icon

Je 53 rokov na otcovstvo príliš veľa?

22. feb 2025

Ahojte,

Dokedy je ok stat sa otcom? 53 rokov je podľa vás veľa? Mam skvelého partnera, po dlhých rokoch, kedy som mala šťastie len na luzrov a mamičkarov. On ma 2 deti z manželstva už v tinedzerskom veku, ďalšie dieťa odmieta a argumentuje vždy len vekom, ze je na dieťa už starý. Vyzerá dobre, nemá šediny, pupok, podľa mňa na svoj vek nevyzerá. Dá sa takýto chlap nejako presvedčiť?

janickacrazy
22. feb 2025

Tu ani nejde tak o ten vek, ako o to, že on dieťa už nechce, podľa mňa skôr preto, že už deti má. Možno keby nemal ani jedno, tak by chcel. Takto ho proste neukecas. Nájdi si mladšieho, ideálne takého, ktorý deti ešte nemá.

stanulienkat
22. feb 2025

@janickacrazy Ale ide tu aj o ten vek. Nejaká žena vyššia spomínala, že má 13-ročné dieťa a70-ročného muža. Sorry, ale je to choré. Môj otec má o trošku viacej rokov a ja som 40+

janickacrazy
22. feb 2025

@stanulienkat môj bývalý mi tvrdil, že je na dieťa už starý, mal vtedy presne 30 rokov. Jednoducho dieťa už nechcel a to bola len výhovorka.

h2
22. feb 2025

@stanulienkat Ja som si ako 13 ročná tiež uvedomovala, že môj otec je starý. A to nemal 70, ale 52. Nechcem si predstaviť, ako sa cíti to dievča. A nemá to nič s tým, že otca miluje.

darina77
22. feb 2025

@stanulienkat maš pravdu, už somnsa stretla s viacerými ženami čo si mysleli že vyzeraju o desať rokov mladšie, a pritom každa vyzerala presne na svoj vek. Niektoré ženy sú velmi pekné aj vo vyššom veku, ale proste roky im vidieť

oceanahory
22. feb 2025

@joannita Praveze citam, preto som si naivne myslela, ze zena s tolkym sebavedomim nebude mat problem pridat fotku, ved to vobec nie je standardne vidiet zenu v 46 rokoch, ktora vyzera na 30-35 rokov 😱🙄.
Dakujem kavu nepijem, ale myslim, ze fotku by sme si vsetky radi pozreli a konstruktivne by ti ju okrem tvojich mladych napadnikov urcite posudili aj zeny na MK. 😉

guudy
22. feb 2025

Pridavam sa k nazoru, ze v tom veku uz dalsie dieta nie. Ked bude dieta maturovat, otecko bude mat 73+ 😳. Ak sa toho vobec dozije…

domka222
22. feb 2025

On si už deti vychoval,teraz už chce mať pokoj. Jediné malé deti,čo bude chcieť budú jeho vnúčatá. Úplne ho chápem v jeho veku.

jablkovastrudla
22. feb 2025

@h2 stuzkova musi byt v kazde podobnej debate 🤣
@stanulienkat Moja kozmetika mi tiez chvali plet, ze nevyzeram na 40 ale staci ked zle spime (malemu idu zuby) a rano mam kruhy ze by mi ich aj Derrick zavidel. Zato moja sestra ma 46 a prisaham ze jej hadaju do 35 rokov. Ona je tak pekna a plet ma doslova skvelu, samozrejme vrasky okolo oci ma.

jablkovastrudla
22. feb 2025

@oceanahory zase no, ktokolvek sem pridal fotku tak sa tu zeny predbiehali ktora ju zhodi viac. Uprimne, ani ja by som sem svoju fotku nedala

lucia13022023
22. feb 2025

Môj otec ma 56 a 9r vnuka. Si neviem predstaviť, že by mal zas dieťa 🙆‍♀️

h2
22. feb 2025

@oceanahory Ak sem dá fotku, s tým, že má 46 a myslí si, že vyzerá na 30-35, tak dám ruku do ohňa, že aj keby vyzerala na 25, tak ju tu baby zotrú, že vyzerá presne na 46, ak nie rovno na 50. Takto to tu proste chodí. 🙃

oceanahory
22. feb 2025

@jablkovastrudla
@h2
Ejj no skoda ...ale chapem teda, po tomto vyhlaseni by som sa aj ja bala kritiky 🫣. Ja by som jej v pohode napisala aj ze vyzera na 18, ak tak vyzera 😅. Tak som si myslela ak nema problem jednej z prispievateliek poslat fotku, tak si je svojim vyzorom ista 🤷.

fantaghiro21
22. feb 2025

@h2 no treba trošku prečítať čo som písala (nemusí) a pocitat...
Kým vôbec otehotnie, porodí(ak vôbec)má ten človek tak o minimálne rok až 2 navyše....a to je vek,kedy sa žiak tiež umiera.
Napríklad aj u nás nedávno zomrel 55r a 60r....
Odporúčala by som ti sa prejsť po nemocniciach,kde to nie je neobvyklé mať v takomto veku plienky ....
Niktoré choroby pridu ako blesk.Nie dlhodobé, chronické....

Samozrejme,že sa ten muž môže dožiť aj 100r..
Ale práve tí,čo si mysleli,ako si užiju dôchodok,su uzdávno pod zemou pred 60tkou....

h2
22. feb 2025

@fantaghiro21 Ale tak uznaj, že v takom veku mať plienky je extrémne raritné. Netvrdím, že nemožné, veď aj oveľa mladší tak môže dopadnúť, po úraze napríklad. Ale bežne ľudia pod 60 naozaj plienky nemávajú.

stanulienkat
22. feb 2025

@h2 Vieš čo??? Vždy keď tu boli hádačky,tak som vek napísala z môjho pohľadu objektivne. Určite som nikomu zákerne a zámerne nepridávala roky. Ja som zas nerozumela prečo si sem baby pridávajú extrémne vyretušované a zahmlené fotky, na ktorých fakt vyzerajú o 20 rokov mladšie, ale sú od reality vzdialené na tisíce rokov. Tu im baby naozaj hádali o 20 rokov menej, ale nikto neprihliadal na to, že tie fotky majú automatický filter, v ktorom by aj Matuzalem vyzeral mlado. Som aj v skupine plastická chirurgia (sa tuším volá), sú tam upravované baby. Sú pekné, pestovane, ale vždy hovorím, že na svoj vek vyzerajú dobre. Každá jedna tam aj vyzerá na svoj vek, máloktora tam vyzerá naozaj mladsie. Sú to upravené pekné baby, ale stále vyzerajú na svoje vek. OK- niektoré vyzerajú o rok -dva mladšie, ale to sa snáď ani neráta.

janickacrazy
22. feb 2025

@fantaghiro21 zase nepreháňaj, plienky majú ležiaci pacienti a väčšina z nich je po 70-tke a sú aj ľudia, čo behajú normálne aj vo vyššom veku

katulienkax
22. feb 2025

No u nás na ihrisko chodil taký starý cap a mal malé dieťa. Všetci si mysleli že je dedo toho chlapca. Chlapec mal dost veľké problémy so spravanim. Každý si klepal po cele, že to už zjavne nezvláda . Ináč otec ( či ho mam nazvať dedo) to tiež nemal v hlave zjavne v poriadku.

luccija
22. feb 2025

Nepresviedcala by som ho buď chce, alebo nie.
Ja poznám takú čo mala dieťa v 42 r a jej muž v 64 r a ešte žije ...ich syn má 19 r.On pracoval do 72 r posledné roky iba on vari, robí na záhrade atď...
V puberte nosil spolužiakov domov a oni hrali s jeho otcom šachy.Ale mali ďalšie dieťa, lebo prvé im zomrelo tesne po 18 take
Život je nevyspytateľný mužov kolega zomrel pred mesiacom v 46 r a dve malé deti

fantaghiro21
22. feb 2025

@janickacrazy predstav si že nie,nie sú všetci ležiaci....

lenkalienka321
22. feb 2025

Je to veľa. Samozrejme, existujú aj výnimky, kedy je muž aktívny do vysokého veku a choroby sa mu vyhýbajú. Lenže...je to vabank. Každým rokom sa mu môžu objaviť rôzne genetické, či chronické choroby, dokonca demencia, môj dedko tak mal. Do 55 zdravý ako repa a potom už len horšie a horšie. Nechcem ťa strašiť, ale jeseň života už ozaj nie je vek na zakladanie rodiny. Nie všetci muži sú ako Karel Gott🙂

fantaghiro21
22. feb 2025

@h2 extrémne raritné je podľa mňa chystať sa na ďalšie dieťa v takom veku ,keď vlastne ešte ani nie je isté,kedy autorka otehotnie...
Kedy už bola tehotná,okej hop alebo trop či ten chlap zažije aspoň 18te narodeniny dieťaťa ...

Ja sa čudujem,že niektorí tu frflu ,keď vôbec niektorí by chceli zažiť aspoň raz za čas starkych ...Lebo starki sú všetci do jedného ťažko pracujúci a potrebujú odpočinok,nie tam aspoň oohladir vnúčata...
No veru,taký odpočinok si splodiť dieťa ...

h2
22. feb 2025

@fantaghiro21 Ale veď s tým ja súhlasím, že 53 je už veľmi veľa na dieťa.

fantaghiro21
22. feb 2025

@h2 extrémny prípad splodiť si dieťa , extrémny prípad s plienkami.
Skôr taká "paralela"
Čo som v úvode písala,že nemusít byť prípad chlapa...
Netreba vsekto hneď prežívať,kto napíše nejaký argument

iwesska
22. feb 2025

Aspon jeden z vas ma rozum. Ved sa vcitte aj do toho dietata ako sa asi bude citit s otcom/dedkom v puberte,absolutne na neho nebude mat nevy,nebude ho chapat. Nebodal bude mat ADHD,to si vobec nevies predstavit,ako je take dieta nielen hyperaktivne,ale aj hlucne. Mam po 40-tke a uz mi to lezie na nervy viac ako ked som mala menej. Mali sme v susedstve chlapca. Mal 12r. , jeho otec 67r., mama 57r. a dieta vychovavali cudzi ludia vonku,lebo ako sam hovoril,doma sa nikto hrat nechce,nikto ho nevezme von,na vylet,lebo otec je chory a nevladze. Vyborne detstvo,ozaj.

bessie12
22. feb 2025

Autorka, opýtala som sa môjho muža co si o tom myslí a jeho odpoveď je jednoznačná. Tvoj partner nechce ďalšie dieťa a nijako ho nepresvedcis.
Nie znamená nie. Na tvojom mieste by som hľadala ďalej.

klotildabazarik
22. feb 2025

On uz deti ma naco by chcel ďalšie?

domkakvet
22. feb 2025

Ano, je to uz vela. Dieta potrebuje oboch rodicov a nie ze on sa uz nemusi dozit ani jeho dospelosti.

diewcatqoo
22. feb 2025

Z mojho okolia takmer vsetci v 50tke zili este uplne v pohode, ale v 60tke prisiel zlom a zacali zdravotne problemy. Hned odbitim 60tky, bum, nejake komplikacie a uz to islo jedno s druhym. Telo proste clovek neoklame aj ked sa asi akokolvek snazi. Ten muz ked bude mat 60, vase dieta bude mat 7 rokov. Poviem ti tak, ze mam doma 8 rocneho chlapca a neviem si predstavit, ze by mal muz teraz 60 a nevladal by s nim behat, bicyklovat, hrat pingpong a pod. Proste ten nas 8 rocny je take torpedo, ktore ide nadoraz, chce vsetko skusit a este nie je uplne samostatny, potrebuje nas. My mame obcas co robit, aby sme stihali jeho tempo (ja 35, muz 41).. moj otec ma 62 a nestiha mu ani nahodou. Takze uz len kvoli tomu by som do toho urcite nesla.
Druha vec je to, ze vase dieta vo velmi mladom veku bude musiet na seba prebrat starostlivost o vas/jeho. Neviem, kolko mas ty rokov, autorka. Mam kamaratku, ktoru rodicia mali dost neskoro - otec mal uz urcite po 50tke a mamina 40+. Ako maturantka musela uz riesit zdravotne komplikacie rodicov a co v pripade, ak sa im nieco stane a pod. Taketo veci by podla mna maturant riesit nemal, nie kazdy je v tomto veku dostatocne vyspely na to, aby take veci psychicky zvladol.

ladenka4
22. feb 2025

@diewcatqoo a ešte sa môže stať, že dieťatko sa nemusí narodiť zdravé a to je už úplná katastrofa keď už rodič ma svoj vek