Dokázali by ste odpustiť a pokračovať vo vzťahu?
Čo by ste robili, keby ste po dvadsiatich rokoch manželstva zistili, že vás chcel muž podviesť s mladým 20 ročným dievčaťom. Namotaval ju rok vypisoval jej, aj sa par krat stretli ale tvrdí že sa nič nestalo. Dokazali by ste mu dôverovať a pokračovať vo vzťahu?
@earlgrey Ty poznáš tu babu, ze vieš presne ako to bolo? Vyfabulova si si v have nejaky scenár a podĺa neho si stale točíš dookola svoje fantasmagorie. Ta baba takto flirtuje so vsetkymi chlapmi aj šoférmi, pchaá sa im tam dopredu a nadväzuje kontakty. Neboj sa ona v tomto nie je žiadne chúďatko. By si hubu otvárala, coho sú niektore mlade standy schopné. Same sa ponúkajú a je im jedno ci ma chlap 30 40 alebo 60 nemaju žiadne hodnoty a zásady a zábrany.
@anonym_autor a zase je na vine ta mladá a nie ten tvoj starý nechutný chlipnik. Boze chúďatko nakoniec on bol obťažovaní mladou a nedocenený starou. Normalne je on tá obeť 😀😀😀 žena, ty si neskutočne hlúpa
@earlgrey Ta mlada mu ukradla mobil, napisala mu tam svoje cislo a potom ho donutila ho jej napisat. Co si to dovoluje😆 a on, chudak, co mal robit? 😄
@anonym_23db1b Predstav si niektore standy robia aj toto presne, ako si napisala. Minule mi mužov kolega vravel, že jemu sa stáva , že mu doslova mladé davaju listocky s kontaktom na seba, že ak bude mať zaujem , nech sa ozve.
Ok, pochopila som. Prajem ti veľa veľa veľa šťastia a lásky v živote. Chudák muž, takto ho mladá zneužila len na vlastné uspokojenie, veď on ani nechcel, ani mu kkt nestal pri prestave sexu s ňou atď.
@anonym_autor a zase je na vine ta mladá a nie ten tvoj starý nechutný chlipnik. Boze chúďatko nakoniec on bol obťažovaní mladou a nedocenený starou. Normalne je on tá obeť 😀😀😀 žena, ty si neskutočne hlúpa
@aurora33 Hlupa si jedine ty, ked ma tu ideš urážať a vobec ma realne nepoznáš. Ja som od prvej vety ako som založila túto diskusiu tvrdila ze moj muž ma na tom najväčší podiel viny, ale ani ona nie je panenka Mária a chúďatko, ako ju tu ospevujete.
zeny, preco tak skaredo utocite na autorku? Neexistuje iba jedna pravda. To, ze to vy mate inak ako ona je v poriadku, ale nemusite urazat. Ona sa rozhodla odpustit, aj ked ju to este stale silno boli a prisla sa iba opytat, ci jej pocity su normalne. Uz tu bolo spomonane, ze proces odpustania trva dlhsie, nejde to len tak. Mozno sa im vztah podari zachranit, mozno nie. Ale aspon bude mat dusu namieste, ze urobila vsetko co bolo v jej silach.
zeny, preco tak skaredo utocite na autorku? Neexistuje iba jedna pravda. To, ze to vy mate inak ako ona je v poriadku, ale nemusite urazat. Ona sa rozhodla odpustit, aj ked ju to este stale silno boli a prisla sa iba opytat, ci jej pocity su normalne. Uz tu bolo spomonane, ze proces odpustania trva dlhsie, nejde to len tak. Mozno sa im vztah podari zachranit, mozno nie. Ale aspon bude mat dusu namieste, ze urobila vsetko co bolo v jej silach.
@earlgrey
@komplikovana Ďakujem. Ja, normalne nechapem, co si to tieto dve tu kompenzujú asi nejakú traumu z minulosti. Inak tomu naozaj nerozumiem.
Cieľom tejto diskusie bolo, pochopiť, ci som v práve, mať takéto pocity a nie ci mam s nim zostať a analyzovať kto chcel koho pretiahnuť ako prvý. Nadpis mi administratori zmenili.
@earlgrey
@komplikovana Ďakujem. Ja, normalne nechapem, co si to tieto dve tu kompenzujú asi nejakú traumu z minulosti. Inak tomu naozaj nerozumiem.
@anonym_autor ak by si sa vo svojich pocitoch velmi dlho stracala, skus vyhladat aj odbornu pomoc.
@anonym_autor ak by si sa vo svojich pocitoch velmi dlho stracala, skus vyhladat aj odbornu pomoc.
@komplikovana Uz som rozmýšľala aj nad tym, že by som zbehla za obvodnym, aby mi predpisal niečo na ukludnenie, aby som mohla normalne fungovať v každodennom živote. Dakujem, za podporu, si zlatá, že sa ma snažíš podporiť a pochopiť.
@anonym_23db1b Predstav si niektore standy robia aj toto presne, ako si napisala. Minule mi mužov kolega vravel, že jemu sa stáva , že mu doslova mladé davaju listocky s kontaktom na seba, že ak bude mať zaujem , nech sa ozve.
@anonym_autor Ale vzdy je na dotycnom, ci nakoniec napise, alebo nie. Tvoj muz napisal. A nie raz. JEDEN. ROK. Ale ved dobre, ako som uz pisala, my s nim zit nebudeme.
@aurora33 Hlupa si jedine ty, ked ma tu ideš urážať a vobec ma realne nepoznáš. Ja som od prvej vety ako som založila túto diskusiu tvrdila ze moj muž ma na tom najväčší podiel viny, ale ani ona nie je panenka Mária a chúďatko, ako ju tu ospevujete.
@anonym_autor a tebe vôbec neprekáža že tvoj muž sa snaží manipulatívne zhodiť svoje zlyhanie na teba?
Ženy tu je škoda nieco písať. Idete tu cloveka zlinčovať ked je v ťažkej životnej etape. Ja sa tu citim, ako keby som ja bola ta vinná. Normalne výsluch, odsúdenie a este trest.
@anonym_autor nie, práveže nie si vínna. Si len naivná (nechcela som napísať hlupa). Poriadne naivná. Tvoj muz o teba jednoducho nemá záujem. Stava sa. Jasne, ze je s tebou, lebo chlap odchádza, len keď ma kam ísť. A tento tvoj nema. A este ti tlaco do hlavy, že to ba astme tvoja vina, ze on rok obhanal mladú žabu. No comment už. Verím len, že nemáš dcéru a ona toto nevidí.
@anonym_autor a niekto tým chlapom drží pištoľ pri hlave, ze sa tej mladej musia ozvať a rok sa jej viera aby im dala? Vsak už po pár radoch vidím, či má ten človek záujem alebo nie.
A prepáč, teraz keď da hocijaká baba už na prvom stretku, tak aby tvojho starého capa natahovala takto rok, to je sila! Ty si naozaj neuvedmujes, ze to vydržal iba prate, lebo je velmi chcel? To ti stále nič nesignalizuje? Chcel ju nie teba! Haló. A keby ho ona chcela, tam ty si už dávno minulosťou. Ale nechcela ho, tak sa k tebe vrátil. Toto je podstatne. Nič iné. On nič neľutuje, je skôr naštvaný, ze si mu na to došla. Mohol to pokojne robot celé roky a ty si o nicom nevedela. Verím že na gyndu si sa už objednala.
O šoféroch v autobusoch by som vedela toho rozprávať… kopec z nich je na zenske, už na zastávke si vyhliadnu obet a nespustia z nej oči … mňa tiež takto dvaja dlho opalovali keď som s nimi cestovavala do prace, pýtali číslo.. nikdy som už potom nenastupovala dopredu a keď som videla, že tam je ten dotycny, radšej som nastúpila na ďalší bus.Keď počujem že je niekto šofér autobusu , myslim si o nich svoje, za muza by som ho nechcela
@anonym_autor autorka ked s ním chces ostat je to tvoja vec. Hlavne sa objednaj na testy gynekológovi a tiez by som volila kondom s manzelom. Bohvie ake svinstva za tie roky priniesol domov.
O šoféroch v autobusoch by som vedela toho rozprávať… kopec z nich je na zenske, už na zastávke si vyhliadnu obet a nespustia z nej oči … mňa tiež takto dvaja dlho opalovali keď som s nimi cestovavala do prace, pýtali číslo.. nikdy som už potom nenastupovala dopredu a keď som videla, že tam je ten dotycny, radšej som nastúpila na ďalší bus.Keď počujem že je niekto šofér autobusu , myslim si o nich svoje, za muza by som ho nechcela
@anonym_2ae2b6 Na dedine nepraktikovatelne. Kwd potrebujes ist do mesta, musis ist tym busom, ktory ide. Lebo dalsi moze ist az o 3 h😒 a listok si tiez musis pytat u sofera. V meste je to samo ine.
@anonym_autor To je v poriadku,ze skusaju mlade baby. Ale spravny chlap hodi listocek do kosa a neozve sa.
@anonym_autor To je v poriadku,ze skusaju mlade baby. Ale spravny chlap hodi listocek do kosa a neozve sa.
@marca12 Tie jej neustale obhajovania su uplne mimo...potlaca realitu.
@marca12 Tie jej neustale obhajovania su uplne mimo...potlaca realitu.
@anonym_23db1b hej a potom sme my drzé hlupane, ktoré sa do nej navážajú, pritom len píšeme realitu. Keby to bolo tak, že príde domov z práce, ukáže žene lístok, zasmeje sa na tom, že pozri mladá žaba mi dala na ňu kontakt, hodí do koša atď. tak áno, brala by som to s humorom aj ja, ale on rok vypisoval sexuálne veci tej mladej, aký je z nej vzrušený atď. tak toto mi už príde nechutné z jeho strany.
Takto, tu zjavne nikto nepripusta, ze 1. Odpustenie ma v zuvote ludi obrovsku obrovsku hodnotu a osobne si myslim, ze ovela vacsiu ako hnev, spalenie mostov, zivenie krivdy a pod. A vela krat take naozaj hlboke odpustenie pomoze jednak vnutorne tomu kto bol zraneny a jednak tomu kto zranil. A naozaj, casto po odpusteni pride vyslovene ulava na oboch stranach, padne balvan zo srdca. Ale ma to jeden hacik. 2. Dotycny ktory bol tym vinnikom naozaj z uprimneho srdca danu vec lutuje, lutuje ze zranil, lutuje co urobil, lutuje ze ublizil a v hlave ma len jedno, nech mu je odpustene a nikdy uz nic podobne nechce urobit. A dalsia vec, co je nutne, 3. musi dojst k naprave, musi sa nieco v zivote zmenit. Kedze pri rovnakych vstupoch budu vzdy vzdy rovnake vystupy. Z cervenej a bielej bude vzdy vzdy vzdy teraz aj o 2 roky aj o 5 rokov aj na SVK aj v Australii vzdy oranzova. Takze treba zacat "primiesavat ine farby" do vztahu ak ma byt vysledok iny ako bol pred tym kedy to vyustilo do takmer rozchodu. Zaklad je ochota ku komunikacii, chcenie a pevne odhodlanie na oboch stranach a dovera ze to ten druhy mysli skutocne vazne. Vztahy su dynamucke nie staticke. A inak naozaj malokedy ked vidite tie dlhodobe pary ktore su aj v starobe stale spolu, laskave, lubia sa. Nemyslim, ze ich vztah za celych 50-60 rokov nepresiel krizou a nejakym trapenim. Urcite boli aj v takych vztahoch skusky, kedy by si niekto povedal "tak to nie, mam svoju hrdost, odchadzam, nici ma to, toto je cez ciaru...atd.) ale prave asi len odpustenim, trpezlivostou a obojstrannou tuzbou zachovat funkcny vztah a lasku sa im to podarilo dotiahnut az do staroby. Este nikto nikdy sa hnevom a zlobou nenapravil. Iba laskou sa da dosiahmut zmena. Viem, vyzera to ako klise, ale skutocne to je tak. Odpustenie totiz oslobodzuje obe strany, kdezto hnev, zatrpknutost, zloba oboch zvazuje a su ako v okovach. Clovek sa akoby boji, ze ked odpusti, druhy to zneuzije, urobi zas a pod. Ale vravim, tam musi byt skutocne uvedomenie co som sposobil a rozhodnutie, ze to uz nikdy viac nechcem sposobit a robit teda veci inak aby uz k tomu nedoslo. P.s. aby bolo jasne, bavime sa o zrelych dospelych ludoch, ziadnej patolgii, tyranii, zavislosti a pod. Drzim autorke palce, nech im to tentokrat vyde a nech z toho obaja vydu vitazne.
@anonym_e6eaa1 došla som po c.3., takýto súvislý text sa otrasné číta.
A povedz, ako to ten človek môže úprimne ľutovať, keď manzelke povedal, že ona ho k tomu dohnala tým, že ho neocenovala dostatočne..
To je ľútosť, ďakujem pekne..
@anonym_autor presne tak, ako píšeš. Mladá vedela, že ujo je ženatý a má rodinu. Jej to nevadilo? Ani ten vekový skok jej nevadil ? Tvoj muž si išiel dokazovať, že aký je frajer, že bali takú mladú žabu a ona mu odpisuje? Chybu urobili obaja, ale hlavne tvoj muž, lebo on už nemal co hľadať ďalej, keď už doma mal teba. To ako to bude ďalej, je len na vás dvoch.
@anonym_autor presne tak, ako píšeš. Mladá vedela, že ujo je ženatý a má rodinu. Jej to nevadilo? Ani ten vekový skok jej nevadil ? Tvoj muž si išiel dokazovať, že aký je frajer, že bali takú mladú žabu a ona mu odpisuje? Chybu urobili obaja, ale hlavne tvoj muž, lebo on už nemal co hľadať ďalej, keď už doma mal teba. To ako to bude ďalej, je len na vás dvoch.
@margotka17 Plne s tebou súhlasím.
Alebo to bolo tak, že mladá nemusela platiť už dlhý čas, ešte od školy za prepravu a bolo jej blbé, tak mu dala kontakt, keďže videla vidinu prepravy zadarmo a naťahovala ho ako dlho vedela. Ok, ona je mladá, sprostá ale ten tvoj mužiček má 50 rokov a písať také oplzlosti mladej žene? aký je z nej vzrušený a že s ňou chce sex? riešila by som hlavne toto a nie tú mladú. Ale ako vidím, ty svojho super mužíčka obraňuješ ako len vieš a hádžeš vinu hlavne ma mladú. Tam si uprac svojho úchylného muža.
Odpustíš a bude otázka času kedy príde ďalšia krásavica.Bez dôvery v manželstve sa nedá fungovat.
Zniči ta to psychicky.
To už ako by musela byt zena naivna, keď sa stretávali a sexuálne vypisovali si a nic nebolo😁
Za mňa by som s takym podrazakom už zit nemohla, neverila by som mu, pri každom meškaní, odchode z domu by som myslela, že sa stretáva so ženskými.
Charakter na pohľadanie…
Radšej sama ako s takýmto podvodníkom žiť
Ako si to zistila? Celý rok si nič netušila?
@anonym_2ae2b6 kto to urobí raz, urobí to aj druhý krát. Len si dá väčší pozor. 😉. Vlastná skúsenosť. Nakoniec som sa rozviedla.
Mlada sa mu tlačila na predné sedadlo, aby zviedla muža vo veku otca🤪aj, keby sa mu ukázala nahá tvoj muž mal mať charakter a nepisat si s niekým rok.Mna by zaujímala tá konverzácia.Mas právo sa tak cítiť, ale to nech trápi svedomie tvojho muža, že spravil z teba psychicku trosku.Odpustis mu to a budete žiť spolu ďalej.Js by som s ním slovo neprehovoril a a začala si žiť svoj život a môže byť rád, že v 50 tke nerieši predaj domu, rozvod, alimenty.Este naozaj by som viac chápala, keby si našiel seberovnu, ale mladú babu možno vo veku svojho dieťaťa?Úplný chudák a teba mi je ľúto, ale pogrcala by som sa, keby sa teraz ku mne tulil
@biba_18 Chcem počuť od niekoho, že da sa to prekonať alebo aj nedá, lebo ja to momentalne nedokážem dostat z hlavy. Je tomu dva mesiace a stále mi je vyčítane že, dokedy sa este v tom chcem vŕtať.
@anonym_autor ja som to neprekonala, neverila som mu už ani nos medzi očami.. snažila som sa prekonať, lebo sme mali bábätko a nakoniec sa mi presne potvrdilo to, že sa nezmení. Ako dlho sa chces v tom vŕtať? Povedz mu azda za rok to možno prebolí... 🤷. On by to ako dlho ťahal, keby si na to neprišla?
Alebo to bolo tak, že mladá nemusela platiť už dlhý čas, ešte od školy za prepravu a bolo jej blbé, tak mu dala kontakt, keďže videla vidinu prepravy zadarmo a naťahovala ho ako dlho vedela. Ok, ona je mladá, sprostá ale ten tvoj mužiček má 50 rokov a písať také oplzlosti mladej žene? aký je z nej vzrušený a že s ňou chce sex? riešila by som hlavne toto a nie tú mladú. Ale ako vidím, ty svojho super mužíčka obraňuješ ako len vieš a hádžeš vinu hlavne ma mladú. Tam si uprac svojho úchylného muža.
@anonym_dee350 Takto to uz v dnesnej dobe nefunguje. Ja mam autobus zadarmo, ako rodinny príslušník zamestnanca, ale keby prisli revízori, tak musim mať preukažku.teraz su vsetky strojčeky digitálne tablety a to je prepojené cez cely systém.
@anonym_dee350 Takto to uz v dnesnej dobe nefunguje. Ja mam autobus zadarmo, ako rodinny príslušník zamestnanca, ale keby prisli revízori, tak musim mať preukažku.teraz su vsetky strojčeky digitálne tablety a to je prepojené cez cely systém.
@anonym_autor A ty vieš ako to bolo? ako prišlo k výmene kontaktov a vypisovaniu? Akože nemusíš to tu písať ale z toho, čo si popísala mi príde, že na vine je tvoj muž a darmo to hádžeš aj na mladú. Čo 20 ročná žena má z toho, že rok jej vypisuje starý 50 ročný (ako jej otec možno) sexuálne správy? Ok, tvoj muž bol z toho vzrušený, páčilo sa mu to, honil si možno pri písaní s ňou ale čo z toho mala ona?

@earlgrey Ty poznáš tu babu, ze vieš presne ako to bolo? Vyfabulova si si v have nejaky scenár a podĺa neho si stale točíš dookola svoje fantasmagorie. Ta baba takto flirtuje so vsetkymi chlapmi aj šoférmi, pchaá sa im tam dopredu a nadväzuje kontakty. Neboj sa ona v tomto nie je žiadne chúďatko. By si hubu otvárala, coho sú niektore mlade standy schopné. Same sa ponúkajú a je im jedno ci ma chlap 30 40 alebo 60 nemaju žiadne hodnoty a zásady a zábrany.
@anonym_autor no este tvoj muz bude chudák, chudáčik.. ved sa mu zeny standy samé hádžu...co uz jemu Ostáva..
Neuraz sa..ja mam pocit ze ty ho zastavas obranujes?
Vyššie sa ta jedna pýtala, ako mu vbc môžeš veriť, ved rok klamal a ty mu vazne veríš, ze 22r stačilo si písať?
Tvoj muz je slizký starý capko, ktorý dal bokom vlastnu ženu, tvoje slová, a vzrusovalo ho iba písanie?
To ti vážne stačilo 8t aby si mu skočila do postele?
Co musel urobiť? Raz zavrcal ze sa v tom sprtas a ty zo strachu, ze ti ujde, sa ideš tváriť, ze sa az tak vazne nic nestalo, a tulis sa s nim???
Ten mal vrcat aj rok, potiť sa skucat, trpieť.. aspoň rok, presne toľko kolko klamal on teba.
Ty nemáš robiť nič a uz vbc nie zachraňovať.