Ako zvládnuť vzťah s partnerom, ktorý má malé dieťa?
Ahojte 😊 môj partner má malé dieťa (4 mesiace). Svoje deti ešte nemám, viete mi poradiť ako sa na takúto situáciu pripraviť? Poprípade nejaké skúsenosti s podobnou situáciou? Som z toho trošku v strese, či to zvládnem...chcem s ním byť, podieľať sa s ním na výchove a byť tu pre neho a dieťa, no bojím sa, či to zvládnem. Mám 28, som bezdetná, neskúsená. Ďakujem za rady ❤
Ja som si našla muža, ktorý mal vtedy osem ročného syna.... vychovával ho sám, lebo matka sa zbalila keď mal syn tri roky a odišla za frajerom do čiech....mala som vtedy 20 rokov...stretávali sme sa, jeho syna som brávala na pizzu, von....vo vzťahu sme zrazu hneď mali aj dieťa...a naučili sme sa s tým žiť... pomerne hneď som otehotnela....keď sme spolu čakali druhé, vzali sme sa...teraz máme tretie....z jeho prvého syna vyrástol úžasný schopný chlapec, ktorý má už 30 rokov..býva sám s priateľkou a veľmi ho ľúbime...tak ako aj on nás....s matkou sa už viac nevidel...
Toľko môj príbeh... ktorý aj u teba môže dopadnúť dobre....ale musíš sa takmer okamžite vžiť do roly matky a keďže chlapček ani nevie čo to slovo znamená, dať mu pocítiť vôňu domova..ak to teda s jeho otcom myslíš vážne....chce to veľa driny, ale ide to....len ty už nemôžeš chcieť len muža, ale v prvom rade aj syna.... držím päste 🍀
@ikuska27 u vás matka vôbec nebola prítomná.tu je a je komplikovaná a zrejme chorá.plus určite sa vo výchove adpon trochu angažujú aj jej rodičia...byť autorkou tak utekám
@ikuska27 Nieco sa ta spytam, ale nemusis odpovedat ak nechces. Pises, ako si sa od 8 rokov starala o cudzie dieta muzove, teraz ma 30 a ako ho lubis a on teba. Ale na MK mas ozaj vsetko na profile okrem tohto "syna" o nom ani zmienku. Od mala ako si rodila - moje 2 deticky album (iba pokrvne spominas). Ved ako chapem, mozno popri tisic fotkach si nechcela davat jeho foto, kedze nie je pokrvny. Ale ani len v popise kolko mas deti nemas tohto napisaneho. Clovek by povedal, ze ked od 8 rokov sa o neho staras, a lubis ho ako pises, ze ho beries ako syna. A este ked sa na chudacika jeho matka, ktora ho porodila vykaslala v 3 rokoch. Pride mi to take divne. Ako naozaj nemam skusenost s cudzimi detmi. S muzom mame len svoje deti. Na siete nedavam ziadne fotky, sukromie si chranim. Ale naozaj som myslela, ze aj syna muza, ktoreho si vychovavala od mala napises do zoznamu svojich deti a ratas ho do poctu deti.
@anonym_8d413d áno..máš pravdu...nemám ho medzi svojimi deťmi....no na fotkách ho mám...doma sa normálne bavíme že je to ich brat, chodí k nám.. všetko riešime spolu, ale nieje moje dieťa...neosvojila som si ho....to nič ale nemení na mojom vzťahu voči nemu...deti ho berú ako súrodenca...ja ho beriem ako mužovho syna, ktorého ľúbim a vždy mu so všetkým pomôžeme....
@ikuska27 aj keby tu zenu uz nemiluje. Miloval ju 5 rokov - ma zaväzok sa o nu v takomto citlivom obdobi postarat a nie riesit nove lasky a sex... Ona ma psychiku odpilenu, ziadna zena nejde k rodicom a dieta vozi na dlhe hodiny k muzovi ci aj na noc, to nie je normalne spravanie, to pochopi kazdy... mozno uz aj riesi lieky, psychologa/psychiatra, toto vsetko my nevieme. Porod je velmi tazke obdobie pre zenu a vsetky tie chemicke procesy vedia vsetko uplne otocit hore nohami. On nema ziadne pravo hladat dalsi vztah, ked ho ona potrebuje a on je za to zodpovedny (to dieta jej predsa spravil on).
Autorka uplne vazne, posli ho domov, sama raz budes mamou a predstav si, co by toto pre teba znamenalo, si uplne na dne a muz uz zasuva inde... prakticka stranka - on to dieta bude mavat na vikendy, sviatky, dovolenky, bude platit vyzivne dalsich 25 rokov, co vam ako rodine bude strihat rozpocet... nic nebude s tebou robit prvy krat, lebo to uz zazil... kazde vase dieta bude porovnavat s tym prvym, lebo on to robil vtedy, vedel vtedy, to ci hento... neni vsetko ruzove aj keby si vytvorite uzasny vztah, ta jeho minula rodina bude s vami pritomna cely zivot. Stoji ti to za to?
@anjelicek26 áno máš pravdu....nevidíme do toho....a zachoval sa zle, ak je to takto....
prosím ťa ked je taky starostlivý otec, kedy si ťa stihol najsť? a kde?
prosím ťa ked je taky starostlivý otec, kedy si ťa stihol najsť? a kde?
@anonym_793b78 Mne sa nad tymto celym rozum zastavuje...
@anonym_793b78 Mne sa nad tymto celym rozum zastavuje...
@anonym_eab620 asi dalsí blby vymysel..
Ja ti to teraz poviem ako žena, ktorú chlap nechal v tehotenstve kvôli druhej. Boli sme spolu takmer 7 rokov. Netvrdím, že náš vzťah bol ako z rozprávky, no milovali sme sa, boli sme zasnúbení, stavali sme dom, a 3 roky sme bojovali o to, aby sme mohli mať vlastné dieťa (určite najmä toto poznačilo náš vzťah). Keď som po 4x otehotnela, a tehotenstvo bolo konečne na dobrej ceste, môj ex ma vymenil za inú. V čase keď som doma doslova žrala 11liekov denne, pichala si každý večer injekcie, aby som naše dieťa udržala nažive, a aby sme oň opäť neprišli, plakala som mu, že to už nezvládam, zostala som doma na rizikovom tehotenstve... v tú dobu keď mal pri mne stáť, si začal vypisovať s jeho zamestnankyňou, kvôli ktorej nás nakoniec opustil. Nebol mi to schopný ani povedať, donútil ma svojim správaním, aby som odišla, pri tom som odchádzala s tým, že som verila, že to je len výhražný prst pre neho a spamätá sa. V tej dobe som sa od iných ľudí dozvedela, že to ťahá s ňou, k čomu sa mi keď to prepuklo musel už priznať. Tvrdil, že ma nemiloval, že bol so mnou nešťastný... nevidím mu do hlavy, viem, že sa dostával do extrémnych depresií kvôli práci a finančnej situácii, nakoniec to neuniesol, a presne takú istú depresívnu osobu si priviedol do života. No nemyslím si, že bol so mnou nešťastný, človek, ktorý vo vzťahu už niečo necíti nerobí to, čo robil on. Na otázku prečo si robil teda dieťa, ak bol taký nešťastný neodpovedal nikomu dodnes. Takže si spravte z tohto záver samy.. ale naspäť k téme. Odišla som, bola som stále na rizikovom, dieťa v ohrození, schudla som 5kg za dva týždne, skončila som na infuziach.. zatiaľ čo on verejne zdielal ako našiel svoju spriaznenu dušu. Vieš si predstaviť tú bolesť akú som v sebe mala? Tie úzkosti, ktoré som prežívala, zatiaľ čo on sa zabával s inou, ja som bojovala naďalej o naše vysnívané dieťa. Dohnal ma myšlienkami k tomu, že som premýšľala, že mu vezmem život, že to nezvládnem, neustojím. Modlila som sa deň čo deň nech tá bolesť už skončí. Boli to nekonečné týždne, musela som vyhľadať odbornú pomoc, chodila som na terapie.. aktuálne som v 8. mesiaci. A stále som sa z toho nedostala, nie je nič horšie pre ženu ako zostať sama odkopnutá v tehotenstve, či po pôrode. Cítim voči nemu stále krivdu, je predsa za mňa, za nás zodpovedný.. a to nehovorím absolutne o financiach, ale o tej psychickej podpore a starostlivosti, ktorú žena v tom období potrebuje. A nepotrebuje ju od nikoho iného, ako od jej partnera, s ktorým to dieťa má. Neskutočne sa bojím popôrodnej depresie, a myslím, že ma neminie.. Sme síce v ako takom kontakte, no nie je to dobré, vedie toxický vzťah s psychicky narušenou osobou, ktorá ho odtrhla od ženy, vlastného dieťaťa, kamarátov, a dokonca z časti aj od jeho rodiny. Sú rozídení 2x za týždeň, po mesiaci ju podviedol s inou, údajne skončila kvôli nemu na čas na psychiatrii.. No napriek tomu, ako mi ublížil, a aký zrejme v skutočnosti je, si v kútiku duše prajem mať práve jeho pri sebe v tomto období, kedy mi treba najviac pomáhať. Nikdy mu toto celé trápenie nezabudnem, no na druhej strane stále čakám, že mi príde na pomoc... a presne toto musí prežívať aj ona.
A posledná vec.. myslíš, že keď to dokázal spraviť jej, nespraví to aj tebe? Myslíš, že je naozaj chyba len v nej? Prečo sa k tomu teda nepostaví zodpovedne a najmä ako chlap, a nestojí pri nej? Podľa mňa sama vieš, že pravda je zrejme niekde úplne inde ako ti hovorí, a možno aj ako hovoríš ty tu nám. Každopádne ti prajem, aby si nikdy v živote nič podobné nezažila ty.
@astrid24 na to, že máš 28 nie si neskúsená ale úplne neempatická voči matke jeho dieťaťa. Ona potrebuje pomoc a nie riešiť prelietaveho chlapa. Kedy ťa vôbec stihol namotať keď stále pracuje alebo sa stará o dieťa? Ibaže by to bolo úplne inak ako ti nakecal. Nechaj ho nech si porieši rodinu sám.
Ok. Už je to aj na fb-priznania zlatokopiek.
Ja ti to teraz poviem ako žena, ktorú chlap nechal v tehotenstve kvôli druhej. Boli sme spolu takmer 7 rokov. Netvrdím, že náš vzťah bol ako z rozprávky, no milovali sme sa, boli sme zasnúbení, stavali sme dom, a 3 roky sme bojovali o to, aby sme mohli mať vlastné dieťa (určite najmä toto poznačilo náš vzťah). Keď som po 4x otehotnela, a tehotenstvo bolo konečne na dobrej ceste, môj ex ma vymenil za inú. V čase keď som doma doslova žrala 11liekov denne, pichala si každý večer injekcie, aby som naše dieťa udržala nažive, a aby sme oň opäť neprišli, plakala som mu, že to už nezvládam, zostala som doma na rizikovom tehotenstve... v tú dobu keď mal pri mne stáť, si začal vypisovať s jeho zamestnankyňou, kvôli ktorej nás nakoniec opustil. Nebol mi to schopný ani povedať, donútil ma svojim správaním, aby som odišla, pri tom som odchádzala s tým, že som verila, že to je len výhražný prst pre neho a spamätá sa. V tej dobe som sa od iných ľudí dozvedela, že to ťahá s ňou, k čomu sa mi keď to prepuklo musel už priznať. Tvrdil, že ma nemiloval, že bol so mnou nešťastný... nevidím mu do hlavy, viem, že sa dostával do extrémnych depresií kvôli práci a finančnej situácii, nakoniec to neuniesol, a presne takú istú depresívnu osobu si priviedol do života. No nemyslím si, že bol so mnou nešťastný, človek, ktorý vo vzťahu už niečo necíti nerobí to, čo robil on. Na otázku prečo si robil teda dieťa, ak bol taký nešťastný neodpovedal nikomu dodnes. Takže si spravte z tohto záver samy.. ale naspäť k téme. Odišla som, bola som stále na rizikovom, dieťa v ohrození, schudla som 5kg za dva týždne, skončila som na infuziach.. zatiaľ čo on verejne zdielal ako našiel svoju spriaznenu dušu. Vieš si predstaviť tú bolesť akú som v sebe mala? Tie úzkosti, ktoré som prežívala, zatiaľ čo on sa zabával s inou, ja som bojovala naďalej o naše vysnívané dieťa. Dohnal ma myšlienkami k tomu, že som premýšľala, že mu vezmem život, že to nezvládnem, neustojím. Modlila som sa deň čo deň nech tá bolesť už skončí. Boli to nekonečné týždne, musela som vyhľadať odbornú pomoc, chodila som na terapie.. aktuálne som v 8. mesiaci. A stále som sa z toho nedostala, nie je nič horšie pre ženu ako zostať sama odkopnutá v tehotenstve, či po pôrode. Cítim voči nemu stále krivdu, je predsa za mňa, za nás zodpovedný.. a to nehovorím absolutne o financiach, ale o tej psychickej podpore a starostlivosti, ktorú žena v tom období potrebuje. A nepotrebuje ju od nikoho iného, ako od jej partnera, s ktorým to dieťa má. Neskutočne sa bojím popôrodnej depresie, a myslím, že ma neminie.. Sme síce v ako takom kontakte, no nie je to dobré, vedie toxický vzťah s psychicky narušenou osobou, ktorá ho odtrhla od ženy, vlastného dieťaťa, kamarátov, a dokonca z časti aj od jeho rodiny. Sú rozídení 2x za týždeň, po mesiaci ju podviedol s inou, údajne skončila kvôli nemu na čas na psychiatrii.. No napriek tomu, ako mi ublížil, a aký zrejme v skutočnosti je, si v kútiku duše prajem mať práve jeho pri sebe v tomto období, kedy mi treba najviac pomáhať. Nikdy mu toto celé trápenie nezabudnem, no na druhej strane stále čakám, že mi príde na pomoc... a presne toto musí prežívať aj ona.
A posledná vec.. myslíš, že keď to dokázal spraviť jej, nespraví to aj tebe? Myslíš, že je naozaj chyba len v nej? Prečo sa k tomu teda nepostaví zodpovedne a najmä ako chlap, a nestojí pri nej? Podľa mňa sama vieš, že pravda je zrejme niekde úplne inde ako ti hovorí, a možno aj ako hovoríš ty tu nám. Každopádne ti prajem, aby si nikdy v živote nič podobné nezažila ty.
@anonym_7302db to si a i neviem predstaviť čo prežívaš😢 človek, ktorému si tak verila ta nenormálne sklamal. Nechápem takéto konanie 😒 tebe a tvojmu dieťatku prajem všetko len to najlepšie. Hlavne veľa zdravia a skvelých ľudí okolo teba, čo ti pomôžu. Drž sa
Normálne rozmýšľam,kedy som tu naposledy čítala väčší grc,ako je toto 🤮 takže jeho žena má popôrodnú depresiu a on namiesto toho,aby stál pri nej a pomáhal jej ako sa dá a zabezpečil jej odbornú pomoc,si nájde nejakú tupú pipinu,ktorú preťahuje a ktorá príde na MK riešiť,aký je on vlastne chudáčik a ako sa má ona starať o jeho dieťa? A ty máš inak v hlave ešte čo okrem pilín? Už len pri tom,že chlap má 4-mesačné dieťa a obháňa iné ženy,by ti mali blikať všetky kontrolky a nie ešte za situácie,akú má on s matkou dieťaťa 🤦🏻♀️ ale veď kľudne pokračuj v tomto "vzťahu" a strácajú zbytočne čas s takýmto chudákom..
To tiež sa mi nezdá,baba ma popôrodné depresie a miesto toho aby jej chlap pomohol,tak si našiel hneď inu?
No neviem....si predstav, že tebe by sa niečo také stalo za čo nemozes a dojdes o psychiku,muza a dieťa
A.miesto podrzania, hneď a doslova hneď Inú
Hrozné hrozné hrozné
No hrozné
@bronkax presne, otras cisty toto...keby dieta malo 4 roky, ale takto??? Prezila som si poporodnu depresiu, ale takeho chuja mat doma, tak si to hodim urcite. Vysinuta matka, ze? Ale ze chujko ma pri 4 mesacnom dietati uz novu znamost, je ok? Niektori ludia sa nestitia nicoho, fakt 🫣.
@anonym_5fd4c3 aj ja to mám za sebou. Toto je jeden hnus chlap. Keď si ona niečo urobí tak si to môžu vyčítať títo dvaja do konca života
Tak manzelka ma poporodnu depresiu?
Sudom maaju stanovene striedavu ?
Chodi na nocne, a kto je s dieťaťom doma?
Matersku ? By bol naozaj hlupák, aby ju nechal poberať matersku ci rodicovsky a ,ze by sa len tak vykaslala na dieťa..
Toto nevymysliš 🫣
V tomto prípade je na chybe matka. Ona sa dieťaťa "vzdala". Povedala, že sa "necíti byť matkou" a odišla a nechala ho na výchovu dieťaťa. Po komunikácii sa dohodli na striedavej starostlivosti, ale nedodržuje to. On sa naozaj snaží. Aj keď je v nočnej, po príchode je celý deň so synom. V noci k nemu vstáva na kŕmenie, naozaj sa stará a zaujíma o neho. Je dobrý a príkladný otec. Matka neprejavuje záujem, aj keď je na materskej, nemá prácu, radšej ide na celý deň preč a nechá syna na starosť otcovi. Chcem mu byť oporou a pomôcť mu, vidím, že je toho na neho veľa. Pracuje 12tky, denné, nočné a koľkokrát po celom dni v práci ešte v noci vstáva ku synovi, pretože ona " sa potrebuje vyspať". Je to zložitý vzťah, ale nie je to o tom, že by som rozbila vzťah. Oni spolu nežijú, len sa starajú o dieťa.
@astrid24 ty ale nikdy nebudeš matkou toho dieťaťa, oficiálne ho majú v striedavke....to že biologická matka teraz nejaví záujem o dieťa neznamená, že časom nezmení názor a dieťa si nezačne brávať alebo nepožiada rovno o zverenie do svojej strarostlivosti....ty k dieťaťu ani nebudeš mať nikdy oficiálny vzťah, vždy to bude len dieťa tovjho partnera, možno neskôr manžela - nie tvoje....a bude mať svoju matku, ktorá si ho môže kedykolvek vziať a aj ona ho bude vychovávať a po svojom....ste spolu krátko, pre neho bude vždy na prvom mieste dieťa, nie ty......ste spolu krátko, premysli si dobre takýto vzťah a račej ho ukonči z kratšej cesty ak sa na to necítiš... bude to riadne náročné, nakolko na teba nebude mať partner čas a aj ty vhupneš hneď do vzťahu kde je malé dieťa (nie tvoje).....
@astrid24 celú situáciu najlepšie vyriešiš tak, že celú rodinku necháš napospas ich osudu. Nič iné sa nedá robiť, ak si nechceš skaziť život. Je to nedorobený chlap, cudzie batoľa a ešte psychicky chorá žena k tomu. Hľadá si ten chlap opatrovateľku ku decku. Je to celé.chore..
Kedy by si toto pochopila? Asi až ak by si raz bola s mužom, ktorý sa po dlhoročnom vzťahu od teba emocionálne odpojí počas tehotenstva, zničí ťa psychicky, evakuuješ sa ku rodičom, zničená po tehotenstve, pôrode, po prebdených nociach....a muž by ti urobil toto? Že si namotá na reči blbku? Možno preto mu ho dáva, aby si uvedomil, čo je to starostlivosť a nemal čas na ženy bez morálneho kompasu, ktoré pomáhajú slabým mužom likvidovať rodiny. Na tvojom mieste by som sa hanbila, že si rozkročila takémuto mužovi nohy.
@astrid24 ja len tolko....chuda dietatko.A tieto omacky okolo toho,kde ty,ako nova partnerka lutujes chlapa,matka dietata udajne pod depresivnymi stavmi.A potom je tu ten maly cloviecik,ktory sa narodil a toto 😓 ....Ty ako zasnena tupela,ides riesit "chudaka" a matka je samozrejme ta zla,ale ze on uz 4 mesiace po porode jeho dietata ma teba a je uplne jedno,ci ta matka je dobra,alebo ti len on drbe kaleraby.Je tak isto rodic,ako ona a ci je alebo nie je ona dobrov matkov,on ako milujuci rodic by prvorade riesil dieta a nie nejaku novu skatulu
@anonym_7302db joooj...tak to mi je nesmierne ľúto....no napriek tomu si silná osoba, ktorá to pre svoje dieťa zvládla a bude mu najlepšou mamou akou môže byť..tebe a bábätku prajem už len koooopec smiechu, radosti a zdravia ❤️❤️
Naozaj ti úprimne radím, z toho žiadny romantický vztah nebude.
Pravdepodobne len potrebuje ďalšiu opatrovateľku a ty si prisla vhod. Si mladučká, slobodná preco si takto komplikujes život? Kedy sa pri tomto všetkom venuje tebe, vášmu vzťahu?
Nechaj ho, nech si svoje následky pekne vyrieši sám, ty nie si samaritanka.
Užívaj zivot. Dobrovoľne si dávať na plecia starosti a problémy iných...Neblázni..
A to byde teda muz roka ked matku svojho dieťaťa nechal po pôrode v depresii..
Tebe by sa to páčilo??
@anonym_7302db silno presilno ta objimam. Mas v sebe viac sily ako si myslíš. Uprimne sestonedelie bude psychicky narocne v takej tazkej situacii, hormony, psychika... Mas kamarátku? Rodicov? Pomozu? Drzim palce, si silna zena. A aj ked muz je hnup, dieta za to nrmoze. Bude mat len teba a cakat tvoju laslu.
Dieťa má 4 mesiaca a chlap už má ďalšiu partnerku? Tebe to príde normálne? Úbožiak, žena má depresie, on namiesto toho hneď myslí na svoje uspokojenie, ak máš aspoň kúsok zdravého rozumu skonči to ešte dnes s ním, chlap a otec roka naozaj, ešte ho obhajuj

@anonym_8d413d možno to má úplne jednoduché vysvetlenie, že si to mladý muž nepraje... to nevylučuje nič z toho, čo ikuska27 píše.
@janulka1802 Ja som sa pytala ikusky nie teba. Ty bezne za cudzich ludi odpovedas?