icon

Čo robiť, keď váš partner je obľúbený a vy nie?

2. apr 2024

Krásny večer ženy. Idem sa k Vám takto neskoro vyžalovať. Som tehotná, mam čochvíľa pred pôrodom, mam partnera a teda som dosť nahnevaná z tohto celého co sa mi deje. Môj partner je presne ten človek, ktorého každý miluje. Je s ním sranda, je veľmi zhovorcivy, hneď vie spraviť zábavu, ľudia ho majú radi. Kontakt s ním veľmi vyhľadávajú. Ma naozaj milión známych, kdekoľvek prídeme tak niekoho stretne. Ja som presný opak. Nemám okrem mojej skvelej mamy žiadnu spriaznenú dušu, ľuďom nie som sympatická, neviem hneď nahodiť milión tém a komunikovať ako starý známi ako to vie môj partner. Keď som partnera spoznala tak som sa veľmi potešila, že práve tento opak seba potrebujem, že si pri ňom nájdem aj ja nejaký okruh ľudí. Žiaľ sa tam nestalo, jeho známym nie som sympatická, žijeme v bytovke a úprimne Vám poviem, že tu trpím. Nikoho tu nemám, pozerám z okna a trápi ma to. Nebudem sa tajiť, že môjmu muzovi proste závidím. Neviem, kde robím chybu, ľudí mám rada, keby môžem rozdala by som sa. Prežila som si všeličo zle v živote, takže si viem dobrých ľudí vážiť. Teraz napr. partner rieši zapíjanie malej keď sa narodí. Ma zoznam cez 30 ľudí... dnes ráno ho zastavila suseda /ma muža a dieta/, že si rada pripije na malú, dosť ma to nahnevalo. Somnou sa nebaví, ale muzovi môjmu povie, že chce s ním zapijat malú.

svetlonos
3. apr 2024

@reanda
no nemusi ale aby nepasovala ani jednej osobe s muzovhobok9lia je divne. Mam uzasnu kamosku. Po rokoch mi povedala, ze na zaciatku ma vibec nemusela, prave koli mojmu vyzarovaniu. Mala som tazsie obdobie a i ked som bola mila, slusna, priatelska - ona citila moju negativitu. Ako kolegyne sme spolupracovali, takze sa mi nemohla vyhýbať. Zmenila som myslenie po rozchode a zacala byt stastna. Dnes sme ako sestry 🙂 Takze tolko k tej negativite. Ona nemusi byt priamo protivna, ale co ma v sebe, to vyzaruje.

reanda
3. apr 2024

@svetlonos lenze ked ju nepoznas, tak nemozes vediet, co vyzaruje.. a povedat niekomu, ze isto ma v sebe negativitu, ked ho niekto 'nema rad', je podla mna dost trufale.. ano, moze to tak byt, ale aj nemusi.. a kludne moze nesadnut aj vsetkym znamym jej muza - podla toho, ako to opisuje, su to fakt len (aj nahodni) znami, no a na bavica a 'leva salonov' sa vacsinou chytaju podobne typy ludi.. ktorym zas nie su sympaticke ine typy ludi.. takze kludne im nemusi sadnut, co ona vyzaruje, to ale este nemusi znamenat, ze je to negativne.. len niekto proste nema rad introvertnost.. a niekto zas extrovertnost.. mne by bol asi skor nesympaticky jej muz 😀 😝

takacovama
3. apr 2024

nemyslim si, ze je s tebou nieco zle 🙂 len by som to asi menej riesila. netreba tlacit na pilu, proste veci nechaj plynut. ak budes mat si s niekym co povedat, prosim, ak nie, tak to nesilim a nesnazim sa, aby ma mali druhi radi.

maja22
3. apr 2024

@smutok20 prepac, ale mne uplne udrelo do oci, ze este aj nick mas taky, ze by som mala respekt ta vobec len tak oslovit a ti nieco vtipne napisat... Automaticky to vo mne vyvolava nie dobry pocit, smutok vyvolava pocit bezutesnosti, prazdna, ciermej farby, nic, co by ludia dobrovolne a radi vyhladavali... Si na anonymnom fore, kde ta nikto nepozna a uz svojim nickom si vytvaras okolo seba neviditelnu barieru nepristupnosti... Napadlo mi to aj v suvislosti a autorkou, ze nevedomky aj ona zrejme dava najavo nejaky odstup. Taky usmev, ako uz bolo spominane, ma velku moc. Clovek ani nemusi byt zhovorcivy, staci, ze sa usmieva na ludi okolo a uz dava signal, ze ludi prijima, ze je otvoreny novemu kontaktu...

belaaaaaaaaa
3. apr 2024

Ahoj. Rozum mi neberie ako môžeš svojmu manželovi závidieť, že je obľúbený. Musíš byť strašne zakomplexovaná. Chýba je vo výchove a v detstve. Aj ja mám manžela, ktorého ľudia milujú a ja som veľmi priama. No nikdy by mi nenapadlo, že on je obľúbený. Milujem a doprajem. Mala by si popracovať na svojom sebavedomí a egu. Aj terapia by Ti prospela. Určite áno. A ešte niečo, prečo Ti záleží na obľúbenosti a názoroch iných? To je veľmi detinské. V žiadnom prípade to neber ako kritiku, práve naopak, len aby si môžno zmenila uhol pohľadu.

karolinakr
3. apr 2024

Ako si ako introvert zbalila leva salonov? Tak asi v tebe musi byt niečo, ked si klofla najoblubenejšieho chlapa?

taynee
Odpoveď bola odstránená
maja22
3. apr 2024

@taynee to je pocit, vnutorny pocit, nie konkretna cierna farba. Hoci - moja skusenost. Mala som kolegynu, ktora sa ma z casu na cas opytala, preco som smutna. Pricom som nikdy vtedy smutna nebola. Bola som v uplnej pohode. A ona vzdy zareagovala, ze fakt si v pohode? Lebo nevyzeras tak. No a ja som po istom case, par mesiacoch vypozorovala, ze sa ma to opytala vzdy, ked som sa zladila do cierneho. A vtedy som si uvedomila, ako na nase okolie vplyvaju aj farby, ktore nosime. Mne ta cierna zrejme zvyraznila aj kruhy pod ocami 😃 A posobila som tak vycerpano-smutnym dojmom.

taynee
Odpoveď bola odstránená
smutok20
3. apr 2024

@maja22 v pohode 🙂 tento profil a nick som si založila pri veľmi smutnej udalosti, kedy som sa potrebovala s niekym anonymne o to podeliť, preto taký názov nicku. Inak s tým úsmevom máš pravdu. 😉

maja22
3. apr 2024

@taynee nie som uplne kikiriki, ale striedam farby, neorientujem sa iba na jednu. No uvedomujem si, ze nie vsetky mi pristanu, cize tiez to ovplyvnuje, ako na ludi posobime.

mamatroch
3. apr 2024

Neboj sa, postupne si aj Ty najdes svoj okruh znamych, neskor mozno i kamaratky... Kludne aj tu cez MK Tvojho mesta, ked sa babo narodi, napis, ze hladas niekoho, s kym kocikovat... Alebo aj neskor, ked zacnes chodit s dietatkom viac von ci na ihrisko (ja som chodila s najstarsou uz cca. ked mala pol roka, sedela v kociku, skerila sa na deti a ja som ju krmila vyzivou alebo co mohla... Casto sa nejaka mamina prihovorila, prehodili sme par slov... Aj to potesilo. Nastahovali sme sa do mesta, kde sme nikoho nemali, niekde sme zacat museli. Ale take ozajstne kamaratky som spoznala, az ked mala dcera okolo dvoch rokov, to sme uz chodili na ihrisko denne aj 2x a v podstate sa tam tocili stale tie iste maminy, obcas sa deti zhrkli k jednej, co vytiahla jedlo, obcas k druhej a raz-dva sme nasli spolocnu rec, v podstate rovnake temy sme riesili... Po skonceni MD sme uz v kontakte menej, lebo ved praca, skola, ulohy, kruzky... Ale vieme, ze sme tu, ked treba. A parkrat do roka dame spolu horucu coko uz aj bez deti.
No najviac znamych mam asi z kostola, mavame rodinne omse, postupne sme sa spoznali s ostatnymi rodinami, tak isto tam je kopec akcii, aj dobrocinnych a pri pomahani sme sa tak viac zoznamili s niektorymi.
Resp. skus s babom potom Materské centrum v okoli

domkakvet
3. apr 2024

Ty si musis najst svojich znamych, takych co budu tebe vyhovovat, ja si ani neviem predstavit mat spolocnych znamych, vzdy ked som bola vo vztahu mala som svoje kamosky, ano aj on mal kamaratov s ktorymi sme mali spolocny program, ale ze by som jeho kamaratov brala ako svojich, tak to nie, tak ze hladaj si ludi ktori budu vyhovovat tebe, napriklad na nejakych kruzkoch, von s detmi.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
babovecka20
4. apr 2024

Mám to rovnako. Viem, aký je to pocit. Tiež sa veľmi snažím vychádzať s jeho známimi, či už aj bližšími kamarátmi. No ani za ten svet. Ale naopak, ja som introvert. Len niekedy si myslím, že sa bude muž na mna hnevať, ak sa nebudem s nimi viac "zoznamovať". Tak sa ťa pýtam, nie si náhodou len introvert a máš radšej vo svojom okruhu len pár dobrých ľudí? 🙂

alexlexy
4. apr 2024

@mimi_lali
To som celá ja.
Mala som takto "celospoločenského " partnera, ktorý mal milión známych . Podľa neho však mňa nemal rád nikto.
Dokonca sa ma jeden pokúšal baliť, mimo iného z toho dôvodu že som zlá A to je iná výzva ako zbaliť dobré dievča .
Na ľudí vraj pôsobím arogantne a povýšene..
Už ma to nezraňuje. V hĺbke duše viem, že som dobrý človek. Nikomu zámerne neškodím, nezávidím, keď môžem tak pomôžem, neklamem a neintrigujem.
Ale nenechám sa zneužívať, teda aspoň nie dlhodobo.
Mám rada športy - individuálne, žiaden volejbal a pod. , nie som kolektívny hráč.
S priateľmi môjho partnera som sa rada stretla napr. na túre aj na grilovačke.
Ale rozhodne nie jeho zaužívaným spôsobom, že keď ktokoľvek nemal čo piť, za čo piť alebo s kým piť u neho mal dvere stále otvorené.
Sedieť a hostiť hodiny niekoho kto sa práve nudí, je pre mňa strata času, hlavne ak sa to deje niekoľkokrát do týždňa.
To si radšej zacvičím, pôjdem zabehať alebo sa učím jazyky.
Tiež som typ čo na mysli to na jazyku, pri niektorých ľuďoch nemíňam energiu na diplomaciu.
A riadim sa heslom: "Nesnaž sa tak veľmi niekam zapadnúť, možno tam vôbec nepatríš."
Byť u ľudí obľúbený nie je občianska povinnosť.

mimi_lali
4. apr 2024

@alexlexy ako keby ste o mne písali ja som taká ista tiež nerobím nikomu zle ale keď začne mne niekto robiť zle zámerne tak mu to vraciam ale iným spôsobom. Napríklad ma neznesie ani svokra lebo jej dcerenka jej s ničím nepomáha keby nebolo jej mami tak je niekde v osade lebo v 16tich už rodila všetko za ňu robí, a na oplátku dostane od nej papuľu aká je neschopná mater. A ešte doplním jej malá ju nevolá mami ale jej mamu a s ňou nechce ani spať, tak som povedala čo som mala na srdci že je to obyčajná lemra a zneužíva ich dobrosrdečnosťi a odvtedy som ja za pipinu, ale viete čo ? Nevadí mi to som rázny človek a nemám rada manipulatívnych a zlých ľudí, aj ked ja na ostatných posobim že som zlá a namyslená, ale vnútri som tiež dobrý človek a pomôžem každému komu môžem a nemám rada ked su dobrý ľudia zneužívaný a niekto si do nich kope. Ale je to každého vec ja poviem všetkým čo si myslím ale nemusia odomna očakávať faloš a že ich budem niekde ohovárať a intrigovat, ale to nepochopia taký ritovlezi a ľudia ktorý sa snažia byt niekde kde nepatria presne ako ste to napísala. Nebudem ticho a nebudem nikdy hrať tak ako ostatný pískajú to radšej budem doživotne sama

alexlexy
4. apr 2024

@mimi_lali
Tá posledná veta je top.
Nemáme ľahké s ľudmi ale ani oni s nami.😄

martinajurkechova
4. apr 2024

Vôbec sa nesnaz zapadnúť medzi jeho kamarátov. Nájdi si svojich. Možno by som zvolila inú vekovú kategóriu. Ja si viac rozumiem napríklad so ženami staršími aj o dvadsať rokov. Nebuď z toho smutná. Teraz na materskej budeš mať veľa príležitostí nadviazať kamarátstva. Trebárs pri prechádzkach, na detských ihriskách, v čakárni u lekára atď.

brendaa
6. apr 2024

Ahoj ako si to mala v detstve, co rodina sesternice,.... v škole, spolužiaci?

alex666
6. apr 2024

Odporucam knihu Ako ziskavat priatelov a posobit na ludi od Dale Carnegie.

betulinka1
6. apr 2024

Autorka niekedy je lepsie mat jednu dve dobre kamosky ako milion znamych. Budes chodit s dietatom von, na ihriska a tam si najdes kamosky. Vobec ale vobec sa netrap s tym, ze nemas milion znamych. Alebo aj tu cez MK si najdi kamosku na kocikovanie.

mariynka
6. apr 2024

Ahoj,zijes v meste, kde si rastla? Nepriputala si sa moc na mamu? Mala si v detstve kamosky? Ved netreba mat 300znamych,staci 1verna kamka. Neziarlis? Ja som napr. oblubena, ale mam len zopar vernych kamiek, s ktorymi mam rovnaku krvnu skupinu, pri ktorych mozem byt sama sebou. Urcite niekoho stretnes pri kocikovani, prihovor sa, ziskas kamosku. A kamosku mas aj v mame a budes mat v dcere❤️ nasa suseda mna tiez len pozdravi a s muzom velke vykecavacky🤣🙈🤷‍♀️

elizita
6. apr 2024

@autorka veď budeš mať dieťa a to je ideálna príležitosť na získavanie priateľok... Ja som s prvou dcérou bola viac na ihriskách,detských centrách a krúžkoch ako doma... A odputaj sa hlavne od mamy, príde mi,že si jej cecok..

sashulla
6. apr 2024

Sme ako cez kopirak. Kludne mi napíš IP. S tým rozdielom, že ja mu vobec nezávidím. Ja som so sebou zmierena , že taká som, ale stala som sa takou postupne, z totálneho extroverta v detstve na totálneho introverta. A keďže už naše dieťa má 10 rokov zvykla som si na to a je mi uplne u riti co si kto o mne mysli. Ale je pravda ze na zaciatku som to prezivala. A celkom mi vyhovovalo ze mam dieta aspon som nemusela navstevovat tie ich seanse. A po tych rokoch sa uz nestretavam s jeho kamosmi. Humor mam svojsky a nie kazdy ho chape a berie to vazne . Aj moj muz🙂

kataka10
6. apr 2024

Ja sa pokusim ta povzbudit. Pride dieta, nova etapa zivota a moznost mnohe veci zmenit. Budes chodit vela kocikovat, tak rovno skus aj tu na koniku alebo na facebooku v mamickovskych skupinach oslovit ine mamicky na spolocne kocikovanie. Ked zacne obdobie ihrisk, taktiez je to prilezitost zoznamit sa s nejakymi maickami a pokecat. A urcite budete mat o com rozpravat, lebo minimalne tema deti je takmer nevycerpatelna. Treba vyjst z konfortnej zony a skusit to, je to naozaj dobra prilezitost.

kate0903
6. apr 2024

Vobec sa tym netrap, nehladaj na sebe nic zle, ani sa necit menejcenne preto...Ty si introvert , on extrovert. On nadviaze kontakt s hocikym hned, len ma naozaj skutocnych priatelov, na ktorych sa môže spolahnut aj keby im o polnoci zavolal, ze potrebuje pomoc? Vies castokrat takito ludia maju vela kamosov a znamych, ale skutocni priatelia im chybaju. Ja tiez nenadvazujem kontakty s kadekym, nemam to za potreby, mne staci zopar kamosiek, ktore mam uz od detstva a mne to ozaj staci. Preferujem hlboke vztahy, su mi ako rodina, viem, ze sa mozem na ne spolahnut za kazdych okolnosti...za mna kvalita je viac ako kvantita...pride babatko, mozno pride aj nejaka kamoska, s ktorou budete mat spolocnu rec a bude ti stacit len ona a je to v poriadku. Nemusis mat na kazdom prste desat kamosiek.

bamblbi
6. apr 2024

Pozri co si ta ma nájsť si ta nájde. Nedá sa predsa nejako nasilu vytvárať priateľstva. A ako sa hovorí najlepšiu kamarátku si aj tak porodis😉🩷🐝takže máš po probléme, ale nie .....neboj sa pravá kamoška na teba niekde čaká...mať 100priatelov este neznamená mat pravých priateľov...

dasiacik
6. apr 2024

Ahoj.
Skopirujem ti jednu vetu z tvojho úvodného príspevku, kde je odpoveď na všetky tvoje otázky: "Prežila som si všeličo zle v živote...".
Moja rada - nič si nevyčítaj. V živote sa nám stane veľa veci a situácii, ktoré nás formujú a ovplyvnia celý náš ďalší život. To ako sa dnes správaš a ako pôsobíš na ľudí je výsledok udalostí, ktoré sa ti stali v minulosti. A veľakrát to nevieš ovplyvnit. To ako sa cítiš a čo prezivas. Nerozumieš prečo sa ti to deje. Bolo by fajn prebrať to s psychologičkou. Postupne preberiete minulosť, nájdete spúšťač a bude to fajn, uvidíš. Držím palce! 🤗

salonka22
6. apr 2024

Toto je asi skor o nedostatku tvojho sebavedomia. Nerozmýšľala si nad terapiou?