Čo robiť, keď mama priateľa narúša naše súkromie?
Ahojte. Mam 30 rokov a priatel 33. Este byva u mamy. Ked tam prídem na víkend a sme v jeho izbe tak jeho mama vždy bez zaklopania vtrhne do izby aj 10 x za sebou , a raz sme mali na male aby nas neprichytila pri sexe.... plus hovorí ze ked tam prídem na víkend tak ci sme tam prisli ležať alebo za ňou tak chce aby sme všetok cas trávili pri nej ked vari alebo v obyvacke. Priateľ je cez týždeň na ubytovni pracovne domov chodí len na víkendy. Riešime spoločne byvanie no zatial to je takto. Je to normálne?
@anonym_autor Normálne nie,ale väčšinou aj je. Sú aj taký rodičia a hlavne mamy.Tak treba hneď od začiatku povedať, že klopať musí a ak nebude tak sa budete zamykať.A trochu treba s ňou a hlavne aj sami. No niektoré sa to nenaučia nikdy.
@anonym_667bee ja klopem aj môjmu 9 ročnému synovi na dvere keď idem k nemu do izby. Je to slušnosť a ako sa to má naučiť on keď to nebude vidieť i rodičov? No a keď idem k dcére klopem samozrejme tiež. Ona je pubertiak,veď by to neprežila kebyže nezaklopem 😁 ale deti sú naučené že aj oni musia klopať keď chcú vstúpiť do miestnosti ☺️
@anonym_667bee ja klopem aj môjmu 9 ročnému synovi na dvere keď idem k nemu do izby. Je to slušnosť a ako sa to má naučiť on keď to nebude vidieť i rodičov? No a keď idem k dcére klopem samozrejme tiež. Ona je pubertiak,veď by to neprežila kebyže nezaklopem 😁 ale deti sú naučené že aj oni musia klopať keď chcú vstúpiť do miestnosti ☺️
@mizoko presne tak. Ja som začala môjmu synovi klopať na dvere ked mal 3 ci 4 roky. Nie preto ze by uz potreboval extra súkromie 😀. Ale preto ze som chcela aby sa to naučil co najskôr aj on. Mnohé mamičky sa vela krát sťažujú ze im deti lozia aj do kupelne a ze sa s prepáčením ani nevykadia v kľude. U nas sa vobec nemusi používať zámok na WC, lebo automaticky sa klope. To je pre mna taka samozrejmosť ako povedat nazdravie, poďakovať, poprosit, pozdraviť atď.
@anonym_autor najdi si dospeleho muza, ktory nebyva s mamickou a nebudes mat tieto problemy…
@rivini on nieje dospely lebo byva u mamy a nieje to tak aj s nou ved aj ona stale byva u mamy ... preco u jedneho nenormalne a u nej ok ... chcu sukromie ok nech si ho zaplatia-vlastne byvanie ci podnajom ci uver ...
Ako sa tu mnohé rozdrapujete a obhajujete správanie matky 😀. Niekedy mi to pride take čisto modrokonikovske ze poďme si niekoho podať 🙂. Mnohé najlepšie anonymne lebo vtedy ste "hustejsie". Otázka znela, ci je normalne ze im vojde do izby bez zaklopania. A to rozhodne NIE JE normalne. Neriešte ze býva 33 rocny syn u matky. Vy viete prečo tam býva? Poznáte ich? Navyše hovori ze si hľadajú bývanie. Ano, mne ako matke by tiez nebolo príjemné, keby sa syn takto zatváral s priateľkou do izby. Ale od toho su rozhovory. Povedala by som mu co si o tom myslim, ale NIKDY v živote by som nikomu nevosla do izby bez klopania preboha.
@gerrwie_girl mozno im x krat predtym zaklopala a prestalo ju to bavit. alebo neklope schvalne, aby im docvaklo, ze jej byt nie je hodinovy hotel. ja som 17 rokov vydata a ani vo sne by mi nenapadlo, aby som sa u svokrovcov v izbe s muzom zavrela a trtkala tam. je to vrchol drzosti a absolutna neucta voci majitelovi bytu.
@anonym_autor OMG....aj nám robila to isté...prišla ráno o 6.30....co princezna,nevstavame? 😀😀😀 Všetko jej vadilo, rúž na perach, roztrhané rifle....no hrozne to bolo. Spala som tam párkrát.....teraz sme uz manželia, mame dieta,svoje bývanie a je to už dobré...ale nemala hranice žiadne,vela som sa oplakala
@anonym_autor však ak nemáš problém s ním tráviť víkendy u jeho mamy a súložiť v detskej izbe tak v pohode si môžete nájsť spoločný podnájom a nesprávať sa ako 15 ročné deti 🙈
@gerrwie_girl mozno im x krat predtym zaklopala a prestalo ju to bavit. alebo neklope schvalne, aby im docvaklo, ze jej byt nie je hodinovy hotel. ja som 17 rokov vydata a ani vo sne by mi nenapadlo, aby som sa u svokrovcov v izbe s muzom zavrela a trtkala tam. je to vrchol drzosti a absolutna neucta voci majitelovi bytu.
@matkahelka ano je, s tym súhlasím. Ale aj tak by som v živote nevosla bez klopania.
@mizoko presne tak. Ja som začala môjmu synovi klopať na dvere ked mal 3 ci 4 roky. Nie preto ze by uz potreboval extra súkromie 😀. Ale preto ze som chcela aby sa to naučil co najskôr aj on. Mnohé mamičky sa vela krát sťažujú ze im deti lozia aj do kupelne a ze sa s prepáčením ani nevykadia v kľude. U nas sa vobec nemusi používať zámok na WC, lebo automaticky sa klope. To je pre mna taka samozrejmosť ako povedat nazdravie, poďakovať, poprosit, pozdraviť atď.
@gerrwie_girl presne tak. Dieťa sa učí príkladom. A keď ty permanentné narusas jeho súkromie tak nečakaj,že ono bude rešpektovať tvoje.
Neviem na čo je ti chudák čo býva s mamou..
@anonym_075fa6 nie, nie je. Moj 8 rocny syn si nedovolí vojsť do kupelne napríklad bez zaklopania. Učím ho slušného správania uz od malicka. Matka nema co synovi chodit do izby bez zaklopania a tobôž nie ked tam ma návštevu. Tvoj komentár mi pride vyslovene provokacny lebo neverím ze neovládas tieto základy.
@gerrwie_girl mozno im tak dava najavo, ze tam nie su vitani. Ide o dospeleho miza, ktory sa zasiva v detskej izbe s frajerkou po cely cas co su tam. To sa ti zda slusne?
@gerrwie_girl mozno im tak dava najavo, ze tam nie su vitani. Ide o dospeleho miza, ktory sa zasiva v detskej izbe s frajerkou po cely cas co su tam. To sa ti zda slusne?
@anonym_075fa6 dáva najavo? A ona nema jazyk? Nevie rozprávať? Co ma 5 rokov? Ako som písala vyššie. Treba sa s nim jasne porozprávať. Bolo by mi vyslovene proti srsti a trápne keby som tam vosla bez klopania. To, ze sa niekto chova ako hulvat neurobi hulvata aj zo mna.
Áno tie veci jej dom a pod. Áno je to pravda, ale hádam aj svokra by mala mať vychovanie, že keď mám cudzieho človeka u seba tak sa tiež správam slušne!!
A skľudom nech vojde keď budete mať sex nech je to jej trápne a nie vam.
A týmto sa už vytvárajú zlé vzťahy!!!
@anonym_075fa6 dáva najavo? A ona nema jazyk? Nevie rozprávať? Co ma 5 rokov? Ako som písala vyššie. Treba sa s nim jasne porozprávať. Bolo by mi vyslovene proti srsti a trápne keby som tam vosla bez klopania. To, ze sa niekto chova ako hulvat neurobi hulvata aj zo mna.
@gerrwie_girl mozno slova nefunguju, co ty vies? Zas jedna z tych tem, kedy pozname len verziu jednej strany. Autorka len hlada podporu pre svoje spravanie, napise len to co chce a vsetky jej pritakavaju.
@gerrwie_girl mozno slova nefunguju, co ty vies? Zas jedna z tych tem, kedy pozname len verziu jednej strany. Autorka len hlada podporu pre svoje spravanie, napise len to co chce a vsetky jej pritakavaju.
@anonym_075fa6 no ved práve ze nevieme ako to je. Ja som si nevšimla ze by jej pritakavali. Práveže vidím ze tu uz nazývajú jej priatela chudákom co ani nema vlastne bývanie a pod. Z toho co vieme je jasne len jedno. Ze im chodí do izby bez klopania. A práve k tomu som sa vedela vyjadriť. Pre mna na toto neexistuje ziadny dovod. Ked uz nie slusnost, tak ku klopaniu by ma prinutil strach z toho, co by som mohla vidiet ked otvorim 😀. Zvyšok (preco tam žije, ci je ok ze sa zatvárajú a pod.) neriešim práve preto, lebo neviem ako to je.
@anonym_075fa6 no ved práve ze nevieme ako to je. Ja som si nevšimla ze by jej pritakavali. Práveže vidím ze tu uz nazývajú jej priatela chudákom co ani nema vlastne bývanie a pod. Z toho co vieme je jasne len jedno. Ze im chodí do izby bez klopania. A práve k tomu som sa vedela vyjadriť. Pre mna na toto neexistuje ziadny dovod. Ked uz nie slusnost, tak ku klopaniu by ma prinutil strach z toho, co by som mohla vidiet ked otvorim 😀. Zvyšok (preco tam žije, ci je ok ze sa zatvárajú a pod.) neriešim práve preto, lebo neviem ako to je.
@gerrwie_girl ja som citala len zopar prispevkov zo zaciatku ale to, ze ide o dospeleho muza, ktory chodi domov iba na vikendy a stravi ich s frajerkou zavrety v izbe je v tomto pribehu dost zasadne, nemyslis? Takze to nemozme "neriesit". Mozno keby sa oni spravali inak, tak aj mama sa sprava inak.
@gerrwie_girl ja som citala len zopar prispevkov zo zaciatku ale to, ze ide o dospeleho muza, ktory chodi domov iba na vikendy a stravi ich s frajerkou zavrety v izbe je v tomto pribehu dost zasadne, nemyslis? Takze to nemozme "neriesit". Mozno keby sa oni spravali inak, tak aj mama sa sprava inak.
@anonym_075fa6 ako som povedala uz. Ano, porozprávala by som s nim o tom. A nie, chodenie do izby syna bez klopania je pre mna neakceptovateľné.
@anonym_075fa6
@gerrwie_girl
Stále je to o Tom že chodiť niekomu do izby bez zaklipania nie je slušné. To ako by k tebe niekto vošiel do domu bez zaklopania a kľudne nech je to aj tvoja rodina. Ale nepáčilo by sa ti to. Ostatné - či nebol že býva u mamy v 33 rokoch a podobne je už iná vec. Tam si to musia riešiť rozprávaním. Či sa to deje alebo nie my nevieme.
@anonym_autor spýtaj sa priateľa či je to u nich normálne. Čo sa nás pýtaš... Ja bežne deťom bez zaklopania chodím do detskej, čo ja viem, či sa zrazu "prepnem" nejakým zázračným vypínačom, keď si niektoré z nich prinesie frajera/frajerku... Keď ma však decko upozorní, že mami prosím ťa, môžeš klopať, tak snáď sa zbadám. (Ak ma upozorní cudzia šťanda, akurát ma naserie). Toto si musí riešiť priateľ s mamou, ty ako cudzia môžeš akurát tak na priateľa tlačiť, nech sa s mamou pobaví. Ak sa tvári, že sa nič nedeje a že je to normálne, tak áno, je to tam normálne.
@anonym_autor spýtaj sa priateľa či je to u nich normálne. Čo sa nás pýtaš... Ja bežne deťom bez zaklopania chodím do detskej, čo ja viem, či sa zrazu "prepnem" nejakým zázračným vypínačom, keď si niektoré z nich prinesie frajera/frajerku... Keď ma však decko upozorní, že mami prosím ťa, môžeš klopať, tak snáď sa zbadám. (Ak ma upozorní cudzia šťanda, akurát ma naserie). Toto si musí riešiť priateľ s mamou, ty ako cudzia môžeš akurát tak na priateľa tlačiť, nech sa s mamou pobaví. Ak sa tvári, že sa nič nedeje a že je to normálne, tak áno, je to tam normálne.
@mikadooo netuším aké staré máš deti ale myslím si,že právo na súkromie má aj to decko. Takže minimálne zaklopať je slušné než vojdes 😌
@mikadooo netuším aké staré máš deti ale myslím si,že právo na súkromie má aj to decko. Takže minimálne zaklopať je slušné než vojdes 😌
@mizoko hehe, no to by museli počuť 😁 (alebo chcieť počuť). Momentálne majú vek "sluchátka na ušiach a mám v paži, až kým mater nedoletí". Neboj, ja viem čo a ako na nich a aj to klopkanie jedného dňa zvládnem. Mne len vždy príde vtipné, keď frajerka na fóre rieši, či je normálne niečo, čo sa deje u priateľových rodičov, namiesto toho, aby hučala do toho svojho miláška vedľa seba. U mňa nie je normálne ani to, aby sa 30+roční zavreli do detskej a tam sexovali. Snáď si vedia zarobiť dvaja dospelí ľudia na nejaký podnájom/zdieľanú izbu v prenajatom byte, snáď moje deti toto naučím do tridsiatky, že mamahotel odtiaľ potiaľ. Uvidíme... To už je iná téma.
@anonym_autor v prvom rade nie je normálne mať 33 rokov a bývať s matkou
@anonym_autor v prvom rade nie je normálne mať 33 rokov a bývať s matkou
@petrahl no podľa mňa je to úplne normálne....veď píše, že cez týždeň je pracovné mimo a býva na ubytovni. A navyše ak doteraz nemal vážnu známosť, nepotreboval riešiť vlastne byvanie.
@anonym_autor no co moja, uz si tej svojej buducej svokre vytrela zrak? Alebo aspon podlahy, ked uz si u nej na cely vikend.
@viestta Autorka sa odmlčala....zrejme nepochopila, že to ona narúša súkromie tetuške😝 Myslím, že zase súložia, aby rýchlo otehotnela, následne obsadila starej pani celé poschodie a potom sa zase sťažovala, že baba je sviňa, lebo už konečne nezdochne, aby ona mala cudzí dom len pre seba🙈
@mizoko Samozrejme je to slušnosť.
@viestta Autorka sa odmlčala....zrejme nepochopila, že to ona narúša súkromie tetuške😝 Myslím, že zase súložia, aby rýchlo otehotnela, následne obsadila starej pani celé poschodie a potom sa zase sťažovala, že baba je sviňa, lebo už konečne nezdochne, aby ona mala cudzí dom len pre seba🙈
@mandarinka555 jezisi to su zase reci...
@mandarinka555 autorka je spokojna, uz sa nemusi zapajat. Niektore su na jej strane, uz vie, ze baba je nevychovana. To, ze pani nema ani sukromie vo vlastnom dome, ani sa nemoze so synom porozpravat, lebo ten je furt zalezeny pelechu s frajerkou, akurat este ma robotu navyse nakrmit ich, to je akosi pre niektore nepodstatne. Keby sa aspon snazili pomoct s niecim. Ale nie, oni pridu, mlady hodi tasku spinaveho pradla pred pracku, potom zalezu a pred odchodom pockaju, kym ich nabali proviantom a ciste pradlo odovzda. K jej mame nepojdu, lebo tam su "zle vztahy", teda mama by jej strucne a jasne vysvetlila, ake budu pravidla pri navstevach frajera a toto by netolerovala tak ako to toleruje (mozno) buduca svokra.
@gerrwie_girl a slečna by mohla mat aspoň toľko chochmesu, ze cez deň na návšteve nebude trtosit. Predpokladám, že v noci im do izby asi nechodí. Inak toto je skvelý "základ" dobrého vzťahu s budúcou svokrou. 👌
@gerrwie_girl a slečna by mohla mat aspoň toľko chochmesu, ze cez deň na návšteve nebude trtosit. Predpokladám, že v noci im do izby asi nechodí. Inak toto je skvelý "základ" dobrého vzťahu s budúcou svokrou. 👌
@lienka.7 samozrejme, s tym súhlasím 🙂.
@petrahl no podľa mňa je to úplne normálne....veď píše, že cez týždeň je pracovné mimo a býva na ubytovni. A navyše ak doteraz nemal vážnu známosť, nepotreboval riešiť vlastne byvanie.
@anonym_f066b8 byvanie si nehladame kvoli vaznej znamosti.
Hanba by ma fackovala sa vo veku 33 rokov vracat k matke a tvarit sa, ze som ta doma, vodit si tam frajera a tr*kat tam z vesela.

Ako sa tu mnohé rozdrapujete a obhajujete správanie matky 😀. Niekedy mi to pride take čisto modrokonikovske ze poďme si niekoho podať 🙂. Mnohé najlepšie anonymne lebo vtedy ste "hustejsie". Otázka znela, ci je normalne ze im vojde do izby bez zaklopania. A to rozhodne NIE JE normalne. Neriešte ze býva 33 rocny syn u matky. Vy viete prečo tam býva? Poznáte ich? Navyše hovori ze si hľadajú bývanie. Ano, mne ako matke by tiez nebolo príjemné, keby sa syn takto zatváral s priateľkou do izby. Ale od toho su rozhovory. Povedala by som mu co si o tom myslim, ale NIKDY v živote by som nikomu nevosla do izby bez klopania preboha.