icon

Čo robiť, aby ste boli dobrá manželka?

28. dec 2024

Moj muz mi občas vycita, že nie som vraj dobrá manželka. Keďže som nemala vzor v mojej mame tak netuším, čo vlastne odo mňa čaká. Neskutočne ma zranuju jeho slová. V jednu chvíľu mi povie, že som hrozná, tvari sa tragicky, aký je nešťastný, ze som celá mama aj ked vie, ze ma tyrala psychicky a kým ja nad sebou premýšľam, čo na svojom spravani zlepšiť, ako byť dostatočne dobrá, on sa o chvíľu veselo hrá PC hry a život gombícka. Takže starám sa o domácnosť, deti, chodím do práce, diaľkovo študujem. Nepijem, nefajčím, chodím do fitka dvakrát týždenne. Neziarlim, deti nebijem, venujem sa im. K mužovi som milá, zaujímam sa o neho. Občas, keď je toho veľa na mňa a muž zase rype do mňa, tak vybuchnem a zvýšim hlas, čo vždy použije proti mne. Napríklad kúpila som si nový kabát. Muz si ma obzeral a potom povedal, že v ňom vyzerám ako tetka, že je otrasný, proste celú ma skritizoval. Jasne, ze sa ma to dotklo a povedala som mu, že vždy ma len kritizuje,uje za všetko. A zase som bola zlá manželka. Prosím vás, tie, čo vám muži hovoria, že ste super manželky, priateľky. Ako sa spravate? Čo nemám robiť pre pokoj v rodine? Vždy mi povie, že všetko je len moja chyba.

diewcatqoo
29. dec 2024

Aka je najlepsia manzelka? Taka ako ja. Pocuvam to od manzela takmer denne.
A aky je najlepsi manzel? Taky, ktory je opak toho tvojho. 🤷‍♀️

lenkakravcova
29. dec 2024

Keď nabudúce pôjde hrať hry tak mu povedz že je zlý manžel. A nech sa zamýšľa prečo si mu to povedala (nevšímavosť, neustála kritika). Ak má on právo takto o tebe hovoriť kvôli nejakým nedostatkom, určite má nejaké tie aj on, nie? 😀

morpheuss
29. dec 2024

@lenkakravcova ale nechápeš, že po prvé, jemu to je jedno a po druhé, že on to otočí proti nej? Vytkne jej, že ho len kritizuje, že je preto zlá manželka a sme doma - autorka zasa nešťastná a rozmýšľa, čo ona urobila zle. Pritom jediná vec, ktorú urobila zle bola, že si za muža vybrala čuráka.

margotka17
29. dec 2024

Mne raz jedna pani rozprávala, že jej muž vždy všetko vyčíta, presne to, čo ty píšeš. Išli spolu do mesta a ona sa vyobliekala čo naj. Vždy išla cca meter až dva pred svojím mužom a ak išiel pekný chlap, vždy zmurkla a usmiala sa na neho. Keď muž videl, ako sa za ňou chlapi otáčajú, zmenil správanie. Možno by si aj ty mohla takto vystrašiť muža, aby vedel a videl, že nie je jediný chlap v tvojom okolí.

rorino
29. dec 2024

Vymeniť chlapa!A keď ti povie,že si hrozna,odpovedz,že hrozný chlap nemôže mať skvelú manželku,čiže od neho odchádzaš,aby si urobila miesto ten skutočne hroznej😏

yoxinka
29. dec 2024

Ty si úplne v pohode, problém je tvoj muž. Narcistický manipulátorsky zakomplexovaný debilko. Ty si mala zrejme ťažké detstvo, máš kopu nevyriešených tráum, nemáš žiadne sebavedomie a sebaúctu … to je dôvod, prečo žiješ s chlapom, ktorý sa k tebe správa ako k handre. Ja by som radila následné kroky: 1. Terapia, aby si si uvedomila, čo je tvoj problém (lebo zjavne to vôbec nevidíš) 2. Upratať si chlapa alebo postup číslo dva: 1. Odísť od toho magora, s ktorým žiješ 2. Terapia, aby si si dokázala dať život dohromady

barborachors
29. dec 2024

Budem kruta, ty si si na vine, ze si s debilom presne takym, akym bola tvoja matka. Ty sama vies, ze hladas to, co uz poznas. V dnesnej dobe informacii a internetov si davno mala vediet, ze mas doma sociopata. Z takych ludi ako je ten tvoj debil doma, ludia dostavaju psychozy, sialene stavy, rakoviny, alebo ich znici alkohol. Uz dnes by som sa zbalila a utekala co najdalej od psychopata. Alebo si s nim ostan, ale ver, ze skoncis zle a aj tvoje deti budu mat zniceny zivot. A za dalsie, ziadna terapia nepomoze. Narcizmus je nevyliecitelna choroba, narcis sa nikdy nezmeni, bude ta nicit do poslednej chvile, obrati ta naruby a aj cely tvoj svet. Skoncis ako troska, bez stipky sebavedomia. Je to chory clovek, ma choru mysel, nikdy sa nezmeni, dufat v zmenu je len bohapusta strata casu. Nepomozes mu, zatial co sa budes snazit on naberie sily na dalsi utok, ktory strieda chvala a nepredvidave toxicke reakcie. Nuz ale kazdy sme si strojcom vlastneho stastia.

loliki
29. dec 2024

Dobrá manželka. Taká, aká si ty. Možno ti pomôže pár myšlienok od Hayovej. Vypočuj si ich.

https://www.youtube.com/watch?v=pKakFgRd8hI
liv1
29. dec 2024

Povedz mu raz, ze je rovnaky ako tvoja mama, ze to ty rozhodne nie si. A cim skor ze si to uvedomi, tym lepsie pre neho. Zacni mu nastavovat zrkadlo a rob mu presne to iste co on tebe. Ale nevybuchuj, nenadavaj, nezvysuj hlas. Usmievaj sa a daj ho dole. Ty si submisivna, snazis sa a on sa nemusi, lebo ta vzdy dobre zdrb.a a ty sa potom citis mizerne. A on? On je aky manzel? Polozila si si niekedy tu otazku? Zasluzi si ta? Miluje ta? Pomaha ti? Podporuje ta? Pomaha doma? S detmi ako? Je na teba mily?

bora0123
29. dec 2024

Vidim ze sa tu s takymi muzmi roztrhlo vrece 😂
Precitaj si na inspiraciu https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/odchod-od-manzela-narcisa-osobna-skusenost-a-rady/#post-88586674
A toho Dvoraka na youtube tiez by som doporucila 😉

mamutka
29. dec 2024

Ja ta vôbec nepoznám, ale to je jedno. Mas za manzela úbožiaka. Keby si bola zla, už by ta vymenil. Neviem si predstaviť aký odpor by som musela cítiť k mužovi aby som mu povedala “nie si dobrý manžel, všetko je tvoja vina, si vadny kus….” To už by som musela byt aka špina? Založiť si s ním rodinu, žiť s ním, jest čo vari, spať v posteli, ktorú ustiela, mať deti o ktoré sa mi stara a za všetko by som ho len zhadzovala.
Neviem si predstaviť, že by som to vedome v triezvom stave robila. Z toho mi vychádza že žiješ s psychopatom. Taky neclovek si zaslúži žiť, starnúť a zmiznúť zo sveta sám

romiada
31. dec 2024

@pralinka25 vyborne napisane 👏

autor
5. jan 2025

@liv1 tak pomáha mi s deťmi a co sa týka domácich prác, tak s varením. Objať alebo dať pusu mi odmieta, vraj on nie je pubertiak. Alebo keď je nahnevaný povie, že si to nezasluzim.

autor
5. jan 2025

@mamutka Ja som mu nikdy nepovedala, že je zlý manžel ale asi začnem. Nastavím mu zrkadlo. Moja mama sa k otcovi aj ku mne škaredo správala a on mi hovorí, že som celá mama. Keď sa ho opýtam, čo konkrétne robím zle, povie, že mám na to sama prísť.

autor
5. jan 2025

@loliki ďakujem

autor
5. jan 2025

@yoxinka áno, mala som nepekné detstvo, alkohol u nás nebol ale skôr psychické týranie od mamy. Často mi hovorila, že som nula a ze som úplne obyčajná šedá myška a nikto ma nebude mať rád. Otcovi bežne hovorila, že drz hubu, zalez do izby. Ja sa snažím správať ku každému pekne, vrátane manžela a detí. Ale on mi vždy vrazí nôž do chrbta, keď povie, že som celá mama, zlá manželka.

autor
5. jan 2025

@morpheuss presne tak je to, keď mu niečo vytknem, tak povie, že vidíš, si zla manželka. Správaš sa ku mne ako tvoja mama ku otcovi.

autor
5. jan 2025

@brendaa jeho rodicia sa rozviedli, keď bol v puberte. Mamu uz nema.

autor
5. jan 2025

@olimuc presne tak ako píšeš. Ked sme spolu chodili mi hovoril, že som najlepšie dievča na svete, báječná, inteligentná, slušná. Brala som ho ako záchrancu, rytiera, ktorý má prišiel vyslobodiť od krutej matky. Po roku ma žiadal o ruku, vraj lepšiu nepoznal. A pár rokov po svadbe som si vyslúžila titul najhoršej manželky. Takže som zase akoby v tom zlom sne.

autor
5. jan 2025

@olimuc A vraj inú nechce. Aj ked často akože žartuje, ze si najde mladšiu, krajšiu.

autor
5. jan 2025

@mimikarol Ja vážne neviem aká má byť dobrá manželka. Skúsim naozaj vyhľadať psychológa.

autor
5. jan 2025

@tatisna on práveže nadáva na ženy, ktoré fajčia, pijú, výrazne sa maľujú. Vraj si hľadal slušnú, preto si zobral mňa. Ale už mu akosi nestačím.

autor
5. jan 2025

@januska12323 on je vraj ideál

autor
5. jan 2025

@kristinka92 mňa na 80 percent za oblečenie skritizuje, raz vyzerám ako tetka, raz mi trčí brucho, raz škaredá farba,..

autor
5. jan 2025

@enmery ďakujem, tvoje slová ma dojali 😭 kie,by som nebola empaticka a bolo by mi jedno, či som dobrá mama a manželka

autor
5. jan 2025

@pralinka25 ďakujem 😭

sa3ka
5. jan 2025

Skvela manzelka musi mat hlavne skveleho manzela. Drzim palce v rozhodovani Ako dalej

autor
5. jan 2025

@pralinka25 to je presne akoby o mne a mojom vzťahu s mamou a potom s mužom

autor
5. jan 2025

@sa3ka ďakujem

autor
5. jan 2025

Ospravedlňujem sa, že odpovedám až teraz. Bola som chorá. Ďakujem za všetky názory. Uz som začala o sebe vážne pochybovať. Ono je to veľmi nepríjemné a najmä zranujuce počúvať od manžela, ze som mnou nie je spokojný. A prirovnávat ma k môjmu tyranovi. Vážne premýšľam čo ďalej...Vôbec sa neľutujem ale neviem, čím som si zaslúžila byť najskôr zlá dcéra a potom žena. Aspoň ze deti mi hovoria, že som najlepšia mama na svete ❤️