Ako zvládnuť zistenú neveru vo fungujúcom vzťahu?
Pred viac ako rokom som však nadobudol podozrenie, že partnerka udržiava intímne kontakty s inými mužmi. V snahe potvrdiť alebo vyvrátiť tieto obavy som – aj keď si uvedomujem etickú problematickosť takéhoto postupu – nahliadol do jej mobilu. V Icloude som objavil viaceré erotické a explicitné fotografie a videá, ktoré jednoznačne poukazovali na jej neveru. Väčšina týchto materiálov bola dôkladne ukrytá aby som sa k nim ľahko nedostal
O tomto zistení partnerka doposiaľ nevie. Situáciu v sebe nesiem už dlhší čas a spôsobuje mi duševné harakiri. Na vonok sa mi väčšinou darí emócie zvládať, no občasné výkyvy nálady sú zrejmé aj pre ňu. Paradoxne, náš každodenný vzťah pôsobí stále láskavo – zachoval si emocionálnu aj fyzickú blízkosť. Aj to je dôvodom, prečo som sa doposiaľ nerozhodol vzťah ukončiť.
Zároveň však pociťujem, že takto ďalej fungovať nedokážem. Rád by som partnerke dal najavo, čo som zistil, ako ma to ovplyvnilo a ako ma to trápi. Nie ako formu pomsty, ale ako pokus o otvorené a úprimné vyjasnenie situácie. Nie som si však istý, ako k tomu pristúpiť tak, aby som zachoval vlastnú dôstojnosť a zároveň konal rozvážne.
@gambitas záruku nemáš nikdy. Lebo vzťah a človek nie sú spotrebič. Mne keď chlap začne tieto kaleráby utekám lebo mi je hneď jasné že chce občas mlieko a nie chovať kravu
Váš vzťah je obojstranne výhodný. Stavím sa, že ona si myslí, že bokovečky máš aj ty😂, Všetko to super popisuješ, len nerozumiem, prečo ti na tom tak záleží, že môže mať len teba. Máte tak špecifický vzťah, že zbytočne si do toho rýpal. Keď vám už nebude chýbať sex, budete super pár na dôchodku.
@gribka1 tak keď to je to taký lepší vzťah na sex takých si povedala môže mať koľko chce a keď pán nie je doma co by bola na suchu a cakala keď nemusí 😃
Váš vzťah je obojstranne výhodný. Stavím sa, že ona si myslí, že bokovečky máš aj ty😂, Všetko to super popisuješ, len nerozumiem, prečo ti na tom tak záleží, že môže mať len teba. Máte tak špecifický vzťah, že zbytočne si do toho rýpal. Keď vám už nebude chýbať sex, budete super pár na dôchodku.
@gribka1 tam je ten problém.. Skúšal som byť neverný keď som prišiel na to že mi bola neverná... Ale proste som to nedal.. Mal som predtým 20 ročný vzťah a medzitým aj krátke vzťahy bez záväzkov.
Ale keď sú v tom city.. Preto som aj šiel proti svojej hrdosti. Možno hľadá niečo čo jej nedávam.... Ale keď máš vidia spolu tak sme dokonalý pár. Ktorý funguje netradične ale funguje (fungoval) a to sa čuduje veľmi ťažko..Ľahké je takto kritizovať keď v tom človek nie je sám až po uši... Ale tu čo čítam na fóre tak sú to hrozne veci.... Chlapi ktorí sú ožrani.. Ženy ktoré mlátia chlapov a chlastajú.. Atď. Tiež by som im mohol napísať radu... Nájdi si niekoho iného.... Ale niekedy to tak proste nefunguje.. Teraz to zažívam na vlastnej koži.. Nemám hrdosť? no asi nemám.. Pritom keby som tich ľudí poznal osobne považoval by som ich za loosers. Takto som tu anonymný a nikto kto ma pozná by nepovedal že vôbec píšem na slovenské fórum.
@sova7 tak to prešpekulovali s tým vzťahom, aby mal z neho každý len výhody, až došli. Ako vravíš. Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá.🫤
@rejka7jasné.. Je to super mať partnerku čo má rovnaké hodnoty je ekonomicky nezávislá a takmer rovnocenná rada trénuje udržiava sa a áno je veľmi atraktívna. Ťažko si hľadala partnera ktorý by jej stačil, vlastne už ani nehľadala keď som sa ja objavil. No a zrejme potrebuje ďalšiu výzvu v živote..
@sova7 😂 toto je diskusia na drink 😂
@gambitas ja si čítam preklad a furt mi tam tie city nepasuju niečo k niekomu cítim ale bývať s ním nebudem a kľudne bez neho vydrzim. To sa nejak tak navzájom vylučuje a tiež to beries nejak prespekulovane ako projekt skoro že sa ty len nudis a hodil si nám kostičku ? 😏
@gribka1 každý to chce mať podľa svojím. Či? 😂
@gambitas Veď áno, máte netradičný vzťah, niečo v ňom je oslobodzujúce. Ale tú úplnú slobodu v ňom ty proste nedávaš. Ľúbiš ju, aké nie si si istý, že aj ona teba. Určitá forma lásky áno, ale či taká akú cítiš ty, to nevieš. Pýtaj sa jej a zisti ako to má v sebe nastavené ona.
@gambitas ja si čítam preklad a furt mi tam tie city nepasuju niečo k niekomu cítim ale bývať s ním nebudem a kľudne bez neho vydrzim. To sa nejak tak navzájom vylučuje a tiež to beries nejak prespekulovane ako projekt skoro že sa ty len nudis a hodil si nám kostičku ? 😏
@sova7 logisticky a kariérne to nefunguje.. Obaja máme kariéru na inom konci Európy a sme cez 2000 km od seba.
@sova7 logisticky a kariérne to nefunguje.. Obaja máme kariéru na inom konci Európy a sme cez 2000 km od seba.
@gambitas úžasný vzťah 🤣keď ste spolu v jednom meste date si sex tvoje peniaze nepotrebuje občas dovolenka a keď nie si poruke ma náhradníka takže nepotrebuje aby ste boli toľko spolu a mozes si robiť čo chces. No sen každého chlapa ešte aj okolie ti ju zavidi. Čo sa stazujes? 😉
@gambitas kariéra a domovina je na prvom mieste u teba až potom vzťah. Ľudia čo milujú sa sťahujú cez celý svet aby bývali s láskou svojho života. Tieto drísty, ako nám to vyhovuje a mali sme špecifický vzťah a pod. No nie, nemali. Bol to vzťah výhodný pre obe strany na istú dobu. Nebola to vrúcna láska, čo hory prenáša, podľa môjho názoru.
@gambitas úžasný vzťah 🤣keď ste spolu v jednom meste date si sex tvoje peniaze nepotrebuje občas dovolenka a keď nie si poruke ma náhradníka takže nepotrebuje aby ste boli toľko spolu a mozes si robiť čo chces. No sen každého chlapa ešte aj okolie ti ju zavidi. Čo sa stazujes? 😉
@sova7 Ona robí čo chce a môže. Určite sa mu nezaviazala úplne. Prečo aj.
@gambitas kariéra a domovina je na prvom mieste u teba až potom vzťah. Ľudia čo milujú sa sťahujú cez celý svet aby bývali s láskou svojho života. Tieto drísty, ako nám to vyhovuje a mali sme špecifický vzťah a pod. No nie, nemali. Bol to vzťah výhodný pre obe strany na istú dobu. Nebola to vrúcna láska, čo hory prenáša, podľa môjho názoru.
@rejka7 Vrúcna láska... Vyše troch mesiacov v roku sme mali možnosť spolu byť.. A to mám na mysli spoločný čas... Mesiac v costa rica v prenajatom dome na pláži. Nie nefunguje to pre nás bývať na sto percent v jednom dome.. Ale ani to nefunguje pre ňu aby fungovala ako žena v domácnosti... Keby len to bol problem... Nájdem nejakú zlatokopku z Poľska a vybavené.. Mám mladú peknú babu s ktorou by som sa nudil behom mesiaca
@gambitas tak to mate ako polyamorne manželstvo, len tajne. Ked si prec, ona ma dalsieho partnera a ten ma zase svoj zivot. Za mna si musi ty povedat ci je to Ok. Mozno by si sa čudoval kolko párov tak zije, len o tom nevies. Potom sadnut so zenou a porozpravat sa s nou. Suhlasim, ze my co sa blížime k 50tke, uz vela veci neriešime hrrr. Nexistuje ziadna odpoved na to, co je spravne riesenie. Pre niekoho rozchod a pre niekoho nie.
@gambitas Nie, jej sa to očividne neráta. Niekto ju rozducháva viac. Ty tam nie si, čo má robiť? Možno má dennodenné potreby.
@gribka1 ale chová sa ku mne úplne super.. Keď sme spolu. Keby sa chovala pri mne chladno alebo arogantne ale nič z toho... Peniaze nie sú motivácia.. No. Je mi jasné že si to budem musieť prediskutovať s ňou.. Ale ešte musím akceptovať že ju stratím
@gribka1 ale chová sa ku mne úplne super.. Keď sme spolu. Keby sa chovala pri mne chladno alebo arogantne ale nič z toho... Peniaze nie sú motivácia.. No. Je mi jasné že si to budem musieť prediskutovať s ňou.. Ale ešte musím akceptovať že ju stratím
@gambitas Ale jej potreby môžu byť také, že to možno potrebuje fyzicky aj bez lásky k tomu gigolovi. Možno v tom fakt nie je nič iné. Ale to fakt zistíš len rozhovorom.
@gambitas tak to mate ako polyamorne manželstvo, len tajne. Ked si prec, ona ma dalsieho partnera a ten ma zase svoj zivot. Za mna si musi ty povedat ci je to Ok. Mozno by si sa čudoval kolko párov tak zije, len o tom nevies. Potom sadnut so zenou a porozpravat sa s nou. Suhlasim, ze my co sa blížime k 50tke, uz vela veci neriešime hrrr. Nexistuje ziadna odpoved na to, co je spravne riesenie. Pre niekoho rozchod a pre niekoho nie.
@betulinka1 viem o takých manželstvách.. Je to cool pokiaľ sa dohodnú... Ale v mojom prípade sa cítim fakt ako blb.. A tu fakt nejde len o krásu.. Ale budem si musieť s ňou hodiť dialóg.. Iná cesta tomu nevedie.. A za ten rok s tým neprestala.. Momentálne si nedokážem predstaviť mám inú ženskú a to ma stavia do nevýhody v našom vzťahu.
@gambitas Ale jej potreby môžu byť také, že to možno potrebuje fyzicky aj bez lásky k tomu gigolovi. Možno v tom fakt nie je nič iné. Ale to fakt zistíš len rozhovorom.
@gribka1 nie je to gigolo.. Normálny chalan z rodinou... Poznáme sa všetci navzájom a nemyslím že jeho žena vie to čo ja... Tiež ťažko znášam keď sa stretneme a ja musím držať masku už som sa im začal aktívne vyhýbať. Kým si to nezrovnam sám so sebou.. Tak budem ako časovaná bomba
@gribka1 nie je to gigolo.. Normálny chalan z rodinou... Poznáme sa všetci navzájom a nemyslím že jeho žena vie to čo ja... Tiež ťažko znášam keď sa stretneme a ja musím držať masku už som sa im začal aktívne vyhýbať. Kým si to nezrovnam sám so sebou.. Tak budem ako časovaná bomba
@gambitas Nemyslela som to doslova, ale, ak hej plní len fyzickú potrebu, tak prečo ho tak nenazvať😂. A ako sa správajú, ak ste takto spolu?
@gambitas Nemyslela som to doslova, ale, ak hej plní len fyzickú potrebu, tak prečo ho tak nenazvať😂. A ako sa správajú, ak ste takto spolu?
@gribka1 normálne. Ako vždy.. Dobrí kamaráti žartuje s jeho ženou.. Teraz mám úplne inú optiku.. Vnímam signály ktoré by som inak neriešil.. 7 rokov sa poznáme.. Teraz som ja v tej spoločnosti ten čudný.. Vidno na mne že už nie som uvoľnený alebo toľko nežartujem ako som zvykol... Keď sa ma spýta prečo som tak ticho. Tak poviem že myslím na klientov.
@gribka1 normálne. Ako vždy.. Dobrí kamaráti žartuje s jeho ženou.. Teraz mám úplne inú optiku.. Vnímam signály ktoré by som inak neriešil.. 7 rokov sa poznáme.. Teraz som ja v tej spoločnosti ten čudný.. Vidno na mne že už nie som uvoľnený alebo toľko nežartujem ako som zvykol... Keď sa ma spýta prečo som tak ticho. Tak poviem že myslím na klientov.
@gambitas A odkiaľ vieš, že je to on?
@rejka7 Vrúcna láska... Vyše troch mesiacov v roku sme mali možnosť spolu byť.. A to mám na mysli spoločný čas... Mesiac v costa rica v prenajatom dome na pláži. Nie nefunguje to pre nás bývať na sto percent v jednom dome.. Ale ani to nefunguje pre ňu aby fungovala ako žena v domácnosti... Keby len to bol problem... Nájdem nejakú zlatokopku z Poľska a vybavené.. Mám mladú peknú babu s ktorou by som sa nudil behom mesiaca
@gambitas ja ťa chápem, miloval si ju, si sklamaný, máš na to právo. Je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že keď si so ženou 3 mesiace v roku počas 7 rokov, t.j. 21 mesiacov, t.j. 1 rok a trištvrte, a to vo forme dovolenky, tak je to skrátka ideál a aj klam a aj ilúzia. Ona má svoj život, ty tiež to sú skrátka neodškriepiteľné fakty. Riziko nevery a krachu tohto vzťahu je vysoké, veľmi vysoké. Okrem príjemných chvíľ pár krát v roku vás nič nespája. Ach áno spoločné záujmy, sex. Ale žiadne ozajstné záväzky rodina, deti, majetky, zázemie, domácnosť, zabehnutý život.🤷

@gambitas mne to príde ako taký trochu lepší vzťah na sex ak ste o tom spolu nehovorili ma čom s tebou je môže to brat tak že je to vzťah iba na zábavu ale mne by takýto akože vzťah ruka hore zábava užívanie dlhodobo nestačil zážitky a sex nie sú všetko. Keď k nej nieco cítiš preco ti stačí takýto v podstate vzťah na diaľku? Ty sa niecoho viac bojis?
@sova7 lepší vzťah na sex je lepší ako horší vzťah bez sexu