icon

Bývalý leží po ťažkej autohavárii v nemocnici

dilarana
17. aug 2023

Ahojte. Neviem si rady. Bývalý leží po ťažkej autohavarii v nemocnici a nevie sa či bude chodiť. Neboli sme v kontakte 6 rokov a zo súcitu som ho navštívila v nemocnici. Psychicky je natom zle a bol by rád, keby som ho navštevovala častejšie. Nepríde mi to fer voči jeho priateľke. Sú v pohode, majú pekný vzťah a nič nenasvedčuje tomu, že by sa chcel vrátiť. Ja cítim len súcit a neviem ako sa k tomuto postaviť

hugger
17. aug 2023

To sa da nebyt 6 rokov v kontakte s otcom svojich deti?

dilarana
autor
17. aug 2023

@hugger Deti žiju v zahraničí už asi 5 rokov, sú dospelé a keď neboli výchovné problemy tak nebolo čo riešiť

dilarana
autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
17. aug 2023

podľa mňa už stačí len sms správy poslať... on si za 6 r. nenašiel čas na teba - ani sa neopýtal ako sa máš...

liusa82
17. aug 2023

no ja by som tam v prvom rade absolútne ani nešla.Ked je bývaly tak je bývaly.Takéto pletky nerobia dobrotu.Lútosť nelutosť.Tiež byť jeho frajerkou aktuálnou tak by som penila.Ani tebe by sa to nepáčilo keby si namieste jeho frajerky.A pri mojej povahe by som ti aj niečo pekné povedala.

dilarana
autor
17. aug 2023

@liusa82 Uplne chápem tvoje pocity, máš pravdu, ale koho city mám šetriť. Cudzej ženy ktorá mi odviedla muža, priznávam aj ja som mala natom svoj podiel, alebo city otca mojich detí, ktorý si veľa veci uvedomil a navyše je natom dosť zle, včil buc múdra

liusa82
17. aug 2023

@dilarana nečítala som diskusiu až teraz celú čitam že ste boli vlastne manželia a aj deti boli v tom.Ja že ste boli nejaký slobodný párik.Tak to je o inom to zas mení situáciu

kvetinka75
17. aug 2023

@dilarana taknchapem ze ta to zasiahlo. Boli sye spolu nejake tie roky mate spolocne spomienky deti. To sa neda len tak zmazat. Bol nejaky cas sucastou tvojho zivota

dilarana
autor
17. aug 2023

@liusa82 Priznám sa že tvoj prvý koment mi pomohol viac. Druhý ma dostal zas nazačiatok. 😂

liusa82
17. aug 2023

@dilarana teraz by som pre zmenu ja tej čo mi ho odviedla od rodiny vyšklbala vlasy v tej nemocnici ak by som ju tam zbadala😀 ale zase neviním len ju aj chlap má na tom podiel viny

janickacrazy
17. aug 2023

@dilarana Skús sa zamyslieť nad tým, či by on prišiel za tebou do nemocnice, keby sa ti niečo stalo. Tipujem, že by ho to ani nenapadlo.

hugger
17. aug 2023

@dilarana Rozpravaj s priatelkou a zisti jej nazor. Aj jej to nevadi navstevuj kolko ti sucit kaze

dilarana
autor
17. aug 2023

@janickacrazy Toto je jedna zo situacii kedy konáš spôsobom že prekvapiš sama seba

dilarana
autor
17. aug 2023

@hugger To bolo prvé čo ma napadlo a samozrejme že jej to vadí.

aandrea9
17. aug 2023

@dilarana nerušene? Tak v tom prípade nie je o čom. Určite by som nešla ani prvý krát. Nech si nerušene žije aj teraz... aj keď je v nemocnici.

moonlight1210
17. aug 2023

Myslim, ze tvoj pristup je spravny. Ludia, ak citia, ze nieco dobre pre druhych urobit chcu, mali by to urobit.

Takze s tvojou navstevou u neho suhlasim.
A ak je jeho terajsia priatelka informovana o jeho ziadosti mat ta tam castejsie a suhlasi s tym, tak nie je dovod nechat to tak.

Kazdopadne by som aj s nim hodila rec, ci je presvedceny, ze to ona bude naozaj chapat a nesuhlasila len z donutenia, aby nevyzerala sebecky. Ale vnutorne jej to je proti srsti. Akoby mu ona nestacila. Aby sa necitila ohrozena a nakoniec sa s nim nerozisla. Tak aby neostal nakoniec sam.

Sice chapem, v akej situacii je a ma narok na podporu, musi vsak chapat, ze napriek tomu zivoty druhych sa nezastavia. Vesmir sa teraz nezacne krutit okolo neho a ostatni nebudu odteraz k nemu pristupovat iba chapavo a prisposobovat sa.
Takze ani ona nemusi ist proti svojim pocitom, ak nadobudne (subjektivny) pocit, ze ju akoby s tebou podvadza (vidi ta pri sebe radsej). A proste ho opusti.

Tak by mal svoju ziadost dokladne zvazit.

klip0
17. aug 2023

Keď ste neboli 6 rokov v kontakte na celkom nechápem prečo si ho vôbec išla pozrieť ? To ti po 6r napísal že "Ahoj Zuzka, počuj mal som nehodu a som v nenocnici, viem, že sme sa 6 rokov nekontaktovali ale ako sa máš ? Príď ma pozrieť".
Veď to je podľa mňa čudné. Keby ste boli v pravidelnom kontakte nepoviem, ale po toľkom čase ho chodiť pozerať ? Prečo ? Ty partnera mas? Ak aj nie, mne ako jeho aktuálnej partnerke by to vadilo. Neviem či niečo k nemu ešte cítiš alebo ako to vnímaš ale nechodila by som za nim ak nie

klip0
17. aug 2023

Čítam už že ste boli manželia a máte aj deti. Avšak keď už sú dospelé a žijú samé, nič to nemení na situácii v podstate. Keďže ste 6r neboli v kontakte nezacinala by som kontakt teraz

janinah
17. aug 2023

O
Chlap.ktory v podstate kašle na svoje deti hoc dospelé je u mňa chrapuň a neťahala by som ho z problémov ani psychických.Posli sms že mu želáš skoré uzdravenie a vybavené.Venuj sa svojmu partnerovi a svojim deťom.z rodičov zjavne majú len teba.Take zachranovanie ťažko chorého resp.invalida tá môže psychicky ťahať dolu a toto nepotrebuješ ku šťastiu.

hugger
18. aug 2023

@dilarana

Nie je mi jasne ci riesis
1. moralnu dilemu z toho ze im vstupujes do vztahu ALEBO
2. svoju vztahovu dilemu ze si znovu viac v kontakte s ex

Ak spravne citam co pises tak ty a ex chcete aby si ho navstevovala, jeho priatelka nie. Toto je situacia ktoru si musi vydiskutovat tvoj ex s priatelkou a finalne sa zariat podla toho co ti povie on, ona je pre teba uplne cudzi clovek, ty jej nazor nepotrebujes brat do uvahy, tvoj ex by mal.

akrobrab
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
18. aug 2023

Nechapem, ze človeku nad smrtou, kt asi nebude chodit a zmeni sa mu cely život a zrejme ho to položi psychicky, sa idu riešit milostne pletky.A este ma niekomu vadit, kto koho navstevuje Vsak ten človek je na dne, vsetci sa nanho vykašlali, bude potrebovat pomoc, tak preto sa asi upina na teba.

karolinakr
18. aug 2023

Dobre, posluchnes rady žien z konika, kvôli žiarlivosti tam nechoď, a buduci tyždeň ti doktor zavola, že exmanžel zomrel..A teraz mi povedz, čo ti ide hlavou..
Aspoň ešte 2-3x tam chođ

jaskolka
18. aug 2023

@dilarana tak keď ste boli manželia,a najmä mate spolu deti tak to je trocha iba situácia. Deti vedia o tom, čo sa stalo otcovi? Oni nemajú záujem ho navštíviť?

kvetinka75
18. aug 2023

@jaskolka tiež si myslím, že to mení situáciu. Ja by som sa tam párkrát zastavila. Mne by to nedalo, nevedieť ako mu je. Takže autorku chápem. Ale ja som taká blbá, možno podľa niektorých, ale keby sa aj niečo stalo, aspoň si nemusím nič vyčítať, že som chcela niečo spraviť a nespravila.

dilarana
autor
18. aug 2023

@hugger Dokonale si to vystihla. Ona je pre mňa cudzi človek a to že to neoznámila deťom je zaroveň aj jasný jej postoj. Teraz je vystrašený, sklamaný, ale dostane sa s toho a ja by som mu teraz zarábala na budúce problemy. Strašne sa mi bije súcit z možnými následkami.

dilarana
autor
18. aug 2023

@jaskolka Žiju v zahraničí, tak je to náročné. Tie by ho radi navštevovali

dilarana
autor
18. aug 2023

@karolinakrto mu hrozilo na začiatku, jeho zdravotný stav sa vyvýja veľmi dobre a bude aj chodiť, ak bude spolupracovať. Horšie je natom psychika.Len či tá podpora neprinesie rozvrátené vzťahy na oboch stranach, aj keď môj priateľ ma chápe a berie to racionalne.

jasminet
18. aug 2023

ja by som muza o ktorom 6 rokov nic neviem, nekontaktoval ma ani moje deti, nenavstevovala. ak ho chcu deti navstevovat, ked pridu na slovensko, tak kludne. ale ja nie. kazdy mate svoj zivot.

tosomja
18. aug 2023

@dilarana deti máš dospelé, je to aj ich otec, ak im na ňom záleží, vedia pricestovať. To sú len výhovorky, že sa nedá, všetko sa dá. Či ani na pohreb by neprišli, lebo sa nedá? Tak potom ho berú len ako cudzieho človeka, ktorému napíšu sms, keď im pípne oznámenie, že má sviatok.
A ty sa už zariaď ako chceš. Chceš tam chodiť, choď, nechceš, nechoď. Tvoj život, ako si ho zariadiš, tak ho budeš žiť 🙂