icon

Ako zvládnuť partnerkov stres pred výletom?

21. aug 2026

Zajtra ideme na celodenný výlet. Šoférujem ja, priateľ nemá VP ani auto. Ráno ho vyzdvihnem, cca. 200 km tam a 200 späť. A priateľ už stresuje. Že musí ráno skoro vstávať, aby stihol všetko, ranné WC, sprchu... že musí ísť spať o 22.00, aby sa vyspal, že čo budeme jesť, čo budeme piť. Hovorím mu, že čo stresuje. Ak bude unavený, pospí si po ceste. Zastavíme sa niekde najesť. Kúpime si na pumpe kávu a croissant. Dokonca na pumpe majú aj WC.
Toto robia aj vaši chlapi niekedy? Lebo on keď nemá ráno svoj kľud pri toalete --- je všetko zle.

autor
Včera o 05:04
@cyberk

Komedia toto, aj tieto neandertalky, ktore ti stale pisu, o nej ako v muzskom rode a necitaju nic. 🤣
Ja by som jej rovno povedala, ze naco vymysla program, ked potom prilisnym overthinkovanim skazi naladu sebe aj ostatnym.

@cyberk ako som spomínal, program som zrušil. Keď jej robí takýto stres, nie je dôvod nikam ísť. Ja si urobím svoj program, ona nech si urobí svoj. Pri budúcom programe budem očakávať, že sa o dopravu postará ona.

anonym_a058dc
Včera o 06:16
@anonym_autor

@cyberk ako som spomínal, program som zrušil. Keď jej robí takýto stres, nie je dôvod nikam ísť. Ja si urobím svoj program, ona nech si urobí svoj. Pri budúcom programe budem očakávať, že sa o dopravu postará ona.

@anonym_autor neviem, načo to bolo potrebné takto hrotiť, že si zrušil výlet. Ja tiež veľa stresujem, keď mám cestovať, hlavne vlakom, lietadlom, autom je to lepšie, lebo viem, že auto nemôžem zmeškať. V noci alebo pár nocí pred cestou už zle spím, som nervózna, rozmýšľam, čo nezabudnúť ešte v práci a čo doma. Muž je s tým ok, berie to tak, že som taká On dobre spí, to je hlavné, lebo šoféruje. Ja som síce šofér, ale nemám rada jazdiť mimo mesto a vôbec nie dlhé trasy. Ona sa nezmení, možno sa to dá trošku korigovať, ale kto je stresový typ, nebude z neho pokojný typ pred cestou. Ja som inak v živote veľký kluďas, len cestovanie ma znervózňuje. Takže buď ju máš rád a budeš to akceptovať, alebo sa roziďte.

anonym_638064
Včera o 06:18

@anonym_autor áno mám takého muža. Sme spolu 20 rokov. Pomaličky sa to časom zlepšuje. Ale stále má z odchodov/výletov/dovoleniek podvedome stres a dáva to nechtiac pocítiť celej rodine (tak ako ten tvoj vytáča teba, tak nejako podobne je to u nás, len ja sa snažím ignorovať jeho stavy, lebo načo by to bolo dobré, ešte sa hádať pred odchodom). Má to po mamke. Bavili sme sa o tom. Je veľmi nervózny, že niečo zabudne a potom bude prúser. Nevie to racionálne nejak prekonať. Ale snaží sa s tým pracovať, vie, že po tých x rokoch bude nakoniec na dovolenke/výlete všetko ok, alebo keď aj nie, tak to sa stáva a nejako to vyriešime. Čiže snaží sa ten stres ako tak neprenášať ďalej. Ale často idem na výlety aj len sama s deckami, lebo viem, že mu to nerobí dobre balenie a napr. zmeny plánov úplne neznáša. Má rád jasné plány čo sa bude kedy robiť a nerobiť, vtedy je viac ok. Ja mám rada spontánnosť a nie je to pre mňa až tak podstatné, kedy napr. budeme obedovať a kde (niekedy a niekde 🤷). Ináč si v ostatných veciach a bežnom živote rozumieme, takže rady "načo je ti taký chlap" sú za mňa zvláštne. To že musí mať ráno svoju pohodu nám o ňom moc neprezrádza, na to, aby som ho hneď na prvú neodsudzovala. Ty vieš popracovať na sebe (prijať ho aký je) a keď sa s ním porozprávaš, alebo budete spolu dlhšie, tak aj on bude príďte obrusovať hrany, lebo zistí, že ok, nie je treba mať úplne všetko nalinkované a tiež sa začne prispôsobovať trochu. Hlavné komunikujte v mieri, nie hádkami.

autor
Včera o 06:24
@anonym_a058dc

@anonym_autor neviem, načo to bolo potrebné takto hrotiť, že si zrušil výlet. Ja tiež veľa stresujem, keď mám cestovať, hlavne vlakom, lietadlom, autom je to lepšie, lebo viem, že auto nemôžem zmeškať. V noci alebo pár nocí pred cestou už zle spím, som nervózna, rozmýšľam, čo nezabudnúť ešte v práci a čo doma. Muž je s tým ok, berie to tak, že som taká On dobre spí, to je hlavné, lebo šoféruje. Ja som síce šofér, ale nemám rada jazdiť mimo mesto a vôbec nie dlhé trasy. Ona sa nezmení, možno sa to dá trošku korigovať, ale kto je stresový typ, nebude z neho pokojný typ pred cestou. Ja som inak v živote veľký kluďas, len cestovanie ma znervózňuje. Takže buď ju máš rád a budeš to akceptovať, alebo sa roziďte.

@anonym_a058dc po prečítaní všetkých komentárov som si povedal, dosť.
Ja nebudem živiť klbko nervov a skákať jej okolo zadku a brať ju na výlety. Nech si spraví vodičák a odšoféruje si to sama. Tu mi ľudia otvorili oči:

No, to je teda material do zivota… tak snad ma ine kvality.
Prepanakraĺa..na toto by som nemala nervy.
Bizár
Ved preto je rozvedená, lebo je divná ... nechapem, co na nej vidis,
Mat toto so sebou na vylete, radsej ho necham doma. Takto nevyvadzaju ani patrocne deti
mozno rozvedena nie je ale divna je, ani otec jej deti s nou nevydrzal.
To je jedno, ale proste nejakeho muza mala isty cas a deti z toho tiez ostali. Vadna je a vzdy bola.

Ak si takuto frajerku predstavim ako manzelku a matku mojich deti, mam dost...precitala som komentare: 50 rokov ma?????? Ja ze hovorime o 20 rocnej, co este nedospela

Vraj ma dve deti tak asi tam dole má kvalitu ktorá ju dostala kde je Že aj keď nemá VP, nevie šoférovať, šomre, stresuje a nevie nič zariadiť tak sa vďaka tomu našiel taký čo sa o ňu postará. Možno má aj krásny úsmev..

Je to cudacka, nemala by som nervy na také klbko nervov. Znervozni i teba.
A to že nemá vodicak ani nekomentujem

anonym_ca2528
Včera o 06:34
@anonym_autor

Ja nebudem živiť klbko nervov a skákať jej okolo zadku a brať ju na výlety. Nech si spraví vodičák a odšoféruje si to sama. Tu mi ľudia otvorili oči:

Bizár
Mat toto so sebou na vylete, radsej ho necham doma. Takto nevyvadzaju ani patrocne deti
To je jedno, ale proste nejakeho muza mala isty cas a deti z toho tiez ostali. Vadna je a vzdy bola.

Ak si takuto frajerku predstavim ako manzelku a matku mojich deti, mam dost...precitala som komentare: 50 rokov ma?????? Ja ze hovorime o 20 rocnej, co este nedospela

Vraj ma dve deti tak asi tam dole má kvalitu ktorá ju dostala kde je Že aj keď nemá VP, nevie šoférovať, šomre, stresuje a nevie nič zariadiť tak sa vďaka tomu našiel taký čo sa o ňu postará. Možno má aj krásny úsmev..

@anonym_autor a inak, autor, tak medzi rečou: ako dlho si z nej takto nervózny? či doteraz si bol trpezlivý, vždy ste sa o tom pekne rozprávali a ona stále robí stresy? alebo je v tom viac, niečo v zmysle, že okrem toho, že stresuje a hysáči, tak ešte si ty ten zlý? alebo prečo taký radikálny krok? že sa nikam nejde? lebo ja to mám tak, že poznám niekoho veľmi krátko (na rozdiel od teba). ale osobne som nervy stratila už dávnejšie a ten krátky vzťah už ide nejak samovoľne do kytek. pretože ja tiež nemám nervy na človeka, ktorý je plný paniky, stresu, je to klbko nervov, zažila som u neho taký hysák, že ľudia naokolo sa smiali, nič ponižujúcejšie som nezažila - nešlo ale o mňa, ale on sa predviedol. jednoducho jedna obrovská katastrofa. toto ale človek vidí od začiatku. a nie že 1,5 roka je všetko OK a odrazu stratíš nervy? nerozumiem. musela byť taká vždy. tak ak ti to vadilo, prečo si tak dlho s ňou?

anonym_a058dc
Včera o 06:43
@anonym_autor

Bizár

@anonym_autor nechápem celkom tvoju odpoveď, píšeš, že nechapeš čo na nej vidiš ako by si písal tretej osobe. Ja som písala, že ja stresujem pred cestou, inak som v pohode žena, len cesty má stresuju. To neznamená, že som nevhodný človek na život. Každý má stres z niecoho

sense
Včera o 06:47
@anonym_autor

@anonym_a3ea79 prečítaj si názory, keď zadanie bolo, že je to chlap. Prečítaj si celú prvú stranu. Ešte vraj aj žena od neho odišla, lebo je nepoužiteľný. Keď je to žena, tak má stresík. adrenalín a teší sa. A to, že nemá VP a auto je v ťažkej pohode.

@anonym_autor ty si pekne vyselektoval názory, na ktoré môžeš poukázať. Tie ostatné si pekne odignoroval

anonym_abf0bc
Včera o 08:15

Baby toto je žena a píše o svojom nemožnom frajerovi
Nazory sa jej nepáčili tak otočila kormidlo, že vraj ona je chlap
Tieto myšlienkové pochody nie su mužské
Je tak čitateľná 😉
Autorka nuž, už sa len zmieriť s tym, čo si si vybrala to máš
Alebo nájdeš posledne zvyšky sebaúcty a pošleš pána do teplých krajín

anonym_32ab97
Včera o 08:54
@anonym_autor

Máte pravdu, nikam nejdem. Naozaj nepotrebujem takú ženu, čo jej trvá ráno 2h sa dať dokopy a ešte ani nemá auto a VP. Výlet ruším. Ja si nebudem žrať nervy. Nech si ide sama vlakom. Ja si dám futbal s chalanmi. Nebudem zo seba robiť debila a šoféra. Až taký zúfalec nie som. A už nikdy nie ženu bez auta a vodičáku.

@anonym_autor teba by som nechcela ani v dačekovom balení a s príplatkom. Tvoja žena to teda vyhrala, chúďa. Absolútne nechápeš rozdiel medzi mužmi a ženami a nie, nie je len v tom, že tebe sa medzi nohami hompáľa bimbas. A čo sa týka tvojej základnej otázky, úplne chápem tvoju ženu, mať pri sebe taký materiál ako si ty, tak sa obávam ísť s ním aj do vedľajšej dediny.

anonym_52435d
Včera o 10:13

No ty kokos, tak toto by môj partner byť nemohlo. Schválne píšem v strednom rode, lebo hento nie je chlap. To Kde sa dá takéto čudo nájsť? Aspoň to vyvažuje niečím iným, že si s ním?

anonym_52435d
Včera o 10:18
@anonym_autor

@jblheart ja len pre info, on je ona - teda žena... Chcel som vedieť, ako to vyzerá, keď sa takto opíše muž... čo štandardne robí žena 🙂

@anonym_autor toto čo he zas za bizar? Najprv napíšeš, že si žena, potom muž. Toto je ženské správanie, zo všetkého stresovať. Pri žene sa to dá pochopiť, pri mužovi nie. Žena má ráno viac "povinností ", ako vstať, umyť si zuby a vykakať sa. To nepochopíš.

anonym_098188
Včera o 11:01

Isto je autor žena 😃 a je to teda extrém. Nie len ten partner ale aj autor tohto príspevku 😅 ako by to tu písala nejaká rozdvojená osobnosť a na konci ešte sa urazí všetko zruší, atď.

mirkava
Včera o 13:08

@anonym_autor hahahá, no čítam si to tu skoro celé. Píšeš tu na MK ako žena, potom, ze ty si chlap a ona je žena 😁. Nemáš náhodou problém?

anonym_bef178
Včera o 13:21

Ja si nemyslím, že to písala žena. Podľa mňa to písal chlap a bol zvedavý, ako ženy zareagujú keď svoju partnerku opíše ako chlapa. Po prvej strane priznal, že pohlavia zamenil.
Ja som sa tiež celkom pobavila - kým išlo o muža, tak sa ženy viac menej zhodli, že ide o nejakeho neschopáka vystresovaného, s ktorým by neboli. Keď napísal, že ide o ženu, už sa prejavilo pochopenie z raňajšieho stresu a príprav na výlet a očakávajú od autora rovnaké pochopenie pre jeho partnerku.
Potom autor viac krat zhrnul rady žien do jedného príspevku a napísal, že má toho dosť a na výlet sa nejde. Týmto zhrnutím zdá sa doplietol ďalšie ženy.

Minimálne polovica žien jednoducho nedokáže čítať s porozumením a nebola schopná pochopiť jeho príspevky a má v tom (z mne neznámeho dôvodu) chaos.

Čo vyplýva z tejto témy:
1.Na rovnakú tému prispievateľky reagujú rozdielne, podľa toho o aké pohlavie ide (dalo sa čakať)
2.Máme obrovský problém - školstvo pchá do detí množstvo informácií, ale zlyháva v učení detí čítať s porozumením. Neschopnosť prispievateliek zorientovať sa v texte je priam zarážajúca, pričom predpokladam, že všetky majú minimálne základné vzdelanie.
Ako sa tieto ženy dokázali zorientovať v učebniciach stredných škôl, či dokonca v skriptách je mi záhadou.

hylary
Včera o 13:35

@anonym_autor si obyčajný primitiv a dúfam ze ta necha.. ma na lepšieho.. keby si ju naozaj ľúbil a vážil si ju a nieco by pre teba znamenala, tak ju odvezies aj na kraj sveta a este jej tam strčiť do ruky kyticu ruží. Ale ona pre teba neznamená nic. Ja tiez nesoferujem a môj muž by mi to v zivote nevycital. Odvezie nas kde potrebujeme, lebo mna aj naše deti ľúbi. Ty ani netušíš co je láska..

anonym_ee9253
Včera o 14:33

@anonym_autor otazka je, ci povazujes normalne otazky ohladom programu na vylete za "stresovanie". Lebo otazky typu: "co budeme jesť, čo budeme piť." patria do normalnych otazok pri planovani vyletu. Osoba (a je to uplne jedno ci muz alebo zena) chce vediet, ci si ma chystat jedlo so sebou alebo sa najete cestou. Ak budete jest cestou, chce vediet ake moznosti pripadaju do uvahy: bufet, pumpa, restauracia.... co je na tom divne? Toboz, ak idete na prvy spolocny vylet.
Toto ste mali mat vydiskutovane skor ako o 20:30 vecer pred vyletom.
Co sa tyka rannych ritualov, kazdy to ma inak a pri veku okolo 50-tky je ocakavane, ze osoba (a je to jedno, ci je to muz alebo zena) ma svoje ritualy a nema chut ich menit.
Spat pocas cesty na prvom vylete s "priatelom/priatelkou"? To nemyslis vazne. Je normalne, ze sa chce vyspat a chce byt 100% fit a moct sa venovat druhej osobe. Nebyvate spolu, teda nie ste non-stop spolu. Tesi sa na cas spolocne straveny s Tebou.
Ja nechapem, co vlastne riesis.

autor
Včera o 14:34
@anonym_bef178

Ja si nemyslím, že to písala žena. Podľa mňa to písal chlap a bol zvedavý, ako ženy zareagujú keď svoju partnerku opíše ako chlapa. Po prvej strane priznal, že pohlavia zamenil.
Ja som sa tiež celkom pobavila - kým išlo o muža, tak sa ženy viac menej zhodli, že ide o nejakeho neschopáka vystresovaného, s ktorým by neboli. Keď napísal, že ide o ženu, už sa prejavilo pochopenie z raňajšieho stresu a príprav na výlet a očakávajú od autora rovnaké pochopenie pre jeho partnerku.
Potom autor viac krat zhrnul rady žien do jedného príspevku a napísal, že má toho dosť a na výlet sa nejde. Týmto zhrnutím zdá sa doplietol ďalšie ženy.

Minimálne polovica žien jednoducho nedokáže čítať s porozumením a nebola schopná pochopiť jeho príspevky a má v tom (z mne neznámeho dôvodu) chaos.

Čo vyplýva z tejto témy:
1.Na rovnakú tému prispievateľky reagujú rozdielne, podľa toho o aké pohlavie ide (dalo sa čakať)
2.Máme obrovský problém - školstvo pchá do detí množstvo informácií, ale zlyháva v učení detí čítať s porozumením. Neschopnosť prispievateliek zorientovať sa v texte je priam zarážajúca, pričom predpokladam, že všetky majú minimálne základné vzdelanie.
Ako sa tieto ženy dokázali zorientovať v učebniciach stredných škôl, či dokonca v skriptách je mi záhadou.

@anonym_bef178 máš úplnú pravdu. Aby bolo jasné, prečo som to celé napísal. Pôvodný príspevok som zámerne formuloval tak, že partner je muž. Chcel som si overiť, ako by ženy reagovali na úplne rovnaké správanie, najprv muža. A výsledok ma celkom neprekvapil. Kým ste si mysleli, že ide o chlapa, bol to podľa vás neschopný, divný, nepoužiteľný človek, ktorý by nemal byť partnerom ani otcom. Keď som napísal, že ide o ženu, zrazu sa objavilo pochopenie, že má stres, potrebuje čas, bojí sa cestovania a že každý máme niečo. Presne toto som chcel poukázať. Nešlo mi o vodičák ani o samotný výlet. Išlo mi o dvojitý meter. Rovnaké správanie ste hodnotili úplne inak podľa toho, či ste si predstavovali muža alebo ženu. A áno, som muž. Partnerka je žena. Len som chcel vidieť, či budete hodnotiť správanie alebo pohlavie človeka, ktorý ho robí.

anonym_80d066
Včera o 14:41

Teda necitala som vsetky tvoje komenty,ale na prvej strane si pisala ako zena a muz stresuje a na poslednej ako muz a zena stresuje.
Tak sa uz rozhodni ci si muz,ci zena.

anonym_bef178
Včera o 14:42
@anonym_autor

@anonym_bef178 máš úplnú pravdu. Aby bolo jasné, prečo som to celé napísal. Pôvodný príspevok som zámerne formuloval tak, že partner je muž. Chcel som si overiť, ako by ženy reagovali na úplne rovnaké správanie, najprv muža. A výsledok ma celkom neprekvapil. Kým ste si mysleli, že ide o chlapa, bol to podľa vás neschopný, divný, nepoužiteľný človek, ktorý by nemal byť partnerom ani otcom. Keď som napísal, že ide o ženu, zrazu sa objavilo pochopenie, že má stres, potrebuje čas, bojí sa cestovania a že každý máme niečo. Presne toto som chcel poukázať. Nešlo mi o vodičák ani o samotný výlet. Išlo mi o dvojitý meter. Rovnaké správanie ste hodnotili úplne inak podľa toho, či ste si predstavovali muža alebo ženu. A áno, som muž. Partnerka je žena. Len som chcel vidieť, či budete hodnotiť správanie alebo pohlavie človeka, ktorý ho robí.

@anonym_autor presne tak som to pochopila.

anonym_6d2c0b
Autor odpoveď zmazal
anonym_bef178
Včera o 14:43
@anonym_80d066

Teda necitala som vsetky tvoje komenty,ale na prvej strane si pisala ako zena a muz stresuje a na poslednej ako muz a zena stresuje.
Tak sa uz rozhodni ci si muz,ci zena.

@anonym_80d066 ďalšia, čo nerozumie písanému textu? Prečítaj si posledný príspevok od autora, ak ten nepochopíš, tak na to kašli. Skrátka si nechápavá

cyberk
Včera o 14:44

Ak sa chces rovnocenne spravat k zene, tak ako aj k muzovi, preco neskusis aj vztah s chlapom? Ocividne nechapes medzi tymito pohlaviami rozdiel, lebo jeden z nich prechadza hormonalnymi zmenami a to je sakra rozdiel. Keby chlapi mali kramy a rodili by, to by bolo fnukania a rusenia planov…

anonym_6d2c0b
Včera o 14:45
@anonym_autor

@anonym_autor ty si dobre na hlavu 🤦hádam chlap má byť opora nie nejaký trtko čo sa chová ako 5 r chlapec. A ešte si rob prieskum. To je fakt vrchol inteligencie. Ty si tiež riadna entita

anonym_80d066
Včera o 14:48
@anonym_bef178

@anonym_80d066 ďalšia, čo nerozumie písanému textu? Prečítaj si posledný príspevok od autora, ak ten nepochopíš, tak na to kašli. Skrátka si nechápavá

@anonym_bef178 ten posledny koment napisal rovnako ako ja,takze kym sa moj koment uverejnil,jeho uverejnili o par sekund skor.
A ano citala som to,a ano ma pravdu.Tu to je ale vo vsetkom tak,je jedno aka tema to je.Jeden koment zacne,dalsie sa pridaju.A tak isto podobna tema,ale prvy koment opacne a tak isto sa mnohe pridaju k tomu prvemu,teda opacnemu ako bol v prvej teme podobnej.
Tak to je aj s pohlavim.

anonym_7a6718
Včera o 14:51
@anonym_autor

@anonym_a3ea79 prečítaj si názory, keď zadanie bolo, že je to chlap. Prečítaj si celú prvú stranu. Ešte vraj aj žena od neho odišla, lebo je nepoužiteľný. Keď je to žena, tak má stresík. adrenalín a teší sa. A to, že nemá VP a auto je v ťažkej pohode.

@anonym_autor ja mam vp, ale nesoferujem.a to mame v garazi 3auta😅😁

anonym_bef178
Včera o 14:51
@cyberk

Ak sa chces rovnocenne spravat k zene, tak ako aj k muzovi, preco neskusis aj vztah s chlapom? Ocividne nechapes medzi tymito pohlaviami rozdiel, lebo jeden z nich prechadza hormonalnymi zmenami a to je sakra rozdiel. Keby chlapi mali kramy a rodili by, to by bolo fnukania a rusenia planov…

@cyberk takže u chlapa nie je v poriadku sa tak spravať, ale žena môže, lebo ma hormonálne výkyvy, tým pádom môže stresovať pred každým výletom a nechať sa všade vyvážať?
V tom prípade chvalabohu, že som heterosexuálne orientovaná, takúto ženu s miliónom výhovoriek, zvaľujúcu všetko na hormóny, kramy, rodenie … vystresovanú zo života by som pri sebe nezniesla.
Obdivujem mužov ochotných toto trpieť.

anonym_c453ae
Včera o 14:58

@anonym_autor zas a znova absolutne zbytocne umele cestovanie ktore zbytocne mina peniaze, pohodu a cas, musite sa zbytocne niekam trepat 400 kilometrov len preto ze to ty jedine chces, a este aj v tychto sialenych teplotach, samozrejme dalsie peniaze budete musiet utratit aj na mieste, tvoja financna gramotnost sa bude rovnat blizkej nule pri dnesnych cenach pohonnych hmôt.

luccija
Včera o 16:50
@anonym_autor

@anonym_a3ea79 v tejto téme išlo ukázať dvojaký meter. Muž vs žena. Aké máte vnímanie. Ale ukážem jej to zajtra, nech vidí, ako o nej ľudia tu píšu.

@anonym_autor čo sleduješ touto diskusiou?V dnesnej dobe, keď na každom rohu sa dá najesť, ísť na wc nerozumiem...jedine, že je rada doma a nebaví ju chodiť na výlety.Jest a piť bude to, čo si pripraví obchody sú tak isto otvorené do večerných hodín.Mne by to znechutila už pred cestou vo všetkom vidieť problém.ako chodí do práce, keď je stres s wc, chystanim, spankom

luccija
Včera o 16:55

Ako taký stresový typ znášal cestoval s dvoma deťmi?Pri deťoch chápem, že treba myslieť o krok vpred jedlo, spánok, dobre obliecť znášať vrtochy, ale dospelá osoba zodpovedná za seba...sprav jej lepenaky a kávu 😉úprimne ma taketo typy ľudí unavuju.

iwesska
Včera o 17:08

To nie je stres,tomu sa hovori priprava. A ze to je niekomu smiesne a ponizuje preto partnera,je skor polutovania hodne.