icon

Ako zvládnuť partnera, ktorý sa často opije?

11. máj 2026

Moja otázka je, či to máte tak aj vy, že keď idete na akúkoľvek oslavu, že váš chlap sa musí za každú cenu ožrať. Či už sme pozvaní na narodeninovú oslavu päťročného dieťaťa, nejdeme tam preto, aby sa naše deti zabavili, ale ideme tam preto, aby si on mohol vypiť s oteckom. Keď ideme kdekoľvek na grilovačku, na akékoľvek stretnutie s priateľmi, vždy ide o to, aby sa chlapi tam ožrali. Čiže ja stále šoferujem, čo mne nevadí, lebo mne nejde o to, aby som aj ja pila. Ja alkohol nemusím k tomu, aby som sa zabavila, ale keď viem, že tá zábava končí tým, že veziem domov deti, ktoré zase vidia svojho otca ožratého a nevie sa správať a potom ja ho ešte musím doma počúvať, tak to pre mňa vôbec nie je zábava. A on a ešte viac mi vadí, že vôbec neberie ohľad na to, že v akom stave ho vidia tie jeho deti pravidelne, lebo je to celkom pravidelné. Naše deti sú už tak, že keď sa niekto ich opýta, že čo ocinovi ľúbi, tak prvé, čo odpovedia, že pivo. Čo máme ocinovi kúpiť na narodeniny? Pivo. Čiže už odmalička toto vidia, že ich otec musí neustále chľastať. Nie je alkoholik, ale keď začne, tak nevie potom, že kde sú hranice. a mne by ani nevadilo, že raz za čas sa opije. Áno, stane sa, alebo nech sa človek zabaví, ale nie v prítomnosti detí. Alebo keď ja nie som doma, aj vtedy pije. Alebo keď som odrovnaná, ako napríklad teraz, mám ruku v sádre, čiže nemôžem šoférovať, tak ani vtedy nevydrží, že by zostal triezvy, že keby náhodou potrebujeme niekam odviesť, alebo čokoľvek príde, nie, on musí mať to svoje pivo, keď príde domov. To je automatika pre ňoho. a teraz nás tiež pozvali na oslavu, už mi teda písal, že sme pozvaní na oslavu cez víkend a viem, nepovedal to priamo, ale viem, že mi to oznámil preto, aby som ho tam zobrala. Hoci nemôžem šoférovať. Viem, ale nechcem a vôbec neberie ohľad ani na mňa, že keď mne nie je dobre, proste on, aby mal svoju zábavu, on, aby sa nachlastal a že okolo neho rodina čo vidí, alebo ako sa cíti, to ho vôbec nezaujíma. Je to tak aj u vás, alebo to som len ja takto nešťastne vybrala?

Strana
z2
anonym_a2e758
11. máj 2026

Tak tam jednoducho nechoďte. Deti to prežijú.

oceanahory
11. máj 2026

@anonym_autor Tvoj muz je sebec a egoista, to je ten najvacsi problem.

anonym_f30f47
11. máj 2026

Nemala som nikdy frajera čo pil
A ani teraz nemám muža čo pije
Tiež neuznavam,ked su deti,tak nemusia zrovna vidieť a znášať opitého rodiča,
nehovoriac, že pri takom stave nieje na neho spolah

doriiis
11. máj 2026

1.Je alkoholik.
2. Za to, že to vidia deti a že žiješ tak, ako žiješ môžeš aj ty. Už dávno si mala byť rozvedená.
3.Nie,nemáme to tak. S takýmto hovädom by som nebola ani omylom

anjelicek26
11. máj 2026

Muza som za tie roky nikdy nevidela opiteho a to je to 23.rok... a to teda si pripije, ale ze by bol ozraty, tak to ani raz, proste vie, kde ma mieru...

catherin4
11. máj 2026

Moj pije kazdy den pivo, ale neopija sa. Na oslavach sa neopija, lebo musi soferovat. Aj keby som mohla aj ja, radsej soferuje on. S takym alkacom by som zit nechcela.

biba_18
11. máj 2026

ak sa opije tak že musí, aj keď nie každý deň - je alkoholik 😒

anonym_309a53
11. máj 2026

@anonym_autor v prvom rade nie, nie je to štandard toto! Môjho som videla opitého raz za život. A to si tiež rad da pivo v lete po večeri. V minulosti aj každý den, ale nikdy nebol opitý. Teraz už len výnimočne, predsa je uz 50tnik a aj brucho išlo dole odkedy je pivo len občas pre chuť, aj cholesterol si treba strážiť a celkovo už sa treba o seba viac starať ako keď mal 30.

emjee
11. máj 2026

Kto nevie, kde su hranice, je alkoholik.

anonym_0d5312
11. máj 2026

Keď ste sa spoznávali aký mal vzťah k alkoholu?

earlgrey
11. máj 2026

Prečo si napísala, že nie je alkoholik a hneď na to píšeš, že je to pravidelné a dokonca musí mať stále pivo? JE ALKOHOLIK. BODKA.

anonym_082696
11. máj 2026

@anonym_autor ano chodila som si vypit a odreagovat sa, samozrejme, ze nie kazdy vikend. Rada si vypijem a odviazem sa.

anonym_1b475f
11. máj 2026

Presne ako pišu vyššie je to alkoholik - pije každý deň, nemá mieru, nemôžeš šoférovať a aj tak tam chce isť aby sa napil
ja by som ho nechávala doma a išla bez neho ked sa tam ide len opiť
očividne si neprizná že má problem takže bud nech vyhladá pomoc alebo sa zariadiš inak
akože to vážne chceš aby tvoje deti vyrastali s alkoholikom
u nás doma sa teda nepije a muža čo pije by som teda nechcela nikdy

any_soj
11. máj 2026

@anonym_autor nie, my to tak nemáme. A presne pre takýchto ľudí sme mali svadbu bez alkoholu. Aby ich manželky raz v živote zažili, že to môže byť inak. Keď nelezali pod stolom, ale tancovali do noci...
Tvoj muž je alkoholik. Prestaň sa klamať, že nie je.
Ak ti to nevyhovuje, musíš si nastaviť hranice. Napríklad že ho už nebudeš voziť z osláv. Alebo ho ani nevezmes zo sebou, ak to nie je vyslovene on pozvaný, ale napríklad ty alebo oslava nejakého dieťaťa. A stopka na alkohol na vašich detských oslavách. To čo má byť, že oslava 5. narodenín, a ockovia sa tam idú opiť? Veď to je nonsens. Verím, že toto nechceš zo svojich detí vychovať... Každopádne, ako si má on priznať, že má problém, ak aj ty veríš, že nie je alkoholik...
A odporúčam knihu Hranice v manželstve. Je aj online dostupná v PDF.

tanyan
11. máj 2026

Je to alkoholik. Na čo čakáš? Alkoholizmus je choroba, ktorá sa vyvíja vždy len k horšiemu. Pije v spoločnosti, pije sám, nemá nad tým kontrolu... Ničí to rodinu, ničí to deti, ničí to teba...
Úspešné liečenie alebo odchod. Žiadne iné riešenie pre deti neexistuje. Radšej žiadny otec ako takýto alkoholik.

anonym_86b3ef
11. máj 2026

asi dalsi co ma zlatu cicinu

anonym_482217
11. máj 2026

Najviac sa mi paci tvoj komentar, ze: nie je alkoholik.. 😂😂😂😂😂. Je alkoholik. Esteze toto doma nemam, fuj

anonym_a18cdd
11. máj 2026

Nie, nemam muza alkoholika. Ani raz sa neopil.

anonym_0d5312
11. máj 2026

Alkoholik je človek, ktorý _pravidelne_ potrebuje svoju dávku alkoholu.
Nezáleží na tom, či si dá len toľko, aby mal lepšiu náladu, alebo sa opije do nemoty, rozhodujúca je pravidelnosť.
Ak alkohol nemá, je nesvoj, podráždený, nervózny a urobil by hocičo, aby sa k nemu dostal, pokojne by šiel aj na benzínku, ak doma nič nemá a obchody sú zatvorené.

kvietok1233
11. máj 2026

To že sa vždy ozerie nie je v poriadku. Aj môj muž si dá občas ale to tak že dve pivá vypije alebo si dá dva poháriky nie že by sa ozral pod obraz boží. Veď to je hanba v dnešnej dobe. Ozieral sa pred 15 rokmi keď sme šli na diskotéku nie na detskej oslave. To by som netolerovala. A podľa mňa má problém s alkoholom ak sa nedokáže neopit ani keď máš ruku v sadre.

anonym_947066
11. máj 2026

@anonym_autor darmo vravis, ze nie je alkoholik, je. Ja ked som si spravila vodicak, to bolo pravidelne, ze sa oco opil na navstevach a potom este mal blbe kecy, ze ako jazdim a ze ci som normalna, ze sa netrafim do garaze (mali sme to tam kus komplikovane parkovanie) a taketo, az som prestala jazdit uplne. A musel on.
Ked sme boli male, tak sme chodievali ku krsnym aj na vikendy na prespavacie akcie, ale to sa furt opili a este aj povadili a dokolecka. Otras.
Popritom, cez tyzden nepil, dokazal byt mesiac normalny a potom ako odtrhnuty z retaze raz za mesiac na dakej oslave alebo aj doma. Zvlastne, ale sam dokazal prestat fajcit, aj pit. Uz je tomu snad 20 rokov, co nepije, obcas si da jedno pivo, aj to chlipka niekolko hodin. Zrazu tu hranicu ma. Neviem, ale alkoholizmus to bol, ale nejak to vie teraz kontrolovat. Bez liecby zavislosti. Ale nie kazdy ma taku silu v sebe alebo stastie???

anonym_24e4c5
11. máj 2026

Nie, nemám to tak. A keby som sa musela pozerať na každej oslave na ožratého manžela, tak by mi to dosť vadilo. Je to alkoholik, aj keď nepije denne. Pošli ho na tie ožran party samého, nech si platí taxík, bus, vlak alebo nech sa zvezie s kamošmi, ja by som ho nevozila.

anonym_8f3cd1
11. máj 2026

@anonym_autor Nie je alkoholik? Neklam samu seba. A nie, toto doma nemam.

januska12323
11. máj 2026

Máš doma alkoholika či si to priznáš alebo nie. Keď sa ti to nepáči musíš mu dať ultimátum a aj ho dodržať, nie sa len posťažovať na koni a aj tak ho odviezť na párty.

anonym_370633
11. máj 2026

ALKOHOLIK, zavislak 🤮
Utekaj

anonym_426639
11. máj 2026
@anonym_482217

Najviac sa mi paci tvoj komentar, ze: nie je alkoholik.. 😂😂😂😂😂. Je alkoholik. Esteze toto doma nemam, fuj

@anonym_482217 Nie je alkoholik, ALE...😄 Tento definitivne je. Neviem, co by este musel vystrajat, aby si to autorka uvedomila. Ale chapem, na SK je ta hranica velmi posunute. Kym sa nevalas kazdy den v jarku, si v pohode😆

moonlight1210
11. máj 2026

@anonym_autor vyhladava prilezitosti, ospravedlnuje si dovody na pitie, sam sebe vysvetluje, ze je to v poriadku si vypit - je to alkoholik.
Lebo on to uz ani nepotrebuje, on uz musi. Uz nevie byt bez toho.

Ale toto nie je o nom. Toto je o tebe.

On si vybral.

Co teda urobis ty?

Kym sam nepripusti, ze ma problem, TY nic neurobis.

Ty akurat:
1. Bud s nim zabijes roky, a potom nakoniec odides, starsia o 20 rokov, nastvana, s chutou sa mu posmtit za vsetko, co si dobrovolne pri nom zniesla a neodisla skor.

2. Alebo odides uz teraz.

Lebo akakolvek energia investovana do jeho tlacenia do riesenia problemu, ktory on nechce riesit, je zbytocna.
Iba ak si zavolas silnych chlapov, co ho zbalia, nalozia do auta a zavezu na Prednu horu (stalo sa znamym. Zena mu vybavila prikaz na liecenie cez znamosti. Potom sa od hanby a ponizenia chcel rozvadzat.)

A co ti viem povedat je, ze:
1. on neprestane
2. ostava to na tebe ist prec - tak to je

Mozes sama sebe vysvetlovat, ze inak je to skvely chlap (ked zrovna nepije). Alebo ze na to nemas prostriedky, podmienky, ...
Aj tak o 10 rokov, ked sa obzries, budes vidiet vsetky moznosti, co si mala, ale sa ti nechcelo ist do toho celeho procesu, a tak si sa sama pred sebou vyhovarala a vykasla si sa na to.
Nahovara si, ze to dako pojde a upinala sa nasilu na kazdu lepsiu chvilku, ze uz-uz-uz sa to zlepsi. (A zase nic. Zas sa ozral.)

Budes si nadavat do krav sprostych, ze si cakala. Hovorit si, kde si uz mohla za tych 10-20 rokov byt a mat to za sebou. Namiesto toho sa to este zhorsilo a si vo vacsom bahne, nez si bola (lebo stratene roky, lebo ostarnuta tvar, lebo zatrpknuta zlostna povaha z trapenia pri tom chlapovi, lebo utecene pracovne prilezitosti, ked sa budes stahovat, lebo lebo lebo...).
Deti vyletia z hniezda a ty ostanes s pijucim chlapom. Stara, sklamana, zbita zivotom.

anonym_426639
11. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_autor vyhladava prilezitosti, ospravedlnuje si dovody na pitie, sam sebe vysvetluje, ze je to v poriadku si vypit - je to alkoholik.
Lebo on to uz ani nepotrebuje, on uz musi. Uz nevie byt bez toho.

Ale toto nie je o nom. Toto je o tebe.

On si vybral.

Co teda urobis ty?

Kym sam nepripusti, ze ma problem, TY nic neurobis.

Ty akurat:
1. Bud s nim zabijes roky, a potom nakoniec odides, starsia o 20 rokov, nastvana, s chutou sa mu posmtit za vsetko, co si dobrovolne pri nom zniesla a neodisla skor.

2. Alebo odides uz teraz.

Lebo akakolvek energia investovana do jeho tlacenia do riesenia problemu, ktory on nechce riesit, je zbytocna.
Iba ak si zavolas silnych chlapov, co ho zbalia, nalozia do auta a zavezu na Prednu horu (stalo sa znamym. Zena mu vybavila prikaz na liecenie cez znamosti. Potom sa od hanby a ponizenia chcel rozvadzat.)

A co ti viem povedat je, ze:
1. on neprestane
2. ostava to na tebe ist prec - tak to je

Mozes sama sebe vysvetlovat, ze inak je to skvely chlap (ked zrovna nepije). Alebo ze na to nemas prostriedky, podmienky, ...
Aj tak o 10 rokov, ked sa obzries, budes vidiet vsetky moznosti, co si mala, ale sa ti nechcelo ist do toho celeho procesu, a tak si sa sama pred sebou vyhovarala a vykasla si sa na to.
Nahovara si, ze to dako pojde a upinala sa nasilu na kazdu lepsiu chvilku, ze uz-uz-uz sa to zlepsi. (A zase nic. Zas sa ozral.)

Budes si nadavat do krav sprostych, ze si cakala. Hovorit si, kde si uz mohla za tych 10-20 rokov byt a mat to za sebou. Namiesto toho sa to este zhorsilo a si vo vacsom bahne, nez si bola (lebo stratene roky, lebo ostarnuta tvar, lebo zatrpknuta zlostna povaha z trapenia pri tom chlapovi, lebo utecene pracovne prilezitosti, ked sa budes stahovat, lebo lebo lebo...).
Deti vyletia z hniezda a ty ostanes s pijucim chlapom. Stara, sklamana, zbita zivotom.

@moonlight1210 Na toto ti isto odpise, ze inak je dobry otec(vsak podla nej nie je alkoholik) a ona nema financie na to, aby zila sama.

odesi
11. máj 2026

nie, nemam to tak. nikdy sa moj muz nikde neozral. pripijeme, vypijeme si prilezitostne obaja, ked ide o nejaku oslavu, prilezitost, ale ozrat sa?

anonym_947066
11. máj 2026

A aby som Ti odpovedala k mojmu muzovi. Tak pozname sa od nasich nastrocnych cias, takze sme sa videli x krat opiti, ja jeho, on mna, nie sme ziadni svati, co nepiju. Muz aj so susedmi chodi na pivo, ale vzdy pride normalny a v normalnom case. Rozlucky so slobodou oboch bratov sice prepiskol, ale to je fakt vynimocne. Aj spolu si doma dame vinko (ked nie som tehotna napr.), aj na oslave obcas, ale kedze ja nejazdim, tak on len ked je doma. Aj to vacsinou mame oslavy bez alkoholu, nikto to nechce pit a zvlast, ked je to oslava deti v nedelu poobede.

Strana
z2