icon

Išli by ste ako slobodné a bezdetné 35+ do vzťahu s mužom, ktorý už má deti?

8. jan 2026

Dali by ste sa ako slobodne a bezdetné 35+ s mužom, ktorý už ma deti? Ak nie, tak prečo nie? Mate s takým vzťahom skúsenosti?
Ja nie, aj keď vekom by som už vraj mala znížiť nároky. V tomto veku už je malo schopných bezdetných. No nemám rada cudzie deti, nechcem sa deliť o čas, pozornosť a peniaze, prispôsobovať, pripadne sa naťahovať s bývalou a deťmi v puberte.

sissy27
8. jan 2026

@anonym_autor muz s detmi sam o sebe nie je problem. Problem je, ak to nema v hlave upratane, nie je vyrovnany s rozchodom / rozvodom atd. Toto sposobuje problemy, nie deti.
A zaujimave, ked sem napise zena, ze zostala sama s dvoma detmi a boji sa, ze uz si nikdy nenajde vztah, tak to hned ju tu budete vsetky utesovat, ze to nie je pravda, ze ma “hodnotu na trhu” a deti len automaticky odfiltruju blbeckov o ktorych sa neoplati ani podrazky utriet a bla bla bla. Ale muz s detmi?? No horsie snad ani neexistuje podla niektorych 🤷‍♀️ taky nech sa uz ani neopovazuje pomysliet na vztah… od muza sa ocakava, ze bude mat pekny vztah aj k cudzim detom, bude sa starat ako o vlastne, aj platit ako za vlastne, ale ze zena by mala strpiet muzove deti na dovolenke raz do roka tak to uz je do neba volajuca nehoraznost… tak dufam, ze mate vsetky synov a ked sa im rozpadne rodina, tak im vysvetlite, ze novy vztah neprichadza do uvahy, lebo jeho deti a vase vnucata budu zatazou pre novu partnerku a ta ma predsa na viac 🤡

huxy
8. jan 2026
@anonym_a257e3

@anonym_cbb7dc ale asi nemáš 35+
@huxy to, že si si zle vybrala a on to využil je tvoja nepozornosť.Preco chlap čo mu zomrie žena, alebo sa rozvedu pre jej úlety nemá právo na šťastný život?Nebude v tom tvoja zatrpknutost a zlý výber?

@anonym_a257e3 a inak k tomu že zlý výber by som chcela ešte dopísať toto: dávala som "šancu" mužom s dieťaťom, jeden sa staral sám o dcéru, lebo jej mama bola alkoholička, priamo sa vyjadril že chce ženu, aby mu pomohla s domácnosťou, dieťaťom (budúce problémy s ex hrozili). Ďalší mal syna, chodil k nemu na víkendy, všetko mu dovolil, dokonca keď niečo mal.spraviť a nespravil, tak žiadne dôsledky, čiže všetko podľa dieťaťa...
Mnohí chlapi dajú dieťa na piedestál, všetko.prispôsobujú im, ustupujú, vyhovejú, chcú byť tým "lepším" rodičom. Nedokážu mať rozumné hranice čo už je cez a partnerke často dávajú najavo, že deti (ktoré raz vyletia z hniezda) budú vždy na prvom.mieste. a o takého chlapa by som nestála.

anonym_4d0aa2
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_9b13a8 ja nerozumiem schopným mužom, že sa dajú dokopy so ženou s deťmi

@anonym_autor to, že má žena dieťa /deti neznamená že nie je schopná. A áno, aj taká žena môže mať schopného muža, ktorý deti ešte nemá.
A áno, som sama s dieťaťom a považujem sa za schopnú a to, že mám dieťa mi na mojej "hodnote" neuberá. Práve naopak. A poznám aj iné slobodné schopné matky.
Takže áno, schopný muž si kľudne nájde schopnú ženu, ktorá už má deti😉

janickacrazy
8. jan 2026

@anonym_autor nie, nešla by som na tvojom mieste do takého vzťahu, lebo okrem toho, čo si napísala je ešte jedna dôležitá vec a to, že väčšina rozvedenych mužov, ktorí už majú nejaké deti sa do ďalšieho dieťaťa veľmi nehrnú, čiže to pre teba nie je ok, aj keď samozrejme naslubuju na začiatku hocičo

anonym_7158d5
8. jan 2026
@really8

Viete co je krasne vidiet z tejto diskusie? Zeny muzi...ale teda hlavne zeny. Ak mate super na hovno vztah ale mate bohuzial deti zostante v tom vztahu lebo rozvedeni/rozvedene s detmi su odpad spolocnosti.
V kazdej diskusii o vztahovom probleme sa radi rozvod. A potom? Ved o takeho partnera uz nikto nezakopne. To uz radsej s tym chujom ktory aspon zaplati elektriku a vodu.

@really8 len ono by to všetko bolo ok, keby tie ex boli normalnejsie. A nemysleli si, že za ti, ze ony boli prvé, teraz sa z toho poskladam. A nemýlili si exmanzela s oslikom otras sa. Vieš, to je ten problém. Stačí si citat niektoré diskusie aj tu na koňovi. A druha vec je dedenie. Naozaj nechápem, prečo zo spoločného bytu s manželom mam vyplácať jeho deti? Ako sa oni o ten byt pričinili? Ja môžem splácať hypo 20 rokov a keď konečne dosplacam, tak potom na staré kolená si mam vziať ďalší úver, lebo mam vyplatiť dedičov? Alebo ísť rovno pod most, keď na to nemám, ze? No asi ťažko. Prepáč.

really8
8. jan 2026
@anonym_7158d5

@really8 len ono by to všetko bolo ok, keby tie ex boli normalnejsie. A nemysleli si, že za ti, ze ony boli prvé, teraz sa z toho poskladam. A nemýlili si exmanzela s oslikom otras sa. Vieš, to je ten problém. Stačí si citat niektoré diskusie aj tu na koňovi. A druha vec je dedenie. Naozaj nechápem, prečo zo spoločného bytu s manželom mam vyplácať jeho deti? Ako sa oni o ten byt pričinili? Ja môžem splácať hypo 20 rokov a keď konečne dosplacam, tak potom na staré kolená si mam vziať ďalší úver, lebo mam vyplatiť dedičov? Alebo ísť rovno pod most, keď na to nemám, ze? No asi ťažko. Prepáč.

@anonym_7158d5 dedenie sa da osetrit.

anonym_7158d5
8. jan 2026
@really8

@anonym_7158d5 dedenie sa da osetrit.

@really8 nie vždy. Môže človek zomrieť aj neocakavane a jednoducho nestihneš urobiť poriadok. Aby som to ale doplnila, pokial je tam nejaký ďalší majetok ci úspory, budis. Ale nie, pokial je tam vyslovene iba byt/dom, ktorý nadobudol spolu s terajsou manželkou a ona si ma na vyplatenie dedičov brat dalsie úvery a pod.
Obydlie by malo byt nedotknutelne.

mischy00
8. jan 2026

Nemyslím si ze muži s deťmi su na odstrel, určite sa nájdu zeny, co s tym problém nemajú. A ak nejaka ma, je automatická náročná?🤔 nie, len ma inú predstavu o živote, ako sa starať a deliť o partnera.
Ak si nastavená takto, je to férové ze nepôjdeš do takéhoto vzťahu. Určite oveľa viac, ako sa tam pretvarovať a hrať na niečo, co nie si. Uvoľnila si miesto žene, ktorej táto predstava vyhovuje, nic viac 🙂.
Sama som matka 2 detí a keby ma nejaký muž nechce, lebo ich mam, som s tym úplne ok, furt lepšie ako s nim zabiť čas , jeho aj môj.

autor
8. jan 2026
@vilma7

Nie, ja som chcela slobodného, bezdetneho a to som mala uz 38.
Nešla kvôli problémom okolo toho!!!!

@vilma7 Kde si ho spoznala? Bolo pre teba náročné v tom veku spoznávať mužov? Mala si slobodných kamarátov? Stresoval ta vek?

really8
8. jan 2026
@anonym_7158d5

@really8 nie vždy. Môže človek zomrieť aj neocakavane a jednoducho nestihneš urobiť poriadok. Aby som to ale doplnila, pokial je tam nejaký ďalší majetok ci úspory, budis. Ale nie, pokial je tam vyslovene iba byt/dom, ktorý nadobudol spolu s terajsou manželkou a ona si ma na vyplatenie dedičov brat dalsie úvery a pod.
Obydlie by malo byt nedotknutelne.

@anonym_7158d5 ved ale ani sa nemusia hned brat

anonym_cbb7dc
8. jan 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_a257e3 cize to, ze je niekto rozvedeny, uz je v poriadku?

Takze vlastne je lepse sa vydat za chuja na entu, lebo ako rozvedena budem "normalnejsia", ako neist do vztahu s chujom, lebo ako slobodna som horsia?

To fakt hodnotu cloveku pripisujes, ci bol alebo nebol vo vztahu?

@zmrzlinka2021 chcela som aj na toto reagovať ale radšej som to nechala tak :D ale inak si napísala presne to čo som mala aj ja namysli k tomu komentáru

anonym_cbb7dc
8. jan 2026
@13uzivatelka11

@huxy takže ak náhodou ostaneš slobodná, tak už asi navždy, nie? Lebo prečo keď ženy nechcú chlapa s deťmi, prečo by nejaký fakt dobrý chlap čo stojí za to, by mal chcieť sympatickú šikovnú ženu, veď už má dieťa. Reťaz na krku.. ja nechápem tiež z tejto diskusie, poznám ženu, ktorá je sama s dieťaťom, má cca 30 rokov, má dobrú prácu, pekná šikovná.. a teraz má podľa vašej logiky ostať sama do konca života

@13uzivatelka11 podľa našej logiky určite nemá ostať sama ak nechce... Je to jednoduché... Ak chlap chce ženu s dieťaťom tak je to jeho slobodne rozhodnutie, on sa tak rozhodol. Ak chlap nechce ženu s dieťaťom tak nikdy nepôjde do takého vzťahu lebo sa tak rozhodol. A platí to aj naopak .. ked Zena nechce muža s dieťaťom tak je to jej slobodne rozhodnutie a nebude o vzťahu s takým chlapom ani rozmýšľať, taktiež je jej rozhodnutie keď sa rozhodne radšej ostať sama. A ak chce žena muža s dieťaťom tak je to jej slobodné rozhodnutie a musí sa zmieriť aj s rizikami ;)

Tu nejde o žiadnu logiku, ale preferencie.. snáď nikto nebude chcieť vzťah nasilu s človekom čo má záväzky ak mu to je proti srsti. Už som čítala aj také príspevky kde muž vyslovene hľadal len slobodnú mamičku lebo to bola jeho preferencia atď..

anonym_3efad2
8. jan 2026
@anonym_autor

@danica2711 Lebo od okolia počúvam, že mám znížiť nároky a že čo je na mužovi s deťmi zle, ak je fajn. No tak aj keby boli vzťahy dobre, minimálne finančne by to bola veľká záťaž. Som vysoká, tak znížiť nárok, že nižšieho je pre mňa nepredstaviteľný, pripadam si pri nízkych veľmi veľká.

@anonym_autor vztah s muzom so zavazkami nie je len o vztahu s tym muzom. Je to omnoho sirsi kruh. Budes musiet vela prekusnut. Ak si na to pripravena, chod do toho. Zalezi aj od veku deti, ci by s vami v buducnosti zili alebo nie

tykat
8. jan 2026
@anna777115

Nešla by som do vzťahu s chlapom so zavazkami, ani keby som bola rozvedená, nie to este slobodná. Vadilo by mi to.

@anna777115 napodobne, nesla by som do toho ani ako 50+ s odrastenymi detmi.

anonym_c3186d
8. jan 2026

v tvojom veku najst slobodneho a bezdetneho je uz red flag 😀 kazdopadne tam zalezi aj aky vztah ma k detom, ako sa o ne stara ... ak je ton vztah do buducnosti ako to bude s vasim spolocnym majetkom pripadne spolocnym dietatom kedze aj prve deti maju narok na otcove dedicstvo .. treba velka kompromisu a vela s arozpravat a ak to nedoriesia na zoacitau budu trpiet viacery ... takze ja osobne by som do toho asi nesla ... uz mam vek kedy schcem mat klud a nei riesit dalsiu rodinu a dalsie deti

alenka58
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_8d7a92 presne to, čo očakávam. V tvári som cca priemer, mám pekne vlasy, peknú postavu. Dobre vzdelanie, plynulý cudzí jazyk kariéra ,vlastný byt a auto- aj keď to pre väčšinu nie je priorita. Som samostatná, všestranne zamerana, do koča aj do voza, pôjdem na túru, do fitka aj do divadla. Som da sa povedať zdravá, fit, stravujem sa zdravo. Viem dobre variť, postarať sa o domácnosť, robiť v záhrade, ale aj žiť mestským životom.

@anonym_autor no takýchto je dnes veľa

strelkyna1
8. jan 2026

Prioritne by som si na Tvojom mieste hladala slobodnych bezdetnych, ale keby som nahodou stretla muza, s ktorym by to fakt zaiskrylo, tak by som dokazala prekonat fakt, ze ma dieta. Aspon budes mat istotu, ze je po tejto stranke v poriadku a deti moze mat. 🙂 A surovo povedane, ak sa stara ako priemerny otec, tak 2 vikendy v mesiaci sa prezit daju a zvysok je len Tvoj...

anonym_b8b54c
8. jan 2026

@anonym_autor neželám ti aby si zostala s dieťaťom sama.

vilma7
8. jan 2026
@anonym_autor

@vilma7 Kde si ho spoznala? Bolo pre teba náročné v tom veku spoznávať mužov? Mala si slobodných kamarátov? Stresoval ta vek?

@anonym_autor cez Badoo. Nie, nestresovala som kvôli veku ale hľadať na nete som mohla skúsiť aj skôr. Neviem na čo som tak dlho čakala...a pisala som si v tom čase asi s 3 chlapmi, všetko boli fakt aspoň podla písania slušní atď. Áno, mala som aj slobodných kamarátov, kamarátky v tom veku a dokonca aj staršie. Dlhšie som bola bez vzťahu kedze som preferovala Slovákov a bola v zahraničí.

vilma7
8. jan 2026

Ale žiaľ niektoré kamarátky (ktore milujú deti a boli by super matkami) si mysleli že im princ zaklope na dvere...a doteraz sú bez priateľa, manzela alebo aj deti.

stanislavicenka
8. jan 2026

@anonym_autor moze ti to byt snad jedno. Ked to ty mas vyriesene. Ci citis tlak spolocnosti?🤷‍♀️

zuzana76
8. jan 2026

ak by to bol vdovec a ja sama a tuzila by som po rodine, tak ano, rozvedeny asi nie

anonym_a56ae3
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_26e6b4 Tak moje podmienky sú vyšší, bezdetný okrem iného. Samozrejme aby bol zodpovedný, vtipný, vedel zarobit( nemyslím hneď podnikateľa) a aby sa mi fyzicky páčil. ( tam narážam na to, že sa mi nepáčia plesati, rysavi, tuční, veľmi chudí), nemusí byt fotomodel, len sympaticky mužný brunet

@anonym_autor šup na zoznamky a každý týždeň aspoň 1 rande. Dať šancu aj nižším. Aj menej pekným, možno niečím iným zaujmú. Mňa ženy obchádzali celý život, a terajšia manželka sa má veľmi dobre, pochvaľuje si a máme 2 deti. Ani nevedia, o čo prišli 🙂

zuzana76
8. jan 2026

ak by som milovala toho muza, tak aj jeho deti, ale rozvedeneho asi nie, lebo tam by bola v hre aj byvala manzelka a nechcelo by sa mi riesit dvojkolajnu vychovu

bjnr
8. jan 2026

@anonym_autor na jednej strane jasne viete, čo nechcete – cudzie deti, delenie pozornosti, komplikované vzťahové väzby, bývalé partnerky, pubertu, prispôsobovanie....na druhej strane sa objavuje hlas spoločenského hodnotenia: „v tomto veku by som mala znížiť nároky, lebo výber sa zužuje“...to nie je nerozhodnosť...o je konflikt medzi autentickou potrebou a internalizovaným tlakom reality....ide o stret dvoch systémov:
– hodnotového ja (čo je pre mňa zmysluplné, bezpečné, v súlade s mojím temperamentom)
– a adaptívneho ja, ktoré sa snaží „rozumne prispôsobiť“ obmedzeniam trhu, veku či očakávaniam okolia
vy nehovoríte o strachu zo záväzku...hovoríte o ochrane svojich zdrojov – času, energie, pozornosti, peňazí....to je znak psychickej zrelosti, nie sebectva....otázka teda nestojí: či by som mala znížiť nároky...reálnejšia otázka znie: akú cenu by som platila za vzťah, ktorý je v rozpore s mojím nastavením? ...vzťahy, kde jeden partner vstupuje do už existujúceho rodičovského systému, si vyžadujú vysokú mieru flexibility, empatie a schopnosti znášať, že nikdy nebudete na prvom mieste v rovnakom zmysle ako partnerove deti...nie každý nervový systém je na to stavaný...ak by ste do takého vzťahu vstúpili len zo strachu, že „už niet z čoho vyberať“, veľmi pravdepodobne by sa vaša nechuť časom zmenila na resentiment a ten neničí len vzťah, ale aj sebaúctu....ak niečo jasne odmietate, nesnažte sa to obhájiť racionalizáciou alebo ospravedlňovaním....stačí to pomenovať ako hranicu....hranice nepotrebujú obhajobu, len vedomie, že ich dodržiavanie má pre vás hodnotu...ak by ste sa dnes rozhodovali nie zo strachu z nedostatku, ale z rešpektu k vlastnému nastaveniu, čo by ste si dovolili prestať si vyčítať?

matkahelka
8. jan 2026

@anonym_autor chcem vidiet ten zastup bezdetnych chlapov 35 +, ktori maju zaujem o zenu 35+.

zuzana76
8. jan 2026

a 35+ je kolko? lebo ak mas 35-36 rokov, tak este mozes stretnut nejakeho 31 rocneho, ak dobre vyzeras a aj dieta by este mohlo byt, ale nemas uz vela casu. Asi by som teda skor isla tymto smerom. Ale pozor na vyber, mam znamu, co si vzala o 8 rokov mladsieho, par rokov si dali cas, ze budu skusat dieta, nedarilo sa, tak riesili umele oplodnenie. On pocas vsetkych tych priprav nabuchal svoju slobodnu a mladsiu kolegynu a znamej zostali len oci pre plac, Uz ma 45 rokov a je sama.

bu_bu_bubak
8. jan 2026

Ja napr vztahy uz nejak aktivne neriesim aj skrz dovodov vyssie spomenutych.

Vzdy je tam nejake ale....Aj keby som splnal vsetko ostatne, pravdepodobne by som bol prilis nizky alebo mal nedostatocny prijem, alebo bol malo extrovertny alebo taky ci onaky....

Ludia dnes hladaju dokonalost, malokto hlada niekoho na spolocny zivot. Podmienok viac ako pracovny inzerat na profesii 🤷🏻.....why bother?

Sam seba nepovazujem za beznadejneho, ale ked clovek cita podobne diskusie tak vsetky maju jedno spolocne = je uplne jedno aky skvely ten clovek je, hladajuci vzdy najde nejaku "chybu" ktora sa javi ako neprekonatelny dealbreaker.

Preto je vela ludi dlhodobo single. Mat nejake zdrave ocakavania je fajn, ale dnes nadejneho partnera clovek odpise aj skrz jeho vysky. Vaha sa zmenit da, ale byt zazracne vyssi? To je samozrejme len priklad.

Za svoje najvacsie stastie povazujem, ze sa nemusim trapit, ze budem odmietnuty pretoze som nizky alebo ze moja vyplatna paska nema to spravne cislo ci iny dovod.

Nezavidim dnes slobodnym zenam ktore si niekoho k sebe hladaju pretoze aj tato diskusia je dokazom, ze viac ako smutne je to skor frustrujuce.

anonym_5750af
8. jan 2026

@anonym_autor nemusis hladat partnera 35+, predsa moze mat aj menej ako ty, okolo 30 isto este najdes volneho. Nie sme v dobe minulej, ked muz musel byt starsi od zeny.

muchotrafka298
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_26e6b4 Tak moje podmienky sú vyšší, bezdetný okrem iného. Samozrejme aby bol zodpovedný, vtipný, vedel zarobit( nemyslím hneď podnikateľa) a aby sa mi fyzicky páčil. ( tam narážam na to, že sa mi nepáčia plesati, rysavi, tuční, veľmi chudí), nemusí byt fotomodel, len sympaticky mužný brunet

@anonym_autor no tak Ti zelam vela stastia pri hladani. Mas 35 rokov, co je uz dost, takze si co nevidiet uz velmi vyberat nebudes moct. Napisem to rovno, nebudem pisat omacky, ako urcite takeho stretnes. Ano slobodnych muzov aj v tvojom veku je dost, ale ti najlepsi uz su proste zadani.