Ako zvládnuť žiarlivého a domýšľavého partnera?
Tento problém máte možno viaceré..neviem už čo s tým ďalej. Neviem to pomenovať,vysvetliť si to,nerozumiem proste správaniu svojho priateľa.Sme spolu rok,všetko je krásne, kým on nezačne z tými svojimi dovolím si to nazvať že,,vyplodmi,,v hlave..Proste žiarli.. Ale takým sposobom že to nie je podlozene realnymi vecami, proste ja ho ľúbim, vážim si ho,vážim si všetky krásne chvíle ,ani v malicku mi nepríde na rozum iný muz.
Problém nastal ešte väčší keď som odišla pracovať na iné miesto,(mimo jeho mesto)A mám tam nadriadeného.Toho šéfa som videla dokopy 2 krat v živote, je to mladý chlap,pre mňa úplne nezaujimavy, no už neviem čo dalej..Prežijeme spolu krásne povedzme 4 týždne,a odídem lebo idem do prace,jemu cvak v hlave a píše mi slohovky ako ja s tým sefom, a keď nie on tak určite nejaký iný sa nájde,lepší než je on...on to vie..a mam mu dat pokoj..je schopný sa v priebehu hodiny rozísť so mnou.nevladzem už..
@daniela099 Ďakujem za povzbudenie..Človek si tak nejako zvykne na to,keď ti niekto niečo vytyka,časom tomu aj začneš veriť,zmanipuluje ta ...bohužiaľ sa to stalo mne..
@daniela099 Zazila som už psychopata..ale to bol nasilnik, tam to bolo jasne...a to bolo peklo..ale toto je psychická manipulacia, asi preto som v tom uviazla..Musím to ustat..
Hlavne buď asertívna, nerozpitvavaj s ním už viac tieto témy lebo sa v tom zbytočne začnete motať a je možné, že ťa znova zmanipuluje. Neustupuj, povedz mu ze je to tvoje definitívne rozhodnutie. Držím palce!
+ žiarlivosť sa stupňuje.
Dodatok. Sama zbadas
@damira90 ja som sa už popalila pár krát...ale to bolo očividne..Toto bolo iné.. preto som to nevidela..a keď sa aj predtým tváril že sa rozišiel so mnou,ja som si zanadavala pár dní poplakala,proste dala to von a naštartovala že idem ďalej...lenze on sa vrátil.. a ja som odpustila..a už niekoľkokrát..tak preto musím toto skončiť definitívne..
@daniela099 ďakujem.. 🙂
Joj oni veľmi ľúbia sa vracať.
Vráti sa na čas aby si potom zasa išla podľa jeho scenára. Oni majú zauzivany vzorec. Na par dni sa zmení a pustíš ho. Nie on sa nezmenil. On sa vie len pretvarovať. Ma sa rad zato tebe nič nedovolí a jeho kontrola je to co mu dáva sebavedomie len.
Zaslúžiš si iné niekto bude veľmi rad za teba. A hlavne pozor na stres. Ja som pri mojom veľmi schudla.
@damira90 presne toto co píšeš.. Akoby potreboval také to divadlo ako smúti a vraciame sa k sebe a ľúbime...a keď tomu opäť uverim..tak zas to isté..
A ten stres nepridáva ani mne ,nejem nič.. z nefajčiarsky sa stala hulicka,...kila idú dole..utrpena tvar...cele zle.
Máš nervy. Tak pozor aby si si nepozabijala bunky neaktivovala so stresu známa dostala nádor. Všetko za abnormalenho kontrolóra za 12 mesiacov. Vieš čo je prvoradé tvoje zdravie. Len a len tvoje zdravie a to ti už nikto nevráti. Nachvilu ti to možno bude chýbať aj tie konflikty ale keď si uvedomíš ten kľud tak nebudeš chápať ako si ho mohla mať rada.
Proste nenechaj ak nič zlé nerobíš sa ničiť niekym kto ti život nedal...keď on nevidí že ti je niečo už skodlive ti ...tak asi ako ta ma rád. Odpovedz si sama. Hento neni láska. Ty si jeho obeť. Kto žiarli tak vie aj potichu troska sa báť a VERIT a nie ta držať na krátko ako psíka..
Ukončiť a ujsť. Keď Chces napíš správu.
Nie, prepac, nerozumiem, mam 40+, pekny vztah, Ty si raz rozvedena, asi vies, preco. Ako sa mozes nechat zmanipulovat tak, ze uveris, za jeho chore predstavy mozes Ty? Ved laska je ine. Dokazy. Ake dokazy lasky od neho mas? Ziarlivostne vystupy? Ja by som sa asi rychlo "odlubila", kebyze ma zacne terorizovat. Nepoviem, mlade dievca, co malo zly priklad pocas dospievania, ked nevidi, nevie, ako sa ma muz k zene spravat. Ale uz raz popalena, rozvedena, si ide na krk vesat dalsieho debila. Nechapem este raz, nech sa akokolvek snazim.
Ano i ja som takto natrafila na ziarlivca...stale si nieco vymyslel a potom sa par dni neozval...neskor som mala pocit ze tak ako podozrieva on mna, tak skôr on ma nieco iné...veľa je toho...ak chces napis súkromnú správu...
Tak to konečne vyzerá tak,ze je ozaj koniec...alebo sa tak tvári..zatiaľ.. predpokladám ze o pár dní,týždňov sa znovu pokúsi o zmierenie ale už mám toho dosť aj ja..dourazal ma ako psa,Samozrejme ze som zo všetkého vyšla ja ako najhoršia, lebo ja som si nič nevazila, nič nevidéla co pre mňa robí, isto som ho klamala a preto bola chladná veľa krát.. išlo Mi vraj len o peniaze,čo on pre mňa spravil všetko...no proste si urobil svoju verziu,ktorej aj sam uveril, a ktorú bude rozprávať ďalej iným ľuďom..
Seriem na neho už,je toho veľa.. bol to manipulator a psychicky chorý chlap..len škoda,že som uverila tým jeho rečiam a takýto človek vám tak premasiruje mozog ze si už ozaj potom prestavate veriť...🫣
Zažila som niečo podobné.. 🙂
Autorka keby si bola nejaka 20 rocna naivka...ale nie si; a v 40tke nieco take tolerovat-nepochopim
Ty sto X stupis do tej istej rieky, pokial sa neutopis. A koleso ti nikto nebude davat uz(mat nato nervy tvoje problemy) lebo ty sa nvs odtrhnut a hadky ti zrejme chybaju a on ta tym nakazil. Takze sem ani nemusis uz nic si vypisovat, najdes si 3ho takeho isteho.
Dobre robíš! Na tomto svete existuje mnoho normálnych mužov, ktorí si dokážu svoju partnerku vážiť ako človeka a dokážu byť svojej žene oporou a neubližovať jej. Žiješ len raz, tak nezahadzuj svoje najlepšie roky s niekým, kto si to ani v najmenšom nezaslúži. Je to obyčajný zakomplexovaný slaboch. Čím skôr preč, to som hovoril aj v predchádzajúcom príspevku. Ide leto, treba si ho užiť a najmä, stretávať sa s ľuďmi. Držím palce!
Ja už som sa naučila nemlčať. Chlap mal potrebu vyčítať, vymýšľať scestné scenáre ? Nepomohli uistenia, normálny rozhovor, tak som prehodila translator a vysvetlila rečou jeho kmeňa.pridala decibely, a predviedla takú scénu, až sa panelák triasol. Zopakovalo sa to ešte zo 2x, také menšie pokusy a moje etudy, ukázala dvere, že ak mieni ešte raz vyvádzať, vyletí ako špinavá handra, a osobné veci poletia oknom. U nás to zabralo, takže kľudne na neho navrieskaj, keď sa ti uľaví a pomôže prekonať šok z jeho blbych rečí.
@mojemenonikto asi tak...Som z toho von a vďačná za to už.🙂
@cacianka toto presne som urobila naposledy..Padla mu sánka,že už neprisaham, neslubujem, nepresviedcam...
no ja sa ti cudujem...mas po 40., po rozvode ..deti a tento ti chyba v zivote? Ved maj trosku hrdosti v sebe.Radsej budem sama ako takeho dilina 🙊🙊🙊
@kukuk29 nie nechýba...ved píšem,že som konecne z toho manipulativneho vzťahu vonku..🙂
Si 💪💪💪. Len buď taká aj keď začne doliezat, lebo je isté že to bude skúšať, keď si zase uvedomí že mu obeť unikla.
Ano to presne ziarlivci a manipulatori vedia.... Urobit si svoju verziu, ponizit, urobit z nas klamarky.... Len bud silna, vsade zablokuj a uz sa nevracaj.... Zvykol si ublizovat ti a hodil vsetku vinu na teba... Nechaj ho nech si ma svoju pravdu...
Ma nízke sebavedomie
A mam tu dalsi problém..mesiac sme sa už nevideli, samozrejme sms dourazali ako sa dalo...no ja sa nemôžem odstrihnut, lebo mladý pán ma u mňa nejaké veci..nechcem však sa s ním stretnúť,..tak rozmýšľam ako sa toho zbaviť, doručiť nejako ..🫣proste to potrebujem aj takto definitívne uzavrieť..
To akože prečo sa nemôžeš odstrihnúť ?!
Lebo ma u teba nejaké veci ? To je čo za dôvod ?!
Zbalíme do bananovej škatule z Billa, do vreca na smeti a dám odviezť nejakému kamosovi, alebo taxíkom. Buď tam kde býva, alebo do práce .
To sa dá poriešit na 100 spôsobov, tak už fakt netrep
@cacianka lebo nemá tu pár vecí ktoré by som dala do ,,banánovej škatule,, preto!
A keďže sa nemienim s ním stretnúť,tak rozmýšľam ako...Rozísť sa dá aj slušným spôsobom, myslím si..

Neboj sa toho čo nastane po rozchode, ja som sa tiež bála, že sa mi bude chcieť nejako pomstiť alebo niečo podobné (mal veci, ktoré na mňa kľudne mohol vytiahnuť a ublížiť mi nimi), ale do dnešného dňa sa nič hrozné nestalo, až na pár nepríjemných správ od neho. Toto budeš chvíľu zažívať, kým to ešte bude také čerstvé, ale potom to prejde a ty uvidíš ako si vydychnes a aké to bude oslobodzujuce 🙂