Divoká mladosť a vážny vzťah

11. jan 2024

Mám priatela dva a pol roka, vyzerá to byť vážne a možno aj ja celý život. Bývame spolu dva roky. Už mame obaja pred 30kou, takže zvažujeme aj založenie rodiny. Ide o to, že mňa začala zožierať moja minulosť. Keď som chodila na výšku, tak som bola úplne stratena existencia. Môj život bol len o párty, drogách a nejakých tých one night stands. No dosť som si uletela v tej dobe a môžem byt rada, že to na mne nezanechalo následky. Ja už dávno žijem normálne, ukončila som výšku a všetku moju energiu dávam do kariéry a vzťahu, uz nepijem ani alkohol. Neviem, či sa mu s tou mojou minulosťou zveriť. Viem, že by ma nedobehla, lebo som študovala v inom štáte, ale mám pocit, že by o sebe partneri mali vedieť všetko. Na druhu stranu nechcem aby sa tým nás vzťah zmenil. Čo by ste na mojom mieste urobili? Zverila som sa s tým nedávno kamarátke a ta to zobrala v pohode, ale predsa je to iné povedať kamoške a partnerovi.

nyusika
11. jan 2024

nemam problem - vyrobim si problem ?

vilma7
11. jan 2024

Hm... A dav roky.si čakala na čo? To ste sa o minulosti vôbec nebavili?
Neviem či by som to teraz vyťahovala, keď. Si to tak dlho tajila.
Ja som s vecami, ktoré by mohli môjho partnera stopnúť, prišla na začiatku vzťahu.
Teraz môžu prísť Výčitky, ze prečo si mu to tak dlho tajila atď.
Ak ťa minulosť nedobehne, nechala by som to už tak.

autor
11. jan 2024

@vilma7 ja som to ale netajila nejak zámerne. Proste na to nikdy neprišla reč a nejak sa mi to nechcelo vyťahovať

rebrambora
11. jan 2024

Nuz my sme s muzom mali rovnaku mladost. A vieme o nej obaja, neriesime, lebo je to minulost, robime si z toho srandu a sme vdacni, ze sme sa obaja vyburili a sli sme do vztahu s cistym stitom a s tym, ze sme 'videli a mali vsetko'. Ale bavili sme sa o tom hned v zaciatkoch a neviem si predstavit, aby o mne moja zivotna laska a partner nevedel vsetko a naopak. Nie kazdy vie ale taku minulost akceptovat, to sa ale urcite dozvies v dalsich kometaroch 😉
A obaja mate pred tridsiatkou a vyzera to viac ako dvoch rokoch na vazny vztah? Really? Cize sa vlastne nepoznate a neviete co chcete.

kiwi3
11. jan 2024

ja nechapem, kde je vlastne problem... dost typicke spravanie dost vela ludi v studentskom veku. o byvalych partneroch tomu terajsiemu fakt netreba nic vesat na krk. to nikdy nikomu nepomohlo. o nejakych party a ci si vyskusala nejake drogy, to ste sa snad uz aj bavili v dvojrocnom vztahu, ci? ved to su take pomerne bezne konverzacie a netreba to ani rozmazavat, rozpytvavat do detailov.
jediny problem ma napada, ze by mohol byt, ak si mu vyslovene klamala a ma ta za niekoho uplne ineho...

medda_beda
11. jan 2024

Nemyslím si, že by partneri mali vedieť o sebe všetko, aspoň nie úplne do detailov.
Sú však ľudia ktorým by to vadilo, ja sa v minulosti nešpáram.Pre mňa je minulosť, minulosťou.

la_dolce_vita
11. jan 2024

Nemyslim si, ze je vhodne vsetko o sebe vyklopit partnerovi. Nerobila by som to na tvojom mieste, mame pravo aj na svoje tajomstva, ved vasho vztahu sa to nijako netyka. Tiez lutujem vela veci, ale uz to nezmenim, treba sa poucit a neriesit minulost.

vanilkovazmrzka
11. jan 2024

To mi pride ako taka vec, o ktorej sa dvaja pobavia niekde na zaciatku vztahu. Je dost zvlastne, ze sa na to napr neopytal

miadi
11. jan 2024

Tak uz to nevytahuj . Skus sa stym sama zmierit. Ty len chces pocut ze je to ok Lebo ta z nejakeho dovodu hryzie svedomie . Ale co ked ta bude odsudzovat? Neviem .. ci si tym nepokazis vztah . Ja som taketo veci prebrala hnet na zaciatku vztahu aby mà clovek spoznal a bral taku aka som aj s minulostou hlupostami z mladosti.. alebo rovno ukazal ci je chapavy alebo nie. Kazdy mà nejaku minulost. Ktora ale s tvojim terajsim nesuvisi. Ked si mu to nepovedala na zaciatku ked ste sa spoznavali Tak teraz to nema moc zmysel. Vytvori to nedoveru a pocit ze co vsetko o tebe este nevie. Kazdy mà ine veci ktore toleruje. Pre mna one night stand u single ludi nie su problem . Je to kazdeho vec . Ale taka info ze partner bral drogi .. zalezi na tom ake. Este nejaka mariska ecko ok experimentoval kazdy druhy ., ale ak to boli tvrde drogi .. tam by prisli pochybnosti ci ten clovek Nebol zavisli a ci som ochotna riskovat svoje stastie s clovekom co moze znovu spadnut. Hlavne je aby si ty tu minulost uz nepocitovala ako bremeno a ppzerala na to zhovievavym okom.

stanulienkat
11. jan 2024

Nerozumiem týmto potrebam a rozprávaním sa o minulosti a partneroch. Ja by som vôbec neriešila čo bolo predtým. Dôležita je súčasnosť a budúcnosť. A keby som mala takú mladosť ako ty, tak to by som mu uz vôbec nerozprávala.

madeincssr
11. jan 2024

Podla mna dolezite je, ze si nad tym zivotnym stylom zvitazila. V tom je tvoj uspech, za ktory mozes byt na seba hrda. Druha vec je, ci s partnerom niekedy riesite svoje "hriechy minulosti" (byvalky, prve lasky, prvy sex, vela sexualnych partnerov...) Odkryva ti partner svoje tajomstva, ktore boli pred tebou? Su pary, ze musia/chcu o sebe vediet uplne vsetko (a ustoja to), ale su aj pary (resp. jednotlivci), ktore to vidia tak, ze kazdy clovek ma pravo mat svoje intimne tajomstva (aj pred zivotnym partnerom). Urcite sa preto nezhryzaj, lebo si to uspesne prekonala. Ci sa s tym zverit partnerovi... asi by som do toho siel len ak sa aj on zveruje s najintimnejsimi vecami z minulosti, alebo je nenulove (hoci aj malicke) riziko, ze sa to niekedy prevali - napr. stretnes niekoho z tych cias...

egonsk
11. jan 2024

Ak chces mat ciste svedomie pre pripad, ze by sa nieco z toho v buducnosti objavilo, alebo malo nejake nasledky, tak proste povedz tomu partnerovi, ze si s nim strasne stastna a ze si ho spoznala a ze si rada, ze vdaka nemu si svoju burlivu vysokoskolsku minulost davno ukoncil a mohla sa posunut v zivote tak vyrazne dopredu.
Jeho to potesi a ty tiez budes mat lepsi pocit, lebo si mu vlastne povedala, ze si mala burlivu minulost. Detaily nebude treba rozoberat, jeho to v navale potesenia, ze si mu take nieco vyznala hned ani nenapadne zrejme a neskor ked ho to napadne sa nahodou upytat, tak uz nemusis ist do detailov, len povies, ze ved si vie predstavit studentsky zivot na VS snad ;) ... a zdoraznis, ze mas oci len pre neho 🙂

miadi
11. jan 2024

Hlavne si uvedom ze jediny komu si tym zivotnym stylom ublizovala si bola ty. Bola si stratena. Zranena. Hladala si unik v sexe drogach. Ale vsetko mà svoje dovody. Cize skor sa pozeraj na to co ta k tomu viedlo. Mozno len tazka puberta alebo nejake trapenie z decstva z domu. Vztahy s rodicmi .. Nazor tvojho partnera na tuto etapu tvojho zivota nie je podstatny. Podstatny je tvoj vlastny nazor. A tvoje vlastne zmierenie sa s minulostou.

lija22
11. jan 2024

a co ine akoze by si mala robit na vyske? presne to, co si napisala. O sex skusenostiach nehovor nic, nejak to zamlz. Aj ked neviem naco by ste si vesali taketo veci na nos. Zvysok je akceptovatelne
ach krasne spomienky 😉 noaco

alickapusinka
11. jan 2024

Nič mu nevrav čo ak mu povieš o drogách a on nebude s tebou chcieť mať deti aj toto tu už bolo taká téma. Potom budeš ľutovať načo nepoznal ťa načo to rozoberať. Zbytočne si nerob problémy.

barborachors
11. jan 2024

toto mi pride, ako by sa to pytalo 15-rocne dieta a nie davno dospela zena. Alebo sa mu chces pochvalit, aby ta nemal za sedu mys?

janickacrazy
11. jan 2024

Nič mu nehovor, možno aj on má za sebou veselu minulosť. A možno bol slusak a takéto priznanie by ho šokovalo a zbytočne by si mala problém vo vzťahu. My s mužom sme si povedali takéto veci na začiatku vzťahu a berieme to v pohode. Ale nie každý to dokáže.

koniarova
11. jan 2024

Načo by si mu preboha toto vedela na nos? Fakt mi uniká pointa.Nebud taká premotivovaná.

zuzulka558
11. jan 2024

Nerieš aj ja som taka bola okrem drog teda,,, zahodila som to za hlavu ako som dospela a ani ma to netrápi proste mladosť pochabost,, nemáme si co vyčítať vyblaznili sme sa za mlada a slobodna a nie teraz vydatá a z deťmi mi prepne ze potrebujem žiť

mondolina
11. jan 2024

prečo si potrebuješ sypať popol na hlavu? komu to pomôže? 🙈 tak vášmu vzťahu asi ťažko.
ak ťa to trápi tak odpusti sama sebe.
veď si nikoho nezabila.

karolinakr
11. jan 2024

Kedykolvek pride na mladosť reč, tvár sa ako panna

ysseba
11. jan 2024

Ja by som to nerozpravala. Teda nie vsetko. Drogy a sex na jednu noc si nechaj pre seba. Kazdy mame svoju minulost a kazdy mame svoje takomstva. Kazdy, ver mi. Podla mna si to aj kamoske hovorila zbytocne, teraz to moze hocikedy pouzit proti tebe.

7lenka11
11. jan 2024

Na čo mu chceš všetko hovoriť? Ak príde na to reč, normálne a úprimne mu povedz, že si vyskúšala to a to. Ale akože chceš proaktívne večer pri vine alebo filme vyklopiť svoju minulosť? Za mňa absolútne zbytočné. Ja som v mladosti milovala diskotéky, krčmy, kluby, mala som niekoľko vzťahov, aj niekoľko románikov. Ale nikdy mi nenapadlo, že sa mam o tom muzovi zverovať. On mi tiež nehovorí, s kým chodil, spal, či mal krátkodobé známosti. Veď všetci sme boli mladi a každému je jasne, že asi žiadny mladý človek nesedí len nad knihami a nežije kláštorným životom 🙈

macekovam
11. jan 2024

Asi by som len absolvovala vyšetrenia.. A žila spokojne ďalej..

tanyan
11. jan 2024

Uzatvor to v sebe a nezaťažuj ho s tým. Je to vlastne život úplne inej osoby, ktorá už neexistuje. 😉

komplikovana
11. jan 2024

Prosim ta. Robis z komara somara. Podstatne je to co zijes teraz a ake mas plany dobuducna s priatelom. Ja som tiez narobila kravin, ale nehanbim sa za ne. Preco? Zbierala si skusenosti. Mozno si potrebovala « to zle » aby si sa dostala tam, kde si dnes.

ninusa221
11. jan 2024

Lepšie sa vyblázniť v mladosti ako by ti malo šibať v manželstve.. ak sa nič nepýta Nehovor mu nič.. napr ja keď sa priateľa opýtam na bývalé tak je ticho a povie mi že sa o tom nechce baviť načo.. proste niektorých chlapov nezaujima milosť a niektorých až príliš.

zuzulka558
11. jan 2024

@ninusa221 presne to som napísala radšej za slobodna ako aj ja ako teraz odrazí v 11 ročnom manželstve ze baj baj iďme si užívať manžel môj a deti moje 🤣

ninusa221
11. jan 2024

@zuzulka558 ono je to podľa mňa dobre človek si prejde rôznymi fázami ja som mala frajerov veľa čo bral drogy nebol z dobrej rodiny, potom psychopata čo ma vecne sledoval nedal mi dýchať, ďalší bol narcis ktorí chodil ku kozmetičke 3 krát do mesiaca.. človeka to posunie a dá mu to veľa skúsenosti akého chlapa nechce.. mne sa už ani na diskotéky nechce chodiť a to idem mať 24 raz za rok sa opiť sa mi úplne stačí potom mi je 3 dni zle 😅

zuzulka558
11. jan 2024

@ninusa221 psychopata som mala aj ja dala som to 3 roky a chvíľu pred svadbou sa spamätala 🤣 raz za rok aj ja na oslave ze ani neviem čia som 🤣