratsej cesty"? Lebo toto je je nekonecna cesta trapenia. On sa nezmeni a ked pridu deti, bude to este tazsie a budete navzdy spojeni.

mimikarol
19. sep 2025

Niektorých ľudí sa nedá ľutovať. Buď zober rozum do hrsti alebo trp. Sama si zato môžeš.

amazonka13
19. sep 2025

🤒 Dievča zlaté, toto NEM dopadne dobre ... Viem, nechceš žiadnu radu... Komu niet rady, tomu niet pomoci.

osky
19. sep 2025

V prvom rade nasad Hak a nerob si s nim dieta.
Radim ti dobre a posluchni.
Zili ste spolu roky a neprejavil sa dosttatocne...
Vzali ste sa a uz v prvom roku sa ukazal,dokonca ta napadol.
Bude to len horsie.
A k tomu ADHD

Naozaj iba koli tomu ze nechces byt sama,chces cely zivot byt buzerovana,otlkana a tahana dolu????
Vies,ze z toho mozes ochoriet?
Tieto kultzry ,plus islam....to je uuuuuolne ina mentalita.
On aj keby chce,proste nedokaze byt v podstate iny
Vyrastol tak,v jeho hlave to tak ma byt.
Ak od neho neodides,vela sa este naplaces.
A ak pridu deti-to estelen bude zahul.
Uvidis...

Strana
z4