Ako zvládnuť život po rozchode s problematickým partnerom?
Ahojte.Potrebujem sa niekde vypísať a možno aj trošku povzbudiť od žien.Neviem ani kde mám začať.
V roku 2010 som spoznala svojho muža.Boli sme veľmi mladí,po roku sa nám narodil syn.Všetko bolo zo začiatku úplne super,klasika ja doma na materskej muž v práci.Po asi 4 rokoch som si začala všímať,že nie je to v poriadku.Žačal brať drogy skoro na dennej báze najprv marišku,neskôr kokaín a ako to býva nakoniec pervitín.Každy ,kto mal dočinenia so závislákom vie o čom píšem.Začal nekonečný kolotoč-vyhadzovanie ho z bytu a samozrejme citové vydieranie jak sa všetko zmení a bude iní.Posledne roky boli peklo.Žacal mi kradnúť všetky peniaze,kradol bankomatove karty ,fetoval denne a začal ma biť.Všetko pred očami syna.O hraní na automatoch ani nebudem písať.Bola z neho úplná troska a zo mňa tiež.Zacala som mat z toho vážne problémy (tetania,panicke záchvaty,depresie).Pred cca 3 rokmi som ho vyhodila.Vyše mesiaca budil až si nakoniec našiel prácu na konci republiky a zobrala ho rodina.Našiel si tam novú partnerku,ktorá má dve deti a poslala k vode svojho muža koli nemu.Na syna posiela peniaze ale inak moc záujem nejavi.Koli nej sa dokázal zmeniť prestal s drogami a ako to býva dnes rozprava,že ja si to všetko iba vymýšľam a nebolo to tak ako ja rozprávam.Manipuluje aj na diaľku.Ona mu to všetko veri a zo mňa robia blázna.Ževraj zaujímavé,že jej to nerobi a pri nej sa dokázal zmeniť.Podotykam,že keď ho spoznala ešte mesiac pred tým bol na ulici a fetoval.Citim strašnú krivdu,že pri nej to išlo a prečo nám musel pokaziť život
@anabella000 ešte som chcela dopísať,že ma podvádzal kade chodil aj napriekt tomu som stále dúfala,že ja a syn mu za to stojíme a do konca som verila,že nám dokáže že vie žiť normalne.Teraz to dokazuje inej žene a vyzerá,že majú dobrý život.Mne zničil psychiku a synovi rovnako.Sem tam sa stretnú.Dovolenky si užíva bez syna.
Viem, že to nie je jednoduché, ale ja na tvojom mieste by som s ním prerušila všetky kontakty. Nech ti posiela peniaze, chápem, že tie rozhodne potrebujete, ale sama si napísala, že moc o syna nejaví záujem, tak by som ho úplne odstrihla.
Načo sa s ním kontaktuješ?
@januska12323 ja nie ,jeho terajšia ma par krát kontaktovala a väčšinou sme boli v kontakte koli synovi
@anabella000 Prerusila by som kontakt uplne a ta jeho terajsia ma nulove pravo na vsetko co sa vas aj vaseho syna tyka.
@anabella000 Prerusila by som kontakt uplne a ta jeho terajsia ma nulove pravo na vsetko co sa vas aj vaseho syna tyka.
@katpizur no on je na syna protivny,lebo syn vie veľmi dobre ako sme koli nemu trpeli a tu jeho novú nechce prijať a keďže ju nechce prijať,tak kašle na syna s tým ze ak sa to nezmení tak ho nebudú brava nikam a podobne
@anabella000 Ahoj, a kvoli comu si komunikovala s jeho terajsou? Tomu akosi nerozumiem. Ked viem,ze vola, pise ona, tak nereagujem. Na co ti to bolo dobre? Len sa potom zbytocne trapis este viac, lebo pochybujem,ze ta kontaktovala za ucelom, aby ste boli kamosky. Do buducna kasli do nej. Co sa syna tyka, ten je uz velky predpokladam? Cize viacmenej sa vie rozhodnut, ci raz za dlhy cas ked mu otec zavola ho chce pocut alebo nie, ci? Co take musis ohladom syna ty s nim riesit, zvlast ked este mesiac predtym co sa dal dokopy s novou zenou bral drogy? Nedokazala by som s nim po tom vsetkom komunikovat ani ohladom dietata. Skusila si vyhladat aj odbornu pomoc? Tie stavy co si mala/mas nemusia byt sranda a ked chces zit este normalny zivot, tak to pre seba sprav, pripadne si myslim, ze aj synovi vyhladat terapeuta, pretoze kludne si moze traumy z detstva co videl a zazil niest do dospelosti a nasledne mat on problemy vo vztahoch. Krivdu nemas preco citit, tu by mal citit tvoj prefetovany ex voci vam co vam narobil...Mala si to v hlave cele domotane, ked si dufala,ze on vam ukaze ze vie zit normalny zivot...po tom vsetkom ako mozes dufat? nedufaj, radsej ho totalne odstrihni zo zivota a daj do poriadku tvoj zivot a zivot tvojho syna, aby ste sa mali dobre♥️ A dalsia vec, nikde nie je napisane,ze rovnako tvoj ex nedopadne pri sucasnej partnerke, to,ze je teraz nejaku dobu cisty neznamena, ze bude aj o rok, alebo ked u nich pridu nejake väcsie problemy a spadne do toho zas. Nekomunikuj s nim a uz vobec nie s jeho zenou. Chodte obaja na terapiu a zacnite postupne zit pekny zivot🍀🍀🍀
@katpizur smutne je,že u novej rodiny náprava všetko čo dosral pri tej svojej a tým trpí iba syn lebo prečo tam sa to dá a doma sa nedalo?
@katpizur smutne je,že u novej rodiny náprava všetko čo dosral pri tej svojej a tým trpí iba syn lebo prečo tam sa to dá a doma sa nedalo?
@anabella000 kolko ste od seba? Kolko má syn?
@anabella000 Ahoj, a kvoli comu si komunikovala s jeho terajsou? Tomu akosi nerozumiem. Ked viem,ze vola, pise ona, tak nereagujem. Na co ti to bolo dobre? Len sa potom zbytocne trapis este viac, lebo pochybujem,ze ta kontaktovala za ucelom, aby ste boli kamosky. Do buducna kasli do nej. Co sa syna tyka, ten je uz velky predpokladam? Cize viacmenej sa vie rozhodnut, ci raz za dlhy cas ked mu otec zavola ho chce pocut alebo nie, ci? Co take musis ohladom syna ty s nim riesit, zvlast ked este mesiac predtym co sa dal dokopy s novou zenou bral drogy? Nedokazala by som s nim po tom vsetkom komunikovat ani ohladom dietata. Skusila si vyhladat aj odbornu pomoc? Tie stavy co si mala/mas nemusia byt sranda a ked chces zit este normalny zivot, tak to pre seba sprav, pripadne si myslim, ze aj synovi vyhladat terapeuta, pretoze kludne si moze traumy z detstva co videl a zazil niest do dospelosti a nasledne mat on problemy vo vztahoch. Krivdu nemas preco citit, tu by mal citit tvoj prefetovany ex voci vam co vam narobil...Mala si to v hlave cele domotane, ked si dufala,ze on vam ukaze ze vie zit normalny zivot...po tom vsetkom ako mozes dufat? nedufaj, radsej ho totalne odstrihni zo zivota a daj do poriadku tvoj zivot a zivot tvojho syna, aby ste sa mali dobre♥️ A dalsia vec, nikde nie je napisane,ze rovnako tvoj ex nedopadne pri sucasnej partnerke, to,ze je teraz nejaku dobu cisty neznamena, ze bude aj o rok, alebo ked u nich pridu nejake väcsie problemy a spadne do toho zas. Nekomunikuj s nim a uz vobec nie s jeho zenou. Chodte obaja na terapiu a zacnite postupne zit pekny zivot🍀🍀🍀
@motylik2559 ďakujem za super komentár ❤️človek ,ktorý toto zažije ho to navždy zmení a chce vedieť odpovede na nejaké otázky.Zrazu sa lusknutím prsta niekto zmení zo dňa na deň? Prečo to pri nás nešlo?to mu prvorodeny syn nestal za to aby mu zariadil super život?Nikdy do nas nič neinvestoval iba nám bral.On kontaktuje syna raz za čas si zavolajú alebo napíše ale syn jak rastie už ani moc nereaguje a odmieta tam chodiť.Ona mi volala asi 3x po každé vyzistovala info o ňom lebo zevraj neverí,že také niečo mohol robiť,že to je až neuveriteľné keď to počúva lebo k nim sa tak nespráva.Že pri nej sa dal doporiadku.
@anabella000 kolko ste od seba? Kolko má syn?
@maruskat sme od seba 3 roky ,syn má 14
@anabella000 tak to je už najvyšší čas aby si sa pohla ďalej. Verím,ze ti je ľúto,ze on je spokojný s inou,kym s vami bol troska... Skús sa aj ty zamerať na seba,syn je už veľký, môžeš sa venovať len sebe, nájsť koníčky a žiť spokojne svoj život. Určite aj teba čaká niečo pekné a ked budes v pohode a vyrovnaná, nájdeš aj ty ozajstne šťastie
Budem ti držať palce.!
@motylik2559 ďakujem za super komentár ❤️človek ,ktorý toto zažije ho to navždy zmení a chce vedieť odpovede na nejaké otázky.Zrazu sa lusknutím prsta niekto zmení zo dňa na deň? Prečo to pri nás nešlo?to mu prvorodeny syn nestal za to aby mu zariadil super život?Nikdy do nas nič neinvestoval iba nám bral.On kontaktuje syna raz za čas si zavolajú alebo napíše ale syn jak rastie už ani moc nereaguje a odmieta tam chodiť.Ona mi volala asi 3x po každé vyzistovala info o ňom lebo zevraj neverí,že také niečo mohol robiť,že to je až neuveriteľné keď to počúva lebo k nim sa tak nespráva.Že pri nej sa dal doporiadku.
@anabella000 Zial ale niekedy clovek na vsetko odpovede nedostane a byt tebou ani ich radsej nechcem..no nedokazal to preto,lebo bol prefetovany ako posledna socka, viac tam netreba chapat podla mna. A vobec nie je podstatne,ze pri nej to "dokazal", ona tiez nech este nekrici hop, kym nepreskoci. Ak ta to upokoji, tak kamoska mala zas gamblera na online kasinach, ten dokazal ist do posledneho eura, nastastie mali zvlast ucty tak ked pytal od nej mal smolu. Musela nejak platit byt+poplatky+ starost o malu dcerku...Potom bol asi 2roky cisty a potom padol do toho zas.. tak preto ti pisem,ze tvojmu ex sa to kludne este moze stat. ALE ty na to uz neber ohlad, ani na neho, ani na nu, ani jeho rodinu....uplne sa odstrihni pokial chces zit este pekny zivot a nehladaj odpovede na otazky u prefetovanej hlavy skrz comu to pri vas nevedel...Ty daj doporiadku len seba a syna terapiou a este stale mozete zit krasny a plnohodnotny zivot♥️
Prestal brať kokaín a pervitín len tak kvôli novej ženskej s dvomi deťmi? Tak to je fakt borec.
@anabella000 ešte som chcela dopísať,že ma podvádzal kade chodil aj napriekt tomu som stále dúfala,že ja a syn mu za to stojíme a do konca som verila,že nám dokáže že vie žiť normalne.Teraz to dokazuje inej žene a vyzerá,že majú dobrý život.Mne zničil psychiku a synovi rovnako.Sem tam sa stretnú.Dovolenky si užíva bez syna.
@anabella000 pptrebujes odbornu pomoc.
Prestal brať kokaín a pervitín len tak kvôli novej ženskej s dvomi deťmi? Tak to je fakt borec.
@sevrin vyzerá to,že ano
@sevrin vyzerá to,že ano
@anabella000 nechceš vyhľadať pomoc? Aj pre syna. Očividne to stále nemáte spracované a po toľkých rokoch týrania sa ani nečudujem. Nekomunikuj s ním ani s jeho novou a potichu čakaj kedy mu znova prepne. Taký človek sa nezmení na dlhý čas, veď aj s tebou bol na začiatku normálny.
@anabella000 nechceš vyhľadať pomoc? Aj pre syna. Očividne to stále nemáte spracované a po toľkých rokoch týrania sa ani nečudujem. Nekomunikuj s ním ani s jeho novou a potichu čakaj kedy mu znova prepne. Taký človek sa nezmení na dlhý čas, veď aj s tebou bol na začiatku normálny.
@januska12323 rozmýšľam nad terapiou,syn chodi k psychologičke a dokonca aj keď toto som s nim chcela riešiť mi povedal,že to robím naschvál aby som im stále ničila život a skúšam všetko možné.Pritom som to s nim chcela riešiť ako dvaja rodičia a úplne ma odpalkoval.Jeho vôbec netrápi akú traumu nám spôsobil.Ja som to hovorila jeho súčasnej,že prvé roky sa aj k nám choval jak najlepší otec a muž a nebol s nim problém.Myslim si,že to robil oveľa skôr ale ja som si to nechcela pripustiť lebo som bola zblaznena jak ona.Hlucha a slepá...
@anabella000 na co ho ty stale riesis, nech si zije ako chce.
@anabella000 na co ho ty stale riesis, nech si zije ako chce.
@domkakvet ľahko sa to hovorí a ťažšie je to urobiť,zvlášť keď je to prvý vzťah prvé dieťa a veľa rokov za sebou.Dobrosrdeční a nesebeckí ľudia to majú vždy trošku ťažšie v živote.
@anabella000 ani nevies, ako ti rozumiem, to tvoje "Preco?"
Rozhodne sa neobvinuj, ani nepodcenuj.
1. Ta zena vzala dvom detom otca, ty si synovi zachranovala otca.
2. Pisala si, ze o ex sa postarala rodina. Boli nan viaceri. A je tam pod dohladom. Odstahoval sa, odlucil sa od "partie", zdrojov, nove ziskat mu branila jeho rodina. Ty si bola na ex sama a pritom si vychovavala syna, zabezpecovala aj financne.
3. Mozno si ex mnohe ani nepamata, co spachal pod vplyvom drog
4. A za to, co si pamata, samozrejme, ze obvinuje teba, vsak slaboch si musi najst vynnika.
5. Jeho nova priatelka ho dostala do ruk "cistuckeho", "vonavuckeho". On znova potrebuje niekoho. Nech ostane tam, kde je, aby nespadol do toho bludneho kruhu zavislosti a kradezi
6. Je starsi, ma viac preziteho, iny pohlad na svet
Tes sa z toho, ze sa z drog dostal. Cim bude spokojnejsi, tym menej bude ublizpvat synovi. Tusim, co prezivas. Ja som ex odpustila, a stale vie ublizit aj detom a v kuse najde vinnika, je to uz cca 15r. , co nie sme spolu. Syn potrebuje vidiet mamu, ktora je silna a zmierena, aby sa citil bezpecne. Ja som dlhsie taka nedokazala byt.
Pozor, ked zacnes byt odolna, aby nezacal este viac utlacat syna. U nas to bolo tak v poradi. Mne uz navonok neublizil, ublizoval dcere. Ked sa obrnila ona, zacal ublizovat synovi, ten taky odolny este nedokaze byt.
Bud na seba hrda, co si zvladla. Nemas si co vycitat, konala si najlepsie, ako si v danom okamihu vedela. Kludne navstiv aj psychologa, nemas sa za co hanbit. A nejak sa spytaj aj syna, ci nechce. Neociernuj otca pred synom, aby sa nezacal bat sam seba, ze ved aj on ma jeho geny.
Prajem vela stastia a spravne rozhodnutie. Kazde je v danom okamihu to najlepsie, ktore vies spravit
@domkakvet ľahko sa to hovorí a ťažšie je to urobiť,zvlášť keď je to prvý vzťah prvé dieťa a veľa rokov za sebou.Dobrosrdeční a nesebeckí ľudia to majú vždy trošku ťažšie v živote.
@anabella000 ked si dobrosrdecna a nesebecka, tak mu to dopraj a viac sa nestaraj ako si zije, aj tak ta to iba utapa.
@anabella000 ani nevies, ako ti rozumiem, to tvoje "Preco?"
Rozhodne sa neobvinuj, ani nepodcenuj.
1. Ta zena vzala dvom detom otca, ty si synovi zachranovala otca.
2. Pisala si, ze o ex sa postarala rodina. Boli nan viaceri. A je tam pod dohladom. Odstahoval sa, odlucil sa od "partie", zdrojov, nove ziskat mu branila jeho rodina. Ty si bola na ex sama a pritom si vychovavala syna, zabezpecovala aj financne.
3. Mozno si ex mnohe ani nepamata, co spachal pod vplyvom drog
4. A za to, co si pamata, samozrejme, ze obvinuje teba, vsak slaboch si musi najst vynnika.
5. Jeho nova priatelka ho dostala do ruk "cistuckeho", "vonavuckeho". On znova potrebuje niekoho. Nech ostane tam, kde je, aby nespadol do toho bludneho kruhu zavislosti a kradezi
6. Je starsi, ma viac preziteho, iny pohlad na svet
Tes sa z toho, ze sa z drog dostal. Cim bude spokojnejsi, tym menej bude ublizpvat synovi. Tusim, co prezivas. Ja som ex odpustila, a stale vie ublizit aj detom a v kuse najde vinnika, je to uz cca 15r. , co nie sme spolu. Syn potrebuje vidiet mamu, ktora je silna a zmierena, aby sa citil bezpecne. Ja som dlhsie taka nedokazala byt.
Pozor, ked zacnes byt odolna, aby nezacal este viac utlacat syna. U nas to bolo tak v poradi. Mne uz navonok neublizil, ublizoval dcere. Ked sa obrnila ona, zacal ublizovat synovi, ten taky odolny este nedokaze byt.
Bud na seba hrda, co si zvladla. Nemas si co vycitat, konala si najlepsie, ako si v danom okamihu vedela. Kludne navstiv aj psychologa, nemas sa za co hanbit. A nejak sa spytaj aj syna, ci nechce. Neociernuj otca pred synom, aby sa nezacal bat sam seba, ze ved aj on ma jeho geny.
Prajem vela stastia a spravne rozhodnutie. Kazde je v danom okamihu to najlepsie, ktore vies spravit
@eva8 ďakujem za krásnu reakciu❤️no ona poslala super chlapa do kelu za toto kvitko,ja mu prajem len ma to mrzí,že dodnes kasle na syna a spôsobil mu traumy a ešte sa robí ze akože nikdy sa nič také nedialo a je vlastne sám so sebou spokojný,stále ale lepšie ako by ju nestretol a ubližovať by nám ďalej
@sevrin prestal s pervitinom kvôli novej partnerke a JEJ deťom? Otázka znie na ako dlho. Je narušený, bohužiaľ. To vnútro a všetko čo v ňom je iba vyčkáva, kedy to opäť vypukne. Nepoznám človeka, ktorý by s drogami úplne prestal, vždy nejaký relaps tam bude. Hlavne keď je tam rozbuška v podobe nevlastných detí.🫤
@sevrin prestal s pervitinom kvôli novej partnerke a JEJ deťom? Otázka znie na ako dlho. Je narušený, bohužiaľ. To vnútro a všetko čo v ňom je iba vyčkáva, kedy to opäť vypukne. Nepoznám človeka, ktorý by s drogami úplne prestal, vždy nejaký relaps tam bude. Hlavne keď je tam rozbuška v podobe nevlastných detí.🫤
@rejka7 je už nejakú dobu čistý teda synovi do skupiny posiela fotky a aj pribral ale do tváre vyzerá stále rovnako.Tiež si myslím,že tie drogy iba zvýraznili jeho naozajstnú povahu.Podvadzal ma dlhé roky a bil ma skoro denne už posledné mesiace.Zrazu spoznal ju a po mesiaci akože nový človek.Ona sa na to vyjadrila,že to je moja chyba,že som si s ním nevedela urobiť poriadky a za to ,že sme trpeli my so synom nemusí aj ona s deťmi.
@rejka7 poznam cloveka, ktory je od drog uplne cisty cca 25 rokov. A maju krasnu rodinu. Poznam ludi, ktori su abstinujuci alkoholici takmer 40 rokov. Prednedavnom ten clovek pri oslave svojho jubilea dakoval svojim detom, ze si po rozvode opat k sebe nasli cestu. Da sa to, aj ked su asi jednymi z mala. Vsetci absolvovali ustavne liecenia
Ty zajdi za odbornikom a syna zober so sebou. Najvacsiu chybu si robila ty, ze si sa ho ne zbavila hned, on bol fetak a gambler a ty si sa ho drzala ako hluchy dvere a tym nicila aj vlastneho syna … davaj sakra bacha, aby nebol verna kopia tatka. Teraz je prec … nestaraj sa co robi, ako robi a co berie, alebo nie. Sustred sa na syna. Ak k otcovi nechce ist alebo ho nechcu brat … nevadi nezliepaj to za kazdu cenu. On mozno prestal … na aku cas je druha vec, ze pri prvom preslape ho vyhodi ako spinave pradlo. Ale ty sa utapas v tom co mohlo byt a nebolo … keby si ho hned vyhodila … mozno by bol prestal alebo umrel na ulici. Nechaj si pomoct …
Ty zajdi za odbornikom a syna zober so sebou. Najvacsiu chybu si robila ty, ze si sa ho ne zbavila hned, on bol fetak a gambler a ty si sa ho drzala ako hluchy dvere a tym nicila aj vlastneho syna … davaj sakra bacha, aby nebol verna kopia tatka. Teraz je prec … nestaraj sa co robi, ako robi a co berie, alebo nie. Sustred sa na syna. Ak k otcovi nechce ist alebo ho nechcu brat … nevadi nezliepaj to za kazdu cenu. On mozno prestal … na aku cas je druha vec, ze pri prvom preslape ho vyhodi ako spinave pradlo. Ale ty sa utapas v tom co mohlo byt a nebolo … keby si ho hned vyhodila … mozno by bol prestal alebo umrel na ulici. Nechaj si pomoct …
@olimuc ja si to tiež vyčítať,že som to mala urobiť už dávno ale vždy keď bol na ulici mi ho prišlo ľúto lebo som ho mala rada,priznávam svoje zlyhanie ale smutne je že on ho dodnes nepriznal ani sa neospravedlnil ani nepodakoval za to jak som mu roky pomáhala.
@rejka7 je už nejakú dobu čistý teda synovi do skupiny posiela fotky a aj pribral ale do tváre vyzerá stále rovnako.Tiež si myslím,že tie drogy iba zvýraznili jeho naozajstnú povahu.Podvadzal ma dlhé roky a bil ma skoro denne už posledné mesiace.Zrazu spoznal ju a po mesiaci akože nový človek.Ona sa na to vyjadrila,že to je moja chyba,že som si s ním nevedela urobiť poriadky a za to ,že sme trpeli my so synom nemusí aj ona s deťmi.
@anabella000 nie je to tvoja chyba! Nie je. Niekto (napr. tvoj ex) potrebuje harpiu, alebo len pevnu ruku. Vsak aj ta zenska opustila otca svojich deti. Preco? Pretoze bol na nu az prilis dobry? Proste, nevyhovoval jej. A exovi vyhovuje ina zenska, v inom prostredi. Nech si ona svoje mudrosti necha pre seba. Keby vedela vytvorit idealnu rodinu, neopustila by manzela. A "otvara si pusu" na teba? Rozbila rodinu? Alebo jej byvaly manzel robil rodine problemy, ze ho vymenila? Alebo len hladela na seba? A tebe nieco pise/hovori?
Nech su spolu stastni. Ty mas stastie, ze si dokazala ex vyhodit. Moje deti take stastie nemali, trapila som ich dost dlho odpustanim bitiek a ponizovania, zacala som trpiet stokholmskym syndromom, za vsetko som obvinovala seba a obhajovala jeho konanie.
@anabella000 ešte je to len krátky čas, čo je čistý. Navyše, pomáha mu dopamin, ktorý má následkom nového vzťahu, chémia, zamilovanosť. Keď to opadne, bude to riskantné. Vyskytne sa nejaký problém a môže do toho znovu spadnúť a nová partnerka nič nezmôže.

Načo sa s ním kontaktuješ?