Chodíte s deťmi vonku každý deň?
Ale on je tym uplne az posadnuty..dcerka ma 2 roky.Dojde k nam hocikedy hned prva vec a co ste vnutri zober maminku von...Vola s manzelom a hneda otazka boli ste s malou vonku?...Priznam sa, nie kazdy den sa mi chce, som teraz tehotna 22 tyzden, casto unavena. Mame velky dom mala ma dost priestoru na prehranie, nic jej nechyba. Svokor hovori ze mala potrebuje sa vybehat na cerstvom vzduchu, on ked ju varuje su schopni byt vonku na ihrisku aj 4 hodiny. Tak ale ako vravim, ja som na to moc neni na chodenie von, ona mi stale niekam uteka, neposlucha ma ano v tomto niesom dokonala matka 😒 Ale fakt ma unavuju uz svokrove komentare...baby vy chodite s detmi von fakt ze kazdy den?
Uplne chapem tvojho svokra. Zjavne mu zalezi na malej a chce, aby bola zdrava. Je smutne, ze s nou moc nechodis von. Ja som chodila 2x denne s detmi. Ked bola velka zima, boli sme napriklad len 40minut, ale boli sme.
Vtipne, čo sa tu rozpútalo. Ja som chodila veľa, aj za dazda ale hlavne preto že to bola pre mna psychohygiena. Aj teraz trochu vacsich vezmem.
Ale zaujimave ze sme skoro nikoho v zlom pocasi nestretávali. Veelmi vynimocne. Tak neviem, kde boli tie namotivovane mamicky čo sú v dazdi 4 hodiny vonku. Autorka, chod ako to tebe vyhovuje a ak sa na to necítiš tak sa v tehotenstve a sestonedeli setri. Svokor už sancu na vychovu mal.
Fakt neviem, kde sa berie ten mýtus, že zdravé sú len tie deti, s ktorými sa trajdá vonku... Veď je to úplná somarina, iste, neublíži im to (väčšinou), ale žiadna paralela medzi tým neexistuje. Zdravie detí je podmienené predovšetkým genetikou, výživou a starostlivosťou rodičov.
@lenkakravcova ja len píšem že vonku je aj dvor nie len ihrisko
@nicegirl369 však, super napísané. Len tu sa veľa žien chytilo tých štyroch hodín. Pričom je jedno koľko je dieťa von ale ten pobyt sám o sebe dá deťom veľa.
Áno každý deň 2x.. teraz keď sú starší idú aj sami bezomna a niekedy ideme spolu.. mňa občas poráža ak nemám riadnu prechádzku, nenávidím byť zavretá celý deň.. a to mám prácu kde veľa chodím..
To nie je mytus, pre zdravie treba otuzovat a pohybovat sa, prechadzla vonku je preto ideal. Tiez nestretavame v takomto pocasi nikoho vonku. Ale ja som napriklad na rodicaku s dvojrocnym chalanom, doma by ma piclo, my proste musime. Ale ked uz deti chodia do skolky, asi ny som to po skolke uz nehrotila😃ved oni tam chodia vonku za kazdeho pocasia, takze to maju odfajknute.
Ja som 32tt a chodíme von každý deň (22 mesiacov). Väčšinou tak na 3 hodinky. Na ihrisku vydrží často aj dlhšie. Aj v lejaku chodíme von. Lebo doma malého skrátka neudržím. Ale keď bývate v dome, môže ísť kľudne len na záhradu. A keď jej to nechýba, určite by som to neriešila. Ako bolo by asi fajn, aby bola aspoň každý druhý deň na daakych 20 min na vzduchu. Ale úplne postačí záhrada
@tiezjedna myslis medzi pobytom vonku a lepsiou imunitou? Lebo sice nepoznam ziadne studie, ale mne to pride logicke, ze pobyt vonku stimuluje obranyschopnost. Nevravim, ze pre zdravie(psychicke a fyzicke) je nevyhnutne travit denne hodiny von, ale urcite je potrebnych aspon par hodin do tyzdna.
Nechodim, ked prsi, je velmi minus alebo fuka silny vietor. Ale byvame v dome, mame dvor, talze sa da povedat, ze od aprila do oktobra sme na dvore kolko sa da, na jar a v lete sa da povedat, ze cele dni. Je ale pravda, ze pri prvom synovi som si odslapala aj jesenne a zimne 2 hodinove prechadzky doobeda vzdy, ked pocasie dovolilo. Tento rok zacal starsi chodit do skolky, takze som doma len s mladsim a uz v tom nie som taka poctiva. Napr.dnes sme sa len pil hodku pomotali po dvore, na chvilu sme vosli dnu a potom uz maly odmietal ist von, tak sme uz nesli. Ja som vzdy zle tolerovala toto jesenne a zimne pocasie, pri starsom som sa nutila chodit von, teraz to kus viac flakam, ale nie v zmysle, zeby som nesla, ale skor ze chodim na kratsie
@tiezjedna Ale prosim Ta bed si nastuduj ake je vyborne na dobru imunitu napriklad otuzovanie.Plus pre sliznice vlhky vzduch ,najlepsi ked prsi.Proste aj imunologovia tvrdia ze ked chcete mat zdrave deti idealne byt vonku 6h kazdy den,napr Jesensky-sk imunolog.Precitaj si ho.A ked chces maz zdrave dych cesty tak treba duchat vlhky vzduch vonku a nie vysiseny od ustredneho kurenia,ci krvi.Tak si sliznice udrziavas fit a teda su aj menej nachylnejsie na virusy.A najlepsie je to v oblasti mora,tam by si mohla byt aj cely den ,dychat morsky vzduch a vyplachovat si nos morskou vodou.Je to x krat lepsie na imunitu ako doma sediet zavreta v prepotenej,vydychanejizbe cely den.
Plus otuzovanie je top.A vit D je lepsie prijimat zo slnecnejo ziarenia ako v tabl tkach.
Prospieva dietatu ist von kazdy den, ale ak si tehotna a nevladzes, tak popros svokra, nech ide von s dietatom.
Prvoradá je bezpečnosť - dieťaťa, aj teba, keďže si tehotná. Ak ti malá uteká, a ty za ňou nestíhaš behať, môžeš s ňou ísť len na také miesto a taký čas, aby ti neušla a niečo sa jej nestalo. A tiež ty by si nemala behať, keď si tehotná. Ja som tak behala za staršími deťmi stále, a posledné dve tehotenstvá som strávila v nemocnici posledné dva mesiace. Nestresuj sa predstavami iných ľudí o tvojom živote, relax a užívaj si tehotenstvo.
Čudujem sa, koľkým sa zdá neuveriteľné, že niekto chodí každý deň s deťmi von 🤨 Nehovorím, že na 5 hodín alebo v búrke, ale rozhodne sa necítim na supermatku, keď som každý deň 2 hodiny vonku 🤷🏻♂️ a áno, aj v daždi, pokiaľ nie je extrémny. Presne tak, ako ktosi vyššie písal, že nevidel mamu s dáždnikom na ihrisku - presne tak my chodíme, ja mám gumáky a dáždnik, decká gumáky a gumové overaly s kapucňami, nemajú väčšej zábavy než svišťať dole mokrými šmykľavkami, to je neporovnateľná rýchlosť 😁 aj stavať v daždi alebo hneď po daždi v piesku je úplne iný level. Alebo len obyčajné skákanie do kaluží alebo "driftovanie" na odrážadlách po mokrom chodníku. Veď v daždi to je najjednoduchšie trávenie času vonku, netreba nič vymýšľať, samotná ulica je ihrisko 😀 ...ale imunite detí to moc nepomohlo, hoci nikdy neprechladli zo zlého počasia, po návšteve vykúrenej škôlky bol zo začiatku soplík každý tretí deň 🤭 hoci je fakt, že iné ako sopel, jedny kiahne a jeden covid odtiaľ nedoniesli.
Svokor ma pravdu,pobyt na cerstvom vzduchu musi byt. Aj tebe by urobil dobre.
@thoughtfulweirdo ja som tiež prekvapená ako tu niektoré ženy nakladajú iným. My sme von či je leto zima dážď (jasne že nie vyslovene lejak) ale nechaoem čo je na tom nepochopitelne. Však sa oblečiem a idem(e). Ja zase nechapem čo môžu niektorí ľudia robiť cele dni zatvorení doma. By ma piclo 😅
@thoughtfulweirdo my zijeme v Irsku, celkovo je tu studeny odchov. Decka chodia do skoly v kratasoch stale a to je polovica novembra. S malym som bezne vonku lebo som nesofer a nakupy vybavujem ja, tak sa vzdy zastavime na skate parku alebo ihrisku a tu hodinu tam sme, plus 20inut cesta obchode a spat. Ale zeby som sa chodila prechadzat pocas burky nemozem povedat 😅. Prsiplast je tu povinna vybava aj nepremokave topanky. Na maleho imunite som zatial nepostrehla zeby sa zlepsovala 😃
Mna ti iba pobavilo ze zeny tu chodia na hodiny von, my sme prisaham za 2 tyzdne nevideli jedno dieta. Syn sa velmi dlho spamataval z navstevy a muzovi tvrdil ze na slovensku neziju ziadny ludia 😅 a to ani neprsalo, asi 2 dni trochu snezilo. A to sme boli v relativne vacsich mestach- Levice a Nitra, plus u nas na dedine.
@jablkovastrudla Čo ti ja viem, aký počet žien napísal, že chodia na hodiny von, koľko z nich môže byť v jednom meste a aké percento obyvateľstva toho mesta to je... 😅 My v našej mestskej časti nestretávame moc detí vonku ani v najkrajšom počasí, hoci ich tu býva dosť, ale určite si kvôli tomu nemyslím, že tie ostatné von nechodia. Proste chodia v iných časoch na iné miesta, tak sa obchádzame 😁
Áno, teraz chodíme každý deň, ak nie je chorý. Snažím sa 2x za deň aspoň na hodinku. Toto počasie mi nevadí vôbec. Ale keď je leto a horúčavy a maminy povedia, že sú vonku celý deň, tak nechápem. Chcela by som byť taká tepluodolna, ale je to pre mňa utrpenie. Táto jeseň bola úžasná, na dvore sme boli stále vonku a teraz ako som písala, aspoň 2x. Ale to sme my. Vy zase možno chodíte v lete na celé dni, to sme my väčšinu dňa zalezeni a vychádzame iba skoro ráno a večer.
@tiezjedna rozumiem. Ale aby sme boli na jednej lodi, pre mna je byt von aj cesta(peso) do obchodu napriklad. To nemusi byt len vylozene ist vonku, aby sme tam boli. Su dni, ked napriklad rano ideme do obchodu a kniznice, a poobede na ihrisko/odrazadlo. Ale pre mna je teda ten pobyt vonku nevyhnutny kazdy den(pokial je napriklad moje dieta chore, idem sama🤣, a je to teda sto krat prijemnejsie ako sa natahovat s malym dietatom), ale to je moj dlhorocny zvyk, do ktoreho som zatiahla aj svoje dieta. Moj manzel naopak, ten dokaze cele dni za sebou presediet doma, a pravdou je, ze nebadat nejake markantne rozdiely v jeho a mojej imunite, takze urcite su aj ine premenne
Mamičky keď ste teda skoro ,,stále,, von kto vám doma navarí, opere, uprace +keď máte staršie dieťa pomôže s úlohou a.t.d
A obraňovať sa vetou ,,veď aj v škôlke chodia každý deň von,, je úplne hlúpe čítate príspevky ako pomaly každé druhé dieťa je po dvoch dňoch v škôlke choré.
Absolútne neviete ako sa autorka momentálne cíti, a písať jej tu že má jej svokor pravdu ach ženy spamätajte sa...
Toto je jeden z príkladov tém na "pohonkanie ega supermatky" - niečo v štýle moje dieťa neje cukor, nepozerá telku/tablet, chodí v zime pomaly v kraťasoch lebo veď otužujeme, atď...
Ak som správne pochopila, autorka majú dom s dvorom a dieťa je tam, čiže pobyt na vzduchu má. Nechápem to navážanie sa, obzvlášť keď je tehotná a necíti sa dobre.
Veď ísť von neznamená len nevyhnutne prechádzku/ihrisko/túru. Nevidím v rámci podmienky pobytu na vzduch rozdiel v tom, či sa hrá na svojom dvore,alebo o kilometer ďalej na ihrisku. Ak sa svokrovi nepáči, treba mu nabaliť dieťa a môže sa realizovať 😉
K téme všeobecne - ja tiež chodím s deťmi von denne, s výnimkou búrky, resp. silného lejaku s nárazovým vetrom. Ale teda v daždi sme vonku tak povedzme polhodinku, žiadne hodiny v pršiplášti. Poskáču si po mlákach a ideme domov.
Nie nechodím každý deň von, tiež mám dcéru 2 roky 4 mesiace. Bývame na dedine kde nie je ihrisko, nieje tu park, nieje tu nič, je celá do kopca, takže odrážadlo jedine na dvore, ísť kočíkom do obchodu teraz nepripadá do úvahy, tiež som tehotná a keď si predstavím vytisnut min. 15 kg do kopca, tak mi je zle. Pešo by mi malá išla iba chvíľu a potom sa pýta na ruky. Takže do obchodu autom, prechádzky jedine po našej ulici, viac menej sme na dvore, má odrážadlo, šmýkačku, trampolinu, máme sliepky, tak keď sme von, tak sa točíme len tu... Ale von v tomto počasí viac nechodíme ako chodíme, keď prší isto nechodíme von, tu keď fúka tak to je extrémne vetrisko, takže ani keď fúka nechodíme von. Keď je pekne, tak jasné že ideme, včera sme boli, ale dnes tu znova strašne fučí takže neviem.. za to cez leto sme celé dni von, do izby chodí len spať, ale v takomto počasí neviem čo by sme robili niekoľko hodín na vonku, aj keď máme dvor....
Hlavne sa riaď podľa seba, ako sa cítiš. Keď chceš choď von keď nie, pošli svokra 😁... Ale poznám veľa mám, ktoré to majú tak ako my, že nechodia každý deň von
S dcerou som chodila aj doobeda aj poobede. Ju to bavilo a aj ja som sa vyvetrala. Kym bola babo chodili sme na kazdy spanok lebo spala iba v kociku. Ked zacala chodit tak sme boli bud na dvore alebo na ulici ci ihrisku. Nasla si kamaratov a ja si s maminkami tiez pokecam aj prechadzat sa chodime. Byvame daleko od rodiny tak je to super. Nebola som stale ,,sama,,. V zime ked je skor tma alebo chladno az tak sa jej nechcelo. Nenutili sme ju. Teraz chodi do skolky a tam idu iba raz doobeda von. Keby s nou nejdem von neunavime ju. Aj teraz zaspi niekedy az po 21. Neviem kde berie tolko energie.
4hod nech chodí svokor s nou. Ty ju zober denne na nákup, cestou tam vybav ihrisko a hodina na vzduchu dodržaná. Večer nech ju vezme chlap na hodinku👶
dobrý deň ,
ja s malým chodím von 3x , 2x denne každý deň. A to som v 34 týždni 2 tehotenstva. A ci sa mi chce ci nie , premôžem sa a ideme von. Nehovorím ze mne sa chce zakaždým. Ale viem , že to deťom prospieva a tak počúvam rady doktorov a starších. Podľa mňa má tvoj svokor pravdu a schvaľujem jeho názory. Obdivujem ho , že chodí s malou a venuje sa jej. Aj môj svokor chodí bravat malého von. Za co mu patrí moja vďaka.
Tu naokolo ženy nechodia s deťmi von.
Výhovoriek majú tooolko , že ja to nechápem.
Ale tak každý sme iný.
Nesudim a hádam nebudem ani ja sudená 😁

Nie nechodím a je mi jedno, čo si kto o tom myslí. A to sme v byte. Sú dni, kedy sme vonku celý deň na záhrade u svokrovcov alebo na výlete, sú dni, kedy jediný pobyt vonku je cesta do škôlky a sú dni, kedy nejdem vôbec.