Bezdomovec - manipulátor
Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...
@poohie
@teodozia
Mojím cieľom nie je nadávať, ani som tu žiadnu nadávku nenapísala. Skôr otvoriť oči, aby ste dcéru neustále neospravedlňovali, nezahladzovali za ňu veci a nehadzali za hlavu. Verím, že situácia je dusná, viac, než dusná. Len, žiaľ, vaša dcera naozaj potrebuje pevne hranice a prísnejšiu výchovu, na to sa tu snažím cely čas poukázať, hlavne do budúcna, aby sa to neopakovalo už nikdy viac a uvedomila si následky svojho konania a naučila sa zodpovednosti a niesť zodpovednosť za svoje činy. To snáď chcete aj vy. Tu môžete napísať čokoľvek do diskusie, my cudzí tomu uveríme. Ale reálny život žijete vy všetci spolu, tam sa to už nedá vymazať ani zľahčiť ako tu v diskusii.
@malicka1986
@jumama dcéra začala chodiť do školy je cca 9-10 tt, je jej často zle, chlapec je vyšetrovaný vo väzbe, telefonuje jej, má sa tam dobre...
@teodozia
Tomu verím, ze taký typ ako on ešte bude vo väzení spokojný. Ma strechu nad hlavou, teplo, pravidelnú teplu stravu, tečúcu vodu, telku, knihy, fitko… a za nič, aj keď nepracuje, ešte mu bude ľúto z basy ísť naspäť.
ja sa veľmi čudujem, že môže telefonovať. Nesťažovali sa práve ľudia vo väzbe, že nemali žiadny kontakt s rodinami? Ja by som sa bála ako čert, že ju bude ovplyvňovať. On tam má svoj mobil? Či ako telefonuje? Polícia sa nebojí, že bude ovplyvňovať svedkov, vrátane tvojej dcéry? Informovala si ich, že už raz dcéru zmanipuloval, aby vinu vzala na seba?
@teodozia a ako to dcéra všetko znáša ? Ja by som asi nejak skúsila nenápadne zablokovať to číslo, z ktorého volá.. takto ju len zbytočne motá ďalej, najlepšie keby nemali žiadny kontakt. Zíde z očí, zíde z mysle.
@janage Z tej predbežnej väzby sa dá telefonovať, majú nato vyhradené hodiny, možno ich niekto aj kontroluje, čo telefonujú. Ale dobre, že ho tam dali, veď u neho by nemali žiadnu záruku, že im napr. neujde a vyhne sa väzeniu.
Ja by som asi dcére vybavila nový mobil s novým číslom, nech jej nemôže volať.
osobne byt matkou, tak by som bola radsej, ak by sa jej vobec neozyval. jooj budete to mat tazke, ale tak ak budete drzat pri sebe, tak to isto zvladnete. moc vam budem drzat palce a dufam, ze uz ho nikdy v zivote nestretne. to by pre nu a nasledne aj to male bolo podla mna to najlepsie
@annelise17
@petronelag
Ale jej dcera nemá 3 roky, žeby si neuvedomila, že je blokovaný alebo už nemá na ňu kontakt. Pokým je ona po uši zaľúbená, cestičku k nemu si vždy nájde, ešte ona sama si môže zohnať na neho kontakt. Toto sú veci, ktoré si musí ona sama uvedomiť, ak toto rodicia urobia, budú ešte za horších.
@katkami123 no pokiaľ je vo väzbe, nevolá zo svojho. Ona jej predpokladám platí paušál, stačí zbehnúť za operátorom a zablokovať neželané číslo. To neviem ako by si všimla.
@katkami123 akože podľa mňa určite lepšie riešenie ako nechať ju nech si s ním telefonuje a čakať kým vylezie. To je potom ako keby mu ju pestovali a aj dieťa zabezpečili, rovno aj jeho prichýliť 🤷🏻♀️
@annelise17
Neviem či si čítala predošlé témy od autorky, ktoré tu kopírovali, ale presne takýto plán mala dcera s ním už dávno. Účelovo otehotnieť, aby spolu mohli byť na veky. Aj som to tu písala autorke, že inak to nedopadne, keď už aj samotna autorka bola nešťastná, že skončil v base, že to nechcela….
@katkami123 čítala, práve preto si myslím že tu dobré slovo a bezbrehá pomoc nestačí. Akože ťažko sa mi stavia do takej situácie, ale ja by som zrejme dcére povedala buď on alebo strecha nad hlavou s rodičmi. Netolerovala by som telefonáty. Neviem ako je to teraz u nich doma ani prečo s ním volá, preto vravím, že by som skúsila to číslo proste zablokovať, či sa dcéra postupne z toho spamätá. Ak nie a bude s ním takto ešte s podporou rodiny telefonovať, tak si ho počká, a to predsa nie je to, čo autorka pre ňu chce 🤷🏻♀️
ani mne sa nezda dobre, ze spolu volaju. na co to moze byt dobre?
dostali ste sancu dceru z toho vysekat. chopite sa jej alebo nie?
@annelise17 áno presne v takom duchu dostala autorka aj radu od odborníčky tu v poradni. Nechať pocítiť dôsledky konania, stanoviť pravidlá a držať. Aj keď je to bolestivé.
@annelise17
Chápem, len dcera mu môže písať listy, napríklad, aj on jej, cestu si vždy nájdu, keď budú chciet, ešte sa sj dohodnúť na adrese, kde to posielať.
@teodozia sa tiež nevyjadrila k výsledkom krvi ohľadom drog ako dopadli, aspoň som to nespozorovala, takže tazko. Podľa mňa tam toho bude viac a nepíše sa tu všetko. Už len jedine, aby sa riadili radami odborníkov.
@katkami123 no môžu, ale v tom prípade to znamená, že dospelá dcéra pomoc neprijíma, ja ako rodič som urobila všetko, tak jej rozhodnutie, zbohom s kufrom
@annelise17
Chápem, len zas či na to bude mať autorka srdce, zvlášť, keď je dcera tehotná, autorka mat deti nemohla, teraz sa bude tešiť na vnúča, nie je to ľahká situácia.
@katkami123 situácia je priam znicujuca, ale scenár 2 je, že mladý natlačí ešte viac kalerabov mladej do hlavy a skrz dieťa budú autorku vydierať. O peniaze o bývanie atď. Pripadne v momente keď ho pustia, ona ho buď nasťahuje k nim do bytu, alebo sa dcéra aj s kufrom poberie tak či tak zmagorena priateľom do neznáma. Alebo im autorka bude platiť byt?
Tiež som za utnutie teraz. Ona je v stave, že len čo on vyjde z väzby bude chcieť byť s ním a kde budú?
Autorka skus ešte cez Návrat alebo Úsmev ako dar kontaktovať ich odborníkov, oni majú s problémovými situáciami v rodinách adoptovanych asi najväčšie skúsenosti.
@janage
Tu už má tiež odpoveď
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/vztahov...
@katkami123 nie, sú aj dievčatá čo chcú v takom veku niekoho zachrániť a to si myslím, že je práve tento prípad. Ona verí, že ak mu dá svoju lásku, on sa uzdraví, zmení svoj život a budú šťastní.
Počúvala som raz taký podcast bývalá drogovo závislá baba tam hovorila. V tej dobe abstinent, vzorná rodina, 2 detičky. Na otázku čo rozhodlo, že sa zmenila, čo ju zachránilo bola odpoveď Jej priateľ. Ktorý ju tak miloval, že všetko nechal tak, keď zavolala a išiel ju zgrcanu hľadať kdesi do priekopy. 10x, 20x, 50x...nevzdal to aj keď všetci už áno. Ako krásna romantická bodka, ale prvé čo ma napadlo: pre svojho syna by som takú partnerku rozhodne nechcela. Ja by som toto nedala. Čo tá chalanova mama musela prežívať.
Tu je to v opačnom garde. Zachraňuje a miluje baba.
@janage prave som začala čitat Radek John Mrmento o feťakoch a to hocijaky človek neunesie
@katkami123 tato Ĺudmila Habodasz ma velmi dobré odpovede, čitala som si niektoré
@karolinakr ja mam prečítané: My deti zo stanice ZOO a ešte takú malú tenkú čo písala mama závislej. On istý čas aj hral v telke. Spadol do toho zas a znova, aj keď už to vyzeralo, že bude to dobré v závere knihy. Dohliadal som si aktualnejsie články a zas do toho spadol a ešte horšie.
Je ale nejaké kresťanské združenie. Sú tam chalani dlhodobo a tam majú pekne výsledky. Oni tam v podstate závislosť na drogách vymenia za vieru. A funguje im to.
Tu je začiatok tej diskusie https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/nevhodny-frajer-2/
@janage
To myslíš tuto komunitu asi : https://www.comunitacenacolo.it/sk/

@katkami123 naozaj to autorke nijako nepomoze. Napisali sme, co komu k tomu napadlo, zit tuto situaciu uz musi ona, a je to ovela tazsie ako si my vieme predstavit.