icon

Ako zvládnuť zvedavé otázky od známych?

25. jún 2024

Pekný deň, 🙂
po náhlej smrti veľmi blízkeho človeka som dosť viditeľne pribrala. Bolo to tým, že som smútok zaháňala jedlom, a ešte aj od lekárky užívam antidepresíva. Jedna známa z našho sídliska, nemám s ňou bližší vzťah, dokonca nepoznáme ani svoje mená, iba sa zo slušnosti pozdravíme a to je všetko. Tá známa sa ku mne pristavila, keď som pred obchodom čakala na kolegyňu a začala sa ma vypytovať, prečo som tak pribrala. Že či nie som chorá. Ja som jej slušne povedala, že nemám záujem toto rozoberať, ona však bola neodbytná, odpoveď zo mňa vyslovene "páčila". A trvalo to asi 5 minút.Potom som si vydýchla, že už vyšla kolegyňa a odchádzame. Tá žena mi teraz neodpovie ani na pozdrav, dokonca mám pocit, že ma ohovára.
Ako sa od toho odosobniť ?

Strana
z2
nyusika
25. jún 2024

tvoja chyba, mala si ju ignorovat.
uplne zbytocne riesis inych ludi, zamerakj sa na svoje reakcie.

autor
25. jún 2024

Ja neviem, či som precitlivelá. Ale mne by ani nenapadlo sa niekoho na niečo takéto pýtať. Prišlo by mi to neslušné, netaktné a dotieravé.

aurelia2000
25. jún 2024

Vydlabni sa na to. Môj muž schudol, sidliskove babky sa ho pýtajú, či mám zase rakovinu. Lebo vtedy tiež veľmi schudol, tak je tá otázka logická. Prajem ti, aby si sa dala do pohody ♥️

autor
25. jún 2024

@nyusika Áno, máš pravdu. Ale myslím, že som jej dala viditeľne poznať, že nemám záujem o debatu s ňou. Ju to však neodradilo.

kliatana
25. jún 2024

ojoj, toto som si aj ja v minulosti robila. toxickych ludi som mala okolo seba tolko, ze by jeden neveril. ale postupne som zacala selektovat, s kym sa chcem stretavat ♥ urob to aj ty, nerob si zle. skodis skutocne len sama sebe.

autor
25. jún 2024

@aurelia2000 Ďakujem ❤️

nyusika
25. jún 2024

evidentne si jej nedala jasne najavo, ze s nou nebudes toto rozoberat.
inak by si nemusela teraz toto riesit.

autor
25. jún 2024

@nyusika A čo som mala byť na hulváta a poslať ju do p*** ?

nyusika
25. jún 2024

nemam zaujem o tomto s tebou dalej diskutiovat. si dospela, snad vies, co je pre teba OK a co nie.

petamich
25. jún 2024

nuz ja by som sa spytala, ci jej pride v poriadku a slusne povedat niekomu, ze pribral a zistovat dovod, proste som sa vyzrala staci? a debata ukocena

santafe
25. jún 2024

@nyusika veď presne toto jej autorka povedala 🙄 zas si zjedla všetku múdrosť sveta na obed😂

nyusika
25. jún 2024

@santafe nie, este som neobedovala.
ak by bola autorka dostatocne asertivna, nema teraz "depresiu" z toho, ze ju niekto vypocuval.
pokial mas problem so mnou, nemusis na mna reagovat - alebo si temu anonymne zalozila ty ?

autor
25. jún 2024

@petamich Nechcela som byť, až taká. Len som jej povedala, že nebudem túto vec rozoberať. Keď neprestávala, otočila som sa jej chrbtom, no nevzdávala to. Až som si vydýchla keď kolegyňa vyšla z obchodu a odkráčali sme preč.

doriiis
25. jún 2024

No autorka,neostava nič iné,len sa naučiť ľudí naozaj posielať do r..i.🤷🏻‍♀️

januska12323
25. jún 2024

To nie je známa ale klebetna suseda. Vôbec by ma netrápilo čo si o mne myslí. Keby som mala náladu povedala by som, že rada dobre varím a potom veľa žeriem.

santafe
25. jún 2024

@nyusika nie, ani neviem ako sa anonymne zakladá... Do diskusií nechodím, len sem tam čítam plochu, čakám syna na terapii tak som sem zablúdila, lebo plochu som už prebehla
Ale proste autorka presne napísala, že nemá záujem o tom diskutovať a ty furt do nej
Keď chces aj sa ti tu odfotim, že som total chudá, takže nie som to ja anonymne, kedze ja som úplne chuducka 🤣

nyusika
25. jún 2024

@santafe skus si este raz precitat diskusiu, kym zacnes niekoho zbytocne obvinovat

po prve - ja uz nemam zaujem diskutovat s autorkou
po druhe - napisala som ti, ze si pravdepodobne nebola dost dorazna, ked si tej klebetnici vravela, ze nechces diskurovat.

P.S. povazijem ta za autorku diskusie (MOJ NAZOR, nemusi byt pravda), pretoze inak nemas dovod na mna utocit.

doriiis
25. jún 2024

@nyusika ...myslím si,že nie je možné aby si niekto odpovedal na vlastnú anonymnú tému.Nakolko pre adminov anonymná nie je

autor
25. jún 2024

@santafe Ďakujem Ti, že si sa ma zastala. Ale už to nechaj tak, lebo budú kvôli mne útoky aj na teba zbytočne.

nyusika
25. jún 2024

@doriiis viem, to len na margo tej prilisnej angazovanosti 🙂

doriiis
25. jún 2024

@nyusika ....tým,že vieš a napriek tomu tvrdíš opak tak len zo seba robíš hlúpu a nie z
@santafe .
Ale tak,kazdy sme nejaký🤷🏻‍♀️

michaelkanr
25. jún 2024

Nemusis sa sama na seba hnevat kvoli tomu, ze si sa jej nedokazal striast. To su prosto taki ludia, drzi ako opice a pokial clovek nema na nich trening, tak sa ich nedokaze zbavit, lebo na nich nic normalne neplati.
Ona sa dozvedela, co chcela a asi na to uz aj zabudla, isla o dum dal😀 nevenuj jej uz ani myslienku, nezasluzi si to.

autor
25. jún 2024

@michaelkanr Nie, jej sa striasť nedalo...ale čo chcela sa nedozvedela, lebo som sa otočila chrbatom. Ona pokračovala v svojom monologu. Ale nepovedala som jej nič. Sú to osobné veci

zabina27
25. jún 2024

tak pokial si ozaj reagovala, ako pises - "Nechcela som byť, až taká. Len som jej povedala, že nebudem túto vec rozoberať. Keď neprestávala, otočila som sa jej chrbtom, no nevzdávala to." - tak je to ozaj dobry pristup z tvojej strany a ta osoba bola neskutocne blba, proste tie jednoduchsie typy, co nepochopia... nemusis sa od nicoho odosobnovat, hlupa sa ukazala ona, ty si sa udrzala na urovni.
druha vec je, ze sa ta poznamka o pribrati proste dotkla a aj ked si jej nemala vobec zaujem odpovedat, tak ti ona svojou nemiestnou otazkou ublizila.

syslik81
25. jún 2024

tak uz ta nezdravi-tak mas od nej pokoj .. odignorovala si ju a to bola jedina reakcia kt si mohla dat ... teda este si ju mohla poslat niekam .. uz na to nemysli a chod dalej ..

santafe
25. jún 2024

@doriiis vďaka, ja ani neviem, ako to s anonymnými diskusiami chodí... úplne náhodne som sem nakukla..
Ale tak vidíš, z pocitu vlastnej dôležitosti má kľudne obviní, hoci vie, že ja nemôžem byť autorka, ale ona je presvedčená, že som...logika 😂
Nemám ani susedu, máme dom mimo obce, mimo ostatných, nechceli sme susedov...
A takáto som pribratá strašne 👇
Áno, nemôžem dokázať, že je to aktuálna foto, ale skutočne je, a dotyčnú ani neoznačim, však ona je presvedčená a bodka a diskutovať so mnou nebude 😂

doriiis
25. jún 2024

@santafe ...ale prosím ťa.Absolutne sa nepozastavuj nad žiadnou ženou,čo si svoju dôležitosť potrebuje dokazovať aj na úkor toho,že vedome klame.Nakoniec ona z toho vyjde jak totálna blbka.A už vôbec nič nikomu nemusíš tu v tomto online priestore dokazovať.Ta pani/ slečna je strata času a nervov.

heni79
25. jún 2024

@santafe Aká dobrá košeľa. A celkovo ti to sekne! 👍

kiwi3
25. jún 2024

autorka, reagovala si normalne, ja by som odtial teda asi odisla, nepotrebujem ani minutu s ludmi, co mi nerobia dobre... ale nechapem, preco riesis, ze ta teraz ani nepozdravi? to ta naozaj od takej osoby trapi? ved nejaka otravna netaktna krava, ktorou sa neoplati zapodievat... chapem, ze to je neprijemny zazitok, ale zbytocne mu prikladas velku dolezitost.

heni79
25. jún 2024

@autorka Niekdy je ťažké byť dostatočne asertívny, ak chce zároveň človek zostať slušný. Netráp sa nad tým. A ak si myslíš, že ťa po okolí ohovára, ver, že to okolie ju pozná. 😉 A berie ju s rezervou. Hlavu hore. Dobre bude

Strana
z2