icon

Frajer dáva prednosť rodine predo mnou

29. aug 2025

Ahojte, baby. Je to možno na jednej strane hlúposť, no na druhej to vnímam aj ako takú malú skúšku vzťahu a ukazovateľ možnej buducnosti s mojim frajerom. Sme mladí, študenti. Dnes sme sa vybrali na jarmok s jeho rodičmi a jeho bratom. Od miesta, kde bývajú, je to približne nejakých 30 min autom. Jeho brat ma frajerku v tom meste, takže on sa s nou stretol tam a potom sme sa nejak my 4 ( ja, môj frajer, jeho brat a ona ), držali viacmenej po kope, keďže my sme chceli ísť na kolotoče a frajerovi rodičia zas chceli niečo iné. Všetko bolo fajn a potom prišiel zlom. Jeho brat chcel ostať u frajerky, rodičia mu to nedovolili, tak sa rozhodol, že jeho frajerka pôjde s nami. No, auto je 5 miestne a nás by v tom prípade už bolo 6. Ja som, bohužiaľ, z tejto skupiny najnižšia, no stále nie o veľa nižšia ako frajerka jeho brata. Tým, že nebolo dostatok sedadiel v aute, samozrejme, zodpovednosť bola zhodená na mňa: „ Veď si mu sadneš na kolena". Povedal jeho brat mne, môj frajer s tým súhlasil. Ja som odjakživa vedená rodicmi k tomu, že takto riskovať sa nemá. Doba je taká, že vy si môžete dávať pozor aj na 1000%, no na cestách je kopec nezodpovedných a bezohladnych vodičov.. a bohužiaľ, jedným z nich je aj otec môjho frajera, jazdí nepredpisovo, rýchlo. Keď s nami minimálne 20x za celú jazdu tam aj späť nemiglo, keď musel prudko brzdiť, tak ani raz + sme raz skoro kvôli niečomu takému nabúrali do iného auta, lebo ho chcel rýchlo obehnúť.. Ja som toto samozrejme odmietla. Nebudem predsa riskovať a hazardovať so svojim životom. Ak by sa niečo bože uchovaj stalo, ja by som skončila najhoršie. Povedala som zopárkrát normálne, že s týmto nesúhlasím, frajer si šiel stále svoje a nakoniec zo mňa urobil zlu a že zas preháňam. Len preto, lebo s niečím nesúhlasím? Tak diki moc😅 Ja už som sa naštvala a povedala som, že tak asi pôjdem vlakom alebo zavolám rodičom. Namiesto toho, aby ma frajer podržal, povedal mi len: ” tak si chod tým vlakom". Nehľadal so mnou riešenie, nic… Pozeral sa na komfort svojho brata, čo ma dosť zamrzelo a naštvalo zároveň. Ja som bola zahnaná do kúta a postavená pred nebezpečný kompromis a keď som si dovolila nesúhlasiť, bola som zlá.. samozrejme zodpovednosť padla na mňa a nie radšej na frajerku jeho brata, ktorá koniec koncov ani nebola “ v pláne “. Mal si to nejak riešiť jeho brat s nou, nemali to dávať na mňa a staviat ma do niečoho, s čím nesúhlasím a ešte zo mňa urobiť zlu. Nakoniec jeho frajerka nešla, pretože ja som proste toto nepustila.. Ale ani ona nevyzerala, žeby extra chcela ísť k ním. Takže tak. Myslím, že sa aj môj frajer pekne vyfarbil… Neviem, čo si mám myslieť.. Ak ste došli až sem, tak ďakujem.. potrebovala som to dostať von. Čo si myslite o tom vy?

olimuc
30. aug 2025

Si zodpovedna, to je super. Tvoj momentalny frajer je hlupak … to nerozchodi ani on ani jeho rodina. Velmi by som si premyslela, ci ma vztah nejaku perspektivu. Ani jeho rodicia vela rozumu nepobrali. Osobne by som asi po urobeni vodicaku nesadla k tvojmu frajerovi do auta… vyzera byt kandidat na Darwinovu cenu ….

gribka1
30. aug 2025

Veľmi dobre rozmýšľaš, každý sa prejaví pri nečakanej situácii a tu sa tvoj priateľ prejavil tak, že hneď vidíš, kde si v jeho živote. Jeho rodina, to radšej bez komentára. Len nepoľav pri vyhovorkách a kašli na neho, ak sa ozve. A ešte akoby nič alebo stále s tým, že ty si si na vine.

autor
30. aug 2025
@anonym_7083b4

@anonym_autor Akože klobuk dole ze si sa vedela ozvať. 90% žien by sa neozvali, lebo veď nebudem za hystericku. neviem či by som to ja spravila, ze sa za seba takto postavím. pretože máš pravdu, nikto nehodu neplánuje, ale stavaju sa a ty by si letela oknom a dopadla najhoršie, duplom keď jeho otec jazdí otrasne. takze klobuk dole pred tebou, nenechaj si skakat po hlave. a prečo si nesadla na toho brata jeho frajerka?

@spongebob1
@anonym_7083b4 oni to argumentovali tým, že ja som najnižšia, tak ja by som teda na tie kolena mala ísť. Pri tom jeho frajerka je odo mňa vyššia o možno 3-4cm, čo až tak veľa zas nie je..

autor
30. aug 2025

A ešte by som tak doplnila, že bola by som veľmi zvedavá, či by jeho rodičia jedného z ich synov vystavili takémuto nebezpecenstvu😅 keď hlavne ich mama sa ich snaží chrániť pred každým a všetkým ( čo nezazlievam veď je ich mama, ale niekedy to už je prehnane )… No, asi kým nejde o nich tak je to jedno..

hipuska
30. aug 2025

A ako to.dopadlo? Sedela si na kolenách? Tu, z toho vidno jednu dôležitú vec a to, rešpektovanie tvojho rozhodnutia. Ak to nedokáže tvoj frajer už teraz rešpektovať, keď ma ružové okuliare, čo bude potom v manželstve,.keď príde nejaká naozajstná kriza? A ďalšie - tvoje stanovenie si hranic. Ak si išla vlakom, je to v poriadku. Ale, ak si nastúpila do auta, prekročila si svoju hranicu a v konečnom dôsledku tu píšeš na koňa, lebo ťa to vnútorne zožiera. Takže, porozmýšľaj nad tým, čo vlastne chces a či tvoj frajer je ochotný to akceptovať, resp. viete dost ku kompromisu. Skús si to odsledovať na obyčajných banálnych situáciách a uvdis, či chces život s takýmto partnerom. A ďalšia vec, vsumaj si, ako sa otec správa k matke, či je ona pri ňom prirodzená...lebo toto isté bude čakať aj teba.

anonym_081be6
30. aug 2025
@hipuska

A ako to.dopadlo? Sedela si na kolenách? Tu, z toho vidno jednu dôležitú vec a to, rešpektovanie tvojho rozhodnutia. Ak to nedokáže tvoj frajer už teraz rešpektovať, keď ma ružové okuliare, čo bude potom v manželstve,.keď príde nejaká naozajstná kriza? A ďalšie - tvoje stanovenie si hranic. Ak si išla vlakom, je to v poriadku. Ale, ak si nastúpila do auta, prekročila si svoju hranicu a v konečnom dôsledku tu píšeš na koňa, lebo ťa to vnútorne zožiera. Takže, porozmýšľaj nad tým, čo vlastne chces a či tvoj frajer je ochotný to akceptovať, resp. viete dost ku kompromisu. Skús si to odsledovať na obyčajných banálnych situáciách a uvdis, či chces život s takýmto partnerom. A ďalšia vec, vsumaj si, ako sa otec správa k matke, či je ona pri ňom prirodzená...lebo toto isté bude čakať aj teba.

@hipuska Nakoniec jeho frajerka nešla, pretože ja som proste toto nepustila..

janinah
30. aug 2025

Raz tak pridu v aute 8mi a vaše deti budu sediet niekomu na kolenach,smola,sedačky sa nezmestili a deti su najmensie...
Rozum maš tak ho aj pouzi v tomto pripafe

anonym_eb3fb4
30. aug 2025

Super, že si si stála za svojím. Ja teda nechápem ani rodičov Tvojho priateľa. Môj otec by do auta nikdy takto ľudí nenaložil. Každý musí mať miesto na sedenie a každý musí mať pás.
Ja by som sa v tom aute neviedla ani, keby bola na kolenách ona. Jeden nepripútaný človek v aute vie narobiť pri nehode obrovskú paseku. Je to nezodpovedné. Ale tak aspoň vidíš aký má ten Tvoj vzor, keďže to bolo jedno aj rodičom. A teda 30 minút? To nie je zrovna za rohom.

anonym_081be6
30. aug 2025

@anonym_eb3fb4 pri nehode nepripútaný človek zozadu letí cez čelné sklo von a popritom zlomí väzy vpredu sediacim, takže frajerka by zabila jeho rodičov

januska12323
30. aug 2025

Ja sa priznám, že som už takto sedela ale to bolo pred x rokmi, bola som mladá sprostá a bolo to len pár minút medzi dedinami. Dospelého človeka taká hlúposť nenapadne, tam ste išli piati tak ste mali ísť piati aj naspäť a ak brat chcel doma frajerku mali ísť spolu vlakom. Neviem prečo tlačili na jediné blbé rozhodnutie.

anonym_822c50
30. aug 2025
@enmery

Môžem vedieť, kde takých chlapov, ktorí okolo muža ani nešli, hľadáte?A ešte sa ich držíte? Sľúbili vám milión alebo ja neviem, zlatý kkt.🤔

@enmery ja som s podobným chodila čo riskoval nehodu lebo bol v práve na ceste ešte ďalšie 2 mesiace potom ... Clovek musí vyzriet aby si to uvedomil ...

sova7
30. aug 2025

Naco take litánie o jednom trulovi? Vidíš sama ako to tam funguje. Užívaj si život školu na takéto problémy máš furu času

eeffka
30. aug 2025

@anonym_autor hladaj noveho frajera aj s rodinou, toto cele zle

autor
30. aug 2025
@anonym_081be6

@anonym_eb3fb4 pri nehode nepripútaný človek zozadu letí cez čelné sklo von a popritom zlomí väzy vpredu sediacim, takže frajerka by zabila jeho rodičov

@anonym_081be6 podľa toho, aká by bola nehoda.. ja som mala v očiach tak prekotene auto na streche, pri čom by som ja skončila mŕtva a nie ostatní.. ale áno, v každom prípade by som ja teda skončila najhoršie a ostatní by mohli skončiť zle rovnako. To, že som tak reagovala bolo pre každého bezpečnosť, no hlavne pre tú moju.. nikdy by som seba tak neohrozila.. a ani nikoho iného.. môj frajer sa včera ešte zdul a minimálne 3h sa so mnou ani vôbec nerozprával.. na jarmoku mi ešte predtým vystrelil plyšovu pandu a keď sme prišli domov, tak bratovi povedal, že mi ani nemal vystreliť keď som sa JA tak zachovala😅

gribka1
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_081be6 podľa toho, aká by bola nehoda.. ja som mala v očiach tak prekotene auto na streche, pri čom by som ja skončila mŕtva a nie ostatní.. ale áno, v každom prípade by som ja teda skončila najhoršie a ostatní by mohli skončiť zle rovnako. To, že som tak reagovala bolo pre každého bezpečnosť, no hlavne pre tú moju.. nikdy by som seba tak neohrozila.. a ani nikoho iného.. môj frajer sa včera ešte zdul a minimálne 3h sa so mnou ani vôbec nerozprával.. na jarmoku mi ešte predtým vystrelil plyšovu pandu a keď sme prišli domov, tak bratovi povedal, že mi ani nemal vystreliť keď som sa JA tak zachovala😅

@anonym_autor Nemal ti vystreliť pandy?😂😂😂😂 Ako decko, hoď mu ju späť a skončí s ním. Celé trapas toto.

sisska96
30. aug 2025

Ja by som šla domov a nie k nim a dovidopo

lubkavargova1
30. aug 2025

Stacila jedina otazka: ak sa nam stane nehoda, nieco stane a ostanem dozivotne mrzak budete mi platit dozivotne rentu a vsetky naklady v zivote?? Neboj hned by si rozmysleli...

autor
30. aug 2025
@sisska96

Ja by som šla domov a nie k nim a dovidopo

@sisska96 chcela som, povodne, no jeho rodičia chceli grilovať, v podstate sme boli aj dohodnutí, že idem k ním na grilovačku. Hneď, ako sme prišli, tak sa šlo na to a bolo mi blbe im povedať, že viete čo, idem domov…
@lubkavargova1 ja som sa to pýtala frajera a on, že: “ ale nic sa nestane, ja ani som nebol zaputany a nic sa nestalo… a veď budem ta aj ja držať na tých kolenách, tak čo.”….

vler
30. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 chcela som, povodne, no jeho rodičia chceli grilovať, v podstate sme boli aj dohodnutí, že idem k ním na grilovačku. Hneď, ako sme prišli, tak sa šlo na to a bolo mi blbe im povedať, že viete čo, idem domov…
@lubkavargova1 ja som sa to pýtala frajera a on, že: “ ale nic sa nestane, ja ani som nebol zaputany a nic sa nestalo… a veď budem ta aj ja držať na tých kolenách, tak čo.”….

@anonym_autor tvoj frajer ti hovori ze nic sa nestane dobre vedomy ze zarucit to naozaj nemoze. Hociktory iny nepozorny vodic do vas mohol narazit a zmrzacit hlavne Teba.

sisska96
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som tak povedala jak nič. Vôbec ťa nerešpektujú

domkakvet
30. aug 2025

@anonym_autor urobila si dobre a ked sa s nim rozides urobis este lepsie.

anonym_a1e5dd
30. aug 2025

Si hlúpa, mala si sa otočiť, ísť na vlak ale rovno domov, teda ak nie si z toho mesta. Ja by som už nikdy do toho auta nesadla, nikdy by som k ním nešla a nikdy by som už s tým kreténom neprehovorila.

anonym_3e2da3
30. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka jasneže to myslím vážne, keď mne povie manželka, že ideme vlakom, lebo je veľa snehu, idem vlakom, alebo že zajtra ideme na nákup aj keď sa mi nechce, idem na nákup, lebo je to moja manželka a keď ju milujem, nebudem jej odvrávať keď ona povie frajerovi, že ideme autobusom alebo vlakom lebo sa bojím ísť autom a tvojim otcom, pôjde s ňou a nie ju poslať na vlak kapišto? Očividne sa máš aj ty čo učit a trochu porozmýšľať na situáciou, samozrejme že ju neposielam autom ale táto téma je o niečom inom a to, že jej frajer kašle na ňu a nerieši ju ani jej bezpečnosť. Čítaj s porozumením.

anonym_926bdc
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tipické dedinské sliepky....buď patríš k nim, alebo utekááááj. Nikdy tam nezapadneš! S mojim mužom sme spolu 40 rokov a proste tam nepatrím (chvalabohu) a to som ateista. Ona je vesnička ( šak co povedza ľudze) A ja stojím nohami na zemi a snažím sa uvažovať racionálne.

anonym_256f5a
31. aug 2025

A šla so nakoniec vlakom či nie

weronika171717
31. aug 2025

Koľko máte rokov? Lebo, ak je to 18-ročný chalan (vieme ak je väčšina vychovaná), tak ťažko od neho očakávať, že bude takto uvažovať, keď ho rodičia nikdy k tomu neviedli. Ale pri čom by mi zablikala kontrolka, tak pri tom, že mama je voči synom až prehnane úzkostlivá. Na to si daj pozor, vyzerá to tak, že sa bude nonstop starať do vás.

autor
31. aug 2025
@anonym_256f5a

A šla so nakoniec vlakom či nie

@anonym_256f5a nie, šla som s nimi autom, pretože frajerka jeho brata nakoniec nešla. Ak by šla, ja by som šla vlakom a s mojim frajerom by som už v živote nic nechcela mať tým pádom spoločne😅 ak by nešiel tým vlakom so mnou.
@weronika171717 ja mám 18, on ma 21

evansova
31. aug 2025
@laila22

@anonym_autor Si zodpovedá mladá dáma. Mala si ísť domov tým vlakom a už sa nikdy nevracat k frajerovi... To čo predviedol tvoj frajer nie je v poriadku.

@laila22 Presne tak, sadnúť na vlak domov a "milujúceho" blbca nechať stáť pri aute. Nezáleží mu na tebe, alebo je taký hlúpy, že si nevie uvedomiť, že vo vlaku z takéhoto podujatia určite budú niektorí cestujúci podgurážení. Už len z tohto dôvodu mal ísť s tebou, nehovoriac o tom, že počas cesty vlakom ste mohli byť spolu.
To nie je partner do nepohody, nemohla by si sa neho spoľahnúť. Ak potrebuješ poplac si a potom ho definitívne vymaž z mysle.
Ako vravia Česi: Pro jedno kvitli slunce nesviti

viera012345
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ešte je mladý muž urazený, lebo nie ste ochotná riskovať svoje zdravie/život? Čudujem sa aj jeho rodičom, keďže chceli porušiť pravidlá cestnej premávky.V prípade, že mladý nemal rozum, mohli ho mať rodičia a jednu dvojicu/v rámci spravodlivosti tú, ktorá sa chcela nasackovat neplánovane/poslať domov vlakom.Neubudlo by z nich.Ponaucenie: mládenec/Váš frajer/nie je žiadne terno.Nevie sa postaviť za Vás, neprekáža mu,ze Vás niečo môže ohroziť... Znie to síce hlúpo, ale čisto hypoteticky:Ako by sa zachoval, keby ste ostali v inom stave? Vedel by spolurozhodovať s prihliadnutím na Vás a na to, čo chcete Vy?... alebo by odmietal že zodpovednosť?

viera012345
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_256f5a nie, šla som s nimi autom, pretože frajerka jeho brata nakoniec nešla. Ak by šla, ja by som šla vlakom a s mojim frajerom by som už v živote nic nechcela mať tým pádom spoločne😅 ak by nešiel tým vlakom so mnou.
@weronika171717 ja mám 18, on ma 21

@anonym_autor ...ste mladučká, ale je Vám jasné,ze nakoľko je frajer "kamarát do dešte,,?