icon

Je 53 rokov na otcovstvo príliš veľa?

22. feb 2025

Ahojte,

Dokedy je ok stat sa otcom? 53 rokov je podľa vás veľa? Mam skvelého partnera, po dlhých rokoch, kedy som mala šťastie len na luzrov a mamičkarov. On ma 2 deti z manželstva už v tinedzerskom veku, ďalšie dieťa odmieta a argumentuje vždy len vekom, ze je na dieťa už starý. Vyzerá dobre, nemá šediny, pupok, podľa mňa na svoj vek nevyzerá. Dá sa takýto chlap nejako presvedčiť?

joannita
22. feb 2025

Keby si napísala, že ty máš napr. 43, on 53 a obaja chcete dieťa, napíšem ti chod do toho.
Ja mám 46, mám 2 malé deti a ja osobne teda vek necítim. Fyzicky sa cítim na 20 a mentálne Max na 25.
Chápem ta že keď nemáš deti tak po nich túžiš, je to normálne.
Blbé ale je, že on nechce. Nepresvedčis ho asi nijako 🤷

fantaghiro21
22. feb 2025

@h2 ja si myslím,že ti,čo uvažujú v takomto veku spraviť si dieťa,su si vedomí ,že ten partner tu o tých dajme tomu 5 rokov nebude.(Asi by autorka nezakladala diskusiu,či je ten vek "veľa)

Ale neuvedomujú si to,že o tých pár rokov(Boh vie,kedy by sa im podarilo splodiť dieťa),ak by ten chlap stálej žil,bude prebalovat plienky aj jemu( nemusí)

A na to žalúdok veľa ľudí nemá .

stanulienkat
22. feb 2025

Je to stary cap. Aspon on ma rozum, ked nechce dieta. Pre mna je aj zena po 40 stara na dieta. Aj keď tu všetky opisujú ako mlado vyzeraju, aké sú úžasné a koľko sily majú...😁Veľký prd. Je to na každej jednej vidieť, vačky pod očami, šialený výraz v očiach a vek nepustí. Proste je to stará žena, tak ako hento je starý chlap.

h2
22. feb 2025

@fantaghiro21 Tak zase nezachádzajme do ďalšieho extrému, ze 58 ročný bude mať plienky, ak vôbec bude v takom veku ešte žiť.

procrastique
22. feb 2025

Tvoja smola na mužov očividne ešte neskončila, aj keď si myslíš že hej :D

patka06
22. feb 2025

Partner uvažuje rozumne, ak sám dieťa nechce rozhodne by som ho nepresviedčala.
Dieťa jedine v prípade, že si ochotná starať sa oň a vychovávať ho sama

zuzanockamt
22. feb 2025

Nepresvedčíš ho. Závisí aj od toho, koľko rokov máš ty a či máš deti. Ak si mladšia a deti chceš, tak hľadaj inde.
Ak by deti chcel, vek nie je problém.

joannita
22. feb 2025

@stanulienkat pošlem ti fotku ako vyzerám v 46? 😅 Nemám jedinú vrásku.
To že ty sa cítiš staro a vyzeráš staro neznamená že aj ostatné sa tak musíme cítiť a vyzerat

alenka58
22. feb 2025

on už deti má, podľa mňa preto nechce, lebo vie čo to znamená v takom veku, môže vyzerať akokoľvek

janinah
22. feb 2025

Moj muž mal 51 ked sa narodilo naše tretie dieťa,bral by aj stvrté v pohode.Ja som o 9 rokov mladsia.Tvoj partner sa vyhovara na vek,ale v skutocnosti nijake dieta nepotrebuje,netuži po ňom,neprehovaraj ho.Ak maš menej ako,40 tak si hladaj otecka inde,ja by som to takto urobila byť bezdetna.Dnes ma muz 70 a syn maturuje.denne dakujem Bohu,ze ho mame,teraz mi vešia zaclonu ( nie,nemam ho na robotu).Muž stale plne pracuje,ja tiež,sme v podstate zdravi,financne sme za vodou a syn nevykazuje nijake znamky traumy zo starych rodicov.Keby sa nam nieco stalo,tak starsie setry ho maju dostudovat aj dobre ozeniť,keby nemal starsich surodencov,tak sa postara ostatna rodina,u nas krv nie je voda plati.

alenka58
22. feb 2025

@stanulienkat mne je vtipný trn vek ženy keď sa ešte navyše porovnávajú s dcérami, že sú ako sestry

petrahl
22. feb 2025

@oceanahory mozno sa nedozije jeho desiatich narodenin? Ved to aa moze stat komukolvek, bez ohladu ma to, v akom veku ma dieta.
Vo veku 63 sa bezne neumiera, cize tomuto komentaru ozaj nerozumiem.

moonlight1210
22. feb 2025

Fyzicky vzhlad nie je zdravie. O sedem rokov neskor, v 60tke, mozu zacat zdravotne problemy. Dieta bude mat tak 5-6 rokov akurat (ak sa zadari hned teraz).

Ked bude mat pubertu (12-18 rokov), partner bude mat 65-70 rokov. Rodicia (asi aj ty, neviem, ci mas svoje deti) vedia, aky zaber na nervy, toleranciu a trpezlivost puberta moze byt (a casto je).
Tvoj partner by to mal absolvovat priblizne vo veku, ked uz clovek prirodzene potrebuje viac pokoja. Tazsie a dlhsie sa zotavuje z narocnych situacii (telesnych i emocnych). Kdezto dieta prave naopak v tom veku potrebuje rodica v plnej sile, akcneho, schopneho flexibilne reagovat (co mu vek okolo 30-40 rokov zvycajne bez problemov umoznuje. Malo spanku, vypate emotivne situacie so vzpurnym pubertaikom atd.).

Niekedy to vyjde. Dieta je pokojnej povahy, prisposobive, lahsie sa vychovava k chapavosti a tolerantnosti. Berie do uvahy vek starsieho rodica, znizuje voci nemu naroky, je ustretove. Klapne to uplne perfektne a nikto nelutuje.

Vacsinou vsak nie ze lutuje, ze dieta ma (na to su rodicia nakoniec hrdi v kazdom veku), ale tazko znasa napor s tym spojeny a na ten nadava. Je podrazdeny, hadavy, robi emotivne negativne rozhodnutia. Ci dokonca sa snazi stiahnut od rodiny. Lebo nevladze.

Ak si mladsia od neho (napr. o 10 rokov) a ochotna zastat vacsinu “prace” okolo dietata, ked budes vidiet, ze partner nevladze (nezvlada) a umoznis mu travit len pozitivny aktivny cas s dietatom, ked bude mat stav pocas dna, ze moze a nebudes sklamana, robit mu vycitky, ze sa viac nesnazi, nezapaja, tak by to slo.

Lebo to su veci, co musis vziat do uvahy (mala som na vs spoluziakov, deti starsich rodicov). Mozu ta cakat a prekvapit.
Navyse, ak chces partnera presvedcit na dieta, musis mu slubit podporu, kde bude vidiet, ze chapes, do coho ides.
On mozno nechce z pohodlnosti, no zaroven aj mozno preto, ze vnutorne citi, ze sil ubuda kazdym rokom. Co v minulosti mu vzalo z energie 10%, dnes berie 40%. A vie, ze o par rokov by vasho drobca zvladal tazko (a vratit ho predsa nepojdete).

stanulienkat
22. feb 2025

@joannita Áno, viem že na modrom koníku je veľmi veľa žien, ktoré si domýšľajú, že vyzerajú mladšie. Hlavne keď sem dajú fotku s desiatimi filtrami a zahmlenymi pozadiami, ze im ani viecka nie je vidno. Ver mi, že každá jedna čo sem hodila fotkou a myslela si, že vyzera mladšia, tak vyzerala presne na toľko rokov. Neverím, že v 46 nemás jedinú vrásku. Ja mám podobny vek, tiež mi hádajú menej, ale ja mám súdnosť a viem sa zhodnotiť, co je realita.
Druhé je, keď vidím tých starých capov kočíkovať.😁Hneď ako ich deti z prvého manželstva Ddosiahli plnoletosť,založili si ďalšie rodiny. Nova zena urcite drankala diwta a teraz kočíkuju a vyzerajú ako dedkovci.
Vyfiltrované fotky ti sem môžem hodiť aj ja a budes si myslieť, že mám 26.😉

marca12
22. feb 2025

Ja by som ho nepresviedcala. On si svoje uz odkrutil s detmi a chce mat klud. Mam dvoch kamosov po 50tke mali dalsie deti. S prvou zenou rozvedeny,nova mlada chcela dieta. Tvrdia,ze tieto drobce si uzivaju,lebo ked boli ich deti z prveho manzelstva male,tak sa nahanali za peniazmi a nestihli si ich uzit. No z mojho pohladu si ani sucasne deti neuzivaju. Jedine ich tak pomojkaju,ale vsetka starostlivost je na zene. Oni uz chcu mat klud.

janinah
22. feb 2025

@stanulienkat ako niekto kto to zažil ti napisem,ze nemas pravdu, zena v 40 a ani muz v 50 nie je stary na dieťa...šťastie treba zazit hoc aj neskoro...problem nastane,ak niekto dieťa za štastie nepovažuje..vid autorkinho chlapa

ahhola
22. feb 2025

Ked si ty mlada, tak v poho (Karel a Ivana😅) len mozno zbytocne riesis, moze byt sterilizovany. 🤔

lusyc
22. feb 2025

Je to veľa. To je vek na vnucata. Mam vo svojom okolí viacerých otcov po 50tke, akoze druhy dych s mladsou druhou partnerkou a je to náročné. Nestíhajú deťom ani žene. Furt nemajú peniaze a bože chráň ochorieť.

joannita
22. feb 2025

@stanulienkat nie. Ja filtre ZASADNE nepoužívam 😅 ver mi. A áno, nemám JEDINU vrásku ani vačky pod ocami. Veď never, chápem že je to ťažké zistenie pre teba, ale zmier sa s tým 😅
Napadnici o 10 až 15 rokov mladší myslím že vypovedajú o pravdivosti mojich slov 😅
A to sa nechválim píšem to len na margo toho čo si napísala ty 😊

stanulienkat
22. feb 2025

@joannita drzim palce. 👍To si prva na svete. Asi sa s tym nezmierim.Nechapem tym vyrehotanym smajlikom🤔🙄

alenka58
22. feb 2025

@ahhola mne je ľúto tých jeho dievčat, sám hovoril že je nešťastný že si ich krátko užije a oni skoro stratili otca ktorého milovali, ale tu hrajú rolu aj peniaze

alenka58
22. feb 2025

@joannita len to že nemáš vrásky na tvári neznamená, že vyzeráš mlado, ani moja mama nemá vrásky na tvári a to už teda má dobe cez 60

joannita
22. feb 2025

@stanulienkat nerozumieš vyrehotanym smajlíkom? Používajú sa vtedy, keď je ti niečo smiešne. Tak som si dovolila sa zasmiať na tom čo si pisala...pretože to píšeš ako jasnú vecy ale realita je úplne inde 🤗

stanulienkat
22. feb 2025

@joannita 👍 aha..ja ze schiza.

joannita
22. feb 2025

@alenka58 prečítaj si ešte raz moje komenty prosimta.

joannita
22. feb 2025

@stanulienkat schizofrenici používajú vyrehotane smajlíky? A nie, niesom prvá na svete, je nás viac, len netušis o nich 😅

oceanahory
22. feb 2025

@petrahl 63? Ved sa este o dieta ani nepokusaju...kym by sa autorke realne podarilo otehotniet s 53 rocnym clovekom a porodit dieta ten vek by sa mohol vysplhat este vyssie. 🤷 Vo veku 60+ sa zial statisticky zomiera urcite castejsie, ako vo veku 30+...nehovoriac o samotnom zdravotnom stave.

osky
22. feb 2025

Hrozne citat tieto komentare....
Ze je stary cap a ze zeny po 40zke su na dueta stare..
No...budis.
Lenze posledne roky je to tak,ze proste zena,ak chce robit karieru,ci studovst musi rodinu odlozit na neskor...
Preto v dnesnej dobe rodianajmä tie ",40tnicky" + -
A teda som po 40tke,muz po 50tke
Deti nemame a uz sa ani nesnazime teda nejak cielene..
Ale sa ani cielene ne vranime..cize je to spontanne
Ale keby otehotniem,urcite by som neriesila ci ho chcem lebo uz som stara..
Hrozne
Co bude potom po 50tke,60tke..clovek moze dozit aj 90tu..
A teraz sa mam povazovat za staru??..?
Vobec sa tak necitim.
Ani moj muz....bol by perfektny otec aj v tomto veku..
Vie sa neskutocne znizit k detom a komunikovat s nimi...

Takze tolko.k.tomu.
Co sa tyka presviedcania....no...obhovaraöa bx som,ale nevynucovala by som si to.
Lebo...nechcela bx somdo konca zivota pocuvat ze to JA som chcela dieta...
Hod s nim rec....ale nenut ho.
Ja som tak s muzom resila adopciu.
Vedela som,ze si to dokazem odobrit a vynutit.dal by sa prehovorit..ale on osobne bol zasadne proti.
Cize podvoöiö by sa mne z donutenia.
Nie.tak by som to nechcela.
Proste na to nedozrel,nebol pripraveny..
Tak sa adopcia nekonala...
Da sa pekne zit aj beu deti
Dokonca aj stastne.naozaj
Trvalo mi to dlho,akceptovat to.
A jedneho dna som sa rozhodla,ze proste budem stastna...
Ano rozhodla..
Vidiet,co vsetko ti zivot daö za co vsetko mozes byt vdacna.
Nehladat,co nemas a chces mat...
Asi to tak ma byt...

angelinja
22. feb 2025

ludia sa uz fakt zblaznili to ze ludia vyzeraju mladsie ako kedysi nechapem ale minule osm nadtym rozmyslala to chuda telo sa musi fyzicky prisposobit tomu ze musiem robit do vyse 60 veku, vek 53 moja babka isla do docodku a ozaj som ju brala ako babku , paneboze kedysi to bol uz teda proste babka a dedko, teraz sa zeny robia ze su teenegerky bohuzial ale proste telo sa oklamat nedaaaa, z vonku mozme vyzerat napichat si pery, natiahnut telo atd..ale telo neoklames ano aj kedysi boli zdravsi a nezdravsi ak je ten z tych zdravsich ze v 90 tke bude čiperny nech sa paci ...ale vek 53 je akoze uz neviem necudujem sa ze sa mu n echce ved ma mat vnuca a nie dieta male

carolynka
22. feb 2025

Problem je, ze ten tvoj sa citi staro a dieta uz nechce. Iny v jeho veku to moze citit inak a dieta by prijal. Ak nechce,nepresviedcala by som ho. Dieta ma byt chcene. Inak ti kludne moze povedat, ved ty si ho chcela, ja nie, tak sa staraj. Mozno ti.ide Len o dieta, a ak by sa vam vztah po jeho narodeni rozpadol, by ti to nevadilo. Ja by som to tak nechcela, ale kazdy sme iny