icon

Cítim sa ignorovaná svokrou

16. dec 2025

Ahojte, musím sa už niekde vyrozprávat. Možno je to len v mojej hlave a nieje to tak zlé ale mňa to už nejaku dobu trápi. Vždy mám ten pocit že svokra nemá žiadny zaujem rozprávať sa so mnou. Ledva sa mi odzdraví keď prideme s priateľom ku ním domov. Ale keď vidím švagrovi priateľku keď príde s priatelovym bratom tak sa hneď rozprava. Popritom keď tam veľakrát niesu tak nadáva na ňu že aká je. Nevravim že som nejako veľmi komunikatívna ale si myslím že ona ako svokra by sa mi mala tiež prihovárať. Tak isto aj darčeky.. akože ja ten dar nepotrebujem ale nedávno som mala meniny a jedine mi cez fb napisala že všetko najlepšie. Ochvilu budem mať narodeniny a neočakávam nič radšej pretože aj minulý rok som dostala jeden dezert. Lenže keď švagrovi priateľka ma meniny alebo narodeniny tak darček vždy do 50€ minimálne.. Akože neviem možno že som ja na chybe ale asi trošku žiarlim že ku mne sa vôbec tak nespráva ani spolovice. Popritom keď ona ma sviatok vždy sa jej snažíme nakúpiť čo najlepšie. Ale ono to nieje len o mne… Aj priateľ, mám pocit ako keby jeho mala menej rada pretože druhému všetko nakúpi pyta sa a nám ani nezavola.. Budem rada ak mi dáte názor na to či ja som tá zlá

Strana
z2
sissy27
16. dec 2025

@anonym_autor no, nez by ma mala za chrbtom ohovarat ako “svagrinu”, tak radsej nech ma ignoruje 😃

zupka33
16. dec 2025

Ak ohovara svagrovu priatelku, tak si myslim, ze je viac nez iste, ze nepekne rozprava aj o tebe 🙂 Taka svokra by mi bola jedno a teda vobec by som neriesila nejake dary ci komunikaciu s nou. Ale chapem, ze to zamrzi. 🙂

lukbe
16. dec 2025

Nie je to svokra. Možno vie, ze takých priateliek ešte bude.

pribinak
16. dec 2025

Radšej dezert ktorý zjem ako nejakú blbosť, z ktorej budem musieť prach utierať

janinah
16. dec 2025

Kym nemaš svokru tak nerieš.A darceky na jej sviatky nech jej kupuje jej syn.ty podaš ruku a zagratuluješ.Nie je povinnosť.kupovať darčeky a tyka sa to všetkých zučastnenych.A čo ona kupuje inym nie je tvoja vec.

luccys
16. dec 2025

Nemas svokru a ani svagrinu. Asi tak.

mysicka36
16. dec 2025

Prečo ženy nazývajú partnerovu mamu svokra?

petranelkova
16. dec 2025

Ešte nie si v rodine, tak zrejme to bude aj tým 🙂 Netrápila by som sa preto vôbec. Ak sa raz vezmete, vzťahy sa možno zmenia, jednoducho si myslím, že ťa ešte neberie úplne vážne 😉

januska12323
16. dec 2025

Prečo by sa s tebou mala tak intenzívne rozprávať keď ste si nesadli? Aspoň sa nepretvaruje.

viktoriaandrascik
16. dec 2025

Ako dlho ste spolu s priateľom a koľko máte rokov?

anjelicek26
16. dec 2025

Nemas ani svagrinu, ani svokru, si proste jedna z xy priateliek za tie roky... priatelke mojho syna nekupujem ani darceky, ani sa s nou nijako nevybavujem 😂 Myslim, ze by som jej tym chudatku sla paradne na nervy 😂

katkazatka
16. dec 2025

Ignoruj ju aj ty. A nekupuj jej ziadne dary. Vybavene. Nechodila by som niekomu na navstevu, kde sa necitim dobre a vitana.

anonym_dfcf81
16. dec 2025

Ako sa k tebe správa priateľ a čo na to hovorí on? Sama vidíš že svokra ma dvojaký meter. A nejaký skvost to nebude keď ľudí ohovára keď tam nie sú. Nie je nutné mať s každým vzťah záleží ako to vníma priateľ a či je s tebou alebo drží stranu mame. Keby to druhé nie som s ním a naj sa od nej úplne odstrihnúť

sova7
16. dec 2025
@petranelkova

Ešte nie si v rodine, tak zrejme to bude aj tým 🙂 Netrápila by som sa preto vôbec. Ak sa raz vezmete, vzťahy sa možno zmenia, jednoducho si myslím, že ťa ešte neberie úplne vážne 😉

@petranelkova tiež by som rozmýšľala či to neberie štýlom a takých bolo a ešte bude to je tiež na zamyslenie ale to je na debatu s priateľom

adaam
16. dec 2025

vekom dospeješ do štádia, že ti už takéto správanie ostatných bude ľahostajné, ale chápem, že teraz to zabolí.
uvedom si však, že tak ako ty máš ľudí, ktorí sú ti viac sympatickí a niektorí menej, tak isto to má aj svokra. ty nemôžeš zmeniť svokru, môžeš ovplyvniť iba svoj postoj k tomu.
a ešte sa priprav na to, že keď budete mať deti, tak svokra bude mať obľúbené vnúčatá a neobľúbené vnúčatá. to bude iné psycho

anonym_4eb3ac
16. dec 2025

Kolke ste sa chytili slova “svokra” ako keby to bolo v tomto pribehu relevantne. Ved pise ze k priatelke druheho syna je milsia. A rovnako k druhemu synovi. Akou logikou sa toto zmeni dnom sobasa?

thereisabear
16. dec 2025

A potrebuješ mať s takou osobou blízky vzťah? Buď rada, že vás nekomanduje a nerobí vám vyslovene zle. Si odkázaná na jej darček za 50€? Asi nie. Jej kúp bonbonieru, slušne pozdrav, poďakuj, usmej sa, pokecajte o počasí a zvyšok nerieš.

domka222
16. dec 2025

Ako píšeš, čistá závisť. A ty s ňou komunikuješ,prihováraš sa jej keď nie si teda komunikatívna? Mňa by tiež nebavilo všetko z niekoho ťahať ako z chlpatej deky.

autor
16. dec 2025
@domka222

Ako píšeš, čistá závisť. A ty s ňou komunikuješ,prihováraš sa jej keď nie si teda komunikatívna? Mňa by tiež nebavilo všetko z niekoho ťahať ako z chlpatej deky.

@domka222 Vlastne keď aj sme tam ona ledva príde za nami do obývačky ja sa aj snažím aj keď iba s dakou hlupou vetou ale ona ledva odhrkne, vôbec ju nezaujíma či robím niekde že ako sa mame absolútne nič. Čistý príklad možno iba ja to tak mám ale my led niečo doma varím viď studenô alebo niečo vždy im zoberieme oni? oni nič. Ani neponúknu

autor
16. dec 2025
@adaam

vekom dospeješ do štádia, že ti už takéto správanie ostatných bude ľahostajné, ale chápem, že teraz to zabolí.
uvedom si však, že tak ako ty máš ľudí, ktorí sú ti viac sympatickí a niektorí menej, tak isto to má aj svokra. ty nemôžeš zmeniť svokru, môžeš ovplyvniť iba svoj postoj k tomu.
a ešte sa priprav na to, že keď budete mať deti, tak svokra bude mať obľúbené vnúčatá a neobľúbené vnúčatá. to bude iné psycho

@adaam presne o to mám toez strach že to tak bude. Ale Neviem prestať na to myslieť, proste mrzí ma to že prečo je taká ku nám obom.

domka222
16. dec 2025

Ja keby vidím nezáujem,správam sa tak isto. Nikdy ma nebavilo niekomu liezť do riti. Potom by si nemusela riešiť ani to,akú hodnotu má darček druhého.

anonym_e4bf91
16. dec 2025

Nedá mi nereagovať...ako chytate za slovíčka...tak to nie je papierovo svokra....nič to však nemení na tom, že mala byť aj z jej strany snaha o dobre vzťahy. Či to sa berie tak, že kým je frajerka tak na ňu s..m, pardon kašlem a potom po svadbe sa všetko zazracne otočí? Lebo už tam bude stempel? ....a potom sa tieto iste svokry čudujú, že mladé sú k nim chladné a nevolaju im a nedávajú vnucence...
Môj syn má tiež priateľku, možno nikdy nebude svadba (ak bude po mne), ale kým ju má rád a kým sú spolu, patrí aj ona k nám a je aj v mojom zaujme budovať si s nou vzťah...a áno, rozprávam sa s ňou, zaujímam sa a aj jej vyberám darček, aby ju potešil

autor
16. dec 2025
@anonym_e4bf91

Nedá mi nereagovať...ako chytate za slovíčka...tak to nie je papierovo svokra....nič to však nemení na tom, že mala byť aj z jej strany snaha o dobre vzťahy. Či to sa berie tak, že kým je frajerka tak na ňu s..m, pardon kašlem a potom po svadbe sa všetko zazracne otočí? Lebo už tam bude stempel? ....a potom sa tieto iste svokry čudujú, že mladé sú k nim chladné a nevolaju im a nedávajú vnucence...
Môj syn má tiež priateľku, možno nikdy nebude svadba (ak bude po mne), ale kým ju má rád a kým sú spolu, patrí aj ona k nám a je aj v mojom zaujme budovať si s nou vzťah...a áno, rozprávam sa s ňou, zaujímam sa a aj jej vyberám darček, aby ju potešil

@anonym_e4bf91 A ja som si presne takto predstavovala že by svokra mala byt. Jednak moja mama je k priateľovi rovnaká predsa pár rokov sme spolu a zaujíma sa ona o nás stále aj sa rozpráva s priateľom vždy keď je možnosť ma oňho taujem a je rovnaká aj ku ďalšej neveste čo má. Nerobí rozdiely. Ale tak očividne sme všetci iný a mne ostáva asi to iba ignorovať, zvyknúť si. a nič necakat…

sisska96
16. dec 2025

Tak asi by ste mali menej chodiť k ním. Nejak nemá zmysel tam vysedávať celé dni

anonym_e4bf91
16. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_e4bf91 A ja som si presne takto predstavovala že by svokra mala byt. Jednak moja mama je k priateľovi rovnaká predsa pár rokov sme spolu a zaujíma sa ona o nás stále aj sa rozpráva s priateľom vždy keď je možnosť ma oňho taujem a je rovnaká aj ku ďalšej neveste čo má. Nerobí rozdiely. Ale tak očividne sme všetci iný a mne ostáva asi to iba ignorovať, zvyknúť si. a nič necakat…

@anonym_autor len ešte dodám, píšeš, že aj k synovi je taka...tam toho veľa nenarobis, ja mam takú istú "svokru" (dávam úvodzovky, lebo nie sme zobrati, len spolu 20 rokov zijeme, aby sa tu toho zas nejaka nechytala)...jeden syn je viac ako druhý, jednému dávať, druhého len na robotu volať..ja mam samozrejme toho druheho ....len ja som už daaaaaavno v tom bode, že mi je to jedno, som rada, že ju nevidím....a ze ju ju nechcú ani deti...jej problem

lentakyterapeut
16. dec 2025

@anonym_autor ignoracia svokry je za mna vyhra

domkakvet
16. dec 2025

@anonym_autor tvoj priatel ma taky pocit, ze ani jeho nema rada a tipujem, ze mu to vobec nevadi a vzdy sa jej zastane?

liv1
16. dec 2025

Ved nastavte zrkadlo. Uplne by som sa prestala snazit a prestala s nou komunikovat. Iba pozdravit. Nic by som tam nepriniesla atd. To si uz ona urcite vsimne. A mozno jej docvakne. A mozno nie

petamich
16. dec 2025

Ako dlho ste spolu? Ako dlho su spolu oni? Co na to hovori partner. Je to normalne, ze jej dlhsie trva nadviazat vztah? Ked ty iniciujes rozhovor ako sa sprava?

anonym_71e311
16. dec 2025
@sissy27

@anonym_autor no, nez by ma mala za chrbtom ohovarat ako “svagrinu”, tak radsej nech ma ignoruje 😃

@sissy27 Presne to isté som chcela napísať.
@anonym_autor Pretože sú aj také..bohužiaľ!
Ľudí (ani svokry, ani rodinu ) si človek nevyberá..Jeto okaté,ale srala by som na ňu.Teda správala by som sa slušne, ale nezaťažovala by som si hlavu s ňou zbytočne.
Vidíš a býva aj opak.
Máš budúcu nevestu, máš ju rada ako vlastné dieťa, človek by im rád pomohol aspoň ako vie a ona odmietal akú koľvek pomoc.
Milé, zlaté, slušné, maximálne šikovné dievča, ale nevie prijmať.Aj keď je vďačná nadovšetko.

Strana
z2